Ja swoje G3 kupiłem w 2006-tym i wyrzuciłem w 2014-tym. Puściły na chilijskim jeziorze. Nagle byłem cały mokry, w dwie minuty. Po prostu rozpadła się membrana. Kupiłem kolejne, wytrzymały trzy dwutygodniowe wyjazdy, po 10-12 godzin na dupie. Mam nadzieję, że jeszcze pożyją.
#41 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2015 - 21:25
#42 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2015 - 23:05
#43 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2015 - 23:23
Generalnie cena odstrasza od firmy, szkoda, bo za 25-30% mniej można kupić produkty najlepszych marek produkujących szmaty dla ekstremalnych turystów. Mam kurtkę do brodzenia marki The North Face i trwa dłużej niż Simms, mimo, że kosztowała 500 zł. Koszula Columbia za 190 zł nie odbiega jakością, a cena bielizny termicznej to jakiś absurd.
Inna sprawa to kamizelki, do tej pory nikomu nie udało się skopiować, ani zbudować samodzielnie, kamizelki wędkarskiej, która ważąc 15 kg nie gniecie w kark. Nie mam pojęcia, na czym to polega, ale działa. Mam dwie i mogę je załadować na max, a kark nie boli po całodziennej wędrówce.
Lubię markę Simms, bo próbuje dopasować się do oczekiwań wędkarza, to jedyna jej zaleta, ale jakże ważna.
- Wiktor i Franc lubią to
#44 OFFLINE
Napisano 28 lipiec 2015 - 16:18
kolejny produkt ktory moge zarekomendowac z czystym sumieniem to rekawiczki bez palcow z windstoppera.
sprawdzalem roznej masci producentow ale do tych rekawic narazie nic startu nie ma.
#45 OFFLINE
Napisano 28 lipiec 2015 - 20:36
Rękawiczki są OK, ale bardzo łatwo się zaciągają w razie byle zaczepu, a najmniej przyjemne to to że palce, które mają kontakt z korbką przecierają się i puszczają szwy.
#46 OFFLINE
Napisano 28 lipiec 2015 - 20:43
a najmniej przyjemne to to że palce, które mają kontakt z korbką przecierają się i puszczają szwy.
ale ja pisze o wersji bez palcow...
#47 OFFLINE
Napisano 28 lipiec 2015 - 21:08
Ja też, ale te są do połowy palca i o to mi chodzi. Zwłaszcza te obszycia na końcach.
#48 OFFLINE
Napisano 28 lipiec 2015 - 21:30
po jakim czasie zaczely puszczac te szwy? i jeszcze jedno gdzie kupowane?
#49 OFFLINE
Napisano 28 lipiec 2015 - 22:00
#50 OFFLINE
Napisano 28 lipiec 2015 - 22:18
Zaczęły puszczać gdzieś po 10-15 dniówkach. Dalej je używam, ale komfort już nie ten. Kupione u nas w taimien.
Kurcze szybko
Nie chce wszczynac awantury typu JDM only ale cos z dystrybujca europejska jest nie tak....za duzo juz mam takich sygnalow(rowniez z doswiadczenia wlasnego) ze SIMMS z Tajmen to jak by inny produkt. Nie obrazajac Macka bo on na to nie ma wplywu....
#51 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2015 - 10:28
Ja uważam, że po prostu są produkty bardziej i mniej udane. Mam/miałem kilka rzeczy od Simms i ta reguła się sprawdza.
Ja tam z taimien nikogo nie znam, ale pani Ola która odbiera telefony mówiąc pretensjonalnym głosem "No słucham..." jest the best No i wysyłka na drugi dzień, która trwa tydzień.
Użytkownik Drago edytował ten post 29 lipiec 2015 - 10:31
- razor73 lubi to
#52 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2015 - 11:18
hehe jak dziala Tajmen to osobny rozdzial ale na jakosc produktow SIMMS wplywu nie maja. Tak sadze.
Mialem juz przypadki ze ta sama rzecz kupowana powiedzmy w Europie a w USA to dwa rozne produkty.
I wcale nie mowie o rozmiarowce ktora potrafi sie roznic....
Pierwszy przyklad to galoty G3 europejskie bardzo szybko padaly....."amerykanskie wersje" zyja po 5 i wiecej lat. U mnie na przyklad 9!
Nie mowie ze nie musialm nic podkleic bo obcierki w trakcie uzytkowania to norma ale wyplukana membrana Gore Tex?? Tego jeszcze nie grali a takie glosy tu na forum padaly. "wyplukanie" czy poprostu rozszczelnienie membrany spotkalem tylko w galotach Vision....po 3 latach zaczely lac jak bym w jeansach do wody wchodzil. Ale 3 lata to i tak bardzo dobry wynik przy czestotliwosci okolo 100 razy w roku na tylku.
Nie mniej jak napisalem na poczatku tego watku....SIMMS idealny nie jest i wpadki sie im trafiaja i to wcale nie rzadko
Użytkownik Wiktor edytował ten post 29 lipiec 2015 - 11:19
#53 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2015 - 12:25
U mnie freestony vibram, po pięciu wyjściach 3 godzinnych, zaczęła się odklejać pierwsza podeszwa w obydwu butach. Buty kupione w USA.
#54 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2015 - 13:05
U mnie freestony vibram, po pięciu wyjściach 3 godzinnych, zaczęła się odklejać pierwsza podeszwa w obydwu butach. Buty kupione w USA.
A bo Wy tam na Podhalu to macie tyle kamieni ze sie wszystko rozpada
Zartuje oczywiscie....czyli moja teoria zostaje mocno nadszarpnieta
#55 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2015 - 22:18
A bo Wy tam na Podhalu to macie tyle kamieni ze sie wszystko rozpada
Zartuje oczywiscie....czyli moja teoria zostaje mocno nadszarpnieta
Nie wiem, wszyscy mówią że to buty pancerne na lata. Możliwe że mi się trafiła wadliwa sztuka, podkleiłem i na razie jest o.k. Kupiłem drugie rivershedy, jeszcze są w pudełku tak że się nie wypowiadam. Fakt na naszych kamieniach na Białce to żadna podeszwa długo nie pożyje.
- Wiktor i jalo1975 lubią to
#56 OFFLINE
Napisano 31 lipiec 2015 - 20:22
- Wiktor lubi to
#57 OFFLINE
Napisano 01 sierpień 2015 - 09:11
#58 OFFLINE
Napisano 01 sierpień 2015 - 10:16
Ja przy 174 cm okolo 100 kg mam L i w pasie sa ok ale za dlugie. Jak spadne do 90 kg (o to walcze ) to bede potrzebowal rozmiaru M
Spodnie G3 nosze MK......hehe w Polsce XL w USA Medium jak tu nie lubic hameryki
#59 OFFLINE
Napisano 01 sierpień 2015 - 10:34
Ja przy 174 cm okolo 100 kg mam L i w pasie sa ok ale za dlugie. Jak spadne do 90 kg (o to walcze ) to bede potrzebowal rozmiaru M
Spodnie G3 nosze MK......hehe w Polsce XL w USA Medium jak tu nie lubic hameryki
Ja mam 182 wzrostu i tak ok 98cm w pasie to jaki rozmiar,L czy XL?
#60 OFFLINE
Napisano 01 sierpień 2015 - 10:44
Spodnie zdecydowanie L jezeli mowimy o spodniech Pro Dry oczywiscie
Użytkownik Wiktor edytował ten post 01 sierpień 2015 - 10:46
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wodery, buty do brodzenia, simms
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Buty do brodzenia HodgmanNapisany przez lolo777 , 09 lut 2017 buty do brodzenia |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty Hodgman?Napisany przez Guzu , 12 mar 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty VisionNapisany przez kalenji84 , 25 lut 2017 śpiochy, wodery |