wygląda że w sprawie zatrucia Warty żądzą układy , układziki https://epoznan.pl/n...znosci_sledztwa

Ktoś dzisiaj zatruł Wartę! Setki martwych ryb!
Napisano 12 listopad 2019 - 19:35
- analityk lubi to
Napisano 12 listopad 2019 - 20:33
- analityk, drag, Dawid.K i 2 innych osób lubią to
Napisano 13 listopad 2019 - 18:20
przynajmniej (jak wędkarze, miłośnicy przyrody) bojkotujmy Brosa
Napisano 13 listopad 2019 - 20:07
Napisano 13 listopad 2019 - 20:16
ee.... zemsta mało wnosi.
Zapytaj następnym razem płacąc składki czy ktoś ze środowiska wędkarzy-prawników zgłaszał się do PZW Poznań z bezinteresownym (pro bono) udziałem w tej sprawie, a jeśli tak to dlaczego odmówiono temu komuś udziału.
Ja kurwa bym się nie spóźnił jeden dzień z zażaleniem na zwrot akt, więcej jakby mnie i kolegę PZW Poznań dopuściło do sprawy to może i tego zwrotu by nie było.
Napisano 13 listopad 2019 - 20:26
Możecie pytać w ZO czy pytał ktoś taki jak ja Adam Czeski i kolega Bartosz Robakowski o bycie pełnomocnikiem związku w tej sprawie...i jaki był wynik
Napisano 13 listopad 2019 - 21:35
Napisano 13 listopad 2019 - 21:36
tofik, on 12 Nov 2019 - 19:33, said:
Te trzy tony, to były pewnie te martwe odłowione krótko po zatruciu. Większość martwych zaległa zapewne na dnie i dopiero w stanie poważnego rozkładu wypłynęła na powierzchnię daleko poniżej Poznania, więc trudno cokolwiek udowodnić. Pomyśleć, że są kraje gdzie taka firemka już by nie istniała, a właściciel poszedł z torbami. Cała sprawa śmierdząca, jak te biedne zatrute ryby, z którejkolwiek strony na nią nie spojrzeć.Heh przecież to było jasne od początku. Zaczęło się kombinowanie na etapie badań przez nasz poznański inspektorat który jako wojewódzki nie "umiał " znaleźć w wodzie nic nadzwyczajnego,na szczęście inny inspektorat mniej związany z miastem znalazł owy syf od razu....i tak stało się jasne jak to się będzie toczyć. Miasto żeby zapchać nam gęby sypnęło trochę kasy,my dołożyliśmy i tak poszło w rzekę trochę sandacza który już się kończy...a miasto będzie teraz betony zrywać i robić nowe nabrzeże żeby żyło się lepiej...tyle że ta operacja będzie kosztować grube okrągłe bańki,a na ryby dali ułamek kwoty. Jak na ironie szef wiadomej firmy ma własny staw pod bacznym okiem ichtiologa i innych co by mu ryby pięknie i zdrowo rosły. Problem musiał być na długo przed przedawkowaniem spustu,bo nie znajduje logicznego wytłumaczenia dlaczego np. Na Wilczaku słychać żaby, tną komary na potęgę...a 2km poniżej już totalny brak owych stworzeń, o rakach nie wspomnę mimo iż kiedyś było ich zatrzęsienie. Możemy sobie tu i ówdzie pisać i narzekać ale mam wrażenie że jesteśmy w tym problemie sami. Ani miasto ,ani sąd nam nie pomoże, bo nawet jeśli komuś coś udowodnią, to ile dostanie za te nędzne 3 tony ryb...skąd w ogóle jest ta liczba ...3 tony heh
Napisano 13 listopad 2019 - 23:46
Informacje na temat tego, co dzieje się w postępowaniu karnym oczywiście trudno komentować...
Kwestia naprawienia wyrządzonej szkody na drodze cywilnoprawnej to broszka PZW Poznań.
Ale jest jeszcze trzeci wątek tej sprawy - administracyjne konsekwencje za szkody wyrządzone w środowisku (o czym pisałem już kilka lat temu w tym wątku). Wprawdzie jest kwestią ocenną czy daną sankcję administracyjną można uznać za dotkliwą czy nie, ale mogę zapewnić, że odpowiednie instytucje zrobiły lub robią, co do nich należy.
Napisano 05 październik 2020 - 14:18
Napisano 23 październik 2020 - 10:03
https://epoznan.pl/n..._zatrucia_warty
Czyli co ? Umorzą/rozejdzie się z jakimś śmiesznym wyrokiem ?
- analityk i dobekfooto lubią to
Napisano 08 czerwiec 2021 - 19:29
Pożar w BROS
czyżby znów do Warty spłynęła woda popożarowa z chemikaliami?
https://wiadomosci.r...akcja-strazakow
- Maciek Rożniata lubi to
Napisano 08 czerwiec 2021 - 19:52
Napisano 08 czerwiec 2021 - 20:03
tak... Podolany,
ale tak czy inaczej ta firma to jakieś @#$%^&
Napisano 08 czerwiec 2021 - 21:12
tofik, on 08 Jun 2021 - 18:52, said:
To na szczęście zakład na Podolanach ,a nie na ul.Karpia....
Jakie szczęście? Dokusia chcą nam udusić, Podolany to jego fyrtel. Swoją drogą jakiś pechowy ten Bros, jak nie wodę, to powietrze trują. Może by się gdzieś na Saharę z tą chemią przenieśli?
Napisano 08 czerwiec 2021 - 21:33
Napisano 03 listopad 2021 - 15:43
...po 6 latach, nareszcie? sku.......ny
Choć z arytkułu wynika, że... Prokuratura ma niewiele oprócz "kreta" u siebie.
Zatem szansa, że ktokolwiek poniesie odpowiedzialność jest moim zdaniem praktycznie żadna
- Robas i Umbra lubią to
Napisano 03 listopad 2021 - 19:09
Żal chłopa. Jak sobie pomyślę, że Piotr.M. przez te sześć lat pewnie jednej nocy spokojnie nie przespał.
Napisano 04 listopad 2021 - 08:33
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych