Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Filmiki wędkarskie - wybór kamery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1309 odpowiedzi w tym temacie

#301 OFFLINE   Krisu23

Krisu23

Zniewalam okazy

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2620 postów
  • LokalizacjaPensjonat pod pstrągiem

Napisano 11 luty 2015 - 08:03

Jak będziesz tym coś kręcił to nie ruszaj gwałtownie kamerą. Strasznie wolna jest jeśli chodzi o zapis. Zobacz na kolejce górskiej. Początek kiedy kolejka górska jedzie wolno jest ok. Ale jak już zap........la to same piksele. Bufor się nie wyrabia. Za to się niestety płaci między innymi bo kamera to nie tylko to, że ma napisane 720/60. Na rybach ważna rzecz bo one akurat dosyć szybko się ruszają jak mają wbite coś do pyska i nie mogą płynąć tam gdzie chcą.

• PiECIA lubi to

#302 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15700 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 luty 2015 - 11:02

A czemu w gazetce jest cena 350.. trafiłeś jakąś wyprzedaż ??

Z kartą Jula Club jest 250,00 zł. Kartę wyrabiasz za darmo od ręki.

• Tomasz eS lubi to

#303 OFFLINE   seiken

seiken

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał

Napisano 11 luty 2015 - 17:24

Ja sobie dziś sprawiłem 

szbfb4.jpg

długo sie zastanawiałem miedzy tą a GoPro  cena i w miare dobra  jakość wygrały , wg wielu opinii ma lepszy przetwornik niż GoPro ale okaże się w "praniu"

na filmikach z netu widać ,że kolory sa lepsze i ostrzejsze gorzej trochę radzi sobie pod słońce , GoPro ma kolory jak by deko za mocno nasycone np zieleń a niebo np wychodzi szaro

[yoytube][/youtube]

Użytkownik seiken edytował ten post 11 luty 2015 - 17:30

• Kamil Z. lubi to

#304 OFFLINE   czaro73

czaro73

Forumowicz

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPip
  • 362 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Czaro

Napisano 11 luty 2015 - 20:34

Sony action cam HDR-AS15-

Odnoszę wrażenie, że obraz wygląda jak przez obiektyw typu "rybie oko" ( szczególnie to widać po kijach ), czy był to efekt zamierzony, czy to po prostu ten typ tak ma ? 

Pytam bo mam, uppsssss... mój syn dostał od Gwiazdora ;) podobną AS30VB i myślę, że od czasu do czasu będzie tak wspaniałomyślny i mi pożyczy. I jak dla mnie, efekt ten nie jest zadowalający.

Z góry dzięki za info.

#305 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów
  • LokalizacjaWałbrzych/Wrocław
  • Imię:Kamil

Napisano 12 luty 2015 - 10:47

Mam pytanie do użytkowników kamerki Redleaf RD990. A konkretnie aplikacji na androida, która pozwala na podgląd z kamerki. Jakie jeszcze funkcje posiada? Można za pomocą telefonu obsługiwać kamerkę? Np. włączać i wyłączać nagrywanie na odległość?

#306 OFFLINE   szpiegu

szpiegu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2534 postów
  • Lokalizacjadziki zachód :)

Napisano 12 luty 2015 - 13:49

Kamil jak zakupisz to daj znać jak to robi sam jestem ciekaw i interesuje się nią 

#307 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów

Napisano 12 luty 2015 - 15:17

Zastanawiam się nad nią. Obecnie 530 pln w dużym markecie elektro i jeszcze raty 0% można, jak ktoś chce...

Odnośnie informacji, zalet, czy możliwości obsługi ze smartfona, to czekam min. na @Winko i SlawkaSobolewskiego. Inni użytkownicy w/w sprzetu też proszeni o wskazówki ;)

#308 OFFLINE   seiken

seiken

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał

Napisano 12 luty 2015 - 16:10

Zastanawiam się nad nią. Obecnie 530 pln w dużym markecie elektro i jeszcze raty 0% można, jak ktoś chce...

Odnośnie informacji, zalet, czy możliwości obsługi ze smartfona, to czekam min. na @Winko i SlawkaSobolewskiego. Inni użytkownicy w/w sprzetu też proszeni o wskazówki ;)

Pooglądaj w necie porównanie Redleaf RD990 vs SJCAM SJ4000 i nie da sie ukryć ,że SJ4000 wygrywa

cena ok 450 zł za model z WiFi /krajowa dystrybucja z gwarancją 24 miesiące/

tu jest dobra recka i opis SJ4000

Użytkownik seiken edytował ten post 12 luty 2015 - 16:12

#309 OFFLINE   oland

oland

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 401 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Olejnik

Napisano 12 luty 2015 - 16:21

Kamil ,jeśli mówimy o tej samej -  Redleaf RD990  to raczej można taniej 379 zł  , w małym markecie  :) 

#310 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1457 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 12 luty 2015 - 16:34

Posiadam SJCAM SJ 4000 z WIFI. Po tygodniu padł przycisk ^ (wifi). Sprawa podobno nagminna w tych kamerkach. Kamerka została naprawiona na gwarancji, W miarę sprawnie poszło. Akcesoria niestety są badziewnej jakości. Śrubki odłączają się od plastikowych uchwytów. 

Gdzieś znalazłem informację iż nagrywanie w 720P i 60 klatkach to kit i że tylko Gopro robi to poprawnie. SJCAM nagrywa 60 fps poprzez dublowanie tych samych klatek czy coś w tym stylu.

Jest już na rynku nowy model SJCAM SJ 5000+. Chipset taki jak w gopro 3 i sensor Panasonic. Nagrywanie w FullHD 60 klatek (podobno prawdziwe 60 klatek). Trochę żałuje że nie poczekałem na 5000+ a kamerkę kupiłem dwa miesiące temu.  

Użytkownik rower26 edytował ten post 12 luty 2015 - 16:35

#311 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów

Napisano 12 luty 2015 - 17:21

Kamil ,jeśli mówimy o tej samej - Redleaf RD990 to raczej można taniej 379 zł , w małym markecie :)

Podrzuć współrzędne ;)

#312 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1457 postów

Napisano 12 luty 2015 - 20:45

Podrzuć współrzędne ;)

Zwróćcie tylko uwagę czy ta cena 379 nie dotyczy przypadkiem modelu RD990C. Jest to kamerka o znacznie słabszych parametrach niż RD990. Przed zakupem porównywałem Redleaf RD990 i SJCAM SJ4000 i wybrałem to drugie. Do SJ 4000 przekonał mnie lepszy dźwięk w testach. W sumie tego typu kamerki raczej nie wybiera się dla efektów dźwiękowych ale zawsze to jakiś punkt zaczepienia. 

#313 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów

Napisano 12 luty 2015 - 20:54

Ten 5000+ już konkretniej wygląda. Porównując filmiki @Winko(redleafem) do innych oglądanych na YT, a kręconych SJ4000, to jakoś bardziej redleaf mi pasi, choć to tylko wrażenie. Te SJ mają jakieś zdalne sterowanie? Pilot, apka na androida?

#314 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1457 postów

Napisano 12 luty 2015 - 21:03

moja ma wifi i jest dedykowana aplikacja na androida. Działa to ok. Żeby nie ten felerny przycisk to bym polecał SJ na lewo i prawo.

#315 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów

Napisano 12 luty 2015 - 21:05

Ciekawe, czy do tej 5000+ bedzie apka, albo czy ta obecna jest kompatybilna.
Choć na razie z dostępnością modelu w sklepach chyba średnio...

Edit.
@rower- jakie możliwości ma ta apka?

Edit 2.
Tu jest trochę info:

http://www.wideoreje...cenzja.html?m=1

Użytkownik Kamil Z. edytował ten post 12 luty 2015 - 22:05

#316 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1457 postów

Napisano 12 luty 2015 - 22:15

Do 5000+ jest inna aplikacja niż do 4000. Jest dostępna. Możliwości aplikacji to podglad zdjeć i filmów, ustawienia kamery oraz zdalne filmowanie :nagrywanie/stop (w mojej sj4000). Dupy nie urywa bym powiedział. Nie widziałem aplikacji Gopro, ale gdzieś czytałem że to nadal niedościgniony wzór.

Użytkownik rower26 edytował ten post 12 luty 2015 - 22:15

• Kamil Z. lubi to

#317 OFFLINE   Krisu23

Krisu23

Zniewalam okazy

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2620 postów
  • LokalizacjaPensjonat pod pstrągiem

Napisano 13 luty 2015 - 08:59

Aplikacja GoPro daje możliwość sterowania praktycznie całym menu tak jak jest w kamerze. Czegoś tam nie można zmieniać ale ja się nie doszukałem. Mowa o GP3, wyższymi się nie bawiłem.

#318 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów

Napisano 13 luty 2015 - 12:30

Aplikacja GoPro daje możliwość sterowania praktycznie całym menu tak jak jest w kamerze. Czegoś tam nie można zmieniać ale ja się nie doszukałem. Mowa o GP3, wyższymi się nie bawiłem.

No właśnie opinie są takie, że apka do GP to niedościgniony wzór, ale ciekawe, jaki zakres mają te do tych tańszych kamerek.
Ta 5000+ wygląda ciekawie..

#319 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1457 postów

Napisano 13 luty 2015 - 13:50

Faktem jest że chińczycy gonią Gopro i niedługo pewnie prześcigną. Jeszcze im trochę brakuje ale Gopro też idealne nie jest.

#320 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów

Napisano 13 luty 2015 - 13:51

A GP to gdzie robią?

@Rower-jak jakość tych akcesorii w SJ? Opinie bywają różne...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych