Filmik pokazuje wygląd kijków Kuyinga z serii Leadership
https://www.youtube....h?v=4Mp0OmHGzL4
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 04 luty 2020 - 10:17
Napisano 04 luty 2020 - 10:59
Mocny sprężysty kij dobrze opisany, ja używam go do pstrąga na mniejsze rzeki rzuca wszystkim od małych 1 g jigów do wahadełek 7-8 g obrotówki do rozm 3 , woblery pstragowe też ogarnia tak do 7cm, super jakość wykonania, osprzęt fuji wyglada extra przebija wiele kijów z pracowni. Sprawia wrazenie wędki nie do złamania! Polecam!
Wysłane z mojego Active przy użyciu Tapatalka
Cieszymy się razem z Tobą tym szczęściem
Pozostanę jednak przy łowieniu tymi przebitymi i gorszymi kijami z pracowni.
Użytkownik nyny edytował ten post 04 luty 2020 - 11:03
Napisano 04 luty 2020 - 11:14
Też sie kolego cieszę że stać cie na kijki z pracowni, mnie też, w tym wątku jednak dyskutujemy chyba i przekazujemy opinie i informacje o sprzęcie malezyjskiego Kuyinga a nie o tym na co łowi i lubi kolega Przemek, pzdrw
Napisano 04 luty 2020 - 11:23
Wygląda obłędnie ,..i coś mnie kusi.........w mordę
Napisano 04 luty 2020 - 11:45
Mam 3 kije Kuyinga, już po ilośći można wywnioskować że jestem mega zadowolony. Posiadam:Superlite 2,58 w wersji spin SAS 862 i 2 Leadershipy też w spinach : LSS 732L 2,19m 1,8-7g i LSS 762ML 2,28m 3,5-10,5g. Mogę udzielić info odnośnie tych zacnych patyków. pzdrw
Czy mógłbym prosić kolegę o kilka słów komentarza n/t modelu LSS 762ML 2,28m 3,5-10,5g
Napisano 04 luty 2020 - 11:53
Napisano 04 luty 2020 - 12:04
Czy mógłbym prosić kolegę o kilka słów komentarza n/t modelu LSS 762ML 2,28m 3,5-10,5g
Ten kij jest dużo mocniejszy od 1-7, wędka ma mocny dolnik tak do 2/3 długości i bardziej uginającą się szczytową część (tak jak w delikatniejszym modelu zreszą też) . Całość jest jednak dość sprężysta rezonansowa. Moim zdaniem niedoszacowany. Moim zdaniem powinien byc opisany 5-20. Ja kupiłem go z myślą o pstrągach jednak okazał się przymocny na moje delikatne pstragowanie małymi przynętami (jigi, gumki) Używam go na sandacze i szczupaki z łódki na lekko tzn rzucam główkami w zakresie 3,5-15 g. Najczęściej Bardzo dobre czucie brań i ładnie się gnie przy dużych rybach. Wyholował 2 szczupy ok 90 bez zaająknięcia. Bardzo przyjemny w łowieniu, dobrze leci z niego plecionka ma fajne przelotki, skleiłem go z Daiwą 2500. Po doświadczeniach na łódce sprzedałem dotychczasowy droższy kij znanej i cenionej marki. Polecam szybko przychodzi z Ali koszt to chyba coś około 400 zł, mi nic niedoliczyli za żaden z kijków które kupiłem.
Napisano 04 luty 2020 - 12:44
Ten kij jest dużo mocniejszy od 1-7, wędka ma mocny dolnik tak do 2/3 długości i bardziej uginającą się szczytową część (tak jak w delikatniejszym modelu zreszą też) . Całość jest jednak dość sprężysta rezonansowa. Moim zdaniem niedoszacowany. Moim zdaniem powinien byc opisany 5-20. Ja kupiłem go z myślą o pstrągach jednak okazał się przymocny na moje delikatne pstragowanie małymi przynętami (jigi, gumki) Używam go na sandacze i szczupaki z łódki na lekko tzn rzucam główkami w zakresie 3,5-15 g. Najczęściej Bardzo dobre czucie brań i ładnie się gnie przy dużych rybach. Wyholował 2 szczupy ok 90 bez zaająknięcia. Bardzo przyjemny w łowieniu, dobrze leci z niego plecionka ma fajne przelotki, skleiłem go z Daiwą 2500. Po doświadczeniach na łódce sprzedałem dotychczasowy droższy kij znanej i cenionej marki. Polecam szybko przychodzi z Ali koszt to chyba coś około 400 zł, mi nic niedoliczyli za żaden z kijków które kupiłem.
Dziękuję za rzeczowy opis !.
Liczyłem jednak że będzie to patyk bardziej subtelny, obsługujący maksymalnie właśnie owe 10-12g.
Zapas mocy o którym piszesz (20g) to już inna liga w stosunku do oczekiwań.
Napisano 04 luty 2020 - 12:54
Napisano 04 luty 2020 - 13:42
Napisano 04 luty 2020 - 14:07
Też sie kolego cieszę że stać cie na kijki z pracowni, mnie też, w tym wątku jednak dyskutujemy chyba i przekazujemy opinie i informacje o sprzęcie malezyjskiego Kuyinga a nie o tym na co łowi i lubi kolega Przemek, pzdrw
Kwestii co na kogo stać nikt nie poruszał poza Tobą.
Tak samo jak niepotrzebne było wtrącenie o kijach z pracowni przez Ciebie, a tylko przytoczone przeze mnie. Opinii w tym żadnej nie było, bo jakby taka miała być to byłoby inaczej napisane, niż w zacytowanym przeze mnie poście.
To na co ja łowię to już kompletnie nie ma znaczenia.
Napisano 04 luty 2020 - 17:02
O tym superlite jeszcze coś napisz jak chwilę znajdziesz.Mam 3 kije Kuyinga, już po ilośći można wywnioskować że jestem mega zadowolony. Posiadam:Superlite 2,58 w wersji spin SAS 862 i 2 Leadershipy też w spinach : LSS 732L 2,19m 1,8-7g i LSS 762ML 2,28m 3,5-10,5g. Mogę udzielić info odnośnie tych zacnych patyków. pzdrw
Napisano 04 luty 2020 - 17:17
Napisano 04 luty 2020 - 17:59
Sprawdź pod światło czy największe nie mają czasem granatowego odcienia coś jak alconite a pozostałe są wyraźnie brązowe.
Napisano 05 luty 2020 - 08:51
O tym superlite jeszcze coś napisz jak chwilę znajdziesz.
Wędka superlite jest dobrze opisana jeśli chodzi o moc i ciężąr wyrzutu. Niewiem co miałyby tylko oznaczać litery MH w opisie napewno nie medium heavy, to wędka L lub ML. Jest to lekka wędka na sucho sztywnawa (wysoki moduł), lecz pod małymi nawet przynętami ślicznie się ładuje. Moim zdaniem to super wędeczka na jazie i klenie( choć dla niektórych preferujących długie kije może być przykrótka). Pięknie rzuca małymi woblerkami ,jigami ,mniejszymi wahadełkami czy wirówkami. Próbowałem ją także na pstrągach, sprawdza się extra na średnich i większych rzekach( z racji na długość, choć niektórzy i w krzakach też łowią dłuższymi kijkami). Wykonanie nie jest już takie wow jak w leadershipach choć też jest to ładna wędka.uchwyt kołowrotka zwykły Fuji a nie specjalny custom robiony dla kujinga .Ja mam wersję starszą z oliwkowo złotymi akcentami i pasiastą szorstkawą rękojeścią jak w niektórych tetonach. Nowsza wersja (widziana u kolegi na żywo) z różowymi ringami i czarną piankową rękojeścią wygląda moim zdaniem lepiej. pzdrw polecam
Napisano 06 luty 2020 - 20:24
Kuying teton TTS-662L, co o tym myślicie?
teton 1.jpg 43,18 KB 31 Ilość pobrań
teton 2.jpg 37,7 KB 30 Ilość pobrań
Napisano 19 luty 2020 - 13:26
Napisano 21 luty 2020 - 16:31
ktoś to ściąga do kraju bo nigdy nie zamawiałem przez ali....?
Zamówisz raz to bedziesz zamawiał ciągle jakies duperele
Ja sie całkowicie przestawiłem na sprzet z Aliexpress, wedka, multik, przynety, przypony
Samo zamawianie to nic trudnego, strona jest dośc intiucyjna, ja zamawiałem niedawno tetona i przyszedł po 3 tygodniach bez dodatkowych opłat.
Napisano 28 październik 2020 - 15:06
Panowie, odkopuje. Przymierzam się do kupna TTS622SUL, czyli kijaszka do 3g, w związku z tym kilka pytań do użytkowników; jak wygląda górna granica CW, czułość przy jigowaniu najmniejszymi gumkami na czeburaszkach 1-2g, obrotówki 00? Moze UL będzie bardziej "uniwersalny" jeśli chodzi o małe/mikro przynęty?
Z góry dzięki,
Bartek
Napisano 28 październik 2020 - 15:11
A nie lepiej kupić sobie na krajowym rynku np. Parabellum od SG?
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych