Użytkownik mariusz-net edytował ten post 21 czerwiec 2023 - 03:26
Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia
#8781 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2023 - 03:25
- korol i bartosz311287 lubią to
#8782 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2023 - 05:22
#8783 ONLINE
Napisano 21 czerwiec 2023 - 06:24
- Biesan lubi to
#8784 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2023 - 07:33
Zgodnie z postanowieniem, od zamieszania po MS przestałem oglądać. Wtedy mi się ulalo.
Widzę, że nic nie straciłem.
Piatkowska miała rację. Polecam jeszcze raz zobaczyć jej prześmiewczy komentarz.
Już ten mecz z Niemcami, w statystykach było 1:15 w strzałach, w meczu towarzyskim. Czyli Niemcy napierdzielali, jak w oglądanych przeze mnie Polskich drogach bombami w dworek.
PS
Murem za Czesiem!!!
- Mysha lubi to
#8785 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2023 - 07:40
I to był bardzo dobry wybór, był spokój, wyciszenie, a mecz przeleciał jak kolejny odcinek,,m jak miłość ''- polecam!
- cobrax i GroPerch lubią to
#8786 ONLINE
Napisano 21 czerwiec 2023 - 08:29
Miałem wczoraj iść na ryby. Przebrałem się w ciuchy wędkarskie i zacząłem oglądać. Nie żałuję. Ten mecz to cała kwintesencja futbolu. Za to go kocham. W tenisie, skokach narciarskich lub szachach nie wygrasz ambicją, agresją lub siłą woli. A w futbolu to może się udać. Przyznaję się bez bicia, że w drugiej połowie kibicowałem Mołdawi. Nie z powodu braku "patriotyzmu", ale dlatego że szanuję walkę na boisku.
- robert0304, Biesan, korol i 4 innych osób lubią to
#8787 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2023 - 08:55
Jak by ktoś nie oglądał
Użytkownik Rampampam edytował ten post 21 czerwiec 2023 - 09:17
- cobrax i cyprys19 lubią to
#8788 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2023 - 12:37
- Biesan lubi to
#8789 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2023 - 13:10
W cieniu wyczynów naszych "geniuszy" futbolu znikły inne ciekawe wyniki (także bolesne dla przegranych):
Bośnia ( Dzeko, Pjanic) - Lukseburg 0-2
Niemcy - Kolumbia 0-2
- Krzysiek Rogalski i S.N. lubią to
#8790 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2023 - 13:45
Zastanawiam się czy nie lepiej by było jakby budować reprezentacje na zawodnikach na dorobku, a nie "gwiazdach". Gorszych piłkarsko zawodnikach ale chcących się wypromować w efekcie bardziej zmotywowanych. Wczoraj wyglądało to jak sparing i unikanie kontuzji... nie było zaangażowania.
Tak zrobiono w kobiecej siatkówce. Trwało to długo, ale efekty są imponujące . Nie wiem czy to się uda w piłce, bo są większe pieniądze powodujące, że piłkarze są bardzo zmanierowani .
- mariusz-net i korol lubią to
#8791 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2023 - 14:28
Tak zrobiono w kobiecej siatkówce. Trwało to długo, ale efekty są imponujące . Nie wiem czy to się uda w piłce, bo są większe pieniądze powodujące, że piłkarze są bardzo zmanierowani .
Wola prezesa i selekcjonera powinna wystarczyć. Nie ma co się oszukiwać: piłka reprezentacyjna straciła na rzecz klubów (tam są pieniądze). U nas nie widzę patriotów w stylu Modrica (Chorwatów)/Messiego (Argentyńczyków), którzy gryzą trawę w reprezentacji. Lewemu jeszcze zależy bo dodatkowe "punkty" do indywidualnych nagród ale reszta? Jakby wpuścić zawodników na dorobku to myślę, że zaangażowaniem przebiliby wyniki obecnych reprezentantów.
Użytkownik mariusz-net edytował ten post 21 czerwiec 2023 - 14:42
#8792 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2023 - 14:43
Szczęsny chyba nie ochłoną po Niemcach,co w światło bramki to gol,masakra...
#8793 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2023 - 15:14
Szczęsnego jq bym tu nie winiłZwolnienie Pana Czesława Michniewicza odbije nam się czkawką,niestety...Lepsze wymęczone 1:0 niż 2:3 przy 75% posiadaniu piłki.
Szczęsny chyba nie ochłoną po Niemcach,co w światło bramki to gol,masakra...
Po ch... mu się naciagac jak całej reszcie się nie chciało grać
Dobrze ze tak się stało
I cieszę się że na euro możemy nie pojechać bo i po co
Nigdy bym nie powiedział że coś takiego napisze bo zawsze byłem sercem za reprezentacja chociaż rozum podpowiadał inaczej ale po wczorajszym meczu coś we mnie jebło i po prostu już mam dość
Mam nadzieję że Albania im wciśnie u siebie ze trzy sztuki, Czesi popraią na Narodowym i chłopaki pojadą do Niemiec ale co najwyżej na szparagi
Użytkownik Rampampam edytował ten post 21 czerwiec 2023 - 15:18
#8794 OFFLINE
#8795 ONLINE
Napisano 21 czerwiec 2023 - 15:37
Lewemu jeszcze zależy bo dodatkowe "punkty" do indywidualnych nagród ale reszta?
Pan Lewandowski jest kapitanem tej drużyny. Rola kapitana polega na tym , że jak nie idzie to trzeba krzyknąć, potrząsnąć drużyną. A po takim meczu trzeba przyjść na konferencję pomeczową i nie chować głowy w piasek. Jak się w tej roli sprawdza pan Robert to było widać wczoraj.
#8796 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2023 - 15:42
Dobrze zrobił że nie wyszedłPan Lewandowski jest kapitanem tej drużyny. Rola kapitana polega na tym , że jak nie idzie to trzeba krzyknąć, potrząsnąć drużyną. A po takim meczu trzeba przyjść na konferencję pomeczową i nie chować głowy w piasek. Jak się w tej roli sprawdza pan Robert to było widać wczoraj.
I co mial powiedzieć?
Może tak ?
Przegraliśmy na własne życzenie bo tak chcieliśmy.Mielismy plan zjebac humor kibicom w ten piękny wtorkowy wieczór.
Wiadro pomyj na głowę mu mieli wylać?
A może dla dobra ogółu wziąć sznurek i się powiesić w ramach okazania skruchy za przegrany mecz
Tu nie było co komentować...
Użytkownik Rampampam edytował ten post 21 czerwiec 2023 - 16:04
- przemo_w lubi to
#8797 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2023 - 16:19
Odnośnie głosów o budowie drużyny w oparciu o zawodników "na dorobku" zamiast "gwiazd", nawet kosztem gorszych umiejętności przypomnę tylko, iż poziom Ekstraklasy jest taki, że kilka lat temu doszło tu do przypadku, w którym piłkarz uderzając piłkę nogą kopnął się w głowę, łamiąc sobie nos.
https://weszlo.com/2...-we-wlasny-nos/
https://gol24.pl/kol.../ar/c2-14826452
- Rampampam lubi to
#8798 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2023 - 16:53
Eee... ale o jakiej kobiecej siatkówce piszesz? Bo jeśli o polskiej reprezentacji, to gwiazdy były za czasów Niemczyka i trudno powiedzieć, że przez 20 lat po wyrzuceniu Glinki z kadry budowano obecną reprezentację.
Różnicę widać na przestrzeni ostatnich 2 lat i tu akurat, chyba jedyna gwiazda czyli Wołosz (powiedzmy że Stysiak jest jeszcze na dorobku), wróciła do kadry. Co więcej w dużej mierze dzięki jej grze panie pną się do góry, choć ewidentnie za efekty odpowiada przede wszystkim zmiana trenera, to co zrobił z głowami siatkarek, jak buduje drużynę, ustala taktykę...
#8799 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2023 - 17:48
Pisałem o sytuacji z poprzednim trenerem. To On odmłodził kadrę, pewnie miał zielone światło od władz związku. Te, które wcześniej były w kadrze zaczęły stroić fochy, efektów nie było, więc odmłodził skład. I tutaj brawo, że zostało to zrobione bez patrzenia na poprzednie gwiazdy. Niestety nie miał powiedzmy ręki do prowadzenia kobiecej drużyny, to pojawił się bunt kolejnych, np.: Wołosz dwa lata nie grała. Przyszedł włoski trener z innym nastawieniem i je odblokował, dziewczyny stanowią zespół, pomagają sobie na boisku. I o to mi chodziło. Trzeba było długo, pewnie ponad 5 lat czekać na efekty. W polskiej piłce nożnej by to nie przeszło, bo wszyscy oczekują od razu na sukcesy.
Natomiast nie uważam, że w kadrze siatkarek są gwiazdy. Są dobre, ale jeszcze daleka droga przed nimi. Ważne, że zaufały nowemu trenerowi, chcą rozwijać się, bo to potrzebne.
#8800 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2023 - 18:47
Skoro Nawrockiemu gwiazdki zaczęły stroić fochy, zmienił kadrę i jedynym efektem były fochy nowych zawodniczek, a przyszedł Lavarini nie zrobił jakiejś wielkiej rewolucji kadrowej, z większych zmian zaprosił do drużyny obrażoną Wołosz i panie pokazują wyraźny progres, to chyba nie w zawodniczkach tkwił problem i może fochy nie były bezpodstawne?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych