Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti
#1701 OFFLINE
Napisano 24 styczeń 2020 - 10:37
Czy da się podpiąć pod sondę ekran smartfona który jest dla niej hotspotem? Jakoś się nie chce połączyć mieli imei sondy i nic, drugi telefon w tym czasie bez problemu, oczywiście oba mają dedykowaną aplikację.
Dzięki.
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
#1702 OFFLINE
Napisano 24 styczeń 2020 - 11:16
Wiesz, ktoś kasę wydał na tłumaczenie (dystrybutor) to i udostępniać za darmo nie chce.
Echo kupiłem z dystrubucji polskiej, na paragon itp., więc dostał co mu należne. W papierach nie znalazłem CD z instrukcją ani żadnego linku do jej pobrania (nawet na podstawie jakiś danych autoryzacyjnych)... Czy na podstawie tej odpowiedzi mam rozumieć, że nie ma dostępu do wersji cyfrowej instrukcji w języku polskim?
#1703 OFFLINE
Napisano 24 styczeń 2020 - 11:17
Dokładnie tak.
#1704 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2020 - 09:55
Cześć.
Czy da się podpiąć pod sondę ekran smartfona który jest dla niej hotspotem? Jakoś się nie chce połączyć mieli imei sondy i nic, drugi telefon w tym czasie bez problemu, oczywiście oba mają dedykowaną aplikację.
Dzięki.
rozwiń to trochę bo coś mi się nie klei.
- jeśli chciałbyś na elite ti lub ti2 mieć podgląd ekranu z echa na telefonie - to nie ma takiej opcji - tylko w hds jest to możliwe
- połączenie tel z echem (tylko ti2) pozwala na przeglądanie smsów i zobaczenie że ktoś dzwoni - ficzer bez sensu jak dla mnie
- jak chcesz tylko korzystać z hotspotu, np żeby pobrać mapy z genesis to nie potrzebujesz żadnej dedykowanej apikacji.
#1705 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2020 - 10:13
Podgląd ekranu z Ti2 mam, tylko na telefonie który jest podpięty do tego wi fi co sonda . Natomiast nie mogę podpiąć telefonu (większego) który jest hotspotem dla sondy.rozwiń to trochę bo coś mi się nie klei.
- jeśli chciałbyś na elite ti lub ti2 mieć podgląd ekranu z echa na telefonie - to nie ma takiej opcji - tylko w hds jest to możliwe
- połączenie tel z echem (tylko ti2) pozwala na przeglądanie smsów i zobaczenie że ktoś dzwoni - ficzer bez sensu jak dla mnie
- jak chcesz tylko korzystać z hotspotu, np żeby pobrać mapy z genesis to nie potrzebujesz żadnej dedykowanej apikacji.
#1706 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2020 - 10:13
A to ciekawe co piszesz bo właśnie kilka dni temu sprawdziliśmy na elite 7 ti2 czy da się przeglądać i mało tego że jest podgląd to da się bez problemu obsługiwać echo za pomocą telefonu
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
- AdamCh lubi to
#1707 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2020 - 10:33
Dokładnie, tak jak piszesz, tylko nie mogę połączyć telefonu będącego routerem.A to ciekawe co piszesz bo właśnie kilka dni temu sprawdziliśmy na elite 7 ti2 czy da się przeglądać i mało tego że jest podgląd to da się bez problemu obsługiwać echo za pomocą telefonu
- rower26 lubi to
#1708 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2020 - 10:33
Chyba się kolego rozmija z prawdą. Faktem jest jednak, że ta funkcjonalność została znacznie poprawiona w Ti2.
- rower26 lubi to
#1709 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2020 - 10:35
Oczywiście, że sie da ,za pomocą aplikacji link .
- rower26 i Sailfish lubią to
#1710 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2020 - 10:43
Użytkownik artur.piwo73 edytował ten post 27 styczeń 2020 - 10:44
#1711 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2020 - 10:48
Oczywiście, że sie da ,za pomocą aplikacji link .
No to super, zwracam honor. Próbowałem u siebie i nie mogłem w tej apce zrobić klona ekranu w ti2 na telefonie. Wszelkie tutoriale na yt pokazują tą funkcjonlaność na hds. Stąd mój wniosek, po nieudanej próbie, ze się nie da.
Użytkownik rower26 edytował ten post 27 styczeń 2020 - 10:49
#1712 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2020 - 20:31
#1713 OFFLINE
Napisano 18 luty 2020 - 09:04
Część.
Mam rośbę odnośnie mojego wcześniejszego problemu z Elitka 7, Ti2 i aplikacją Genesis live.
Czy któryś z kolegów w wolnej chwili może na sucho włączyć echo z podpiętym przetwornikiem,
uruchomić Genesis live i sprawdzić czy apka się uruchomi tzn czy pojawi się ta niebieska otoczka wokół łodzi.
Jak pisałem wcześniej Genesis live zakłada sopie katalog z nazwą i 0 baytów, na wodzie nie pojawia sie niebieska otoczka na wyświetlaczu.
Zanim zgłoszę się do servisu wolę sprawdzić wszystkie możliwości niż robić z siebie coś .
przy większych prędkościach ( powyżej 4 km/h echo traci kontakt z dnem i tym co w toni ) wg. mnie to walnięty przetwornik.
Ustawienia zgodnie z książką ( źrodło mapy - Lowrance, Nakładanie danych - Genesis live, Szczegóły mapy - Pełny )
#1714 OFFLINE
Napisano 23 luty 2020 - 08:29
Cześć Wszystkim
Miał ktoś faktycznie styczność z echo z serii Elite sprowadzonym z USA. Są informacje ze urządzenia są gelocked / geofenced i ze pewne funkcjonalnosci moga byc ograniczone. Niektore wpisy sugeruja ze to dopiero od serii HDS. Przeczytałem własciwie wszystkie wpisy z tego tematu oraz innych na sieci i jednoznacznej odpowiedzi nie znalazlem. Częsc informacji zaklda ze:
1) urzadzenie wlasciwie nie bedzie mialo jezyka polskiego
2) 1 +imperialne jednostki tylko do wyboru
3) 1 + 2 + ogrniczone działanie GPS i wyskakujaca informacja na ekranie "no to be used in this region"
Bardzo prosze o podpowiedz na poczatku marca lece do USA. Fajne promocje widziaielm na 9ti ca 599USD....
A jesli faktycznie seria Elite jest gelocked to czy np tyczy sie to Simrada np serii GO?
I ostatecznie jesli SImrad i Lowrance ma Geolocka to czy chociaz Raymarine nie jest poblokowany (Garmin wiem ze nie ale nie rozwazam)?
Użytkownik Piotr_Boat_city edytował ten post 23 luty 2020 - 08:30
#1715 OFFLINE
Napisano 23 luty 2020 - 08:45
Ostatnio kolega przywìózł Ti2 dziewiątkę. Na pewno nie ma blokady.GPS działa, jednostki metryczne są, brak języka polskiego. Chciał kupić HDS live, ale go sprzedawca poinformował, że ma blokadę.Cześć Wszystkim
Miał ktoś faktycznie styczność z echo z serii Elite sprowadzonym z USA. Są informacje ze urządzenia są gelocked / geofenced i ze pewne funkcjonalnosci moga byc ograniczone. Niektore wpisy sugeruja ze to dopiero od serii HDS. Przeczytałem własciwie wszystkie wpisy z tego tematu oraz innych na sieci i jednoznacznej odpowiedzi nie znalazlem. Częsc informacji zaklda ze:
1) urzadzenie wlasciwie nie bedzie mialo jezyka polskiego
2) 1 +imperialne jednostki tylko do wyboru
3) 1 + 2 + ogrniczone działanie GPS i wyskakujaca informacja na ekranie "no to be used in this region"
Bardzo prosze o podpowiedz na poczatku marca lece do USA. Fajne promocje widziaielm na 9ti ca 599USD....
A jesli faktycznie seria Elite jest gelocked to czy np tyczy sie to Simrada np serii GO?
I ostatecznie jesli SImrad i Lowrance ma Geolocka to czy chociaz Raymarine nie jest poblokowany (Garmin wiem ze nie ale nie rozwazam)?
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
- Sonary i mapy lubi to
#1716 OFFLINE
Napisano 23 luty 2020 - 10:48
Ostatnio kolega przywìózł Ti2 dziewiątkę. Na pewno nie ma blokady.GPS działa, jednostki metryczne są, brak języka polskiego. Chciał kupić HDS live, ale go sprzedawca poinformował, że ma blokadę.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Dzieki za odpowiedz sprawa jasna.
Mam pytanie czy warto doplacac do Elite Ti do przetwornika Active Imaging 3 in 1 czy totalscan daje rade? Elite Ti ma updejt do fishreveal ale czy jest to uzaleznione od rodzaju przetwornika np totalscan vs Active Imaging czy to tylko od softwearu zalezy? W ogole czy fishreveal to jest cos przydatnego btw
#1717 ONLINE
Napisano 23 luty 2020 - 10:54
Oficjalnie 3in1 nie robi z ti, a z ti2- już tak. Jeżeli chcesz echo tańsze niż hds i obsługujące 3in1- simrad Go, on to porobi, nie ma mapowania Genesis live, ale za to lepszy ekran, wykonanie no i porobi z 3in1
Fishreveal jest w ti, jak ktoś szuka ryb w strukturach dennych- karczach, drzewach- ma sens, poza tym nie musisz wydzielać na ekranie osobnego okna dla sonaru 2d,= 2 okna w jednym
#1718 OFFLINE
Napisano 23 luty 2020 - 11:14
Mam nieco inne pytanie - w podobnym budżecie można kupić 9 TI2 lub 7HDS’a. Czy lepszym wyjściem będzie mniejszy ekran (jednak w HD który jest w HDSie), czy jednak większy, choć o słabszej rozdzielczości (Ti2). Chodzi mi wyłącznie o łatwość odczytu/interpretacji na wodzie, nie zaś o dodatkowe funkcje.
Dzięki za pomoc
#1719 OFFLINE
Napisano 23 luty 2020 - 11:30
Przewagę lepszego ekranu w HDSie docenisz w słoneczne dni, kiedy na ekranie Ti niewiele widać. Jednak większy ekran, to większe możliwości podziału. Jeżeli chodzi o dodatkowe funkcje, to różnice są niewielkie. Ja bym wybrał większy Ti2.
#1720 ONLINE
Napisano 23 luty 2020 - 11:32
Większy ekran- większa wygoda, podział na kilka okienek sprawdzi się lepiej, natomiast to rozdzielczość ekranu te decyduje o ziarnistości obrazu na sonarze bocznym/DI. Trudny wybór,rozdzielczości- hds ma 1024x600vs 800x480, ale ekran lepszy w sensie jasności, touchscreen. Jeżeli nie oczekujesz dodatkowych funkcjonalności, Ti2 byłaby jak dla mnie wyborem.....albo HB9 msi+, który ma taką samą rozdziałkę jak hds live
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych