Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Na narty - czyli zimowa odskocznia od ryb!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
580 odpowiedzi w tym temacie

#461 OFFLINE   Pawgas

Pawgas

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 782 postów
  • LokalizacjaBerlin/Szczecin
  • Imię:Paweł

Napisano 09 luty 2021 - 13:33

Co by wątek nie umarł to może podejmę temat serwisu nart. W tym roku zakupiłem sporo gadżetów do samodzielnego serwisu. Trochę to kosztowało w sumie ale mam radochę, że sam całej rodzince narty przed wyjazdem przygotowałem. W nowych Elanach SLX nie ruszałem krawędzi i tylko 5 krotnie smarowałem ślizgi na gorąco tak żeby wchłonęły smaru. Pierwsze 3 razy poszedł twardy smar Holmenkol Beta Mix (czerwony) a potem 2 razy żółty Alpha mix. Trzeba będzie zająć się jeszcze krawędziami, ponieważ fabrycznie narty są bardzo tępe w dziobach i piętkach. Nie inicjowały przez to skrętu tak dynamicznie jakbym tego oczekiwał. Temperatury w Zieleńcu mieliśmy w większości dodatnie i narty pięknie szły na mokrym śniegu. Potem trochę przymroziło i napadło świeżego puchu więc nie jechały tak dobrze.  Teraz suszę narty w piwnicy bo są jeszcze całe w lodzie. Potem oddam wszystkie na planowanie ślizgów i strukturę - ostrzenie i smarowanie zrobię sam. Ciekawe czy jakiś serwis zrobi mi taką niepełną usługę? Muszę jeszcze dokupić jeden pilnik o średniej gradacji i kątownik do podcinania krawędzi dolnej. Czy jest tu ktoś kto też się bawi w samodzielny serwis? 

#462 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4697 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:S.
  • Nazwisko:N.

Napisano 14 październik 2021 - 13:07

Sezon się zbliża ... Może uda się wyskoczyć poszusować. Macie już kombinezony i maski ?

Jak nie to ponoć must have w tym sezonie :D

Załączony plik  black-crows-mask.jpg   27,45 KB   9 Ilość pobrań

• GoLoManoLo i biturbo lubią to

#463 OFFLINE   Pawgas

Pawgas

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 782 postów

Napisano 14 październik 2021 - 13:36

Obym się mylił ale coś czuję że będzie jak poprzednio i zamkną w pizdu wszystko. Patrzę na ceny kwater na Air Bnb i poszło wszystko solidnie w górę. Marzy mi się ponoworoczny wypad do Południowego Tyrolu. Alpe di Siusi plus Vall Gardena byłoby pyszne. Narty naostrzone i nasmarowane stoją w gotowości 😝

Od niedzieli Jacek Ciszak zacznie mi podnosić ciśnienie relacjami z lodowców. Ehhh

Użytkownik Pawgas edytował ten post 14 październik 2021 - 13:37

• GoLoManoLo, biturbo i S.N. lubią to

#464 OFFLINE   radek_u

radek_u

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 334 postów

Napisano 14 październik 2021 - 22:36

Nie powinno być aż tak źle. Np Austria oficjalnie powiedziała,że nie ma takiej opcji żeby zamkneli się 😉
  • S.N. lubi to

#465 OFFLINE   Kozi

Kozi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 380 postów
  • LokalizacjaŚrem

Napisano 10 listopad 2021 - 19:47

Znacie może jakieś ciekawe, aktywne grupy narciarskie na Facebooku?

#466 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4697 postów

Napisano 17 listopad 2021 - 19:32

https://youtu.be/LgPKryy8R24          https://youtu.be/_ebGWCYC6HM

A tutaj po prostu odlot ...  https://youtu.be/fbqHK8i-HdA

Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 17 listopad 2021 - 19:43

• GoLoManoLo i Pawgas lubią to

#467 OFFLINE   Pawgas

Pawgas

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 782 postów

Napisano 18 listopad 2021 - 00:24

To ja dodam jeszcze to:

• Artech, Archanioł i S.N. lubią to

#468 OFFLINE   GoLoManoLo

GoLoManoLo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 898 postów
  • LokalizacjaDziki Wschód ;)

Napisano 22 listopad 2021 - 13:26

Pytanie- czy któryś z kolegów był na dniach w Austrii na nartach ?

Jak to teraz wygląda - stoki podobno otwarte ale jak wygląda sytuacja z lokalami, barami itd ?

#469 OFFLINE   radek_u

radek_u

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 334 postów

Napisano 22 listopad 2021 - 13:31

Od dziś masz w Austrii wsio zamknięte. 

#470 OFFLINE   GoLoManoLo

GoLoManoLo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 898 postów

Napisano 23 listopad 2021 - 14:19

Czytałem sad.png banda decydentów ...wink.png, jak sytuacja na Słowacji ? poleci ktoś coś...nigdy nie byłem.

Użytkownik GoLoManoLo edytował ten post 23 listopad 2021 - 14:20

#471 OFFLINE   radek_u

radek_u

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 334 postów

Napisano 23 listopad 2021 - 15:38

Czytałem sad.png banda decydentów ...wink.png, jak sytuacja na Słowacji ? poleci ktoś coś...nigdy nie byłem.

Jednak w Austrii stoki są otwarte

#472 OFFLINE   Janek66

Janek66

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 8 postów
  • LokalizacjaKANIE
  • Imię:JANUSZ
  • Nazwisko:PANAK

Napisano 23 listopad 2021 - 18:09

Witam kolegów wędkarzy.

Tak się sklada że od zawsze łowię ryby na spinning, jeżdzę na nartach i od niemal 30 lat prowadzę

sklepy narciarskie tak że zapraszam do kontaktu w sprawach narciarskich.

www.skihandlarz.pl

604165575

#473 OFFLINE   GoLoManoLo

GoLoManoLo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 898 postów

Napisano 24 listopad 2021 - 13:03

Jednak w Austrii stoki są otwarte

Stoki otwarte ale cała infrastruktura hotele...zamknięte, chyba tylko kamper wchodzi w grę :)

#474 OFFLINE   radek_u

radek_u

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 334 postów

Napisano 24 listopad 2021 - 15:47

Stoki otwarte ale cała infrastruktura hotele...zamknięte, chyba tylko kamper wchodzi w grę :)

Możesz np z Niemiec atakować ;) 
Ja to czekam na śnieg w pl taki jak w tamtym roku, żeby na biegóweczkach pośmigać  :D  

• popper i S.N. lubią to

#475 OFFLINE   Biesan

Biesan

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1141 postów

Napisano 25 listopad 2021 - 19:55

Biegówki Uprawiałem zawodowo. Polecam wszystkim spróbować kto nie miał okazji. Szkoda tylko że w Naszym Kraju nie ma tras z prawdziwego zdarzenia i całej infrastuktury z tym związanej, pieniądze jakie są przeznaczane w większości idą na skoki a resztkami dzielą inne dyspliny. No ale nie o tym temat.
  • S.N. i skilos lubią to

#476 OFFLINE   Archanioł

Archanioł

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 499 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 25 listopad 2021 - 21:15

Ja w tym roku planuje zakup kompletu biegowek typu back country. Na stok nie zawsze da się wyskoczyć - a jeszcze jak pozamykają wszystko jak w zeszłym roku :(

A na BC to i na okoliczne górki, i do lasu i bez tras i trochę w dziewiczy teren, trochę po leśnych drogach.

W zeszłym roku na lockdownie trochę biegałem na pożyczonych kalsycznych biegówkach, ale widziałem co chłopaki robili na BC  i jak z nimi rozmawiałem - to wydaje mi się że to może być cos odpowiedniego dla mnie. (pogórze, Beskidy, bieszczadzkie doliny)

Tylko u nas to mało popularny typ biegówek, a i ceny .. używek prawie w ogóle, a za komplet nowych średniej klasy BC z butami można mieć wypasione zjazdówki z butami w niemal idealnym stanie ...

Tak ze gdyby ktoś miał jakis komplet BC .. 195cm + buty 280mm stopy to poproszę info na PW :)

A w weekend  - trochę w ciemno - drogą wymiany za sprzęt wędkarski nabyłem Blizzardy Quattro RS. Właściciel chciał mieć narty z górnej półki - tylko umiejętności nie były z górnej półki i po dniu męczenia się na stoku - poszedł do wypożyczalni po narty dla początkujących i jak on to powiedział "dopiero wtedy zaczął jeździć". A za blizzardy kupił by 3 pary tego na czym się mu dobrze jeździło.

Zobaczymy tylko czy mi starczy do nich umiejętności, w interntach recenzje i opisy spoko. Na Blizzardach nigdy nie jeździłem - zawsze Atomic i Head - zobaczymy jak będzie. Chyba że ktoś miał okazje jeździć i może się podzielić swoimi subiektywnymi odczuciami.

I obym trafił jak w zeszłym roku 3x Krynica Jaworzyna - 3 razy super warunki, ludzi jak na lekarstwo, śniegu masa i trasy fantastycznie przygotowane. Jazda w kółko przez cały dzień, bez tłou i w zasadzie jeszcze koło koło południa można było trafić kawałkami na sztruks.

• S.N. lubi to

#477 OFFLINE   Pawgas

Pawgas

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 782 postów

Napisano 25 listopad 2021 - 22:34

W okresie 26.12 a 02.01 mam rezerwację w Val Gardenie ale patrząc na to co się dzieje chyba będzie trzeba znowu odwołać. Słowacja lockdown, Austria też. Chyba cała nadzieja znów tylko w Szwajcarii. Można jeszcze względnie tanie noclegi tam znaleźć ale ja jeszcze czekam bo Val Gardena wraz z Seiser Alm to moje marzenie narciarskie.

• S.N. lubi to

#478 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4697 postów

Napisano 26 listopad 2021 - 05:15

W jakiej konkretnie specyfikacji te narty blizzard quattro rs ?

#479 OFFLINE   Archanioł

Archanioł

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 499 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 26 listopad 2021 - 08:13

Quattro RS 70 model   - po opisie i szacie wychodzi że sezon 19/20, długość 165, wiązanie Marker Xcell 12 GW

Taliowanie 121-70-102, promień 13,5m

• S.N. lubi to

#480 OFFLINE   lexi

lexi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 245 postów
  • LokalizacjaSan a dokładniej San Escobar

Napisano 26 listopad 2021 - 10:03

..

Użytkownik lexi edytował ten post 26 listopad 2021 - 10:07