Kury wyszły z kurnika i wyprowadziłem na powietrze nawet pływały w Białej Przemszy :-)
mikador - mój kurnik i narzędzia
#41 OFFLINE
Napisano 06 marzec 2016 - 18:04
- woblery z Bielska, Franc i ezehiel lubią to
#42 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2016 - 12:29
Kury ok , ale koziki to już szok
#43 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2016 - 11:31
Ładniusie Piórusie
#44 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2017 - 20:58
Witam wszystkich serdecznie. Ponownie zrobiłem kilka nożyków do strugania woblerów w drewnie lipowym a jak wyszły oceńcie sami. Dwa z nich maja inny kształt,poszły właśnie do testów.
Załączone pliki
- Night_Walker, woblery z Bielska, Rebel64 i 2 innych osób lubią to
#45 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2018 - 08:37
Nowy model noży do strugania woblerów w drewnie lipowym.
Moja stronka https://www.facebook.../?ref=bookmarks
Załączone pliki
- Tomek TJ, Piotr Gołąb, peekol i 2 innych osób lubią to
#46 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2018 - 09:35
Czysta kompensacja - aberracja.. Możliwa tylko w Polsce. Podniecać się nożami do strugania przynęty do łowienia ryb - zamiast podniecać się złowionymi rybami. W dodatku na Białej Przemszy..... Czas umierać...
#47 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2018 - 11:27
Czysta kompensacja - aberracja.. Możliwa tylko w Polsce. Podniecać się nożami do strugania przynęty do łowienia ryb - zamiast podniecać się złowionymi rybami. W dodatku na Białej Przemszy..... Czas umierać...
Można spełniać się na wiele sposobów. Można po prostu iść na ryby. Można iść na ryby z własnoręcznie uzbrojonym wędziskiem. Albo z własnoręcznie wykonanymi przynętami. Wtedy złowienie okazu cieszy jakoś tak bonusowo
Można też wykonywać unikalne, wyjątkowe noże do strugania woblerów. Jeśli są takie, to ja nie widzę problemu - struganie drewienka czymś wyjątkowym jest również ciekawym doświadczeniem. Oczywiście do pierwszego wjechania w paluch
Pozwól proszę cieszyć się ludziom tym, co sprawia im przyjemność. Nie samym łowieniem człowiek żyje
- miras1983, niedziel_jig, Piotr Gołąb i 4 innych osób lubią to
#48 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2018 - 06:22
@Sayonara jest mi przykro, że nie potrafisz uszanować cudzej pracy. Wchodzisz w wątek autorski i ostentacyjnie obrażasz pracę Michała.
Jakże to płytkie, małostkowe, prymitywne.
Praca nad takim nożem to są godziny ciężkiej pracy.
Wypadało by abyś przeprosił za swoje zachowanie.
- miras1983 i bencur lubią to
#49 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2018 - 09:02
Wyrażając tego typu sondy warto mieć odrobinę wiedzy.
Oczywiście łatwiej jest napisać w czyimś wątku autorskim jakie to bez sensu, w jednym zdaniu obrażając autora.
Jezeli nie podobają Ci się czyjeś prace to po prostu ich nie oglądaj. Jak nie masz ochoty oglądać wystawy np. obrazów to na nią nie idziesz a nie idziesz i malujesz na ścianie „ABERACJA...”
Mikado rób to co raduje Twą duszę a przy okazji innym sprawisz tez sporo radości.
- bencur i woblery z Bielska lubią to
#50 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2018 - 19:55
Rudypoznan, nie pisz Mikado
#51 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2018 - 20:58
Od wielu lat strugam woblery "bezdusznymi" tapeciakami. Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie coś czym będzie się pracowało wygodniej i nie będzie zwykłym kawałkiem plastiku, po przejrzeniu prac kolegi @ Mikador podjąłem męską decyzję i pewnie zamówię sobie jakiś fajny kozik. Sama myśl o takiej zmianie aż tak mnie nie podnieca, ale to pewnie do momentu pierwszych zestruganych wiór
Kiedyś miałem okazję podejrzeć ile pracy i wysiłku kosztuje zrobienie dobrego noża tym bardziej chylę czoła i czekam na dalsze realizacje!
#52 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2018 - 09:34
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych