Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
OGŁOSZENIE

GIEŁDA - ZMIANY od 7.09.2015

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
332 odpowiedzi w tym temacie

#301 OFFLINE   mohave

mohave

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 185 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Bajerski

Napisano 15 październik 2015 - 15:39

Witam,

zauważyłem, że w ogłoszeniu na giełdzie nie wyskakują cyfry informujące o ilości wyświetleń. Jaka może być tego przyczyna, zakładając, że z pewnością są wyświetlający to ogłoszenie?

Pozdrawiam.

#302 OFFLINE   Piotrek Milupa

Piotrek Milupa

Moderator Emeritus

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 8449 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotrek

Napisano 15 październik 2015 - 15:44

Witam,

zauważyłem, że w ogłoszeniu na giełdzie nie wyskakują cyfry informujące o ilości wyświetleń. Jaka może być tego przyczyna, zakładając, że z pewnością są wyświetlający to ogłoszenie?

Pozdrawiam.

Ja taką informację widzę, przykład:

Załączony plik  2015_10_15_16_42_01_Sprzedaż_sprzętu_wędkarskiego_jerkbait.pl_spinning_baitcasting_flyfishing.jpg   6,18 KB   5 Ilość pobrań

#303 OFFLINE   Marcyś

Marcyś

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 866 postów
  • LokalizacjaGdańsk
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 15 październik 2015 - 16:44

Gdy są jakieś odpowiedzi w wątku to widać również wyświetlenia. W przypadku braku odpowiedzi licznik wyświetleń też jest zerowy.

• Piotrek Milupa lubi to

#304 OFFLINE   mohave

mohave

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 185 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Bajerski

Napisano 15 październik 2015 - 17:17

D

Gdy są jakieś odpowiedzi w wątku to widać również wyświetlenia. W przypadku braku odpowiedzi licznik wyświetleń też jest zerowy.

Jeśli tak jest, to wszystko jasne. O tym, że dopiero odpowiedź w wątku włącza pokazywanie ilości wyświetleń, po prostu nie wiedziałem. Zastanawiało mnie, że dostaję pytania na prywatnego e-maila, a nie widać tych wyświetleń, podczas których zainteresowany raczej musiał przeczytać ogłoszenie.

Bardzo dziękuję za wyjasnienie problemu.

#305 OFFLINE   Del Toro

Del Toro

Ekspert

• Moderatorzy
  • 8027 postów
  • LokalizacjaLondyn, UK

Napisano 16 październik 2015 - 15:12

Faktycznie, nie tylko na gieldzie takie cos sie dzieje ;)

#306 OFFLINE   wojtek_n

wojtek_n

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 316 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Wojtek
  • Nazwisko:N

Napisano 19 październik 2015 - 10:39

Jest luka w systemie po wprowadzonych zmianach. Nie będę jej tutaj opisywał bo zachęcę w ten sposób do korzystania z niej. Napiszę do @remka a tutaj może się pojawi info czy jest tak jak zauważyłem a jeśli tak, to czy można to zlikwidować

#307 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15678 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 październik 2015 - 22:01

Jak sprawdzić czy nie przekroczyliśmy limitu 4 ogłoszeń w ciągu 14 dni i możemy zamieścić ogłoszenie w dziale "sprzedam"?

Dzisiaj przygotowałem trochę przynęt do sprzedania, napisałem i wkleiłem zdjęcia a tu "zonk". Na marne.

I czy można wyjąć z dopuszczalnych 4 ogłoszeń dział "kupię"? 

Użytkownik godski edytował ten post 23 październik 2015 - 22:01

#308 OFFLINE   wojtek_n

wojtek_n

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 316 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Wojtek
  • Nazwisko:N

Napisano 01 listopad 2015 - 11:16

Ogłoszenia nie kasują się automatycznie po 14-tu dniach od wystawienia. Moje dwa wiszą już po 16 dni, zgłosiłem sam do usunięcia.

Ciekawe czy tym samym obciążają pulę tych czterech które można maksymalnie mieć na giełdzie.

Użytkownik wojtek_n edytował ten post 01 listopad 2015 - 11:17

#309 OFFLINE   Piotrek Milupa

Piotrek Milupa

Moderator Emeritus

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 8449 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotrek

Napisano 01 listopad 2015 - 12:05

Automatu nie ma, a moderator jest tylko człowiekiem i wypada mu zapalić świeczkę na grobach.
Wybacz więc za opóźnienie w obsłudze tak ważnej kwestii jaką jest giełda.
  • Karol Krause lubi to

#310 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Remek

Napisano 01 listopad 2015 - 12:38

Ciekawe czy tym samym obciążają pulę tych czterech które można maksymalnie mieć na giełdzie.

Nie bo to data wyznacza a nie liczba wiszących na giełdzie.

Swoją drogą roszczeniowość względem giełdy się nie zmieniła - mam bardzo dużo zapytań, na które nie odpowiadam - 99% dotyczą regulaminu. Nie ukrywam, że zastanawiam się nad kolejną reformą - wprowadzeniem ostrych limitów. Niestety nie docenia się tego co się ma.

#311 OFFLINE   mariuszwf

mariuszwf

Zaawansowany

• Forumowicz+ bez giełdy
  • PipPipPip
  • 817 postów
  • Lokalizacjapodlaskie
  • Imię:Mariusz

Napisano 01 listopad 2015 - 13:26

Nie bo to data wyznacza a nie liczba wiszących na giełdzie.

Swoją drogą roszczeniowość względem giełdy się nie zmieniła - mam bardzo dużo zapytań, na które nie odpowiadam - 99% dotyczą regulaminu. Nie ukrywam, że zastanawiam się nad kolejną reformą - wprowadzeniem ostrych limitów. Niestety nie docenia się tego co się ma.

Zauważyłem Remku :), że ludzie w dzisiejszych czasach generalnie mało czytają :(

A w szczególności dotyczy to regulaminów :)

• remek i minecjusz lubią to

#312 OFFLINE   minecjusz

minecjusz

szogun

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1712 postów
  • LokalizacjaWRZEŚNIA/ORZECHOWO
  • Imię:Przemo

Napisano 01 listopad 2015 - 17:04

Pitt kiedyś proponował dać pod regulaminem okienko do zaznaczenia o autobanie na kilka dni za nieczytanie regulaminu....może to jednak nie jest zły pomysł

• Pasta i szczupak1 lubią to

#313 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 listopad 2015 - 20:46

Pitt kiedyś proponował dać pod regulaminem okienko do zaznaczenia o autobanie na kilka dni za nieczytanie regulaminu....może to jednak nie jest zły pomysł

oj ... to zły pomysł :)

my nie chcemy banować, dawać punktów ostrzeżenia ... mamy inne podejście - chcemy tworzyć miejsce przyjemne w odbiorze a nie naszpikowane groźbami ... bo to nie reżim stalinowski, gdzie za byle co dostaje się bana ... dlatego m.in. zrobiliśmy zmiany na giełdzie by zminimalizować liczbę dawanych punktów ostrzeżeń ... i tak też się stało - kiedyś za złe wstawienie leciało mnóstwo punktów, teraz pomijalna ilość ... właściwie to chyba niewiele ... teraz idą punkty za spamowanie 

• minecjusz i Hunter_pike lubią to

#314 OFFLINE   Mekamil

Mekamil

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3021 postów
  • LokalizacjaZgierz
  • Imię:Kamil

Napisano 01 listopad 2015 - 22:10

A nie da się ustawić tak by widoczność całego działu sprzedam/kupię była tylko dla zarejestrowanych i po przekroczeniu liczby postów umożliwiających pisanie w nim? To by chyba odfiltrowało przynajmniej część z tych 'nieumiejących czytać'.

• Meme lubi to

#315 ONLINE   Pasta

Pasta

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 976 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:P

Napisano 02 listopad 2015 - 08:37

Kilka dni temu logowałem się na innym forum, niezwiązanym z wędkarstwem - dział giełdy w ogóle nie był widoczny dla osób niezalogowanych, zalogowałem się z innych powodów iż sprzedaż/kupno, a tu... często ktoś się loguje chyba tylko z tego powodu. 

To co Mekamil proponuje jest dobre... tylko spowoduje kolejną lawinę zapytań do Remka "dlaczego nie widzę giełdy" itp.

#316 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 02 listopad 2015 - 08:43

tylko spowoduje kolejną lawinę zapytań do Remka "dlaczego nie widzę giełdy" itp.

Na 100% ... 

#317 OFFLINE   Marcyś

Marcyś

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 866 postów
  • LokalizacjaGdańsk
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 02 listopad 2015 - 08:53

Na różnych forach, przy wchodzeniu na zamkniętą giełdę, wyskakiwała informacja, że musisz się zalogować żeby wejść - proste i logiczne.

Nie ma możliwości, żeby wyskakiwała taka informacja "nie możesz wejść bo nie masz tylu i tylu postów (czy innych spełnionych warunków)"? 

Wtedy chyba aż tak wielu by nie wysyłało do Remka pytań, bo by wyraźnie odczytali powód...

#318 OFFLINE   Hunter_pike

Hunter_pike

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1852 postów
  • LokalizacjaSieradz
  • Imię:Przemo

Napisano 02 listopad 2015 - 09:23

A nie da się ustawić tak by widoczność całego działu sprzedam/kupię była tylko dla zarejestrowanych i po przekroczeniu liczby postów umożliwiających pisanie w nim? To by chyba odfiltrowało przynajmniej część z tych 'nieumiejących czytać'.

o ile znam się na skryptach w tym na tym na jakim jest osadzony jerkbait to da się jednocześnie ustawić w PA by giełda była widoczna tylko dla zalogowanych, niezalogowani wogóle nie widzą tych sekcji więc i nie będą pytać. Po zalogowaniu uwidaczniają im się dodatkowe sekcje np. giełda ale w momencie gdy napiszą post np o sprzedaniu czy chęci kupienia czegoś wyskakuje im info że post mogą dodać mając np. 50 napisanych wiadomości na forach na jakich posty są zliczane przez skrypt. By taki napis się im pokazywał trzeba dodać go w pliku odpowiedzialnym za limit wpisów jaki ustawia się dla utworzonej grupy użytkowników jakim w PA można przy owej grupie ustawić. Eliminuje to całkiem problem i dziesiątki zapytań do Remka.
  • minecjusz i Marcyś lubią to

#319 OFFLINE   wuran

wuran

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2177 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 03 listopad 2015 - 13:58

w regulaminie giełdy nie ma obowiązku wskazywania "typu" sprzedawanych przedmiotów, z jednej strony trzeba to wybrać wysyłając ogłoszenie, ale są ogłoszenia gdzie kołowrotek i wędka idzie w jednym ogłoszeniu, oznaczonym jako "kołowrotki". Wcześniej była chyba o tym dyskusja, że to obchodzenie limitów, bo powinny być chyba dwa różne ogłoszenia skoro sprzedawane oddzielnie, ale póki co brak punktu w regulaminie na to. Oczywiście może być sytuacja, że to czysta wygoda sprzedających, którzy i tak nie wykorzystują limitu, bo łatwiej wysłać jedno niż dwa ogłoszenia. Więc jak jest poprawnie a jak zgodnie z regulaminem?

Użytkownik wuran edytował ten post 03 listopad 2015 - 13:59

#320 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 03 listopad 2015 - 14:46

A zestaw?
  • minecjusz lubi to

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: ogłoszenie