Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Produkty marki SIMMS

wodery buty do brodzenia simms

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1365 odpowiedzi w tym temacie

#741 OFFLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6313 postów
  • LokalizacjaSiedlce
  • Imię:Bartek

Napisano 02 grudzień 2018 - 20:24

Koledzy, takie pytanie.

Czy używaliście może poniższego śpioszka pod spodniobuty?

https://bogdangawlik...-Bib-Raven.html

Jeśli tak - jakie wrażenia? 

Jak Simms stoi z rozmiarówką?

na 180 cm i 78 kg brać M czy L?

z góry dzięki za każdy głos w dyskusji.

Używam od wielu lat, podobnie moi koledzy, bardzo dobra rzecz. O dziwo całkiem trwały ciuch, lekko się zmechacił, ale nic nie pękło, żadna nitka nie puściła.

Rozmiar przelicz sobie z cali po zmierzeniu siebie, 1'=2,54 cm, waist - talia, inseam - długość nogawki wewnątrz. Szmata jest elastyczna, więc lepiej ciut mniejsze niż za luźne, ten ciuch musi być dopasowany.

#742 OFFLINE   Bobby0404

Bobby0404

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 417 postów

Napisano 02 grudzień 2018 - 22:32

Ja nie używam, ale też miałem zamiar kupić. Dla mnie to za cienkie na zimę. Vision miał kiedyś fajny ciuch z polaru, ale teraz już raczej nie do kupienia- zostały jakieś nietypowe rozmiary.
Ja szukam czegoś podobnego, ale żeby było grube i naprawdę ciepłe. Do tej pory na nic nie trafiłem co by było godne uwagi.

#743 OFFLINE   dziobak1967

dziobak1967

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 43 postów
  • LokalizacjaBydgoszcz

Napisano 03 grudzień 2018 - 20:57

Ja używałem kiedyś na zimę ocieplacz od suchego skafandra nurkowego - fajny sprzęt. Może warto w tym temacie się rozejrzeć jak ktoś bardzo marznie.

#744 OFFLINE   Rodu

Rodu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1911 postów
  • Imię:Robert

Napisano 03 grudzień 2018 - 21:05

Używam od wielu lat, podobnie moi koledzy, bardzo dobra rzecz. O dziwo całkiem trwały ciuch, lekko się zmechacił, ale nic nie pękło, żadna nitka nie puściła.

Rozmiar przelicz sobie z cali po zmierzeniu siebie, 1'=2,54 cm, waist - talia, inseam - długość nogawki wewnątrz. Szmata jest elastyczna, więc lepiej ciut mniejsze niż za luźne, ten ciuch musi być dopasowany.

Mam ,używam -bardzo dobra rzecz .

183 cm , 90 kg - rozmiar L jest idealny z Simmsa .

• Wiktor lubi to

#745 OFFLINE   marcin ryba

marcin ryba

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 57 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin

Napisano 06 grudzień 2018 - 13:39

Mam takie śpiochy

https://bogdangawlik...-Bib-Black.html

zakładam je na cienkie kalesony simmsa i jest OK. Na filmiku i zdjęciach simmsa nie wkładają śpiochów na gołe ciało.

Rozmiar M pasuje dla mnie w sam raz 176 cm i 83 kg.

#746 OFFLINE   sslonio

sslonio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 771 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Tomek

Napisano 06 grudzień 2018 - 13:50

Jak będę odsyłać kurtkę Simmsa do sklepu w USA to na deklaracji celnej zaznaczam zwrot towaru? Bo coś Pani na poczcie powiedziała mi, że mogą naliczyć jakiś podatek do zapłacenia w USA przy odbiorze przesyłki w sklepie. Mogą ale nie muszą, w sumie to sama do końca nie była zorientowana. Może ktoś, kto przerabiał temat coś napisać jak to wygląda?

#747 Guest_Kwinto_*

Guest_Kwinto_*
  • Guests

Napisano 06 grudzień 2018 - 13:56

Piszesz "US goods returned"  lub "US goods returned for repair" jesli zwracasz do naprawy. Wystarczy. Tam nikt takimi pierdolami jak zwrot kurtki sie nie przejmuje.

• Wiktor, Alek. i Rodu lubią to

#748 OFFLINE   sslonio

sslonio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 771 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Tomek

Napisano 06 grudzień 2018 - 14:25

Piszesz "US goods returned"  lub "US goods returned for repair" jesli zwracasz do naprawy. Wystarczy. Tam nikt takimi pierdolami jak zwrot kurtki sie nie przejmuje.

@Kwinto - a jak najlepiej zrobić z wysyłką z US do PL tak żeby znowu nie naliczyli mi cła o podatku. Sklep niech wyślę to bezpośrednio do mnie czy wysłać to do rodziny w US i rodzinka mi wysyłka to jako prezent? 

#749 Guest_Kwinto_*

Guest_Kwinto_*
  • Guests

Napisano 06 grudzień 2018 - 14:33

Nie wiem.

• Alek. lubi to

#750 OFFLINE   Kozi

Kozi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 380 postów
  • LokalizacjaŚrem

Napisano 07 styczeń 2019 - 13:52

Mam pytanie, jak wielkościowo wypadają rzeczy Simmsa? Chodzi mi dokładnie o spodnie i kurtke Challenger. Ma ktoś może komplet w rozmiarze L lub XL i mógłby mi pomierzyć te ciuchy?

#751 OFFLINE   marcin ryba

marcin ryba

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 57 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin

Napisano 07 styczeń 2019 - 15:20

Kurtka Chellenger ma takie same parametry co inna kurtka simms'a. Wiem, ponieważ mierzyłem różne rozmiary, dla mnie riffle, acklins czy guide pasuje zawsze rozmiar M. Rozmiar L jest dla mnie trochę za duży. W załączeniu tabelka z rozmiarami. Na temat spodni nic nie powiem.

Załączone pliki

#752 OFFLINE   Mirosław Pieślak

Mirosław Pieślak

Zaawansowany

• Szkoła Wiązania Much
  • PipPipPip
  • 685 postów
  • LokalizacjaKraków, Polska
  • Imię:Mirosław
  • Nazwisko:Pieślak

Napisano 07 styczeń 2019 - 15:47

Mam pytanie, jak wielkościowo wypadają rzeczy Simmsa? Chodzi mi dokładnie o spodnie i kurtke Challenger. Ma ktoś może komplet w rozmiarze L lub XL i mógłby mi pomierzyć te ciuchy?

Rozmiary Simms-a to w większości przypadków solidne rozmiary amerykańskie, zwykle ciut większe niż ich odpowiedniki w europejskich firmach.

Podaj swoje wymiary (wzrost i waga) a postaram się podpowiedzieć co wybrać.

#753 OFFLINE   womar

womar

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 269 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Wojtek

Napisano 07 styczeń 2019 - 15:56

Ale nie zgodzę się, że wszystkie modele mają ten sam rozmiar. Np Guide Jacket i G3 Guide Jacket mają ewidentnie krótsze rękawy niż Acklins. WIem bo testowałem, i guide jacket musiałem wymieniać na rozmiar większą. Challenger spodziewałbym się, że raczej z tych większych - to kopia Pro Dry z tańszych materiałów, a Pro Dry z tego co słyszałem jest najobszerniejsza ze wszystkich Simmsa

#754 OFFLINE   Kozi

Kozi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 380 postów
  • LokalizacjaŚrem

Napisano 07 styczeń 2019 - 16:03

196 cm i jakieś 93 kg. Ogólnie największy problem mam z doborem kurtki. XL będzie chyba o wiele za duża w klatce...a znowu L'ka może mieć za krótkie rękawy. 

#755 OFFLINE   womar

womar

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 269 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Wojtek

Napisano 07 styczeń 2019 - 16:13

CIekawe... ja mam 196 / 98. Acklins mam XXL, a Guide Jacket i G3 Guide Jacket XXL były za małe, kupiłem Guide Jacket 3XL, żeby rękawy były dobre. Fakt, że w klatce jest zdecydowanie za szeroka, ale ważniejsza jest długość rękawa.

Nie wiem jakie masz proporcje, ale L-ka w zasadzie na pewno będzie za krótka. Celowałbym w XL albo XXL

#756 OFFLINE   Mirosław Pieślak

Mirosław Pieślak

Zaawansowany

• Szkoła Wiązania Much
  • PipPipPip
  • 685 postów
  • LokalizacjaKraków, Polska
  • Imię:Mirosław
  • Nazwisko:Pieślak

Napisano 07 styczeń 2019 - 18:00

Kozi - myślę, że z modelu Challenger XL będzie na Ciebie dobra. L-ka z pewnością będzie miała za krótkie rękawy przy Twoim wzroście, a i w klacie będzie ciasno. A czasem pod spód trzeba włożyć polara, bluzę itp.

#757 OFFLINE   Kozi

Kozi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 380 postów
  • LokalizacjaŚrem

Napisano 07 styczeń 2019 - 18:24

A mógłby ktoś zmierzyć szerokość pod pachami Challengera w rozmiarze XL? Wolę bardziej dopasowane ciuchy niż za szerokie...Dużo kurtek w rozmiarze XL jest niestety na mnie za szerokie.

#758 OFFLINE   ryba7

ryba7

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 342 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 07 styczeń 2019 - 21:08

Kurtki Simmsa napewno nie będą dopasowane w korpusie, chyba że jesteś szerszy niż dłuższy ;)

#759 OFFLINE   Alek.

Alek.

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • Lokalizacjaraz tu, raz tam

Napisano 07 styczeń 2019 - 21:50

Wg.mnie nie masz szans kolego kupić przy takich wymiarach dopasowanej kurtki z pasującymi rękawami. 

Bezwzględnie przy wzroście 196 cm musi być rozmiar 2XL, a waga poniżej 100 kg to rozmiar klatki piersiowej w rozmiarze L.

Jak jesteś pewny, że chcesz ten model to może jest opcja zamówienia bezpośrednio u producenta indywidualnego rozmiaru, ale to troszkę drożej kosztuje.

Przy kupnie woderów właśnie skorzystałem z tej opcji.

• womar lubi to

#760 OFFLINE   Kozi

Kozi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 380 postów
  • LokalizacjaŚrem

Napisano 08 styczeń 2019 - 10:48

XL na długośc rękawów powinno być ok, ale tak jak piszesz w klatce to L'ka byłaby ok. Raczej zamówienie pod wymiar nie wchodzi w grę bo już w "normalnej" wersji te ciuchy trochę kosztują...

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wodery, buty do brodzenia, simms

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych