Wojtku, przesadzasz.
Każdy z nas, jeśli upublicznia swoje dokonania, to po to, by jak największa liczba ludzi to zobaczyła. Autor zamieszczający coś w domenie publicznej nie tylko ma nadzieję na szeroką dystrybucję, wręcz jest wdzięczny za udostępnianie tego, co robi. Grzecznością jest oczywiście poinformowanie o autorze, jeśli się udostępnia czyjąś pracę i ten fakt nie podlega dyskusji, jednak insynuowanie działania nie fer jest moim osobistym zdaniem nieuprawnione. Każda osoba zamieszczająca na YouTube ma możliwość wybrać w ustawieniach, czy zezwala na szerokie kolportowanie filmu, czy też wprowadza jakieś ograniczenia. Iras tych ograniczeń nie wprowadził.
Fakt, że prowadził na naszym forum swój wątek, a dziś z powodu bana nie prowadzi - nie przekreśla Jego dokonań jako czołowego lurebuildera nie tylko w Polsce. Ja nie mam problemu z pokazywaniem filmów czy zdjęć Jego autorstwa na naszym forum, byle nikt się nie podpisywał pod nimi jako własnymi pracami, bo są tam przynęty z najwyższej półki i mogą (powinny) być inspiracją dla licznych rękodzielników.
I na koniec bardzo proszę, byś jeszcze raz przeczytał te słowa z postu @cyprys19:
"Nie chcę zaśmiecać wątku TOMY"ego więc wstawię tu -praca gumki zbrojonej trochę inaczej ...
Gdzie tu odczytałeś, czyjego autorstwa jest przynęta? Dla mnie kluczowa fraza to "praca gumki zbrojonej trochę inaczej" i to właśnie było pokazane. Insynuowanie słodzenia komukolwiek to niezła ekwilibrystyka w tłumaczeniu sobie tego tekstu.