@Dagon Gorefest - świetny kawałek. Zapomniałem o tym zespole... To ja zapodam mistrza zawodzenia wraz z zespołem męczybuły
Najlepszy film/piosenka na y.t.pl
#341 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2013 - 09:32
#342 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2013 - 19:06
Jeden z najbardziej niepokojących, drążących wokali jakie znam, mimo w miarę łagodnej muzyki, czasem mam ciary na plecach jak ich słucham, a to przecież nie BM. Materiał promujący wiosenną zasiadkę płociowo-leszczową, stąd też hostessa, którą zapewne miłośnicy białej ryby skojarzą prędziutko, tak, tak, zakazana reklama Trapera - „Nęć mnie bejbe ”, występujące w dalszej części filmu dendrobeny również pochodzą z tej brzydkiej, zbanowanej reklamy.
#343 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2013 - 16:31
Trochę zapomniany zespół. Pomyśleć że to już dwadzieścia latek upłynęło od wydania tego genialnego krążka Włochów
- Dagon lubi to
#344 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2013 - 18:47
Kawał konkretnej muzy, świetna płyta, wstyd się przyznać, ale kompletnie o nich zapomniałem, chociaż na upartego pewnie na starej kasecie bym znalazł, jeśli nie całość, to przynajmniej kilka utworów (ach te modne niegdyś składanki ). Wielkie dzięki za przypomnienie.
#345 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2013 - 21:14
Teraz zapodam kawałek, który chyba nigdy nie wyjdzie z mojej głowy jak i cała twórczość tego zespołu.
Ponad piętnaście minut błogiego stanu. Polecam wszystkim zabieganym w tym zwariowanym świecie.
#346 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2013 - 09:49
#347 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2013 - 16:27
A to mi się podoba Nie wiem czy ktoś już słyszał ...
#348 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2013 - 12:27
To może coś z mojej parafii.
Użytkownik bigrafi edytował ten post 12 marzec 2013 - 12:27
#349 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2013 - 18:38
... na upartego pewnie na starej kasecie bym znalazł...
Właśnie mi przypomniałeś Dagonie, gdzieś tam w piwnicy powinno leżeć kilka pudeł z kawalerskich czasów z ~ 1200/1300 kasetami (pozostałość).
A wyniosłem do piwnicy, lata temu jak żona stwierdziła że nie będą mi już potrzebne (pewnie większość już nie do odtworzenia ).
bigrafi, sama muza jak dla mnie super, skanowanie 3D też robi wrażenie, gdyby nie muza to wrażenie jak z klimatów post nuklearnych, rodem z Fallouta.
Ja zaproponuje coś lekkiego i prostego w odbiorze - Social Distortion.
Użytkownik Zwierzu edytował ten post 12 marzec 2013 - 18:39
- stoner lubi to
#350 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2013 - 20:54
Mam nadzieję że może komuś przypomnę dla mnie kultowy band.
Żyję nadzieją że jeszcze wydadzą jakąś płytę.
Muzyka dla mnie obłędna a teledyski za,,,,,,,,e.
oceńcie sami.
- MaleX lubi to
#351 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2013 - 09:13
Właśnie mi przypomniałeś Dagonie, gdzieś tam w piwnicy powinno leżeć kilka pudeł z kawalerskich czasów z ~ 1200/1300 kasetami (pozostałość).
A wyniosłem do piwnicy, lata temu jak żona stwierdziła że nie będą mi już potrzebne (pewnie większość już nie do odtworzenia ).
@Zwierzu ja miałem dokładnie tak samo tylko gorzej, białogłowa, korzystając z metod perswazji tak dla jej płci charakterystycznych, wymusiła pozostawienie pudeł z muzą u moich rodziców, bo i tak „kaset już nie słuchasz”. Najulubieńsze przemyciłem, zaszparowałem i ciągle w domu mam, teraz całe szczęście w necie wszystko znaleźć można, a jak sam zapomnę, to w tym wątku koledzy o guście podobnym przypomną.
@stoner Tool – świetna kapela, super muza. Już zawsze chyba będzie mi się kojarzyła z literaturą SF, Młodszy przywlókł ich nagrania do domu jak pławiłem się w prozie Carda, „Gra Endera” i „Aenima” to w mojej głowie jedno wspomnienie.
Teraz rozżalony powrotem zimy, mrozów, depresyjnie się raczę taką oto muzą.
#352 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2013 - 21:48
fajny kawałek, to ja też zapodam nostalgicznie F. Larousse
i G.Bianco najpiękniejsze wykonanie La Cathedrale jakie znam
#353 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2013 - 13:24
U mnie nadal winter, Wintersun - jak ktoś ma czas....
#354 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2013 - 16:40
fajny kawałek, to ja też zapodam nostalgicznie F. Larousse
i G.Bianco najpiękniejsze wykonanie La Cathedrale jakie znam
To jest muza dla prawdziwych wędkarzy. Słuchając ma się wrażenie , że nareszcie przyszła wiosna , a człek wreszcie z wędą nad Wisełką. Słuchając inne zamieszczone tu kawałki ,to albo środek zimy zawieje i zamiecie , lub upalny lipiec i burza z pieronami. Aaa sprawa najważniejsza.Grający tę przepiękną muzę w swoich gitarach mają zamontowane nie stalowe szarpidruty , a prawdziwy fluorocarbon lub ewentualnie gorzowską żyłkę. To jest wędkarska muza na 100%.
#355 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2013 - 16:57
Obawiam się Piotrek, że moda wędkarska podąża jednak dość mocno w kierunku burzy z pieronami.
#356 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2013 - 17:39
Darek ,widzę i słyszę . Dla mnie mocna muza którą rozumiałem skończyła się razem z końcem "Deep Purple" . Dla niektórych z was to era dinozaurów .
#357 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2013 - 17:46
To coś dla ciebie, wiem, że lubisz a i ja mile wspominam Hetmański akompaniament pod burczenie silnika poczciwego Vito w drodze na rybki, byle do wiosny.
#358 OFFLINE
#359 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2013 - 10:51
Witam. Tak sobie słucham jednej płytki i doszedłem do wniosku że Szwedzi są jednak genialni, nie ma chyba gatunku (no, może poza bluesem i jazzem) w którym wiodą światowy prym.
Przykład, już wcześniej wspominanego gatunku .
Wokal i melodyka dopięte na ostatni guzik. A jak wpada w ucho
- Zwierzu lubi to
#360 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2013 - 11:46
O tak tak rockabilly i jego odmiany, gatunek który już długie lata mnie fascynuje .
Przytoczę bardzo fajną artystkę gatunku rockabilly, którą polecam - Imelda May !
Użytkownik Zwierzu edytował ten post 16 marzec 2013 - 11:47
- stoner lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych