mam okazję kupić elite 9 ti w miarę dobrych pieniądzach ale z Danii. Czy ktoś się orientuję, jeśli w instrukcji papierowej występuje rozdział w języku polskim to oznacza ze menu echa także da sie zmienic na PL,,,bo duńczyk nie ogarnia i mi tego nie sprawdzi...?
Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti
#1321 ONLINE
Napisano 11 listopad 2018 - 18:33
#1322 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2018 - 19:20
#1323 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2018 - 20:20
mam okazję kupić elite 9 ti w miarę dobrych pieniądzach ale z Danii. Czy ktoś się orientuję, jeśli w instrukcji papierowej występuje rozdział w języku polskim to oznacza ze menu echa także da sie zmienic na PL,,,bo duńczyk nie ogarnia i mi tego nie sprawdzi...?
Masz dwa trzy wyjścia
- zostać przy paczce bez PL
-zadzwonić do Parker Poland i zapytać o cenę odblokowania naszego języka w echu
- szukać w Internecie osób, które są w stanie odblokować paczkę językową.
Każde z rozwiązań ma zalety, najbezpieczniejsze jest środkowe, niestety pewnie najdroższe.
Sam używam echa Simrada bez menu PL, to nie wahadłowiec kosmiczny, angielskie menu jest spokojnie do opanowania.
#1324 ONLINE
Napisano 11 listopad 2018 - 20:50
ok, dziekuje. Jesli echo wydane jest na rynek europejski to jest zapewne wieksza szansa na polski jezyk czy takze nie ma na to reguły? najwyzej bede operował po angielsku.
#1325 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2018 - 20:58
ok, dziekuje. Jesli echo wydane jest na rynek europejski to jest zapewne wieksza szansa na polski jezyk czy takze nie ma na to reguły? najwyzej bede operował po angielsku.
To nie tak. W zasadzie to sprawa monopolu dystrybucji na dany teren i podstawowej bazy paczek językowych w echu. Domyślnie masz ich tam kilkanaście, bez naszego , oficjalny dystrybutor może ci to zapewnić, po opłaceniu usługi. Jako jedyny ma dostęp do kodów i bezproblemowo jest to do zrobienia.
#1326 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2018 - 10:23
Napisz maila do Duńskiego przedstawiciela i nie powinno być problemu. Znam dwa przypadki z UK i mój trzeci kiedy bez zbędnego p.. dystrybutor wysyłał kody do odblokowania paczki z językiem Polskim
- bassy lubi to
#1327 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2018 - 07:48
Ja swoje Elite 5 TI kupiłem w Hiszpanii za 2234 zł z przesyłką (totalscan) W Parkerze za 500 zł odblokowano mi język polski, mam teraz gwarancję Parkera i instrukcję obsługi (papierowa) w języku polskim.
https://www.waveinn....wE&gclsrc=aw.ds
W tej chwili cena nie jest już tak atrakcyjna.
Użytkownik Adam_Cichy edytował ten post 13 listopad 2018 - 07:59
#1328 ONLINE
Napisano 22 listopad 2018 - 09:42
Pytanko. W nowych elite ti2 ma być zastosowany wyświetlacz solarmax, taki jak w carbonach. A czy ktoś z was spotkał się z informacją jakoby był również multitouch np. zoom mapy dwoma palcami tak jak w carbonach?
#1329 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2018 - 13:52
Jak mogę wyłączyć promień prawdopodobnie side imagine na mapie? Poprostu pływając i używając mapy/gps promień który porusza się z ruchem łódki doprowadza mnie do szału. Z góry dziękuje
#1330 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2018 - 13:54
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
#1331 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2018 - 14:30
Chodzi mi o to ze mapę mam zrobiona a ta smuga ze tak to nazwę zasłania mi spory obszar
Załączone pliki
#1332 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2018 - 15:09
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
#1333 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2018 - 15:27
Chyba tak ale dla pewności ściągnij sobie manual pdf ze strony. Tam znajdziesz każdą informację.Pytanko. W nowych elite ti2 ma być zastosowany wyświetlacz solarmax, taki jak w carbonach. A czy ktoś z was spotkał się z informacją jakoby był również multitouch np. zoom mapy dwoma palcami tak jak w carbonach?
#1334 ONLINE
Napisano 27 listopad 2018 - 15:55
Chyba tak ale dla pewności ściągnij sobie manual pdf ze strony. Tam znajdziesz każdą informację.
shit, chyba jednak nie ma...za instrukcją:
Zooming the chart The chart range scale and range rings interval (when turned on) are shown on the chart panel.
You change the scale by zooming the chart in or out.
You zoom the chart by:
Selecting the zoom (+ or -) buttons •
Pressing the + and - keys
#1335 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2018 - 18:28
#1336 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2019 - 21:59
Carbon dostał nowe oprogramowanie LIVE. A co z Ti?
#1337 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2019 - 22:01
Carbon dostał nowe oprogramowanie LIVE. A co z Ti?
To koniec drogi TI. Flaki za słabe na kolejne update. Kolejna zmiana generacyjna - po prostu.
#1338 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2019 - 22:06
It's a pity!
#1339 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2019 - 22:19
To nadal jest w pełni funkcjonalne echo. Porobi mapy, do silnika podepniesz. Totalscan nie jest takim złomem- jak go ostatnio malują. Także spokojnie zachowa funkcjonalność aż do zużycia.
#1340 OFFLINE
Napisano 30 styczeń 2019 - 00:22
Napisz maila do Duńskiego przedstawiciela i nie powinno być problemu. Znam dwa przypadki z UK i mój trzeci kiedy bez zbędnego p.. dystrybutor wysyłał kody do odblokowania paczki z językiem Polskim
Hej @albercik2 czy jesteś wstanie pokierować jak najlepiej się do nich zwrócić i do kogo aby to obejść? kupiłem sobie elitkę.. jest to moje pierwsze echo ale jest tak rozbudowane że bez polskiego ani rusz
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych