Yamaga Blanks Blue Current opinie
#61 ONLINE
Napisano 19 sierpień 2024 - 07:46
Czy warta swojej ceny? Zależy za ile masz możliwość zakupu.
- ubot lubi to
#62 OFFLINE
Napisano 19 sierpień 2024 - 07:55
73 All Range to była moja ulubiona wędka na pstrągi. Obsluguje woblery, gumy i blaszki. Mega fajna praca pod rybą, super czucie i amortyzacja. Nie jest to typowy xfast, raczej fast. Nadaje się pod pstrąga i okonia. Polecam.
Czy warta swojej ceny? Zależy za ile masz możliwość zakupu.
Super, właśnie o takie informacje i zastosowania mi chodzi.., wolę wędki które nie są do końca X-Fast.., bo więcej wybaczają i mają większe spektrum przynęt które dobrze się nimi prowadzi..
Myślę jeszcze co prawda o dobranej tak wędce z dobrej pracowni, ale boję się że w tym przypadku koszt może być podobny lub nawet wyższy..
A czemu napisałeś że "była".., już nie jest?
Jeśli tak to czego używasz obecnie?
#63 ONLINE
Napisano 19 sierpień 2024 - 07:58
Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka
#64 OFFLINE
Napisano 19 sierpień 2024 - 08:48
Ja właśnie szukam czegoś na łódkę, bo obecnie w tej gramaturze mam St.Croix (Avida AVS80MLM2) i jest super ale ciut przy długi przy 244cm
I założyłem że te 223 cm już będzie ok, tym bardziej że inne kije na łódkę mam 213cm.
A czego obecnie używasz?
#65 ONLINE
Napisano 19 sierpień 2024 - 09:03
Ja właśnie szukam czegoś na łódkę, bo obecnie w tej gramaturze mam St.Croix (Avida AVS80MLM2) i jest super ale ciut przy długi przy 244cm
I założyłem że te 223 cm już będzie ok, tym bardziej że inne kije na łódkę mam 213cm.
A czego obecnie używasz?
Yamaga została zastąpiona przez dwie wędki Zenaq.
Ale to wędki w jednym kawałku i o innej charakterystyce blanku.
#66 ONLINE
Napisano 19 sierpień 2024 - 09:07
Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka
#67 OFFLINE
Napisano 19 sierpień 2024 - 09:24
To ciekawa opcja.., Warta solidnego przemyślenia.
Ja nawet wolę jednoskłady, zwłaszcza na łódkę..
A gdzie kupiłeś? Indywidulny import, czy gdzieś w kraju ktoś to sprowadza..?
#68 ONLINE
Napisano 19 sierpień 2024 - 09:28
To ciekawa opcja.., Warta solidnego przemyślenia.
Ja nawet wolę jednoskłady, zwłaszcza na łódkę..
A gdzie kupiłeś? Indywidulny import, czy gdzieś w kraju ktoś to sprowadza..?
Kupowałem w Niemczech. Niestety cena dużo wyższa niż yamaga. Mieli kilka sztuk w sklepie, rozeszły się w niecały tydzień.
#69 OFFLINE
Napisano 19 sierpień 2024 - 09:41
Fakt, sprawdziłem.., cena raczej zaporowa..
Zostanę chyba przy Yamaga, ale i tak wielkie dzięki za info..
#70 OFFLINE
Napisano 19 sierpień 2024 - 16:44
Super, właśnie o takie informacje i zastosowania mi chodzi.., wolę wędki które nie są do końca X-Fast.., bo więcej wybaczają i mają większe spektrum przynęt które dobrze się nimi prowadzi..
Myślę jeszcze co prawda o dobranej tak wędce z dobrej pracowni, ale boję się że w tym przypadku koszt może być podobny lub nawet wyższy..
A czemu napisałeś że "była".., już nie jest?
Jeśli tak to czego używasz obecnie?
Ja teraz mam ten kij i ... zastąpi kilka innych, które do tej pory mam/miałem na pstrągi i okonie. Jest bardzo uniwersalny. Rzuca się nim bardzo precyzyjnie. I to nie jest wklejka.
Testowałem jak do tej pory:
- w nurcie (cel pstrąg): obrotówki 1-3 (paletka typu aglia, comet, wrta), woblery (od kurdupelków do 7 cm salmo minnow), wahadełka - przynęty prowadzone z prądem, w poprzek rzeki czy pod prąd.
- na wodzie stojącej (cel okoń): obrotówki j.w., cykady od 2,5 g (spinmad ćma, uklejka) do 9g (spinmad hart),na razie główki/czeburaszki max. 2- 4 g + gumka, twiche, wahadełka do ok. 10g ... czucie skubnięć, brań okoniowych bardzo dobre.
Świetnie amortyzuje hole pstrągów - na razie nic większego niż 42-43 cm nie siadło.
Wyholowałem też "za kapotę" leszcze 60-70 cm. Sandaczyka ok. 50 cm ...
Ogólnie radocha z kija, coś, jakby nastolatek dostał pierwszy raz do ręki kobiecy cycek ;-)
- MARCUS i ubot lubią to
#71 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2024 - 19:00
Koledzy czy ktoś używa Yamaga Blanks BluCurrent Professor 70 Plug TZ Nano Spin do 8g.
Jakie wrażenia, jak się sprawuje pod obrotówką czy małą wahadłówką i ile realnie pociągnie górą..? Czy da radę z trochę większym przyłowem..?
Użytkownik ubot edytował ten post 30 wrzesień 2024 - 19:00
#72 OFFLINE
Napisano 07 październik 2024 - 09:10
Naprawdę nikt obecnie tego kija (j/w) nie używa..? Żadnych opinii..?
#73 OFFLINE
Napisano 14 październik 2024 - 19:46
A czy jest gdzieś w Polsce sklep z ofertą Yamagi stacjonarnie do obejrzenia?
#74 OFFLINE
Napisano 14 październik 2024 - 19:58
Mam u siebie w Gdańsku zawsze parę Yamag. Teraz idzie dostawa. Nie są to duże ilości ale robię co mogę
- Bobby0404, homax, ubot i 1 inna osoba lubią to
#75 OFFLINE
Napisano 14 październik 2024 - 21:21
Mam u siebie w Gdańsku zawsze parę Yamag. Teraz idzie dostawa. Nie są to duże ilości ale robię co mogę
A co stoi na przeszkodzie aby mieć szeroką ofertę w miarę na stałe? Brak popytu, czy producent/dystrybutor nie dosyła? Trudno wydać ok. 2 tys. bez machnięcia wędką w sklepie. Później giełda jest pełna nietrafionych zakupów sprzedawanych ze stratą.
#76 OFFLINE
Napisano 15 październik 2024 - 04:57
Ktoś jest w stanie coś napisać o Yamaha blanks blue current III w klasie ul? Interesuje mnie jeden szczegół: czy blanki są suche czy mają trochę mięska w sobie?
I dodatkowo (bo już mniej więcej YT pokazał ale wolę info od osoby prywatnej): jak jest z czułością? Jak z akcją?
#77 OFFLINE
Napisano 15 październik 2024 - 05:04
A co stoi na przeszkodzie aby mieć szeroką ofertę w miarę na stałe? Brak popytu, czy producent/dystrybutor nie dosyła? Trudno wydać ok. 2 tys. bez machnięcia wędką w sklepie. Później giełda jest pełna nietrafionych zakupów sprzedawanych ze stratą.
Machanie na sucho także nie gwarantuje, że wędka w 100 % spełni oczekiwania i dltego również z tego powodu wędki szukają nowych właścicieli.
#78 OFFLINE
Napisano 15 październik 2024 - 07:08
Kasa?
- Fatso, psd27 i Darek_W lubią to
#79 OFFLINE
Napisano 15 październik 2024 - 08:48
Jestem w stanie sobie wyobrazić że zamrożenie kilkudziesięciu tysięcy i oczekiwanie na potencjalnego klienta miesiącami nie jest zbyt opłacalnym interesem.
- Fatso i md30 lubią to
#80 OFFLINE
Napisano 15 październik 2024 - 09:15
Ktoś jest w stanie coś napisać o Yamaha blanks blue current III w klasie ul? Interesuje mnie jeden szczegół: czy blanki są suche czy mają trochę mięska w sobie?
I dodatkowo (bo już mniej więcej YT pokazał ale wolę info od osoby prywatnej): jak jest z czułością? Jak z akcją?
Ja posiadam owy kijek w wersji 82b, jeśli o ten pytasz to daj znać mogę co nieco napisać.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych