Nacisnij power wejść w nakładkę dodaj nakładkę i wybierz c chcesz. Nakłada jest tylko dla danego okna jak chcesz mieć wszędzie to musisz wszystkie nastawic
Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti
#161 ONLINE
Napisano 25 marzec 2016 - 15:41
- wuran lubi to
#162 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2016 - 21:41
Dodam jeszcze tylko ze wielkość nakladki również jest regulowana,wcale nie trzeba mieć wielkich cyfr przyslaniajacych nam ekran.
#163 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2016 - 21:57
dziś montowałem przetwornik do sztycy i stwierdzam że sztyca się do tego nie nadaje, a po tym jak zrobiłem tak jak rafalsc tutaj http://jerkbait.pl/t...-8#entry1865705
zobaczyłem takie oto zdjęcia
total1.jpg 17,04 KB 29 Ilość pobrań total2.jpg 23,36 KB 25 Ilość pobrań
i który sposób jest dobry? i po co tak wyginać kabel?
#164 ONLINE
Napisano 30 marzec 2016 - 08:17
#165 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2016 - 21:39
Jeżeli ten kabel będzie tak wisiał do przodu to niewątpliwie będzie w jakiś sposób delikatnie pracowal pod naporem wody, a co za tym idzie może to doprowadzić do przełamania "żył"w środku.Poza tym jeżeli ktoś będzie"cofał" np.na wiosłach istnieje możliwość ze przywali delikatnie w jakas przeszkodę,pomost itp.uderzajac od razu wejściem kabla do czujnika co może nie być zdrowe.Myslalem trochę nad tym i wolalem zrobić to jednak tradycyjnie kablem w strone do pawęży ale może komus jednak pasuje odwrócony sposób.Oba sa poprawne, a co do obrazowania na echu to faktycznie można to zmienić w ustawieniach echa i podmienić strony.Pozdr.
#166 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 18:35
Witam wszystkich.
Chciałbym wyjaśnić temat uchwytu przetwornika Totalscan.
Otóż Lowrance pomyłkowo dołączał do urządzeń Elite 7 Ti uchwyt przetwornika StructureScan HD.
Stąd się bierze inny rozstaw otworów.
Poniżej zdjęcie pokazujące właściwy i zły uchwyt.
Elite Ti Totalscan bracket.jpg 43,66 KB 45 Ilość pobrań
Wszyscy którzy zakupili zestaw ze złym uchwytem mogą wymienić go na właściwy.
Informacje w sklepach.
Pozdrawiam
#167 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 18:46
A jak ktoś już rozwiercił ten niewłaściwy?
#168 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 18:53
niestety ten podany jako właściwy nie bardzo pasuje, ja w moim prawidłowym (taki jak na zdjęciu opisanym jako correct) otwory przewiercałem wiertłem 5mm i musiałem wszystkie, może by mogło przewiercenie tylko 3 z jednej strony ale wiertłem 6 mm
Pytanie jest inne teraz jak montować przetwornik na sztycy bo nie ma elemntów do montażu na sztycy a po drugie jakie sztyce zalecałby Lowrance do tego modelu. Jesteśmy w Polsce, i tu nie montuje się na stałe na łodziach wędkarskich przetwormników bo potrafią zmienić właściciela
Użytkownik wuran edytował ten post 31 marzec 2016 - 18:55
#169 ONLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 18:55
aj tam sie czepiasz kolego @Godski , jak rozwiercil to znak ze sobie poradzili , a moze szanowny przedstawiciel Lowrance powie nam co nieco , na temat problemow z wyswietlaczem , ktory prawidlowo pracuje tylko z przetwornikiem badz , gdy trzymamy kabel w rece? bo zarowno dla mnie i pewnie wielu innych uzytkownikow jest to rzecz irytujaca..., tylko prosze nie pisac ze te urzadzenie tylko w ten sposob pracuje... bo chyba nikt w domu nie bedzie trzymal przetwornika w misce , aby pogladac logi czy pobawic sie trybem demo , ustawieniami itp.
te mocowanie wlasciwe zaprezentowane powyzej tj od przetwornika ss3d, z tad to wyciecie na kabel
Użytkownik siarq edytował ten post 31 marzec 2016 - 18:57
#170 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 19:01
Z tym przetworikiem i działeniem echosondy w domu to nie tak, U mnie stał się cud i jak podłączam akumulator 75Ah to dotyk działa bez przetwornika, ale jak jest tylko aku 17ah to już trzeba trzymać wtyczkę. może prąd rozruchowy potrzebny
Użytkownik wuran edytował ten post 31 marzec 2016 - 19:07
- ptychoo i szczupak1 lubią to
#171 ONLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 19:07
to mamy cud nad Wisła wiec problem uwazam za rozwiazany , trzeba miec aku wazacy z 18kg i echo dziala prawidlowo. tylko moze byc problem kuferkiem na ten aku ... , juz sie czepiac nie bede.
do mocowania na sztycy polecam cos takiego. sztyce prostokatne.naprawde trzymaja stabilnie
Użytkownik siarq edytował ten post 31 marzec 2016 - 19:13
#172 ONLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 19:14
mi ona trzyma 2 przetwornik jeden ss3d , ktory jest naprawde duzy , wiekszy od totalscan i tradycjny , na alle... w podobnych cenach do tych zwyklych "wykalaczek" okolo 100zl
przykladowy model z jaxon
JAXON PL-AES220Załączone pliki
Użytkownik siarq edytował ten post 31 marzec 2016 - 19:18
#173 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 19:15
siarqu, problem nie jest rozwiązany, tylko pewnie projektując podłaczyli pod 12 volt z wyższym natężeniem lub w inny sposób uziemiali echosondę. Też zrobiłem oczy jak 5 złotych gdy po przyniesieniu do domu echo działało na dużym aku a jak dokupiłem mały żelowy aku to nie chciało działać bez trzymania za wtyczkę
Użytkownik wuran edytował ten post 31 marzec 2016 - 19:39
#174 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 19:16
mi ona trzyma 2 przetwornik jeden ss3d , ktory jest naprawde duzy , wiekszy od totalscan i tradycjny
to coś ala Jaxon AES 320, nad takim się zastanawiam
#175 ONLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 19:27
kupuj smialo , nie musi byc jaxon sa inne , byle z takiej kantowki alu i mocnym dociskiem. ja sie meczylem dwa sezony z ta wykalaczka , ciagle cos sie przekrecalo , nie trzymalo. Zalozylem to i koniec problemow. jesli sztyca , to lepszej nie widzialem. sa krotsze i dluzsze , jak bys kupowal to bierz dluzsza
Użytkownik siarq edytował ten post 31 marzec 2016 - 19:30
- Ubs17 lubi to
#176 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 19:36
no ja mam jeszcze pomysł aby kupić listwę aluminiową 100 cm o przekroju kwadratu, dołożyć uchwyt taki jak ten na zdjęciu (usuwając to do trzymania wędki) uchwyt.jpg 49,48 KB 17 Ilość pobrań
i na dole doczepić kątownik aby przytrzymać przetwornik - kosztowo podobnie do gotowego uchwytu ale będzie rozstaw 13 cm a nie 10cm. Tyle że trzeba wywiercić ze 3 dziury w aluminium a prace ręczne to nie jest mój konik
Użytkownik wuran edytował ten post 31 marzec 2016 - 19:37
#177 ONLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 19:53
a po co Ci 13cm?
#178 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 19:57
bo wole większe a poważnie to na niektóych łodziach potrzebne są te centymetry, pływałem różnymi łodziami i stąd wole mieć większy rozstaw. Gdybym pływał tylko na jedej łodzi to bym się bardziej pod tę jedną dopasowywał. Ale chyba lenistwo przeważy i kupie gotowy ale 10 cm to minimum
#179 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 20:15
Witam wszystkich.
Chciałbym wyjaśnić temat uchwytu przetwornika Totalscan.
Otóż Lowrance pomyłkowo dołączał do urządzeń Elite 7 Ti uchwyt przetwornika StructureScan HD.
Stąd się bierze inny rozstaw otworów.
Poniżej zdjęcie pokazujące właściwy i zły uchwyt.
Elite Ti Totalscan bracket.jpg
Wszyscy którzy zakupili zestaw ze złym uchwytem mogą wymienić go na właściwy.
Informacje w sklepach.
Pozdrawiam
No to ja tez dostałem ten wlasciwy i niestety musialem go rozwiercić bo tak jak pisałem wczesniej tolerancja jest zbyt ciasna.Nie ma szans wkrecic wszystkich 6 śrub.Co do działania ekaranu dotykowego tez nikt nie mowil żeby poustawiać sobie echo w domu trzeba będzie trzymać palec na kablu zasilającym lub podpinac czujnik.A co z tymi ludżmi co zamontowali już na stale na łodzi przetwornik a echem chcą się pobawić w domu?Może Pan przedstawiciel ma jakieś rozwiązanie?Na filmach w YT jakiś pan pięknie pokazuje jak działa dotyk tylko ciekawe czy ten magiczny maly kabelek który jest polaczony z elitka trzyma w drugiej ręce, bo co jakiś czas przesuwa się on.https://www.youtube....h?v=8sdAU2sE3O4 Ciesze się ze pokazał się u nas na forum przedstawiciel Lowranca i mam nadzieje ze nie będzie to jego jedyny wpis,tylko pomoze forumowiczom w rozwiązaniu pewnych problemów.
Użytkownik rafalc edytował ten post 31 marzec 2016 - 20:22
#180 ONLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 21:04
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych