Nie, każda to tubular.
To dobra wiadomość. Teraz trzeba gdzieś kijek znaleźć i pomachać.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 luty 2016 - 23:43
Nie, każda to tubular.
To dobra wiadomość. Teraz trzeba gdzieś kijek znaleźć i pomachać.
Napisano 15 luty 2016 - 13:53
Byłem wczoraj na Targach . Wróciliśmy z ekipą przed północą . Było niefajnie bo ... nie spotkałem ludzi z jerka , chociaż miałem buffa w torbie ( tak na wszelki wypadek ) i nie uścisnąłem prawicy Ojca Dyrektora a chaotyczne jak zwykle pochłanianie tego , co widzę sprawiło , że wiele z szerokiej oferty mnie po prostu ominęło .
Było fajnie bo ... zawsze czuję się w takich miejscach jak dziecko w sklepie z zabawkami . I jest jakoś tak odświętnie . Wszystko to , czym się pasjonuję zgromadzone w jednym miejscu w wymiarze pewnie nieco zaściankowym , takim jak nasz wędkarski rynek , ale jednak mnie satysfakcjonującym aż nadto . Do tego twarze znane z wędkarskich mediów zarówno polskich , jak i zagranicznych . Super !
Bardzo podobało mi się na stoisku Varivasa , chociaż nie wszystkie kijki Graphiteleadera były na stanie . Ale wracałem tam ze cztery razy coby pomachać takim jednym modelem . I obsługa - przemiła zresztą ( nie wiem , czy rozmawiałem z Rafałem , ale chyba tak ) zniosła to jakoś dzielnie . Spodobało mi się Argento , fajne było Corto w wersji nieco krótszej niż moja , świetnie wypadł nylonik Mebaru Gate i zachwyciły ciuszki Varivasa .
Dłuższy czas spędziłem na stoisku Art-Rodu . I tam znowu kije i kijaszki . Bardzo przyjemne wklejki Varivasa - bardzo szybkie . Do tego oferta Graphiteleadera pełniejsza niż na stoisku firmowym . Stoisko sklepu Gozdawa to z kolei ciamkanie i rozpływanie się nad wędkami Tict i Tailwalk - cukiereczki ! Ceny nieco zbijające z tropu potencjalnych nabywców ... Do tego oczywiście dłuższe przystanki u Andrzeja Lipińskiego Hunter i Michała Osińskiego Taps - kontakt na żywo jak zwykle bezcenny . No i Kistler w Polsce ! Oferta na outfish.pl . Z jednostek pływających to oczywiście riverfox Krzysztofa Kacprzaka , ale bardzo dobrze prezentował się - bodajże na stoisku DAM-a - Semper 440 . Się przyglądałem , się zachwyciłem .
Największym pozytywnym zaskoczeniem był Krzysiek Stepanow , jego oferta i Crazy Fish Team z Martinem Forbakowem i Andeyem Vedutą . Świetny wybór woblerków , gum , jigów , akcesoriów i cykadek Piotrka Siwki . Do tego atmosfera na stoisku , podejście całej ekipy do tego co robią i do klienta , taki niewymuszony entuzjazm i świeżość zwłaszcza podczas pokazów w akwarium i niekończących się rozmów o rybach . To było fajne !
Ja trafiłem praktycznie na sam koniec tego trzydniowego maratonu . Miało to swoje plusy . Tłum nieco się przerzedził . Ale i asortyment również . Mi się podobało bardzo !
I tyle na gorąco .
Użytkownik malinabar edytował ten post 15 luty 2016 - 14:10
Napisano 15 luty 2016 - 14:14
Napisano 15 luty 2016 - 19:32
Wrzucam 2 fotki z Targów autorstwa Mojego Przyjaciela Roberta@Boba. Na pierwszej fotce integracja międzyforumowa, czyli j.pl , mp.pl, i castmania. Od lewej:@Gaweł,@Minecjusz, @Thymallus, za nim @Mahi. Na pierwszym planie @Duży. Ekstazę z prawej strony przeżywa@Hubertus. Na drugiej focie Rafał@spigot szkoli przyszłych adeptów wędkarstwa. Obok Andrzejek Nowik, czyli @Thymallus:
Napisano 15 luty 2016 - 21:53
A na stoisku Keitecha, (niedaleko akwarium) gdzie cały czas przebywał Kawalec, ciągle puszczają film, jak skrobać ryby? W piątek był motywem przewodnik tego stoiska. Przez godzinę siedziałem w okolicy i leciał na okrętkę. Spytałem, czy tak promują wypuszczanie ryb. Powiedzieli żebym spadał (nie sam Kawalec, ale ktoś tam inny, kogo nie znam i nie dokładnie w takich słowach)
Niezła promocja C&R... Poprzez zmechanizowanie skrobania sandaczy i okoni...
Poza tym same targi niezłe - sporo można było pooglądać, podotykać i pomachać.
Jeden minus - w porównaniu z targami motoryzacyjnymi - brak hostess Tych kilku nie liczę, bo ginęły w tłumie.
Skrobaczka podobno rewelacyjna tylko nikt w Polsce jej nie sprzedaje żeby ją kupić trzeba się za wschodnią granicę kopnąć
Tak czy tak pełny sukces C&R znów jesteśmy lepsi
Napisano 16 luty 2016 - 07:46
Ja spotkałem z Jerka kolegę KLANAD.chwilę pogadaliśmy przy stoisku Riverfoxa,Trochę mnie Paulina poganiała-bo Poznań czekał... ale generalnie targi uważam za ciekawe,to co chciałem zobaczyć zobaczyłem,chodzi i łodzie 420C
Mam pytanie do Was,który to model Saltigi 3500 był na stoisku Daiwy?
Napisano 16 luty 2016 - 08:31
Zadam pytanie trochę z innej beczki jako że mnie nie było na tych targach. Miał może ktoś z was w łapie nowe kongery World Champion II ? Niby komponenty fuji, zmieniony desing, dolnik, blank, bardzo ciekawie to wygląda w necie, a jak na żywo ? Może ktoś coś ?
Napisano 16 luty 2016 - 08:35
Napisano 16 luty 2016 - 09:35
Targi i po targach....jak zawsze nie było czu na oglądanie, za dużo znajomych
Co do stoiska Kongera to seria Streeto naprawdę fajna, fajnie pomyślane, blanki ciekawe, szybkie, uzbrojone w przelotki a'la Torizite, czyli ring typu slim i stalowa ramka, do tego SKSS, insert carbonowy, lekko, minimalistycznie i naprawdę fajnie, do tego bardzo mądrze uzbrojone.
Za to Konger za 1700pln jest moim "faworytem", ja rozumiem że każdy chce się wyróżnić, ale samo założenie tytanów Torizite od fuji, pdeudodrewnianego uchwytu i kilku "bajerów" to nie wszystko. Jak dla mnie to jakiś niewypał, ale może się nie znam.
Odwiedziłem również Zbyszka Kawalca, pogawędziłem o Delfinie i systemie Delta, pomacałem prototypowe Suzuki....i czekam tylko jak się pojawi w BRC, chyba w końcu zbuduję swoją okoniówkę.
Żałuje bardzo że nie odwiedziłem LP Rods, miałem pogadać o insertach z akrylu, zapomniałem o Hunterze i Stepanowie.
Imprezka jak zawsze fajna, ale następnym razem muszę być w piątek.
Napisano 16 luty 2016 - 09:45
Jesteśmy już na miejscu. Pierwsze stoisko Konger. Pobiegliśmy tam bo .... Mieliśmy jeszcze niepotwierdzone informacje o nowej serii wędek dla miłośników Street Fishingu. I .... są!!!! Zerknijcie sami - seria wędek Streeto
Jesli macie możliwość biegniecie na stoisko Kongera na prawdę warto obmacać te wędki!!! Szpady!
Kurde nooo - no ja nie mogę strach pojechać na kolejne targi - jak tak dalej będą rewolucjonizować nasze hooby
Są kije "metodowe" - spinning, mucha, spławik etc.
Są wędki "gatunkowe" - pstrągowe, okoniowe, szczupakowe etc.
i teraz kolejne miejsce w szafie potrzebne będzie na "okolicowe" , że niby do street'a, do lasu i na łakę.
I wcale się nie ździwię jak i tu podkategoriów narobią - np. grupa STREET - "wrocławskie", "warsiawskie", "pyrlandia", "zabite dechami żuławy" etc.
Z grupy leśnych wydzielić można będzie - "liściaste", "iglaste" gdzie uniwersałem będzie "las mieszany".
Z łąkowymi poradzą sobie pewnie na zasadzie "łąka wiossenna" "łąka letnia".
I jest to - po dwudniowych rozmowach z ludźmi na stoisku i ich "różnymi" pytaniami - BARDZO WIELCE PRAWDOPODOBNE
PZDR
Zanderix
Napisano 16 luty 2016 - 10:01
Targi i po tragach , było zaje fajnie ,choć mało czasu było na wszystko ,super ze można było zobaczyć się ze znajomymi z jerka i zwolenikami handmade
Ogólnie przez całe targi nawet nic zbytnio nie zwiedziłem , co mi sie nie podobało przede wszystkim stoisko Daiwy ,mega lotnisko a na nim wykorzystane 2 % powierzchni ,ale kto bogatemu zabroni jak to juz tu gdzieś padło .
@Hubertus szkoda że nie wpadłeś ,akryli miałem sporo bys luknął bo w realu wyglądaja super i zrobiły małą furorę na stoisku , kolorów było sporo wiec każdy dla siebie coś znalazł ,no i kilka szt już poszło .
Napisano 16 luty 2016 - 10:32
Kurde nooo - no ja nie mogę strach pojechać na kolejne targi - jak tak dalej będą rewolucjonizować nasze hooby
Są kije "metodowe" - spinning, mucha, spławik etc.
Są wędki "gatunkowe" - pstrągowe, okoniowe, szczupakowe etc.
i teraz kolejne miejsce w szafie potrzebne będzie na "okolicowe" , że niby do street'a, do lasu i na łakę.
I wcale się nie ździwię jak i tu podkategoriów narobią - np. grupa STREET - "wrocławskie", "warsiawskie", "pyrlandia", "zabite dechami żuławy" etc.
Z grupy leśnych wydzielić można będzie - "liściaste", "iglaste" gdzie uniwersałem będzie "las mieszany".
Z łąkowymi poradzą sobie pewnie na zasadzie "łąka wiossenna" "łąka letnia".
I jest to - po dwudniowych rozmowach z ludźmi na stoisku i ich "różnymi" pytaniami - BARDZO WIELCE PRAWDOPODOBNE
PZDR
Zanderix
Napisano 17 luty 2016 - 19:23
Napisano 18 luty 2016 - 09:16
Napisano 19 luty 2016 - 11:00
Napisano 19 luty 2016 - 11:18
Pytałeś może jaki jest koszt tej 420-stki
Napisano 19 luty 2016 - 11:25
Napisano 19 luty 2016 - 11:41
Napisano 19 luty 2016 - 12:16
Napisano 19 luty 2016 - 13:45
Mam już