Ostatnio spałem wczoraj o 16 właśnie siędzę nad video. W zasadzie już jest gotowe, tylko muszę jeszcze dograć głos a jak wiadomo najlepiej nagrywać w nocy bo nie ma żadnych dzwięków w tle. Mam nadzieję, że podołam i rano będzie online.
Pozdr
M
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 23 październik 2016 - 21:54
Ostatnio spałem wczoraj o 16 właśnie siędzę nad video. W zasadzie już jest gotowe, tylko muszę jeszcze dograć głos a jak wiadomo najlepiej nagrywać w nocy bo nie ma żadnych dzwięków w tle. Mam nadzieję, że podołam i rano będzie online.
Pozdr
M
Napisano 24 październik 2016 - 19:30
Video online. Założyłem nowy wątek gdyż to nie jest jednak do woblerów więc zapraszam do obejrzenia - http://jerkbait.pl/t...w-kilka-sekund/
Pozdr
M
Napisano 27 październik 2016 - 11:09
Witam
Zerknijcie proszę w to:
http://jerkbait.pl/t...rów-cz3-stelaż/
Wiem,wiem, że przy tych Waszych ślicznościach robionych na CNC to wygląda nieciekawie.
Ale spełnia zadanie.
I troszkę inne podejście do tematu.W miejsce kołków na stałe mocowanych w płycie - ruchome kołki.
Kolega Lesiewicz wygina stelaż - czas z filmu - 1;30 na mojej wyginarce trwa to poniżej 30 sek
Oczywiście wcześniej tnę drut na potrzebną długość - ile potrzebuję - 100 czy 1000 szt.Nożycami trwa to po kilka sekund na sztukę.
Pozdrawiam Romek eRKa
Napisano 27 październik 2016 - 18:31
wobo najlepiej jak byś wrzucił jakiś filmik, wtedy wszystko było by jasne.
Napisano 27 październik 2016 - 19:36
Sorry nie jestem filmowcem.
Co dla Ciebie jest niejasne?
Napisano 29 październik 2016 - 07:48
Napisano 04 listopad 2016 - 10:44
Pytanie- jaka jest powtarzalność przy tej metodzie z kluczykiem i kołkami. No i czy po takim zabiegu trzeba coś jeszcze poprawiać?Witam
Zerknijcie proszę w to:
http://jerkbait.pl/t...rów-cz3-stelaż/
Wiem,wiem, że przy tych Waszych ślicznościach robionych na CNC to wygląda nieciekawie.
Ale spełnia zadanie.
I troszkę inne podejście do tematu.W miejsce kołków na stałe mocowanych w płycie - ruchome kołki.
Kolega Lesiewicz wygina stelaż - czas z filmu - 1;30 na mojej wyginarce trwa to poniżej 30 sek
Oczywiście wcześniej tnę drut na potrzebną długość - ile potrzebuję - 100 czy 1000 szt.Nożycami trwa to po kilka sekund na sztukę.
Pozdrawiam Romek eRKa
Napisano 04 listopad 2016 - 11:14
Witam
Powtarzalność jest na tyle wystarczająca,że zrezygnowałem z kołków ustalających położenie oczek w formie.Są tylko gniazda na oczka.
Dodatkowe czynności - albo są - albo i nie.
Dla sprężystego drutu - tak.Muszę dogiąć końcówkę drutu przy przednim oczku aby ułożył się równolegle do odcinka - od zagięcia pod środkowe oczko do przedniego oczka.
Dla drutów plastycznych -miękkich jestem w stanie paluszkiem hahaha przytrzymać końcówkę aby tą równoległość zrobić.
Kiedyś dodatkowo zaginałem końcówki w ten sposób,że wchodziły w kierunku środkowego oczka.
To też odpuściłem - nie wpływa to znacząco na wytrzymałość,a dodaje kilka zbędnych w sumie ruchów.
Ale nadal odtłuszczam drut przed gięciem - słoik - pasta BHP i mycie.Po myciu mam pewność,że pianka dokładnie przyklei się do drutu.
Oczywiście kilka razy na początku wyginania danej partii drutów przymierzam wygięty stelaż do formy.
Fotka z wygiętymi stelażami pokazuje na ile są powtarzalne.To są akurat stelaże na model z jedną kotwicą.
Pozdrawiam - Romek
Napisano 15 grudzień 2016 - 17:36
Napisano 15 grudzień 2016 - 18:23
http://jerkbait.pl/p...-nie-tylko-r391
Pod koniec artykułu masz filmik z działaniem
Myślę,że warto.Dla typowych zastosowań na pewno będzie to wielkie ułatwienie w wykonywaniu stalaża.
Napisano 15 grudzień 2016 - 18:34
Wygląda obiecująco, drut raczej sprężysty, powinna być ok. ale niech się jeszcze wypowiedzą specjaliści w tej dziedzinie.
Napisano 04 styczeń 2017 - 09:58
Witam, co o tym myślicie? Warto zainwestowac? http://allegro.pl/gi...6647342442.html
Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
Cena rośnie szybciej niż opłaty PZW, teraz jest już 2 dychy drożej.
Napisano 04 styczeń 2017 - 10:30
Napisano 04 styczeń 2017 - 10:41
A to coś nie gra z tą giętarką? Widzę same pozytywy w komentarzach.
Napisano 04 styczeń 2017 - 10:52
Pozwolę sobie zacytować opinię kolegi z forum ,który użytkuje tą giętarkę...
"
Witam . Pomysł takiej giętarki jest nawet fajny ale opiszę to po swojemu .
Materiały jakie zostały użyte do jej budowy to jakiś badziew i pomyłka. Najsolidniejsza jest podstawa i rączka , główny element w którym są osadzone kołeczki jest strasznie miękki. Po wykonaniu około 100 stelaż zrobił się wyraźny luz w mocowaniu kołeczków. Irytujące jest wypadanie kołeczków, są one wymienne (nie wiem po co,można użyć wałeczków z łożyska które są prawie wieczne) tylko od samego początku słabo osadzone .Miedzy dolnym a górnym (ten z tarczą ) elementem nie ma łożyska ,na dłuższą metę moim zdaniem jest konieczne. Tarcza jest wykonana z jakiegoś plastyku pokryta alu (chyba). Ostre krawędzie drutu bardzo szybko ją rysują. Kawałek metalu przykręcony na tarczy służący do gięcia i dociskania drutu, brakuje mi tam rowka prowadzącego . Drut potrafi nie raz wyskakiwać właśnie w tym miejscu przy robienia małych stelaż. To są tylko moje odczucia, może ja po prostu się nie znam i nie umie . Tak poza tym giętarka gnie . Powyginam jeszcze trochę i giętarka idzie do przerobienia. Nie polecam. Przepraszam producenta tej giętarki za szczerość ."
Napisano 04 styczeń 2017 - 12:53
A no to w sumie dobrze, że się nie wyrobiłem przed świętami z zakupem, bo chciałem sobie prezent zrobić. Poczekam, może do producenta dotrą opinie dotyczące sugerowanych poprawek i wtedy ją kupię. Dla mnie największym minusem jest mała średnica miarki, To jest zupełnie subiektywna ocena bo mniejsze stelaże z drutu 0.6 i 0.8 mm robię ręcznie i szczególnie do tych z cieńszego drutu taka maszynka byłaby mi średnio potrzebna.
Napisano 04 styczeń 2017 - 12:55
no co jak co ale 24 miesiące gwarancji to na taka gientarke nigdzie nie znajdziesz a co do niej to kolega ma dużo racji, teraz widzę ze z tygodnia na tydzień kosztuje ona coraz drożej
Napisano 04 styczeń 2017 - 13:00
no co jak co ale 24 miesiące gwarancji to na taka gientarke nigdzie nie znajdziesz a co do niej to kolega ma dużo racji, teraz widzę ze z tygodnia na tydzień kosztuje ona coraz drożej
Z tego co czytam, to może nie wytrzymać próby czasu w wersji alfa, ale będę szczerze zainteresowany jeśli producent wprowadzi poprawki i dłuższą miarkę.
Napisano 04 styczeń 2017 - 14:09
Sklep który sprzedaje te giętarki jest koło mnie, prawie po sąsiedzku. Moja Żona przed świętami była tam ze cztery razy chcąc kupić mi taką na gwiazdkę ale albo było zamknięte, albo towar nierozpakowany (!) i w końcu nie udało jej się kupić... Wygląda na to że na szczęście. A miało być tak pięknie (nie lubię wyginać stelaży ).
Co do ceny to poprzednia - niższa była promocyjna - standardowa cały czas jest taka sama.
Napisano 04 styczeń 2017 - 15:07
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych