NiestetyPiotrek, będziesz jutro? Fatsiaki Twoje mam.
Rybomania Poznań 2016 - 12-14.02.2016
#201 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 07:09
#202 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 08:07
( choć ja już co chciałem zobaczyłem teraz tylko czekać na zwodowanie )
To na co tam padł wybór finalnie Piotrek Foxik to raczej pewne tylko jaki model ....
#203 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 08:42
To są moim zdaniem najlepsze na runku okulary. Moim zdaniem nie znajdziesz lepszych. Idź, sprawdź i załóż - zobaczysz o czym mówię. Zresztą zerknij na ich stronę jaki to sprzęt. Masakra!A porządnych rozjaśniających z poalryzacją nie było? Bo to co dostępne w handlu, to często tak tylko w nazwie mają.
#204 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 09:06
Ekonomicznie F420To na co tam padł wybór finalnie Piotrek Foxik to raczej pewne tylko jaki model ....
#205 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 09:13
Remek masz takie naklejeczki na łajbę czy to inwencja Krzysztofa
post-1-1455281223,3764.jpg 60,42 KB 68 Ilość pobrań
- *Hektor* lubi to
#206 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 09:42
Ciekawe,widziałem Ojca Dyrektora,chwilka bajery,i niby wszystko ok.ale jest w tym wszystkim coś dziwnego.........Remek nie miał przy sobie aparatu.......a zdjęcia są
... bo Ojciec Dyrektor jest jak Chuck Norris... zdjęcia robi z pamięci, po powrocie do domu ...
- remek lubi to
#207 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 09:52
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
#208 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 09:59
Na nowy lakier będzie jak znalazł, to ja na jutro 2 poproszę uszykować
#209 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 11:00
To moje zamówienie u KrzysztofaRemek masz takie naklejeczki na łajbę czy to inwencja Krzysztofa
post-1-1455281223,3764.jpg
- Sebalos lubi to
#210 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 11:02
#211 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 12:09
Byłem cały piątek, złaziłem dokumentnie wszystkie stanowiska. Zaznaczę, że to był teoretycznie dzień dla handlowców, bo łatwo można było to przegapić. Mnóstwo nie tylko osób prywatnych, ale wręcz niezwiązanych z branżą. Moje odczucia?... Znacznie bardziej jest to wielkie targowisko-jarmarko-odpust niż prawdziwe targi. Zamiast ekspozycji i prezentacji towaru na większości stanowisk odbywała się zwyczajna sprzedaż. Coś jakby masa naprędce stworzonych sklepów wędkarskich w jednym miejscu. Współczuję wszystkim sklepom wędkarskim w Polsce (a w Poznaniu szczególnie). Na co najmniej kwartał lub dwa mają z głowy sprzedaż grubego sprzętu. Tym większy szacun dla tych wystawców, którzy wyłącznie nawiązywali kontakty handlowe i pokazywali asortyment, a nie odrywali paragony. Ciekawe jak to będzie wyglądać dzisiaj, gdy ludzi z pewnością jest (i będzie) znacznie, znacznie więcej.
Stanowisko Daiwy/Cormorana mi się akurat podobało, bo można dotknąć większości modeli jakie mają w ofercie, a duża przestrzeń która w piątek mogła razić, w weekend pomoże uniknąć tramwajowego tłoku. Tak samo jest np. u Dragona.
Shimano mnie rozczarowało, niestety. Nie można było wziąć do ręki np. żadnego z flagowych modeli kołowrotków (!), bo kluczyki do gablotki wygodnie 'się zapodziały' i nie chciały 'się odpodziać'. Przez cały dzień Dość żałosna zagrywka, ich strata. Za to na stanowiskach zorientowanych na sprzedaż można tymi kręciołkami nie tylko pokręcić, ale nawet je kupić. Hm. Paradoks.
Z jerków... fajnie jest na Savage Gear, bardzo pozytywnie zaskoczył mnie Westin. Obie firmy mają baseniki w których można sprawdzić pracę przynęty.
Niewiele było stanowisk muchowych, za to te które były, bardzo mi się podobały. Przykłady? Panowie Pieślak (Sztuka łowienia) i Talma (Tartak nad Bobrem) znaleźli czas na miłą pogawędkę. Tam czuć nastrój targów, taki jaki powinien być w moim wyobrażeniu.
Jest kilka ciekawych stanowisk ze sprzętem outdoorowym. Czajniczki, niezbędniki, noże, krzesiwa, każdy duży dzieciak to lubi
Karpiarzem nie jestem, ale nawet dla mnie świetnie prezentuje się stanowisko firmy Nash, a Alan Blair to niesamowity gość i dał czadu w swoim kilkunastominutowym pokazie przy akwarium. Gość naprawdę niszczy system. Dowiedziałem się wielu praktycznych rzeczy, a sądziłem że niełatwo mnie zaskoczyć. W ogóle targi są mocno karpiowe, jeśli ktoś chce powsadzać głowę w wiaderka lub worki ze śmierdzącymi pelletami to będzie mu jak w raju
Warto było tam pojechać, świetne miejsce dla fanów wędkarstwa. Szkoda tylko, że formuła całego wydarzenia jest tak bardzo mocno skierowana na sprzedaż, a nie na pokaz. Ale oczywiście to nie miejsce na dywagacje o zawiłościach rynku wędkarskiego
Zdjęć i filmów mam pod dostatkiem, będę je powoli obrabiał i wrzucał do siebie na kanał YT, gdyby ktoś był zainteresowany.
- KALI, Dawido, Marcyś i 3 innych osób lubią to
#212 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 13:20
Moje odczucia?... Znacznie bardziej jest to wielkie targowisko-jarmarko-odpust niż prawdziwe targi.
takie samo odczucie miałem i ja i inni z którymi rozmawiałem, po prostu jeden wielki jarmark.
- mifek i Marcyś lubią to
#213 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 13:40
Koledzy tak z ciekawości - ceny produktów znacznie odbiegają od tych ze sklepów internetowych?
Troszkę atrakcyjniejsze - sprawdzaliśmy na stoiskach. Dlaczego? Bo niektóre gumy, woblery made in china za 70-80pln!!!! Niestety bardzo często przecierałem oczy ze zdziwienia jak jakaś przynęta, widać, że odlew plastikowy może tyle kosztować. Masakra!
- ManieQ lubi to
#214 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 13:42
Remek masz takie naklejeczki na łajbę czy to inwencja Krzysztofa
post-1-1455281223,3764.jpg
Karol, Krzysiek ma ploter i robi takie na zamówienie. My takich naklejek nie mamy. Natomiast Krzysiek zgodził się naklejać nasze naklejki na produkowanych przez siebie łodziach z czego bardzo się cieszymy.
- Karol Krause lubi to
#215 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 13:43
Chłopaki jest na miejscu bankomat?
Tak - widziałem miedzy halami targowymi (tak mi sie w każdym razie wydawało). Euronet.
#216 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 13:57
Targi w Lublinie były moimi pierwszymi i na obecną chwilę nie wybieram się na następne.Podobnie jak kolegom z poprzednich postów nie podobał mi się bazarowy charakter imprezy.Oczywiście były wyjątki(stoiska z tyczkami,przynęty muchowe ,przynęty wyrabiane ręcznie, ekspozycja Tokarexu,Daiwa i kilka innych).Byłem kilka razy na targach motocykli i skuterów. Tam też są sprzedający akcesoria i wyposażenie, ale stoiska maja na obrzeżach. Cała reszta to asortyment do oglądania i macania.
#217 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 14:08
A ja jestem odmiennego zdania wolę jeśli na miejscu jest możliwości kupienia tego co akurat wpadło mi w oko.
#218 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 14:18
Mnie się podobało. Wniosek taki, że na Rybomanię będę jeździł. Szykuję się na kolejną tj. do Lublina bo Sosnowiec raczej ominę. Dlaczego pojadę na kolejną? Przede wszystkim dlatego, że w jednym miejscu mogę poznać ofertę naszego rynku. Owszem ... o tej ofercie różne słowa można by napisać ale skomasowanie większości marek w jednym miejscu to duży plus.
Były plusy i jak i ... minusy. Napiszę bardzo ogólnie - do niektórych stoisk na prawdę miło było podejść. Dobre rozmowy, świetna prezentacja oferty, widać dbałość o klienta, o rynek. Na niektórych ... trochę lipnie - droga oferta chińskich fabryk, bardzo droga i ... dziwne tłumaczenia dystrybutorów. Po tych targach trochę się zastanawiam nad kierunkiem reporterskim naszego portalu - czy jednak nie wyciągać na światło dzienne zarówno tych perełek jak i zgniłych jajek. Oferta potrafi doprowadzić wędkarzy do zawrotu głowy oraz wyczyszczenia naszych portfeli natomiast co na to ryby?
- Piotrek Milupa, Karol Krause, puszek7 i 4 innych osób lubią to
#219 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 14:39
Targi są odzwierciedleniem rynku a ten jest co najmniej dziwny. Na największe targi w Polsce duży dystrybutor ma katalog tylko jednego producenta, o cennikach nie wspomnę. Oprócz dystrybutorów są sklepy, które traktują targi jak mobilne centrum sprzedaży detalicznej, nawet w tzw VIP day. Do tego wielkie i puste stoiska skontrastowane z małymi stoiskami zawalonymi towarem. Byłem w Lublinie i po Poznaniu spodziewałem się więcej, ale niestety tu rozczarowanie. O ile mali producenci są zainteresowani rozwojem i kontaktami , o tyle duzi traktują przyszłych kontrahentów jak zło konieczne
- Marcyś lubi to
#220 OFFLINE
Napisano 13 luty 2016 - 14:56
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych