Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9946 odpowiedzi w tym temacie

#8781 OFFLINE   mariusz-net

mariusz-net

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 109 postów
  • LokalizacjaKlucze

Napisano 21 czerwiec 2023 - 03:25

Zastanawiam się czy nie lepiej by było jakby budować reprezentacje na zawodnikach na dorobku, a nie "gwiazdach". Gorszych piłkarsko zawodnikach ale chcących się wypromować w efekcie bardziej zmotywowanych. Wczoraj wyglądało to jak sparing i unikanie kontuzji... nie było zaangażowania.

Użytkownik mariusz-net edytował ten post 21 czerwiec 2023 - 03:26

• korol i bartosz311287 lubią to

#8782 OFFLINE   uvex

uvex

Forumowicz

• PATRON
  • PipPip
  • 285 postów
  • LokalizacjaSkarżycho
  • Imię:Robert

Napisano 21 czerwiec 2023 - 05:22

Najgorsze jest to, że nie da się tego meczu odzobaczyć.

#8783 ONLINE   Sławek77

Sławek77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1377 postów
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 21 czerwiec 2023 - 06:24

Ja od wczoraj pie...nie oglądam naszych wytatuowanych gwiazd światowego futbolu.
  • Biesan lubi to

#8784 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 21 czerwiec 2023 - 07:33

Haha
Zgodnie z postanowieniem, od zamieszania po MS przestałem oglądać. Wtedy mi się ulalo.
Widzę, że nic nie straciłem.

Piatkowska miała rację. Polecam jeszcze raz zobaczyć jej prześmiewczy komentarz.

Już ten mecz z Niemcami, w statystykach było 1:15 w strzałach, w meczu towarzyskim. Czyli Niemcy napierdzielali, jak w oglądanych przeze mnie Polskich drogach bombami w dworek.

PS
Murem za Czesiem!!! :)
  • Mysha lubi to

#8785 OFFLINE   cyprys19

cyprys19

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 4033 postów
  • Lokalizacjapułtusk okolice
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:k

Napisano 21 czerwiec 2023 - 07:40

A ja podszedłem do tego obojętnie, a właściwie to tylko słuchałem, bo musiałem sobie kilka kogutów ukręcić.
I to był bardzo dobry wybór, był spokój, wyciszenie, a mecz przeleciał jak kolejny odcinek,,m jak miłość ''- polecam!
  • cobrax i GroPerch lubią to

#8786 ONLINE   Mysha

Mysha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1033 postów
  • LokalizacjaOstrołęka

Napisano 21 czerwiec 2023 - 08:29

Na spokojnie.
Miałem wczoraj iść na ryby. Przebrałem się w ciuchy wędkarskie i zacząłem oglądać. Nie żałuję. Ten mecz to cała kwintesencja futbolu. Za to go kocham. W tenisie, skokach narciarskich lub szachach nie wygrasz ambicją, agresją lub siłą woli. A w futbolu to może się udać. Przyznaję się bez bicia, że w drugiej połowie kibicowałem Mołdawi. Nie z powodu braku "patriotyzmu", ale dlatego że szanuję walkę na boisku.

#8787 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów
  • LokalizacjaGdzieś tam...

Napisano 21 czerwiec 2023 - 08:55

https://youtube.com/...U?feature=share

Jak by ktoś nie oglądał :)

Użytkownik Rampampam edytował ten post 21 czerwiec 2023 - 09:17

• cobrax i cyprys19 lubią to

#8788 OFFLINE   adamos

adamos

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 374 postów
  • Lokalizacjaśląsk

Napisano 21 czerwiec 2023 - 12:37

Nasi kelnerzy tylko w reklamach dobrze wypadają
  • Biesan lubi to

#8789 OFFLINE   slawek_2348

slawek_2348

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1705 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Sławomir

Napisano 21 czerwiec 2023 - 13:10

W cieniu wyczynów naszych "geniuszy" futbolu znikły inne ciekawe wyniki (także bolesne dla przegranych):

Bośnia ( Dzeko, Pjanic) - Lukseburg   0-2

Niemcy - Kolumbia  0-2

• Krzysiek Rogalski i S.N. lubią to

#8790 OFFLINE   Banjo

Banjo

Zaawansowany

• Lurebuilding Team
  • PipPipPip
  • 2863 postów
  • LokalizacjaOława
  • Nazwisko:Bednarczyk

Napisano 21 czerwiec 2023 - 13:45

Zastanawiam się czy nie lepiej by było jakby budować reprezentacje na zawodnikach na dorobku, a nie "gwiazdach". Gorszych piłkarsko zawodnikach ale chcących się wypromować w efekcie bardziej zmotywowanych. Wczoraj wyglądało to jak sparing i unikanie kontuzji... nie było zaangażowania.

Tak zrobiono w kobiecej siatkówce. Trwało to długo, ale efekty są imponujące  :) . Nie wiem czy to się uda w piłce, bo są większe pieniądze powodujące, że piłkarze są bardzo zmanierowani  ;) .

• mariusz-net i korol lubią to

#8791 OFFLINE   mariusz-net

mariusz-net

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 109 postów
  • LokalizacjaKlucze

Napisano 21 czerwiec 2023 - 14:28

Tak zrobiono w kobiecej siatkówce. Trwało to długo, ale efekty są imponujące  :) . Nie wiem czy to się uda w piłce, bo są większe pieniądze powodujące, że piłkarze są bardzo zmanierowani  ;) .

Wola prezesa i selekcjonera powinna wystarczyć. Nie ma co się oszukiwać: piłka reprezentacyjna straciła na rzecz klubów (tam są pieniądze). U nas nie widzę patriotów w stylu Modrica (Chorwatów)/Messiego (Argentyńczyków), którzy gryzą trawę w reprezentacji. Lewemu jeszcze zależy bo dodatkowe "punkty" do indywidualnych nagród ale reszta? Jakby wpuścić zawodników na dorobku to myślę, że zaangażowaniem przebiliby wyniki obecnych reprezentantów.

Użytkownik mariusz-net edytował ten post 21 czerwiec 2023 - 14:42

#8792 OFFLINE   havy

havy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Paweł

Napisano 21 czerwiec 2023 - 14:43

Zwolnienie Pana Czesława Michniewicza odbije nam się czkawką,niestety...Lepsze wymęczone 1:0 niż 2:3 przy 75% posiadaniu piłki.
Szczęsny chyba nie ochłoną po Niemcach,co w światło bramki to gol,masakra...

#8793 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów

Napisano 21 czerwiec 2023 - 15:14

Zwolnienie Pana Czesława Michniewicza odbije nam się czkawką,niestety...Lepsze wymęczone 1:0 niż 2:3 przy 75% posiadaniu piłki.
Szczęsny chyba nie ochłoną po Niemcach,co w światło bramki to gol,masakra...

Szczęsnego jq bym tu nie winił

Po ch... mu się naciagac jak całej reszcie się nie chciało grać

Dobrze ze tak się stało

I cieszę się że na euro możemy nie pojechać bo i po co

Nigdy bym nie powiedział że coś takiego napisze bo zawsze byłem sercem za reprezentacja chociaż rozum podpowiadał inaczej ale po wczorajszym meczu coś we mnie jebło i po prostu już mam dość

Mam nadzieję że Albania im wciśnie u siebie ze trzy sztuki, Czesi popraią na Narodowym i chłopaki pojadą do Niemiec ale co najwyżej na szparagi

Użytkownik Rampampam edytował ten post 21 czerwiec 2023 - 15:18

#8794 OFFLINE   GrzesM

GrzesM

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 408 postów
  • LokalizacjaKatowice
  • Imię:Grzegorz

Napisano 21 czerwiec 2023 - 15:32

https://www.facebook...08634466591660/

#8795 ONLINE   Mysha

Mysha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1033 postów
  • LokalizacjaOstrołęka

Napisano 21 czerwiec 2023 - 15:37

Lewemu jeszcze zależy bo dodatkowe "punkty" do indywidualnych nagród ale reszta?

Pan Lewandowski jest kapitanem tej drużyny. Rola kapitana polega na tym , że jak nie idzie to trzeba krzyknąć, potrząsnąć drużyną. A po takim meczu trzeba przyjść na konferencję pomeczową i nie chować głowy w piasek. Jak się w tej roli sprawdza pan Robert to było widać wczoraj.

#8796 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów

Napisano 21 czerwiec 2023 - 15:42

Pan Lewandowski jest kapitanem tej drużyny. Rola kapitana polega na tym , że jak nie idzie to trzeba krzyknąć, potrząsnąć drużyną. A po takim meczu trzeba przyjść na konferencję pomeczową i nie chować głowy w piasek. Jak się w tej roli sprawdza pan Robert to było widać wczoraj.

Dobrze zrobił że nie wyszedł

I co mial powiedzieć?

Może tak ?
Przegraliśmy na własne życzenie bo tak chcieliśmy.Mielismy plan zjebac humor kibicom w ten piękny wtorkowy wieczór.

Wiadro pomyj na głowę mu mieli wylać?

A może dla dobra ogółu wziąć sznurek i się powiesić w ramach okazania skruchy za przegrany mecz

Tu nie było co komentować...

Użytkownik Rampampam edytował ten post 21 czerwiec 2023 - 16:04

• przemo_w lubi to

#8797 OFFLINE   Krzysiek Rogalski

Krzysiek Rogalski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 863 postów
  • LokalizacjaMiędzyzdroje

Napisano 21 czerwiec 2023 - 16:19

Odnośnie głosów o budowie drużyny w oparciu o zawodników "na dorobku" zamiast "gwiazd", nawet kosztem gorszych umiejętności przypomnę tylko, iż poziom Ekstraklasy jest taki, że kilka lat temu doszło tu do przypadku, w którym piłkarz uderzając piłkę nogą kopnął się w głowę, łamiąc sobie nos.

https://weszlo.com/2...-we-wlasny-nos/

https://gol24.pl/kol.../ar/c2-14826452

• Rampampam lubi to

#8798 OFFLINE   witeg

witeg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 168 postów
  • Imię:Witek

Napisano 21 czerwiec 2023 - 16:53

Eee... ale o jakiej kobiecej siatkówce piszesz? Bo jeśli o polskiej reprezentacji, to gwiazdy były za czasów Niemczyka i trudno powiedzieć, że przez 20 lat po wyrzuceniu Glinki z kadry budowano obecną reprezentację. 

Różnicę widać na przestrzeni ostatnich 2 lat i tu akurat, chyba jedyna gwiazda czyli Wołosz (powiedzmy że Stysiak jest jeszcze na dorobku), wróciła do kadry. Co więcej w dużej mierze dzięki jej grze panie pną się do góry, choć ewidentnie za efekty odpowiada przede wszystkim zmiana trenera, to co zrobił z głowami siatkarek, jak buduje drużynę, ustala taktykę...

#8799 OFFLINE   Banjo

Banjo

Zaawansowany

• Lurebuilding Team
  • PipPipPip
  • 2863 postów
  • LokalizacjaOława
  • Nazwisko:Bednarczyk

Napisano 21 czerwiec 2023 - 17:48

Pisałem o sytuacji z poprzednim trenerem. To On odmłodził kadrę, pewnie miał zielone światło od władz związku. Te, które wcześniej były w kadrze zaczęły stroić fochy, efektów nie było, więc odmłodził skład. I tutaj brawo, że zostało to zrobione bez patrzenia na poprzednie gwiazdy. Niestety nie miał powiedzmy ręki do prowadzenia kobiecej drużyny, to pojawił się bunt kolejnych, np.: Wołosz dwa lata nie grała. Przyszedł włoski trener z innym nastawieniem i je odblokował, dziewczyny stanowią zespół, pomagają sobie na boisku. I o to mi chodziło. Trzeba było długo, pewnie ponad 5 lat czekać na efekty. W polskiej piłce nożnej by to nie przeszło, bo wszyscy oczekują od razu na sukcesy. 

Natomiast nie uważam, że w kadrze siatkarek są gwiazdy. Są dobre, ale jeszcze daleka droga przed nimi. Ważne, że zaufały nowemu trenerowi, chcą rozwijać się, bo to potrzebne.

#8800 OFFLINE   witeg

witeg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 168 postów
  • Imię:Witek

Napisano 21 czerwiec 2023 - 18:47

Skoro Nawrockiemu gwiazdki zaczęły stroić fochy, zmienił kadrę i jedynym efektem były fochy nowych zawodniczek, a przyszedł Lavarini nie zrobił jakiejś wielkiej rewolucji kadrowej, z większych zmian zaprosił do drużyny obrażoną Wołosz i panie pokazują wyraźny progres, to chyba nie w zawodniczkach tkwił problem i może fochy nie były bezpodstawne?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych