Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2406 odpowiedzi w tym temacie

#121 ONLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5557 postów
  • Imię:adam

Napisano 16 marzec 2016 - 09:33

64gb to wystarczy na kilkadziesiąt jak nie kilka set h nagrywania. Także 16 w zupełności. TI ma jeden slot SD czy 2 ? Jeśli dwa , to 2 karty wsadzić, na jednej mapy na drugiej dane zapisywac. I kartę brać klasy 10.

#122 OFFLINE   ptychoo

ptychoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 592 postów
  • LokalizacjaWąbrzeźno
  • Imię:Krzysztof

Napisano 16 marzec 2016 - 09:44

Posiada jeden slot.

• paolo lubi to

#123 OFFLINE   wuran

wuran

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2177 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Marcin

Napisano 16 marzec 2016 - 09:44

ma jeden slot micro SD

#124 OFFLINE   ptychoo

ptychoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 592 postów
  • LokalizacjaWąbrzeźno

Napisano 16 marzec 2016 - 10:59

Już po rozmowie z Parkerem. Na końću moich pytań - odpowiedzi

1. Otwory w śledziu przetwornika (te wewnętrzne) trzeba rozwiercić z fi 4,5 na fi 5-5,5, ponieważ nie są w symetrii z gniazdami śrub w przetworniku - Sprawdzimy

2. Wcześniej pisałem o braku kontaktu z dotykiem bez przetwornika. Odkryłem cud. Podczas mieszania paluchem po dotyku należy trzymać w garści przewód zasilający wyświetlacz. Nie wiedzieć czemu, nieraz działa bez trzymania czegokolwiek. Brak filtra na przewodzie zasilającym? Chirp też nie miał, a działał, - Ekran pojemnościowy, i powinien być podłączony przetwornik (tak na targach był soft angielski ,ale co to ma do rzeczy?), można również trzymać za przewód zasilający, albo paluch w gnieździe przetwornika :D

4. Włączenie i wyłączenie autopilota powoduje zmianę jednostek na imperialne - Sprawdzimy

5. Znalazłem z 2 zakładki w menu, gdzie w opcjach mamy j.angielski, - Navicons może zmieni, a może nie. Jest to gestii producenta oprogramowania. My nie spolszczamy systemu.

6. Osoby, które zafundują sobie zestaw 2x7 Ah mogą mieć kłopot z zasilaniem. O jednym aku można zapomnieć. Akumulatory 2x9 Ah starczyły na 2 popołudnia zabawy (w chirp taki sam zestaw 2 tygodnie). - HDI miało (sprawdzał) wyższy pobór prądu, widocznie ma Pan słabej jakości akumulatory.

Pan z drugiej strony słuchawki był grzeczny, jednak rozmawiał ze mną raczej służbowo. Niczego sensownego się nie dowiedziałem, choć wydaje się, że Pan wiedzę ma. Z każda minutą rozmowy miałem wrażenie, że przeszkadzam. W związku z powyższym do odpowiedziach grzecznie podziękowałem. Nie widziałem sensu przedłużania rozmowy.

Podsumowanie: Parker jest tylko od prowizji reszta to wina "tych z drugiej zmiany, to une" czyli Lowrance i Navicons  :o

Użytkownik ptychoo edytował ten post 16 marzec 2016 - 11:01

#125 ONLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5557 postów

Napisano 16 marzec 2016 - 14:25

No właśnie. .. my nie spolszczamy, to dla czego mamy wyłączność na język pl , a na stronie producenta nie ma ów paczki językowej? Pala grupa i tyle.
Z akumulatorami mogą mieć rację, to można zweryfikować. Wziąść cegi sprawdzić pobór prądu i wyjdzie . Osobiście sam miałem przygodę ,ze akumulatory 1,5 roczne 2x7ah trzymały lepiej niż funkel nowki. markowe 2x7ah... co ma ekran pojemnościowy do pracy echa w trybie demo? Po to on jest coby można było testować sprzęt nie będąc nad wodą.
  • przemek1977 lubi to

#126 OFFLINE   ptychoo

ptychoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 592 postów
  • LokalizacjaWąbrzeźno

Napisano 16 marzec 2016 - 16:03

Co do aku może mieć rację, ale nie koniecznie. Przykładem mogą być smartphony czy tablety, gdzie wersja romu w jednym modelu ma ogromne znaczenie na zużycie baterii.
Baterie ocenie po aktualizacji. Zaznaczam że są te same baterie, od tego samego sprzedawcy tylko, że nowe.

A tak z innej bajki. Gdyby ktoś próbował zmienić śruby do przykręcenia przetwornika to mają one gwint Whitwortha. Śruby dokręcać ostrożnie, aby gwintowana tuleja nie zaczęła się obracać. Wtedy śruby nie wkręcimy, ani nie wykręcimy.

Użytkownik ptychoo edytował ten post 16 marzec 2016 - 16:20

#127 OFFLINE   nurek28

nurek28

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1584 postów
  • LokalizacjaMazury

Napisano 16 marzec 2016 - 16:52

Ja też podczas rozmowy z panem z parkera miałem wrażenie że mu przeszkadzam a jak poprosiłem instrukcje w j.polskim od pilota silnika dziobowego to odesłał mnie do sprzedawcy u kturego kupiłem silnik ale przecież sprzedawca nie otwierał kartonu . Normalnie odechciewa się kupowania i dzwonienia. Szkoda że mam daleko do poznania to podszedłbym na targach i poprosił o instrukcje. Teraz chcę kupić nowe echo i bardzo nie chcę dzwonić do parkera.

#128 ONLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5557 postów

Napisano 16 marzec 2016 - 17:47

Możesz zagadać do Pana Cezarego Karpiński  

Bardzo przyjemny gość ma wiedzę i sprzedaje ich produkty

#129 OFFLINE   espe

espe

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 102 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 marzec 2016 - 19:11

Tak się zastanawiam ile jeszcze Lowrance tolerować będzie tą pomyłkę jaką jest Parker. Jakiś układ ma ten właściciel Parkera z Lowrance czy jak? Ceny najwyższe, serwis najgorszy, nic nie jest przygotowane jak należy, instrukcje ksero z innych modeli (co mnie obchodzi, że soft ten sam - mogli chociaż wysilić się na dedykowaną okładkę), odsyłanie sprzętu w celu aktualizacji softu to już jest makabra, czarny żart w XXI wieku. Koledzy, może by tak każdy kto czuje dyskomfort z takim dystrybutorem napisał mailem kilka "ciepłych" słów do centrali Lowrance z opisem tego 3. świata. Ja na pewno to zrobię bo jestem potencjalnym klientem i właśnie ze względu na powyższe historie nie będę sponsorem tego monopolisty i albo zostanę z HDI albo rozejrzę się za czymś innym. Może coś się ruszy w tym względzie. Jeden mail to znikomy nakład pracy.

#130 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15670 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 marzec 2016 - 19:22

Popieram pomysł. Może Lowrance dystrybutora na Polskę by zmienił gdyby mailami został zasypany. Te wysyłanie echa do nich w celu zmiany softu to żart jakiś.

#131 OFFLINE   ptychoo

ptychoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 592 postów
  • LokalizacjaWąbrzeźno

Napisano 16 marzec 2016 - 19:28

Jak już wcześniej wspominałem echo jest przygotowane do aktualizacji online. Niestety, nie dla nas.

#132 ONLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5557 postów

Napisano 16 marzec 2016 - 20:00

Co masz na myśli pisząc nie dla nas? Chodzi o sam język czy brak dostępnej usługi? Według mnie maile nic nie dadzą , chodź nic to nie kosztuje a można spróbować. Sama strona lowrance na Facebook pl to też kpina. Brak odpowiedzi z ich strony, a jak są to odnoszę wrażenie jak by do końca nie znali się na sprzęcie ,ktory mają w ofercie. Ogólnie sądzę że lowrance ma "wYwalone" na pl. W przeciwnym wypadku jak się wypowiedział sam Parker "to navico daje paczki jezykowe" , udostępnili by soft eastern Europe. I nie było by żadnego bólu i Stekania. Parker by miał problem z głowy, a ruch w interesie i tak by był bo nie każdy chce ściągać sprzęt gdzieś z Europy, choćby ze względu na gwarancję, wysyłki itp.a jeśli chodzi o instrukcje to już mistrzostwo świta czarno białe ksero... do elity hdi dostałem zszyte szywaczami ,przecieta nierówno nożyczkami :) wstyd. Jak bym firmom dawał w takim stanie papiery z usług, które świadczenia to by mnie śmiechem zabili

Użytkownik siarq edytował ten post 16 marzec 2016 - 20:33

#133 OFFLINE   ptychoo

ptychoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 592 postów
  • LokalizacjaWąbrzeźno

Napisano 16 marzec 2016 - 20:39

Nie dla nas, mam na myśli paczkę językową. Chociaż gdybym teraz zobaczył informację o dostępności aktualizacji na wyświetlaczu koncentryk od internetu był by czerwony.

#134 OFFLINE   Triple

Triple

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 49 postów
  • LokalizacjaPodkarpackie

Napisano 16 marzec 2016 - 21:42

Koledzy, może by tak każdy kto czuje dyskomfort z takim dystrybutorem napisał mailem kilka "ciepłych" słów do centrali Lowrance z opisem tego 3. świata.

Pisałem. Wiesz gdzie oni to mają? W du..ie. I to głęboko.

#135 ONLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5557 postów

Napisano 16 marzec 2016 - 21:50

Bo trza było przyjść na świat w Ameryce i problemu by nie bylo ...:)

#136 OFFLINE   AndrzejT

AndrzejT

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 138 postów
  • LokalizacjaTam gdzie ryby sie wypuszcza

Napisano 17 marzec 2016 - 19:36

sprawdzal juz ktos ten wynalazek nad woda ??mam zamiar kupic cos nowego i zastanawiam sie czy Ti czy HDS ??

#137 OFFLINE   wuran

wuran

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2177 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Marcin

Napisano 17 marzec 2016 - 19:39

to jednak różne echa, Elite 7Ti to taki HDS2 zmodyfikowany a HDS3 to i nawet cenowo mocno odstaje

#138 ONLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5557 postów

Napisano 17 marzec 2016 - 21:24

Hds 3 to prawie 2x elite 7TI. Także rozbieżność cenowa duża. Różnice opisane kilka stron wcześniej. Enthernet, ss3d, mocniejsze bebechy. Hds2 to już chyba ostatnie "leżaki magazynowe" jeśli idzie o nowe. Jak nie chcesz rozbudowy to TI

Użytkownik siarq edytował ten post 17 marzec 2016 - 21:28

#139 OFFLINE   AndrzejT

AndrzejT

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 138 postów
  • LokalizacjaTam gdzie ryby sie wypuszcza

Napisano 17 marzec 2016 - 21:46

Do tej pory swietnie sobie radzilem z Elitka HDI i jestem z niej zadowolony brakowalo mi tylko SS czasami ,wiec zastanawiam sie czy warto kupowac HDS skoro i tak nie bede wykorzystywal wszystkich jego mozliwosci,poza tym HDS to dwa przetworniki ,Ti tylko jeden ,niby mozna dokupic przetwornik totalscan ale czy warto ?.Na razie czekam na jakies filmiki z nad wody zanim podejme decyzje :(

#140 ONLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5557 postów

Napisano 17 marzec 2016 - 22:39

Hds obsługuje total scan. Jeśli zakup tylko dla SI to niema sensu hds

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych