#241 OFFLINE
Napisano 04 maj 2016 - 05:37
#242 OFFLINE
Napisano 04 maj 2016 - 06:17
Pytanie czy chcesz tak "wyjątkowy" kij ☺
Użytkownik Tomasz eS edytował ten post 04 maj 2016 - 06:23
- popper lubi to
#243 OFFLINE
Napisano 04 maj 2016 - 11:00
MH 69 to bardzo dobre kije musiało coś być albo uderzone i był osłabiony albo jak pisał kolega wcześniej za słabo włożony poluzował się i dlatego nastąpiło uszkodzenie .Jak był by dobrze włożony po złamaniu powinna druga część zostać w części szczytowej . Stało się i koniec tak bywa . Naprawa to jakieś 250 zł i 2 lata gwarancji na tą część bo będzie prawie nowa . Kosztów wysyłki nie ma, widzę że kolega mieszka nie daleko .
Pozdrawiam
Użytkownik Piotr.teamdragon edytował ten post 04 maj 2016 - 11:01
#244 OFFLINE
Napisano 04 maj 2016 - 11:45
D...a nie dobre!!!!!! mi tak samo strzelił dolnik końcówka w p...u do wody poleciała,wędka była na gwarancji to wymienili dolnik ale bez awantury się nie obyło a w karcie serwisowej wpisali że uszkodzenie powstało z mojej winy(nigdy nie była puknięta,nadepnięta itp i miałem ją od nowości,przynęta lunatic bodajże 8,5cm i 8gr główka)
#245 OFFLINE
Napisano 04 maj 2016 - 15:51
#246 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2016 - 22:03
Wczoraj przyjechał do mnie Dragon HM62 fly 2.90m 5/6 Nymph. Ma niby być zrobiony do soboty bo Pan wyjeżdża i chce wrócić do domu z kijem.
Stan jak na fotkach. Uderzenie szczytówką o drzewo podczas przemieszczania sie po krzakach.
Na fotkach rownież sposób naprawy (w skrócie).
Końcowy efekt jutro lub pojutrze, chyba że nie zdążę wykończyć w sposób mnie zadowalający.
Wtedy też opiszę wrażenia co do tego konkretnie blanku. A są złe.
Troche chaos z fotkami ale wybaczcie.
Załączone pliki
#247 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2016 - 08:53
Teraz lakier i finito. image.jpeg 26,1 KB 9 Ilość pobrań
Aaaaaaa. Te fotki z postu wyżej i kawałki blanków z drewnianą miarką to niestety nie od tego kija.
Mówiłem że bałagan w fotkach. Moderator moze je usunąć jak chce bo ja już nie "posprzątam".
Użytkownik trout master edytował ten post 30 wrzesień 2016 - 08:59
#248 OFFLINE
Napisano 10 październik 2016 - 16:02
Witam
W spinningu zgniotłem złącze z dolnika, wkleiłem od środka kawałek rurki z włókna węglowego za pomocą żywicy, złącze działa dobrze ale na złączu pozostały "rowki" po odłamanych fragmentach włókien. Czym mogę to wyrównać/zaszpachlować?
#249 OFFLINE
Napisano 10 październik 2016 - 16:50
#250 OFFLINE
Napisano 19 październik 2016 - 20:02
Że też musiało to akurat teraz.
W każdym razie szukam na gwałt kogoś, kto ogarnie naprawę (Warszawa) - pytanie czy sens (koszty), czy lepiej za "nowym" się rozejrzeć.
Złamanie powyżej łączenia. Ktoś coś? To był mój jedyny kij więc wicie, rozumicie...
Szczegóły na priv lub w wątku jak kto chce.
Pajhivo
Ps A właśnie miałem pisać kto mi ogarnie skrócenie dolnika (za łokieć mi wystaje)
Załączone pliki
Użytkownik pajhivo edytował ten post 19 październik 2016 - 20:04
#251 OFFLINE
Napisano 19 październik 2016 - 20:11
Drogi doktorze przede wszystkim to kij seryjny czy castom? Jak seryjny to uderz do producenta/sklepu, w którym kupiłeś i sprawdź dostępność. Jak castom to do pracowni czy mają dostępne elementy.
- Piotrek Milupa lubi to
#252 OFFLINE
Napisano 19 październik 2016 - 20:24
Seryjny, o sklepie nie pomyślałem nawet taki wqr...y jestem.
Napisałem na forum z myślę, że może ktoś się podejmie naprawy albo zasugeruje pracownię z W-wy. Zaraz będę grzebał po forum i pisał privy
Najgorsze, że z synem byłem i mu tłukłem cały czas - "uważaj, patrz za siebie coby nic nie zahaczyć", po czym wziąłem kija, chciałem mu zaprezentować jak daleko lata ołówek RH i jeb ... zgarnąłem podbierak...
#253 OFFLINE
Napisano 19 październik 2016 - 20:28
Po zdjęciach złącza widać, że swoje już przeżył. Czas na NOWE !!!!!!!!!!!
Po sklejeniu, lub skróceniu to już i tak będzie zupełnie inny patyk .
#254 OFFLINE
Napisano 19 październik 2016 - 21:15
Po zdjęciach złącza widać, że swoje już przeżył. Czas na NOWE !!!!!!!!!!!
Po sklejeniu, lub skróceniu to już i tak będzie zupełnie inny patyk .
że porysowane?
Fakt, dość często kijek składam i rozkładam (a mazidła żadnego nie stosowałem). Ale czasowo to ma ze trzy miesiące. Pękło nad mocowaniem więc nie miało to wpływu na uszkodzenie.
A czy po naprawie będzie Inny nie inny - na razie jest jedyny, wcale nie idealny - nawet mnie wkurzał czasami ale lepszy taki niż żaden. Pytanie oczywiście o koszty - sprawa z dzisiejszego późnego południa więc nawet nie mam pojęcia ile naprawa (lub nowy segment) kosztuje.
#255 OFFLINE
Napisano 19 październik 2016 - 22:52
że porysowane?
Fakt, dość często kijek składam i rozkładam (a mazidła żadnego nie stosowałem). Ale czasowo to ma ze trzy miesiące.
Masz gwarancję na kij? Spróbuj oddać na gwarancję.
#256 OFFLINE
Napisano 19 październik 2016 - 23:49
Masz gwarancję na kij? Spróbuj oddać na gwarancję.
Ja tam jednak z natury uczciwy jestem (czasem mi ludziska mówią żem "gupi" jest po prostu, okazji do oszukania innych nie wykorzystując) i średnio bym się czuł naciągając na gwarancję wiedząc że moja wina jest ewidentna więc o tym rozwiązaniu nie pomyślałem.
#257 OFFLINE
Napisano 20 październik 2016 - 05:22
Klejenie to ostateczność nie dająca gwarancji . Poza tym po takim zabiegu charakterystyka wędki drastycznie się zmieni na niekorzyść.
#258 OFFLINE
Napisano 05 luty 2017 - 22:50
Użytkownik pajhivo edytował ten post 05 luty 2017 - 22:51
- Dano. lubi to
#259 OFFLINE
Napisano 06 luty 2017 - 07:54
#260 OFFLINE
Napisano 07 luty 2017 - 21:14
Nie wiem czy jest się czym chwalić
Pezon&Michel Redoutable Micromaster 2,7 10-35 g (wklejka)
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wędka, naprawa
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Wędka pod Okonia z zapasem mocyNapisany przez KipsoN , 25 wrz 2023 wędka |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Budżetowe lekkie łowienie - okonie, białoryb i wrocławski niewymiarowy szczupak ;)Napisany przez Andżej , 03 sty 2022 spinning, xul, okoń, wędka i 1 więcej |
|
|
||
Różności wędkarskie →
Cafe jerkbait.pl →
Złamana szczytówka w spinningu.Napisany przez Pstrągal , 11 gru 2020 szczytówka, wędka, złamana wędka i 1 więcej |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Wędka do dużych gum i jerkówNapisany przez Pitpno , 02 cze 2020 spinning, gumy, jerk, wędka |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Kij okoniowy 250-300 PLNNapisany przez Jorginto , 09 cze 2019 wędka, okoń, spinning, jig |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych