Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Rybomania Poznań 2016 - 12-14.02.2016

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
324 odpowiedzi w tym temacie

#201 OFFLINE   Piotrek Milupa

Piotrek Milupa

Moderator Emeritus

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 8449 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotrek

Napisano 13 luty 2016 - 07:09

Piotrek, będziesz jutro? Fatsiaki Twoje mam.

Niestety :(

#202 OFFLINE   Karol Krause

Karol Krause

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4148 postów
  • LokalizacjaBIAŁOŁĘKA-GŁOGÓW
  • Imię:Karol
  • Nazwisko:Krause

Napisano 13 luty 2016 - 08:07

( choć ja już co chciałem zobaczyłem teraz tylko czekać na zwodowanie ;) )

To na co tam padł wybór finalnie Piotrek  :D Foxik to raczej pewne tylko jaki model ....

#203 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Remek

Napisano 13 luty 2016 - 08:42

A porządnych rozjaśniających z poalryzacją nie było? Bo to co dostępne w handlu, to często tak tylko w nazwie mają.

To są moim zdaniem najlepsze na runku okulary. Moim zdaniem nie znajdziesz lepszych. Idź, sprawdź i załóż - zobaczysz o czym mówię. Zresztą zerknij na ich stronę jaki to sprzęt. Masakra!

#204 OFFLINE   Piotrek Milupa

Piotrek Milupa

Moderator Emeritus

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 8449 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 luty 2016 - 09:06

To na co tam padł wybór finalnie Piotrek :D Foxik to raczej pewne tylko jaki model ....

Ekonomicznie F420

#205 OFFLINE   Karol Krause

Karol Krause

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4148 postów
  • LokalizacjaBIAŁOŁĘKA-GŁOGÓW
  • Imię:Karol
  • Nazwisko:Krause

Napisano 13 luty 2016 - 09:13

Remek masz takie naklejeczki na łajbę czy to inwencja Krzysztofa 

Załączony plik  post-1-1455281223,3764.jpg   60,42 KB   68 Ilość pobrań

• *Hektor* lubi to

#206 OFFLINE   maxtip

maxtip

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 608 postów
  • Lokalizacjamiejscowy

Napisano 13 luty 2016 - 09:42

Ciekawe,widziałem Ojca Dyrektora,chwilka bajery,i niby wszystko ok.ale jest w tym wszystkim coś dziwnego.........Remek nie miał przy sobie aparatu.......a zdjęcia są :blink:

... bo Ojciec Dyrektor jest jak Chuck Norris... zdjęcia robi z pamięci, po powrocie do domu :) ...

• remek lubi to

#207 OFFLINE   Varos91

Varos91

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 9 postów
  • LokalizacjaZielona Góra
  • Imię:Łukasz

Napisano 13 luty 2016 - 09:52

Szkoda, ze mam tak blisko a tu weekend w robocie :/ dobrze, ze chociaz na fotkach mozna cos zobaczyc ;)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

#208 OFFLINE   *Hektor*

*Hektor*

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1212 postów
  • LokalizacjaPPL-SPIN
  • Imię:Piotr

Napisano 13 luty 2016 - 09:59

attachicon.gifpost-1-1455281223,3764.jpg

Na nowy lakier będzie jak znalazł, to ja na jutro 2 poproszę uszykować ;)

#209 OFFLINE   Piotrek Milupa

Piotrek Milupa

Moderator Emeritus

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 8449 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 luty 2016 - 11:00

To moje zamówienie u Krzysztofa
  • Sebalos lubi to

#210 OFFLINE   tomuś

tomuś

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 178 postów
  • LokalizacjaOstrów Wlkp.

Napisano 13 luty 2016 - 11:02

Koledzy tak z ciekawości - ceny produktów znacznie odbiegają od tych ze sklepów internetowych?

#211 OFFLINE   PawlusSidewinder

PawlusSidewinder

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 151 postów
  • LokalizacjaLubin
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Pawlik

Napisano 13 luty 2016 - 12:09

Byłem cały piątek, złaziłem dokumentnie wszystkie stanowiska. Zaznaczę, że to był teoretycznie dzień dla handlowców, bo łatwo można było to przegapić. Mnóstwo nie tylko osób prywatnych, ale wręcz niezwiązanych z branżą. Moje odczucia?... Znacznie bardziej jest to wielkie targowisko-jarmarko-odpust niż prawdziwe targi. Zamiast ekspozycji i prezentacji towaru na większości stanowisk odbywała się zwyczajna sprzedaż. Coś jakby masa naprędce stworzonych sklepów wędkarskich w jednym miejscu. Współczuję wszystkim sklepom wędkarskim w Polsce (a w Poznaniu szczególnie). Na co najmniej kwartał lub dwa mają z głowy sprzedaż grubego sprzętu. Tym większy szacun dla tych wystawców, którzy wyłącznie nawiązywali kontakty handlowe i pokazywali asortyment, a nie odrywali paragony. Ciekawe jak to będzie wyglądać dzisiaj, gdy ludzi z pewnością jest (i będzie) znacznie, znacznie więcej.

Stanowisko Daiwy/Cormorana mi się akurat podobało, bo można dotknąć większości modeli jakie mają w ofercie, a duża przestrzeń która w piątek mogła razić, w weekend pomoże uniknąć tramwajowego tłoku. Tak samo jest np. u Dragona.

Shimano mnie rozczarowało, niestety. Nie można było wziąć do ręki np. żadnego z flagowych modeli kołowrotków (!), bo kluczyki do gablotki wygodnie 'się zapodziały' i nie chciały 'się odpodziać'. Przez cały dzień :P Dość żałosna zagrywka, ich strata. Za to na stanowiskach zorientowanych na sprzedaż można tymi kręciołkami nie tylko pokręcić, ale nawet je kupić. Hm. Paradoks.

Z jerków... fajnie jest na Savage Gear, bardzo pozytywnie zaskoczył mnie Westin. Obie firmy mają baseniki w których można sprawdzić pracę przynęty.

Niewiele było stanowisk muchowych, za to te które były, bardzo mi się podobały. Przykłady? Panowie Pieślak (Sztuka łowienia) i Talma (Tartak nad Bobrem) znaleźli czas na miłą pogawędkę. Tam czuć nastrój targów, taki jaki powinien być w moim wyobrażeniu.

Jest kilka ciekawych stanowisk ze sprzętem outdoorowym. Czajniczki, niezbędniki, noże, krzesiwa, każdy duży dzieciak to lubi ;)

Karpiarzem nie jestem, ale nawet dla mnie świetnie prezentuje się stanowisko firmy Nash, a Alan Blair to niesamowity gość i dał czadu w swoim kilkunastominutowym pokazie przy akwarium. Gość naprawdę niszczy system. Dowiedziałem się wielu praktycznych rzeczy, a sądziłem że niełatwo mnie zaskoczyć. W ogóle targi są mocno karpiowe, jeśli ktoś chce powsadzać głowę w wiaderka lub worki ze śmierdzącymi pelletami to będzie mu jak w raju :)

Warto było tam pojechać, świetne miejsce dla fanów wędkarstwa. Szkoda tylko, że formuła całego wydarzenia jest tak bardzo mocno skierowana na sprzedaż, a nie na pokaz. Ale oczywiście to nie miejsce na dywagacje o zawiłościach rynku wędkarskiego ;)

Zdjęć i filmów mam pod dostatkiem, będę je powoli obrabiał i wrzucał do siebie na kanał YT, gdyby ktoś był zainteresowany.

#212 OFFLINE   silurus

silurus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 828 postów
  • LokalizacjaJózefosław
  • Imię:Robert

Napisano 13 luty 2016 - 13:20

Moje odczucia?... Znacznie bardziej jest to wielkie targowisko-jarmarko-odpust niż prawdziwe targi.

takie samo odczucie miałem i ja i inni z którymi rozmawiałem, po prostu jeden wielki jarmark.

• mifek i Marcyś lubią to

#213 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 luty 2016 - 13:40

Koledzy tak z ciekawości - ceny produktów znacznie odbiegają od tych ze sklepów internetowych?

Troszkę atrakcyjniejsze - sprawdzaliśmy na stoiskach. Dlaczego? Bo niektóre gumy, woblery made in china za 70-80pln!!!! Niestety bardzo często przecierałem oczy ze zdziwienia jak jakaś przynęta, widać, że odlew plastikowy może tyle kosztować. Masakra!
  • ManieQ lubi to

#214 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 luty 2016 - 13:42

Karol, Krzysiek ma ploter i robi takie na zamówienie. My takich naklejek nie mamy. Natomiast Krzysiek zgodził się naklejać nasze naklejki na produkowanych przez siebie łodziach z czego bardzo się cieszymy.
  • Karol Krause lubi to

#215 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 luty 2016 - 13:43

Chłopaki jest na miejscu bankomat?

Tak - widziałem miedzy halami targowymi (tak mi sie w każdym razie wydawało). Euronet.

#216 OFFLINE   I W

I W

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 79 postów
  • LokalizacjaKarczew
  • Imię:Irek
  • Nazwisko:Wyszomirski

Napisano 13 luty 2016 - 13:57

Targi w Lublinie były moimi pierwszymi i na obecną chwilę nie wybieram się na następne.Podobnie jak kolegom z poprzednich postów nie podobał mi się bazarowy charakter imprezy.Oczywiście były wyjątki(stoiska z tyczkami,przynęty muchowe ,przynęty wyrabiane ręcznie, ekspozycja Tokarexu,Daiwa i kilka innych).Byłem kilka razy na targach motocykli i skuterów. Tam też są sprzedający akcesoria i wyposażenie, ale stoiska maja na obrzeżach. Cała reszta to asortyment do oglądania i macania.

#217 OFFLINE   Maciek1

Maciek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 365 postów
  • LokalizacjaDublin

Napisano 13 luty 2016 - 14:08

A ja jestem odmiennego zdania wolę jeśli na miejscu jest możliwości kupienia tego co akurat wpadło mi w oko.

#218 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 luty 2016 - 14:18

Mnie się podobało. Wniosek taki, że na Rybomanię będę jeździł. Szykuję się na kolejną tj. do Lublina bo Sosnowiec raczej ominę. Dlaczego pojadę na kolejną? Przede wszystkim dlatego, że w jednym miejscu mogę poznać ofertę naszego rynku. Owszem ... o tej ofercie różne słowa można by napisać ale skomasowanie większości marek w jednym miejscu to duży plus.

Były plusy i jak i ... minusy. Napiszę bardzo ogólnie - do niektórych stoisk na prawdę miło było podejść. Dobre rozmowy, świetna prezentacja oferty, widać dbałość o klienta, o rynek. Na niektórych ... trochę lipnie - droga oferta chińskich fabryk, bardzo droga i ... dziwne tłumaczenia dystrybutorów. Po tych targach trochę się zastanawiam nad kierunkiem reporterskim naszego portalu - czy jednak nie wyciągać na światło dzienne zarówno tych perełek jak i zgniłych jajek. Oferta potrafi doprowadzić wędkarzy do zawrotu głowy oraz wyczyszczenia naszych portfeli natomiast co na to ryby? 

#219 OFFLINE   wuran

wuran

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2177 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Marcin

Napisano 13 luty 2016 - 14:39

Targi są odzwierciedleniem rynku a ten jest co najmniej dziwny. Na największe targi w Polsce duży dystrybutor ma katalog tylko jednego producenta, o cennikach nie wspomnę. Oprócz dystrybutorów są sklepy, które traktują targi jak mobilne centrum sprzedaży detalicznej, nawet w tzw VIP day. Do tego wielkie i puste stoiska skontrastowane z małymi stoiskami zawalonymi towarem. Byłem w Lublinie i po Poznaniu spodziewałem się więcej, ale niestety tu rozczarowanie. O ile mali producenci są zainteresowani rozwojem i kontaktami , o tyle duzi traktują przyszłych kontrahentów jak zło konieczne

• Marcyś lubi to

#220 OFFLINE   keiko

keiko

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 158 postów

Napisano 13 luty 2016 - 14:56

Przed wejściem jest bankomat PKO BP

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych