Zabezpieczenie przyczepki przed kradzieżą
#61 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2020 - 16:36
#62 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2020 - 17:47
Jutro odbieram przyczepkę i tak myślę co wybrać jak ją zabezpieczyć przed kradzieżą , ale nie ma dobrego sposobu , jest jeszcze gorzej z łódką , bo ucho przy łódce nie jest tak utwardzane jak łańcuchy atestowane i dobre nożyce sobie z tym uchem poradzą .
#63 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2020 - 19:48
#64 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2020 - 19:49
#65 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2020 - 19:53
#66 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2020 - 21:22
Z ubezpieczeniami jest tak jak płacisz to się uśmiechają , a jak odszkodowanie to duży problem , po drugie jak się trzyma łódki w marinach to jest bezpieczniej ja jestem wędkarzem jadę w ,, zadupia " gdzie są jeszcze fajne rybki , ale w takich miejscach jest straszna bida i żulki co mogą z.........ą żeby mieć na jabola , nawet kotwice zabieram z łódki , a kupienie czegokolwiek na zeszyt w sklepie to norma . Łódki nawet miejscowym gineły
#67 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2020 - 23:07
Jutro odbieram przyczepkę i tak myślę co wybrać jak ją zabezpieczyć przed kradzieżą , ale nie ma dobrego sposobu , jest jeszcze gorzej z łódką , bo ucho przy łódce nie jest tak utwardzane jak łańcuchy atestowane i dobre nożyce sobie z tym uchem poradzą .
Kolego - na złodzieja nie ma rady Ja zostawiam przyczepę zapiętą do auta, do tego mam zawiesie z liny stalowej fi16mm z dobrą kłodką, któym spinam calość z autem. Jednak w dobie szlifierek kątowych na akmulator z lidla po 200pln to raczej mini straszak na dzieciaka niż zabezpieczenie. Nie zawiną całej przyczepy, to koła i to co dadzą radę odkęcić.
Kiedyś miałem taki przypadek, że będąc 400m od brzegu do sprzętu dobierał się złodziej i co z tego ? Strefa ciszy, elektryk - zanim dopłynąłem do brzegu to kolesie zwiali zabierając coś ze sobą
Taki kraj i tacy 'przedsiębiorczy' obywatele
#68 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2020 - 00:41
- Paweł J, Adam1966N i M a r a s lubią to
#69 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2020 - 12:56
Kiedy pisałem pytanie w tym wątku, po cichu liczyłem na to, że odezwą się Ci którzy mają coś do powiedzenia. No ale...
Można założyć wątek nt. wyższości Kałacha nad M16.
Może i lipa tutaj nad Wisłą?.?. Może...
A czy w Polsce któryś z Kolegów, Koleżanek zastanawia się puszczając dzieciaki do szkoły, czy za chwilę w serwisie nie zobaczy psychola z giwerą strzelającego w podstawówce?
Co chwila relacja z centrum handlowego, kina czy ulicy.
I co? I nic?! Ok juesej.
Kraina mlekiem i modem płynąca, ku.wa!
Aha. Już znalazłem zabezpieczenie. Wiem, że nie jest to 100% ale dobre i to.
Przecież nie będę pływał z odbezpieczonym kałachem dookoła przyczepki, ludzie...
Pozdrawiam
- PiernikTorunski lubi to
#70 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2020 - 14:37
Użytkownik sharkfishing edytował ten post 13 marzec 2020 - 14:42
- Norbert 78 lubi to
#71 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2020 - 14:48
jak bys mógł sie jeszcze nauczyc pisac po polsku to będzie cudownie:)
- radmac5 lubi to
#72 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2020 - 14:51
jak bys mógł sie jeszcze nauczyc pisac po polsku to będzie cudownie:)
On mieszka x lat w stanach i pisze tak samo nieczytelnie po polsku jak ty co mieszkasz w Polsce... 😉
- Norbert 78, Fiskare, @Brig i 2 innych osób lubią to
#73 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2020 - 15:03
Użytkownik Robert.B edytował ten post 13 marzec 2020 - 15:03
- Norbert 78 lubi to
#74 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2020 - 15:12
polonisto Sławku -,,Ty,, piszemy z dużej
#75 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2020 - 15:36
Ten nie szanuje zwrotu, tamten nie umie zacząć zdania z wielkiej litery, a kolejny zapomniał polskich znakach diakrytycznych lub interpunkcyjnych.
Niedługo wrócimy do kipu, lub raczej cyfrowej wersji "emotikony".
A wystarczy skorzystać ze słownika i przeczytać zanim się wyśle post. Przeczytać ze zrozumieniem, swoją wiadomość (wiem wiem, to jest najtrudniejsze dla najlepszego "polonisty" na jerkbait) .
A wracając do tematu, kiedyś pomyślałem nad zostawieniem kamerki zamontowanej na tylnej szybie która by cały czas rejestrowała obraz przyczepki, lub reagowała na ruch.
Może coś zwiną, uszkodzą, może nawet odzyskamy co ukradli, a być może drugi raz do naszego auta nie podejdą....
Oczywiście trzeba poświęcić czas na policji o oraz ewentualne sprawy sądowe. W sumie to to sam co z ubezpieczycielem.
Użytkownik Pietruk edytował ten post 13 marzec 2020 - 15:36
- Karol Krause i Sławek77 lubią to
#76 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2020 - 15:42
Zaloze jeszcze malutka hd kamere ktora wysyla w clouds i wszystko mam jak na dloni za 3k pln w przeliczeniu dowod dla policji ubespieczyciela sadu mam jak na dloni gdzie kto i jak
Użytkownik sharkfishing edytował ten post 13 marzec 2020 - 15:48
#77 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2020 - 16:07
polonisto Sławku -,,Ty,, piszemy z dużej
Nie bez powodu napisałem z małej... Po prostu nie lubię takich "głupio mądrych".
Miłego dnia😉
#78 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2020 - 16:48
U mnie będzie zabezpieczenie przed sekundowym zdjęciem przyczepki z haka + AC.
Tyle wystarczy.
Pozdrawiam.
#79 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2020 - 16:50
On mieszka x lat w stanach i pisze tak samo nieczytelnie po polsku jak ty co mieszkasz w Polsce...
Co nie zmienia faktu, że post @sharkfishing jest najzwyczajniej głupi i nie na temat.
- radmac5 lubi to
#80 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2020 - 20:30
Nie bez powodu napisałem z małej... Po prostu nie lubię takich "głupio mądrych".
Miłego dnia
i to jest własnie Twoja małość
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych