Mam takie buty:
https://www.rossigno...-2019-2020.html
Zamysł był by mieć jedne buty i do wiązań alpin i do pinowych w skiturach. Wymagały trochę pracy - prawy z uwagi na rozpłaszczoną stopę wymagał poszerzenia. Dwa razy zmieniałem wkładki. Teraz celem redukcji objętości w górę zakupiłem jeszcze takie podkładki Sidas Volume Reducer i przymiarki w domu wykazują, że można będzie nieco cieńszą skarpetkę zapodać. Teraz szukam jeszcze jakiegoś spoilera do cholewki żeby nieco zmienić kąt nachylenia łydek - buty mają rzep do mocowania spoilera ale nie było go w komplecie. Mam też do nich dokupione podeszwy typu Grip Walk ale narazie nie zmieniam bo co prawda te SLX mają wiązania kompatybilne ale drugie narty (Atomic Redster LT 174) mają już wiązania typu DIN a chciałbym móc jeździć na obu nartach.
Z nartami i butami to jak z rybami. Nie da się obskoczyć wszystkiego jednym sprzętem. Mam zaproszenie na 2 metrowy świeży śnieg ale sam sprzęt grubo trzeba zapłacić. Narty z butami nie więcej niż 3 kg. Podobno na stoku to nie jazda. Trzeba wbić się głębiej...