Skoro sa nowe zasady to moze pokasować punkty karne za stare przewinienia..np.w 'giełdzie'!!!?
Nie ma takiej możliwości ale dziękuję za pomysł.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 22 listopad 2015 - 22:32
Skoro sa nowe zasady to moze pokasować punkty karne za stare przewinienia..np.w 'giełdzie'!!!?
Napisano 22 listopad 2015 - 22:34
komuna
Napisano 23 listopad 2015 - 13:03
Aby ratowac historyczne wpisy moze wystarczy zablokowanie edycji po 24h. Ta 1h utrudni poprawianie bledow we wpisach - zwlaszcza tych obszernych i merytorycznych.
Dokładnie tak. Od siebie dodam,że często gęsto Ci co mają radiówkę mają często też przerwy w dostawie netu i czasami ta godzina na ,,edytkę,, nie wystarcza.
Popieram w tym przypadku kol. Ictusa o możliwość edycji do 24h.
Napisano 23 listopad 2015 - 13:15
Dokładnie tak. Od siebie dodam,że często gęsto Ci co mają radiówkę mają często też przerwy w dostawie netu i czasami ta godzina na ,,edytkę,, nie wystarcza.
Popieram w tym przypadku kol. Ictusa o możliwość edycji do 24h.
A czemu np. nie zrobić możliwości edycji po dwu dniach, albo trzech? Czy miesiącu?
Proszę zwrócić uwagę, iż forum jerka oferuje - jak Word możliwość - podkreślania błędów. Admini też, z tego co deklarowali, mogą poprawić błędy (choć od tego nie są).
Po 24h, przy ogromnej dynamice niektórych wątków, możliwość edycji nie ma już znaczenia. I stanowiła by furtkę wygodną przed ucieczką przed własnymi poglądami. Pisanymi w emocjach, bezmyślnie, niechlujnie, szybko, bez poszanowania języka polskiego i innych użytkowników, etc.
Admin zmusza nas do odpowiedzialności za słowa. I słusznie. Zbyt wiele słów jest podatnych na wiatr opinii innych. ;-) Elastycznych. Zmiennych...
Użytkownik P.Rozbiecki edytował ten post 23 listopad 2015 - 13:24
Napisano 23 listopad 2015 - 13:22
Wracając jeszcze do moich poprzednich uwag - na które odpowiedzi się nie doczekałem, niestety - chętnie poznał bym opinię Adminów w kwestii wątków w nich poruszonych.
Np. braku aktualizacji Regulaminu. Niezgodności braku możliwości aktualizacji z Regulaminem. Oraz w kwestii komunikacji zmian dla użytkowników.
Proszę nie uznać tego, za czepialstwo ile ciekawość i troskę o jakość funkcjonowania forum. A także liczenie się z użytkownikami i ich potrzebami. Wiele razy, w gronie znajomych, wymienialiśmy się opiniami nt funkcjonowania forum. Znajomi zajmują się komunikacją, marketingiem, PR-em, etc i zwracali uwagę na ww. kwestie, nieścisłości, brak komunikacji zmian. Może warto odpowiedzieć? Może nie są to, z perspektywy właścicieli, kwestie kluczowe, niemniej ważne.
Z pozdrowieniami,
Piotr
Napisano 23 listopad 2015 - 14:07
Piotrze, rozumiem, że oczekujesz na odpowiedź. To co mogę powiedzieć dzisiaj byś nie czuł się ignorowany - poproszę o cierpliwe oczekiwanie, do tematu wrócimy choć mam wrażenie, że wiele w kwestii zmian zostało już napisane.
Co do braku aktualizacji Regulaminu ... nie rozumiem Twojej prośby.
Natomiast co do Twojej uwagi związanej z brakiem komunikacji zmian - przyjmuję to i na pewno będziemy wprowadzali jeszcze szerszą komunikację natomiast nauczony doświadczeniem nawet wręczenie użytkownikowi pisma z prośbą o przeczytanie i własnoręczne podpisanie nie jest skuteczne - mam na to wiele przykładów. To często gonienie za króliczkiem ... niekończąca się podróż - pytanie czy warto za tym króliczkiem gonić i czy ktoś kto nie czyta regulaminów ... zacznie je czytać. Oczywiście przyjmuję Twoje argumenty i będziemy wprowadzać kolejne usprawnienia.
Kolejna rzecz to "liczenie się z użytkownikami i ich potrzebami". Myślę, że wartość tego argumentu dawno się zdewaluowała. Wielokrotnie wprowadzaliśmy i uwzględnialiśmy prośby forumowiczów. Przykładów można by mnożyć na pęczki. Natomiast powtórzę to co wielokrotnie pisałem - giełda jest dodatkiem do forum. Ważnym ale nie leży w naszych priorytetach.
Napisano 25 listopad 2015 - 16:28
Remku
dziękuję za odpowiedź.
Ad. braku aktualizacji Regulaminu, to mam na myśli fakt, iż ani regulamin giełdy ani nowe zasady korzystania z giełdy nie zostały zaktualizowane o aktualne zmiany (brak edycji). Jest chaos - gdyż regulamin jest nieaktualny (aktualizacja wrześniowa 2015) i dodatkowo zawiera wewnętrzną sprzeczność: Po utworzeniu wątku będzie można edytować wpis (treść oraz tytuł wątku) - tak jak do tej pory. Nowe zmiany są opisane w wątkach, które z czasem spadają na dalsze strony. Dodatkowo te zmiany nie są komunikowane szeroko. To tak, jakby operator komórkowy podniósł opłaty za abonament dwa razy, informując o tym tylko w gazetce firmowej.
Ad doświadczenia i komunikacji. Tak, część "człowieków" oleje wszelkie uwagi, zmiany, etc. Ale czy to powód, by ignorować troskę o część pozostałą i nie informować, skazując na poszukiwania, domysły, wnerwienie?
To nie tylko kwestia de gustibus, ale i PRaktyki.
Z pozdrowieniami,
Piotr
Napisano 25 listopad 2015 - 20:04
Napisano 27 listopad 2015 - 23:10
Z moimi błędami brak edycji jest mi trochę uciążliwy, czasem posta czytałem następnego dnia i coś tam poprawiłem żeby całość czytelniej brzmiała. A olać, z tym se jakoś poradzę
Ale szlak mnie bierze, jak potrzebuję jakieś zdjęcia i na nowo na hosting muszę wstawiać. Tak to wiedziałem ze mam w swoim wątku, przez edycję miałem szybki dostęp do potrzebnego linku
Napisano 28 listopad 2015 - 20:17
Napisano 28 listopad 2015 - 23:27
Remek, albo coś robię nie tak, może wina czegoś w lapku, albo sam nie wiem.
Z filmikami jest tak jak napisałeś, a przy zdjęciach nie.
Edycja:
Chyba bardzie do tematu dotyczącego " jak umieszczać zdjęcia " dyskusja by pasowała.
Po chwili kombinacji tylko takie coś udało się skopiować:
http://i65.tinypic.com/208ba6c.jpg
tagi [img] i będzie to samo. Ale bardziej skomplikowane niż przez edycje.
Pozdrawiam
Piotr
Użytkownik *Hektor* edytował ten post 28 listopad 2015 - 23:42
Napisano 29 listopad 2015 - 09:34
No ! tego to już nie potrafię zrozumieć ? ! Ktoś, kiedyś otrzymał ostrzeżenie i co ?, będziesz je miał do śmierci ??? Przecież nawet w czasach "wielkiej przyjaźni państw socjalistycznych" - komuny, obowiązywało przedawnienie kary
Napisano 29 listopad 2015 - 09:43
Giełda sprzętu wędkarskiego →
Kupię/zamienię/oddam →
Wobler Wojtka GrocholiNapisany przez troutmaniacs , 14 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Giełda sprzętu wędkarskiego →
Kupię/zamienię/oddam →
Graphiteleader Veloce RV GLVRC-65MLNapisany przez koval75 , 11 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Złamana wklejkaNapisany przez Mariuszg97 , 01 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska →
Silnik dziobowy GPS minnkota vs motorguideNapisany przez kondzit@wp.pl , 22 cze 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska →
Minn kota powerdrive - wyłącza się pod obciążeniemNapisany przez kondzit@wp.pl , 21 maj 2024 ogłoszenie |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych