Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Rybomania Poznań 2016 - 12-14.02.2016

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
324 odpowiedzi w tym temacie

#241 OFFLINE   Sławek77

Sławek77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1374 postów
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 13 luty 2016 - 20:56

a w pawilonie 6 był w ogóle ktoś?

dla spinnigu pawilon 6 był priorytetem

#242 OFFLINE   teo

teo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 147 postów
  • LokalizacjaŚroda Wlkp.

Napisano 13 luty 2016 - 21:02

Standardowo castingowo było biednie

• minecjusz lubi to

#243 OFFLINE   proraf

proraf

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 346 postów
  • LokalizacjaGorzów Wlkp
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:預言者

Napisano 13 luty 2016 - 21:08

Standardowo castingowo było biednie

Jeśli chodzi o multiplikatory, to owszem ( chociaż w Daiwie pojawił się Steez w dystrybucji europejskiej)Ale kijków castingowych trochę było ( Graphiteleader, St.Croix, Westin)

#244 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów
  • LokalizacjaWałbrzych/Wrocław
  • Imię:Kamil

Napisano 13 luty 2016 - 21:18

samo akwarium tez jakoś bidne tzn widziałem jednego marnego szczupaczka, karpi nie liczę :D

Bo ono miało symulować i odzwierciedlać nasze łowiska ;)
  • PLECIONA, sajdol1 i misie.k lubią to

#245 OFFLINE   Harjer

Harjer

Zaawansowany

• Lurebuilding Team
  • PipPipPip
  • 1502 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Jerzy
  • Nazwisko:Harłukowicz

Napisano 13 luty 2016 - 21:21

Cały dzień na targach. Jeżeli miało się ukierunkowane zainteresowanie stoiskami - to na spokojnie z każdym wystawcą i obsługą można było spokojnie i przyjemnie porozmawiać i uzyskać informację, które były w naszym zainteresowaniu. Jak dla mnie to najlepszym stoiskiem było Savage Gear z prezentacją pracy przynęt w basenie, bardzo duże zainteresowanie widzów, stoisko sprzedaży oblegane przez kupujących. Niektórzy zachowywali się tak jakby miało zabraknąć przynęt :D

Stoisko muchowe nie powaliło mnie.  Za to powaliły mnie ceny w bistro barze ! Jakbym był na placu przy wieży Eiffla w Paryżu :D

Nie mogę pojąć jak to się stało, że nie znalazłem stoiska jerkbait :( Otworzyłem w Googl plan szczegółowy stoisk i nic! Nie znalazłem, pomimo masy ludzi nie dowiedziałem się, gdzie się ukryli ;)

Bardzo, bardzo przyjemną  pamiątką pozostała mi z targów fotka z Jakubek Vagnerem, ambsadorem stoiska DAM i autografem na widokówce pocztowej ze zdjęciami "potworów" z jego wypraw :)  ;)

Przed 18 kręgosłup trzeszczał z przeciążenia i nadszedł czas powrotu do domu.

• platynowłosy lubi to

#246 OFFLINE   teo

teo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 147 postów
  • LokalizacjaŚroda Wlkp.

Napisano 13 luty 2016 - 21:25

Po cichu liczyłem na Złotego Karasia z Megabasami a tam tylko spiny .

#247 OFFLINE   Rafal.Bednarkiewicz

Rafal.Bednarkiewicz

Forumowicz

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPip
  • 220 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:Bednarkiewicz

Napisano 13 luty 2016 - 21:57

Szczerze powiem iż i mnie rozczarowało stoisko Shimano, ale także niepełna oferta Daiwy,nawet nowych modeli jak na lekarstwo(piszę o castingu, nie wiem jak w spinie?) Spodziewałem się także większej liczby rękodzielników, Świetne stoiska Savage Gear i Dragona oraz Varivasa, Andrzej czekamy na wyprzedaż Twoich perełek ;)  :D  Basiu, Rafale i Jędrula jeszcze raz dziękujemy  :)

Dzięki za odwiedziny z samego rana, takiego wjazdu na stoisko nie mieliśmy jeszcze na targach  :D

Zazwyczaj podchodzimy to takich targów z przymrużeniem oka i na luzie, staramy się żeby każdy mógł wziąć w rękę każdy nasz produkt, pomachać wędką, poplątać linki. Niejednokrotnie też kupić jakiś produkt ale nasze marki są tak niszowe że dla wielu wędkarzy to jedyna okazja żeby kupić coś z naszej oferty nie wysyłkowo ;)   

#248 OFFLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10196 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 13 luty 2016 - 22:28

A ja na luziku. Nie jechałem do Poznania (w super towarzystwie chłopaków ze starekołowrotki.pl), że odkryję cokolwiek. Ogarnąłem ten cały bazar bardzo ogólnie nie usiłując nawet skupiać się na gumeczkach, woblerkach i identycznie wyglądających blankach, bo ... to nie jest miejsce na poważne analizy. Dla mnie to wyjazd rekreacyjno - towarzyski. Odbyć wszystkie zaplanowane spotkania, choć by po to aby tylko przybić piątkę lub pogadać dłużej ze znajomymi, z którymi nie sposób spotkać się w ciągu roku/lat. I się udało!!! I to mnie cieszy :) i to jest bezcenne :D Nie będę nikogo wymieniał aby kogoś nie pominąć ;) Natomisat opinię o sprzęcie i nowościach i tak zdobędę w inny sposób

Pozdrawiam Wszystkich :)

PS aha, był mały plan: kupić fajną plecionkę co by grała z nowo zakupionym ATC ... zrealizowane na stoisku Varivasa (Basia, Rafał, Andrzej ... :) )

Wisienką na torcie tej imprezy, były nieoczekiwane prezenty do "mojej szafy" pod postacią pięknych "kręciołków" (Wojtek, Sebastian... :) )

Użytkownik BOB1 edytował ten post 13 luty 2016 - 22:56

#249 OFFLINE   Minibam

Minibam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 93 postów

Napisano 13 luty 2016 - 22:34

Ja tam chciałem podziękować osobom z Jerkbaita które spotkałem za to iż udało się zbić piątkę i milo spędzić czas.

PS

Również spotkałem te dwie fajne dziewczyny w buffach :)

#250 OFFLINE   Sławek77

Sławek77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1374 postów
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 13 luty 2016 - 22:38

I ja również następnym razem tak zrobię.Lepiej pogadać,wypić "rosołek"z wódek regionalnych niż się wk...i narzekać.

#251 OFFLINE   biker1

biker1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1097 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Wolski - http://bikrod.pl

Napisano 13 luty 2016 - 22:45

A ja na luziku. Nie jechałem do Poznania (w super towarzystwie chłopaków ze starekołowrotki.pl), że odkryję cokolwiek. Ogarnąłem ten cały bazar bardzo ogólnie nie usiłując nawet skupiać się na gumeczkach, woblerkach i identycznie wyglądających blankach, bo ... to nie jest miejsce na poważne analizy. Dla mnie to wyjazd rekreacyjno - towarzyski. Odbyć wszystkie zaplanowane spotkania, choć by po to aby tylko przybić piątkę lub pogadać dłużej ze znajomymi, z którymi nie sposób spotkać się w ciągu roku/lat. I się udało!!! I to mnie cieszy :) i to jest bezcenne :D Nie będę nikogo wymieniał aby kogoś nie pominąć ;) Natomisat opinię o sprzęcie i nowościach i tak zdobędę w inny sposób

Pozdrawiam Wszystkich :)

na następne targi też się wybiorę..... :D :D

• minecjusz lubi to

#252 OFFLINE   Manniek66

Manniek66

Manniek66

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2343 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Bartosz

Napisano 13 luty 2016 - 22:58

Byłem zwiedziłem i...mam bardzo mieszane uczucia. Niby targi super, niby dużo wystawców, niby możliwość pomacania wszystkiego ale. Ja nie znalazłem tam tego czego szukałem. Oferta sprzętu castingowego bardzo uboga, wędki z pazurem można by było na palcach policzyć. To samo multiplikatory. Ubrania...było mizernie, ewentualnie po sztuce z modelu bez możliwości przymkerzenia konkretnego. Tłok tłok i jeszcze raz tłok. Wszechobecny smród pelletu i innych karpoowych śmierdzieli. Ludzie na stoiskach gdzie można było cokolwiek kupić albo co gorsza dostać zachowywali się jak stado dzikich zwierząt, jak gdyby nigdy nie widzieli zwykłych gum czy woblerów dostępnych od ręki w sklepie internetowym. Jedynie co mi się podobało to towarzystwo znajomych i możliwość poznania kilku konkretnych ludzi. Tyle śmiechu i żartów co dzisiaj to dawno nie miałem. Podsumowując, zmieniłbym nazwę tej imprezy z targi Rybomania na targowisko karpiomania.

Zapomniałbym...hostessy też nie były złe, na boatexie 4 razy te same jachty oglądaliśmy. Crazyfishermenowe też dobrze się prezentowały.

Użytkownik Manniek66 edytował ten post 13 luty 2016 - 23:00

• platynowłosy, PLECIONA, *Hektor* i 1 inna osoba lubią to

#253 OFFLINE   tofik

tofik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2141 postów
  • LokalizacjaPyrlandia
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Adamek

Napisano 13 luty 2016 - 23:12

Panowie,pamiętacie chyba doskonale że był rok w którym targi się nie odbyły.Ludzie przestali chodzić bo po same katalogi nie było warto.Po tej przerwie ruszyło wszystko od nowa,ale już z możliwością handlu.I to skutecznie przyciągnęło zarówno wystawców jak i zwiedzających/kupujących. Jak ludziom dogodzić? Chyba nie realne. A wystarczy przyjść na targi ok. godz.14-15 i już jest wystarczająco luźno na rozmowy,wymachy wędkami i szeroko pojęte poznawanie rynku/oferty.Coś za coś,inaczej widocznie nie może być,taki kraj. Co do alkoholu-wyraźnie wina organizatora ,bo udostępnia "towar" na terenie targów,jednak to tylko jakiś ułamek winy,bo przecież ludzie zazwyczaj wchodzą ze swoim alkoholem.Szokuje jednak to, że widziałem część 'wystawców" tak pozamiatanych że ledwie stali na nogach,byli to głównie ci, którzy nie mieli zbytnio czego pokazać,lub właśnie przyjechali prowadzić rozmowy (biznesowe) :lol:Do castingowców-naprawdę nikt z was nie zauważył stoiska np Kistlera ze sporym wyborem wędek?Złota Rybka -naprawdę sporo multików...........

• remek, szpiegu i platynowłosy lubią to

#254 OFFLINE   Bandit

Bandit

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • LokalizacjaLegionowo
  • Imię:Marcin

Napisano 13 luty 2016 - 23:21

Dzieki Panowie za szybką piąteczkę w samo południe. Nie udało mi się was później odnaleźć niestety bo z moją ekipą jeszcze biegalismy po stoiskach.

Ja co roku po wyjsciu mam to dziwne uczucie niedosytu,ze mozna bylo cos jeszcze zobaczyc, z kims jeszcze pogadac, jeszcze jakis sprzet pomacac... Jednak nie sposob na spokojnie ogarnac to wszystko jednego dnia zwlaszcza ze co rok jest wiecej stoisk.
Pozostaje tez pewien niesmak ze jednak to bardziej jest opisane przez kilku z Was targowisko niz klasyczne targi (Efftex byl pod tym wzgledem mistrzowski).
Niemniej co roku traktuje ten wyjazd jak swoista pielgrzymke do mekki tej wędkarskiej . Jest to czas kiedy mozna sie wyrwac z domu i calkowicie od wczesnego rana do poznych godzin powrotnych oddac dyskusji i marzeniom o naszej pasji z towarzyszami podróży. Towarzysko super sprawa co rok nowe znajomosci i mozliwosc spotkania Was na miejscu - bezcenne.

Za rok na pewno weekendowy wyjazd odpuszcze i wybiore sie w dzień branżowy z zaszlyszanych opinii wynika ze bylo duuużo spokojniej.
  • remek i bartsiedlce lubią to

#255 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 639 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 13 luty 2016 - 23:42

Na targach nie byłem. Żałuję tylko tego, że nie miałem okazji spotkać się z forumowiczami. Z relacji wynika,że coraz bardziej jest to targowisko i coraz bardziej karpiowe. Miałem okazję oglądać (i nie tylko) targi kilkakrotnie, ostatnio w roku ubiegłym.

Ci, którzy chcieli coś kupić, wyjechali raczej zadowoleni, inni wracali z niedosytem.

Większość wystawców, to po prostu sklepy wędkarskie i hurtownie, które w dość mizernym, zimowym sezonie chcą trochę pohandlować. Dlatego tak to wygląda. Wiele lat temu, wystawiali się producenci i importerzy niczego nie sprzedający, było spokojniej.

Czy teraz jest lepiej? Zależy dla kogo, dla jednych lepiej dla innych gorzej. Dla wędkarzy oddalonych od większych ośrodków, to okazja w jednym miejscu duża oferta. Można pooglądać i nawet coś kupić.

#256 OFFLINE   strary

strary

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1980 postów

Napisano 13 luty 2016 - 23:45

Jak ktoś potrzebuje mam dwie w pdfie wejsciowki i 6 szt. już papierowych, ale te do odbioru bylyby u mnie na stoisku - jeden wchodzi i może komuś pomóc. Temat do ogarniecia.

Dzięki serdeczne za pomoc. Jak będziesz we Wrocku przy jakiejś okazji to służę wszelką pomocą.

Dla mnie targi bardzo udane może z tego powodu, że jechałem zobaczyć konkretne rzeczy. Wszystko co chciałem to sobie dokładnie obejrzałem i sprawdziłem.

Wielkie dzięki dla pana Tomasza z ART-RODU, za rozjaśnienie większości wątpliwości, które mnie ostatnio męczyły. Pozdrawiam.

Bardzo miła i konkretna obsługa w Żbiku, ciekawe wędki Kongera "dedykowane" Street fishingowi zwłaszcza ta najdelikatniejsza, dobre blanki wydają się za rozsądne pieniądze, raczej niewypał z moim ulubionym Mikrosem bo nowe komponenty Fuji wywindowały cenę chyba poza moją percepcję.

Parę nowości mnie zaskoczyło a zapachu kulek, atraktorów, dipów i całej tej karpiowej reszty prawie nie czułem  ;)

No i to co najważniejsze to poznanie nowych ludzi, większość to nasi forumowicze, o spotkaniu ze starymi znajomymi nawet nie wspomnę :D

Edyta: i brakowało mi jakiegoś spokojnego miejsca pod szyldem j.b

Użytkownik FidoAngel edytował ten post 13 luty 2016 - 23:52

#257 OFFLINE   rej

rej

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 217 postów

Napisano 14 luty 2016 - 02:56

A opłaca się  kupować coś na targach?-jak wypadają ceny w stosunku do cen internetowych?

#258 OFFLINE   PawlusSidewinder

PawlusSidewinder

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 151 postów
  • LokalizacjaLubin
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Pawlik

Napisano 14 luty 2016 - 08:40

A opłaca się  kupować coś na targach?-jak wypadają ceny w stosunku do cen internetowych?

Zabawne że o konwencjonalnych sklepach już nikt nie wspomina. Ach tak, tam się tylko chodzi zapytać gdzie biorą... ;)

Dobra, ironizuję. Na targach opłaca się kupić tak samo jak w sklepie, internetowym czy normalnym. Ceny są porównywalne. Zaletą jest to, że przynajmniej na niektórych stanowiskach był niemal cały asortyment, a wiadomo: np. dotknąć przynętę, a zobaczyć na zdjęciu to dwie różne sprawy.

Ja jestem zwolennikiem formuły: producenci wystawiają się na targach, macamy macamy, a później jedziemy do przedstawiciela tej firmy do sklepu (lub na stronę sklepu internetowego) i kupujemy to co obejrzeliśmy.

...Płonne nadzieje;)

jeśli 6 to tam gdzie akwarium to byłem, samo akwarium tez jakoś bidne tzn widziałem jednego marnego szczupaczka, karpi nie liczę :D 2 małe jesiotry

Ale, ale! Był (przynajmniej w piątek) fajny sumek i stadko przyzwoitych okoni, jeden naprawdę bardzo duży. Płetwy tłuszczowe też w dużej liczbie, oczywiście paliowo-tęczowo. Szczupak jak sądzę przypłacił targi życiem, już w piątek miał problemy...

#259 OFFLINE   MichałM

MichałM

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 865 postów
  • Imię:Michał

Napisano 14 luty 2016 - 11:02

Dla mnie były to pierwsze targi i generalnie mi się podobało choć nie skrzystałem tyle ile bym chciał bo byłem z kolegami karpiarzami, następnym razem trzeba się postarać o towarzystwo kolegów z j.pl

Warto było podejść do stoiska Savage Gear gdzie panowie bardzo chętnie odpowiadali na pytania a gdy zapytałem o gumowego raczka zadali sobie sporo trudu żeby wyłowić go z basenu bo akurat im wpadł także brawa za poświęcenie i podejście do zwiedzających ;)
Ciekawie było też na stoisku Z-mana, wiele wartościowych porad, przyjemna rozmowa no i wyróżniający sie produkt, każdemu polecam zatrzymać sie na dłużej :)
Kilka interesujących porad usłyszałem też od Andrzeja Lipińskiego i w nadchodzacym sezonie boleniowym zamierzam je wykorzystać ;)

Generalnie za największą wartość targów uważam właśnie możliwość porozmawiania z ludźmi którzy produkty prezentują lub sami wytwarzają i na tym będę chciał się skupić w kolejnym roku.

#260 OFFLINE   polak9

polak9

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 403 postów
  • LokalizacjaPasłęk
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:B..

Napisano 14 luty 2016 - 11:22

W życiu nie piłem gorszego piwa niż ten Lech .

• Hubertus lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych