Drugi już teledysk Figo Fagot, studiów czar...
Dodatkowo nowy kawałeczek na miły weekend.
Pozdrawiam
Salmo
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 22 luty 2013 - 14:11
Drugi już teledysk Figo Fagot, studiów czar...
Dodatkowo nowy kawałeczek na miły weekend.
Pozdrawiam
Salmo
Napisano 22 luty 2013 - 22:43
Bogowie z Olimpu wydali nowy krążek.
Użytkownik pepa73 edytował ten post 22 luty 2013 - 22:44
Napisano 23 luty 2013 - 09:46
W 2013 to nas trochę nowości czeka w metalu, zapowiedzi od groma. Ja czekam na drugą płytę panów z Howl, pierwsza, nagrana chyba w opuszczonej chłodni, lub schronie przeciwatomowym, mocno mi wpadła w ucho i nie wyłazi .
Napisano 23 luty 2013 - 10:06
To i ja dowalę ciężarka.
Muza do filmu , który nigdy nie powstał.
Bogaty patchwork zmieniających się tematów , rytmów i melodii - przez co rzadko się nudzi i można częściej do niego wracać.
Cały album tu :
A to towarzyszyło mi za małolata , podczas biegania po szwedzkim lesie w pobliżu słynącego z produkcji noży miasteczka Mora.
Użytkownik makamba edytował ten post 23 luty 2013 - 10:09
Napisano 23 luty 2013 - 10:18
No to cudnie. Już klimaciki zaczęły mi się podobać jak tylko powiało cięższą muzą, kilka klasyków sobie przypomniałem .
Po obejrzeniu clipu z Hobbita i innych już wiekowych nagrań, nasunęło mi się skojarzenie (a raczej przypomnienie). Bathory.
Co prawda wolę wcześniejsze dokonania tej grupy ale ten clip podoba mi się ogromnie.
Napisano 23 luty 2013 - 10:27
Cosik mi się wydaje że ten temat gwałtownie przybiera na wadze
Napisano 23 luty 2013 - 10:31
Trochę inny klimat ale dają rade
Napisano 23 luty 2013 - 10:33
no i tu gitarka i perkusja na najwyższym poziomie,no i wokal
Napisano 23 luty 2013 - 10:43
@wsw1515 klimatycznie od razu mi się skojarzyło ze starym, dobrym….
Napisano 23 luty 2013 - 12:11
dla mnie bombaprzykładowy Robin Guthrie...
To z jakiegoś filmu ? Widzę pewne podobieństwo do filmu "Tropiciel"Co prawda wolę wcześniejsze dokonania tej grupy ale ten clip podoba mi się ogromnie.
Jak już wcześniej pisałem moje pierwsze ciężkie brzmienie to był Led Zeppelin, później AC/DC, Black Sabbath ... i zakończyłem praktycznie na Slayerze, z przerwami na inne gatunki muzyczne. Czasy kontestacji dawno minęły, skórzaną kurtkę, pas z klamrą i ciężkie buciory zamieniłem na koszulę z marynarką. Co do włosów, dla moich rodzicieli szokiem był kogut .Kawałek z pierwszej w moim życiu, przesłuchanej płyty metalowej, końcówka szkoły podstawowej.
Muzyka tak mną wstrząsnęła, że kładłem się spać z nią i wstając rano pierwsze co robiłem to wrzucałem ukochaną kasetę w kieszeń magnetofonu. Ku rozpaczy rodziców zapuściłem włosy, w zeszytach szkolnych rysowałem Eddiego, nawet na praktycznych próbowałem go z deski wystrugać zamiast karmnika , pomimo zmiany upodobań i umiłowania do cięższych odmian metalu, pozostaję wielkim fanem Iron Maiden a tej płyty w szczególności. Klasyka.
Użytkownik Zwierzu edytował ten post 23 luty 2013 - 12:15
Napisano 23 luty 2013 - 12:16
Wszystkie te ostatnie dodane klipy to nic innego jak tylko kontynuacja dorobku klasyków gatunku takich jak D.R.I. , S.O.D. , M.O.D i starego , dobrego , sponsorowanego przez gangi L.A. (Venice White Boyz) bandu Suicidal Tendencies i całego nurtu crossover z lat 80.
Ależ to były piękne czasy...
Napisano 23 luty 2013 - 12:36
Użytkownik Zwierzu edytował ten post 23 luty 2013 - 12:37
Napisano 23 luty 2013 - 13:49
Jak już wcześniej pisałem moje pierwsze ciężkie brzmienie to był Led Zeppelin, później AC/DC, Black Sabbath ...
@Zwierzu u mnie jakoś nic kolejności nie trzymało, jak już wpadłem w metal, tak brałem wszystko co się dało, nie było, że się nie podoba, jedyny dylemat to czy podoba się bardziej strona A czy B. AC/DC i Black Sabbath doświadczyłem dopiero jak mi się po uszach przejechała niemiecka maszyneria thrash metalowa, solidnie złojony przez Sodom i Kreatora, zabrałem się dopiero za klasyków. Stąd też do dzisiaj mam większy sentyment do Dio, jak do Ozzy'ego, po prostu „Mob Rules” przesłuchałem wcześniej. @makamba - tak, piękne, naprawdę piękne czasy, choć każdy co innego wspomina.
Użytkownik Dagon edytował ten post 23 luty 2013 - 14:17
Napisano 23 luty 2013 - 16:12
Użytkownik salmonzander edytował ten post 23 luty 2013 - 16:19
Napisano 23 luty 2013 - 16:49
To ja dołożę lżejszego ciężarka, jak ktoś ma chwilę, to warto posłuchać. Cała płyta genialna, ale to każdy wie
Napisano 23 luty 2013 - 16:51
Oj pamięta się te czasy ,kiedy z ciężko zarobioną zaoszczędzoną kasą jechało się do Katowic, do "Chipa" i kupowało kasety.
Czasami nie znałem zespołu, ale okładka mi wpadła w oko . Póżniej katorga, bo godzinę trzeba było wracać do domu, a ja nie mogłem wytrzymać kiedy wreszcie przesłucham to co kupiłem.
Cieszę sie z tego że pomimo zapieprzającego do przodu czasu i mojej zbliżającej się starości, nadal słucham muzy jak nastoletni maniak.
Gdybym nie usłyszał Black Sabbath nie słuchał bym dziś Stoner Rocka
Gdyby nie D.R.I nie byłoby fascynacji Biohazardem i Pro Pain
Gdyby nie Kazik Staszewski ,w polskiej muzyce rokowej byłaby mała czarna dziura
Tych 'Gdyby' jest multum.
Napisano 23 luty 2013 - 16:53
Proponuję coś lżejszego ,solowa płyta Eddie Vedder wokalista Pearl jam. suondtruck do filmu "Into the wild"
Piękny soundtrack.
A film naprawdę zrobił na mnie wrażenie
Napisano 23 luty 2013 - 19:56
... katorga, bo godzinę trzeba było wracać do domu, a ja nie mogłem wytrzymać kiedy wreszcie przesłucham to co kupiłem.
Cieszę sie z tego że pomimo zapieprzającego do przodu czasu i mojej zbliżającej się starości, nadal słucham muzy jak nastoletni maniak.
@stoner nie poradzisz nic, zamiłowanie do mocniejszej muzyki jest jak wirus, nigdy nie wiesz kiedy złapiesz, a jak złapiesz to po ptokach….
Napisano 23 luty 2013 - 19:57
Coś dla relaxu
Napisano 23 luty 2013 - 21:08
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych