Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
BLANKI

BLANKI MHX

blank mhx

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1330 odpowiedzi w tym temacie

#921 OFFLINE   Hubertus

Hubertus

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1863 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 26 październik 2015 - 10:36

Co do muchowych blanków MHX to proponuje z Sergiuszem z Fishingrod porozmawiać, z tego co wiem robił trochę muchówek na tych blankach. Od kolegów których spotkałem w tym roku na zawodach o Stowarzyszenia Przyjaciół Białej Przemszy słyszałem pozytywne opinie. Sam się nie wypowiem bo na much nie łowię, za to fajne spinningi wychodzą z tych blanków :D

• Pisarz.......ewski Piotr i bertold12 lubią to

#922 OFFLINE   bogdansb

bogdansb

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 58 postów
  • LokalizacjaRzeszów
  • Imię:Bogdan

Napisano 26 październik 2015 - 10:51

Dzięki za info..

#923 OFFLINE   irigi

irigi

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 22 postów
  • LokalizacjaRecz
  • Imię:Ireneusz

Napisano 26 październik 2015 - 12:34

Co do muchowych blanków MHX to proponuje z Sergiuszem z Fishingrod porozmawiać, z tego co wiem robił trochę muchówek na tych blankach. Od kolegów których spotkałem w tym roku na zawodach o Stowarzyszenia Przyjaciół Białej Przemszy słyszałem pozytywne opinie. Sam się nie wypowiem bo na much nie łowię, za to fajne spinningi wychodzą z tych blanków :D

Prawdę Hubert napisał. Mam od Niego spinnig pod klenie na blanku MHX i  jestem mega zadowolonym posiadaczem:) 

#924 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 27 październik 2015 - 10:10

widziałem gdzieś na forum zdjęcie DSa 820 zbrojonego pod casta - któryś z użytkowników zamieścił prezentując multika (z tego co moja demencja pozwala sobie przypomnieć)... może by się wypowiedział jak ten 820 faktycznie działa - w jakim zakresie jest komfortowe łowienie (gramatura i wielkość gumy) w opadzie prowadzonym wędziskiem...

#925 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2685 postów
  • LokalizacjaWarszawa, Choszczówka
  • Imię:Michał

Napisano 27 październik 2015 - 11:24

Muchowy MHX 9' #6 jest słaby w dole. Ostry tęczak 40+ (z hodowli, więc miał ogon obdziabany) wygiął go po rękojeść. Nie tak powinno być.

Użytkownik Fatso edytował ten post 27 październik 2015 - 13:04

• Pisarz.......ewski Piotr lubi to

#926 OFFLINE   Patryk1125

Patryk1125

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1917 postów
  • LokalizacjaTarnobrzeg
  • Imię:Patryk

Napisano 27 październik 2015 - 11:35

A na temat tej serii może ktoś cos więcej powiedzieć
Głównie interesuje mnie jak jest z ich czułością
https://www.sklep.br...noczesciowe/977

#927 OFFLINE   Hubertus

Hubertus

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1863 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 27 październik 2015 - 12:19

A na temat tej serii może ktoś cos więcej powiedzieć
Głównie interesuje mnie jak jest z ich czułością
https://www.sklep.br...noczesciowe/977

Bardzo fajne blanki, bardzo szybkie,  co do samych parametrów to dość dobrze opisane, jak dla mnie to max. 20% niedoszacowane. Idealne pod lekkie sandaczowanie, z charakterystyki pracy to taki przyspieszony MB z delikatniejszą szczytowką, nie znaczy to że szczyt jest makaronowaty, jest ostry i szybki.. Krótsze modele bardzo fajnie sprawdzą się pod lekkiego koguta, i agresywne podbijanie, ciekawa propozycja w dłuższej wersji pod DropShota.

#928 OFFLINE   Patryk1125

Patryk1125

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1917 postów
  • LokalizacjaTarnobrzeg
  • Imię:Patryk

Napisano 27 październik 2015 - 12:22

Bardzo fajne blanki, bardzo szybkie, co do samych parametrów to dość dobrze opisane, jak dla mnie to max. 20% niedoszacowane. Idealne pod lekkie sandaczowanie, z charakterystyki pracy to taki przyspieszony MB z delikatniejszą szczytowką, nie znaczy to że szczyt jest makaronowaty, jest ostry i szybki.. Krótsze modele bardzo fajnie sprawdzą się pod lekkiego koguta, i agresywne podbijanie, ciekawa propozycja w dłuższej wersji pod DropShota.

Czułość na poziomie starych Mb czy lepsza?

#929 OFFLINE   Hubertus

Hubertus

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1863 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 27 październik 2015 - 16:24

moim zdaniem kijek czulszy, ale wiesz te odczucia to już mocno subiektywna ocena

#930 OFFLINE   minecjusz

minecjusz

szogun

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1712 postów
  • LokalizacjaWRZEŚNIA/ORZECHOWO
  • Imię:Przemo

Napisano 01 listopad 2015 - 14:57

CS724 MHX  14-28gr 17lb      1,83m

CS725 MHX   21-56gr 25lb      1,83m

Ma ktoś na tym zbudowaną wędkę?  Jak to się gnie i ma do serii MB

#931 OFFLINE   pawel79ozo

pawel79ozo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 76 postów
  • Lokalizacjałódzkie
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Jurkiewicz

Napisano 06 listopad 2015 - 19:54

Panowie co polecacie na sandacza na lekko .Przeczytałem cały wątek i proponujecie blanki z serii MB i P . Dodam że wędka będzie budowana pod casta w spirali . Chodzi mi o dolną granicę czucia przynęty bo łowię na dosyć płytkim zbiorniku ( 2.5 m max ) .Czy  P843-2 będzie lepiej pokazywał w dolnym ciężarze wyrzutowym od  P844-2 .  Jeszcze jedno przy kupnie blanku  dostajecie tą naklejkę z parametrami i modelem do wolałbym nie opisywać blanku ( piszę jak kura pazurem) :unsure:

Użytkownik pawel79ozo edytował ten post 06 listopad 2015 - 19:57

#932 OFFLINE   Hubertus

Hubertus

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1863 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 06 listopad 2015 - 22:17

Panowie co polecacie na sandacza na lekko .Przeczytałem cały wątek i proponujecie blanki z serii MB i P . Dodam że wędka będzie budowana pod casta w spirali . Chodzi mi o dolną granicę czucia przynęty bo łowię na dosyć płytkim zbiorniku ( 2.5 m max ) .Czy  P843-2 będzie lepiej pokazywał w dolnym ciężarze wyrzutowym od  P844-2 .  Jeszcze jedno przy kupnie blanku  dostajecie tą naklejkę z parametrami i modelem do wolałbym nie opisywać blanku ( piszę jak kura pazurem) :unsure:

Naklejka oczywiście jest

Kolega napisze jeszcze co znaczy sandacz na lekko, konkretnie jakie przynęty kolega będzie używał, rodzaj, wielkość i do tego na jakich główkach. Może coś innego będzie można zaproponować.

#933 OFFLINE   pawel79ozo

pawel79ozo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 76 postów
  • Lokalizacjałódzkie
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Jurkiewicz

Napisano 07 listopad 2015 - 17:28

Gumy 2-3 cale głównie kopyta na główkach do max 10-15 gr ,w większości główki 5-7gr .   Jeżdżę na zbiornik w Leźnicy Wielkiej niedaleko Łodzi może tam byłeś .

#934 ONLINE   Kamil_D

Kamil_D

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 956 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 10 listopad 2015 - 14:13

Witam. Czy te blanki: 

mhx s842-2 vs s842

mocno się od siebie różnią? Dwu skład opisany z tego co wiadomo poprawnie i powyżej 9 gram już nie ma cudów natomiast czy monoblank obsłuży komfortowo tak jak w opisie czy to juz szybsza mocniejsza konstrukcja? Proszę o wypowiedzi osoby które lowily tym kijem a teoretykom dziękuję za mądrości.

Użytkownik milupa edytował ten post 10 listopad 2015 - 18:36

#935 OFFLINE   Hubertus

Hubertus

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1863 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 10 listopad 2015 - 14:27

Robiłem oba blanki i zarówno jednym jak i drugim troszke połowiłem, monoblank jest kapkę szybszy ale nie nosi wiekszego zakresu przynęt.

Szczerze to biorąc pod uwagę monoblank, wybrał bym MHX DS820

• minecjusz lubi to

#936 ONLINE   Kamil_D

Kamil_D

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 956 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 10 listopad 2015 - 14:34

Robiłem oba blanki i zarówno jednym jak i drugim troszke połowiłem, monoblank jest kapkę szybszy ale nie nosi wiekszego zakresu przynęt.
Szczerze to biorąc pod uwagę monoblank, wybrał bym MHX DS820

Tylko czy DS nie będzie za "mocny"? Parametry oczekiwane jak w ty S . Ta DS' ka to jak obsługuje?

#937 OFFLINE   Hubertus

Hubertus

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1863 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 10 listopad 2015 - 15:34

Ta DSka będzie idealna

Robiłem ją jakięś 2 tygodnie temu i mocno byłem zskoczony finalnym produktem. Kijek szybki, cięty, pozwalający na zabawę już 2,5 cm humka na 2 gramowej główce po 5cm grubaska na głowce 8-10 gram.

Obecnie mój faworyt jeśli chodzi o okoniówke w monoblanku, polecam a będzie kolega zadowolony.

#938 OFFLINE   Zandermasterr

Zandermasterr

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 406 postów

Napisano 16 listopad 2015 - 10:06

Może ktoś opisać ten blank P904-2-MHX Podoba mi się jego charakterystyka. Od ilu ładuje się rzutowo ? szukam czegoś co już będzie w miarę miotać 5g+3cale, 5g+4cale. z tego co słyszałem opad pokazuje przy 9g+3. Jaki jest max tego kija przy gumie 3 i 4 cale ?

Użytkownik Spinnigista edytował ten post 16 listopad 2015 - 10:26

#939 OFFLINE   Del Toro

Del Toro

Ekspert

• Moderatorzy
  • 8027 postów
  • LokalizacjaLondyn, UK

Napisano 16 listopad 2015 - 10:26

Może ktoś opisać ten blank P904-2-MHX Podoba mi się jego charakterystyka. Od ilu ładuje się rzutowo ? szukam czegoś co już będzie w miarę latać 5g+3cale, 5g+4cale. z tego co słyszałem opad pokazuje przy 9g+3. Jaki jest max tego kija przy gumie 3 i 4 cale ?

Wbij w wyszukiwarke :D Ten blank byl opisany ze 150 razy ;)

• Hubertus lubi to

#940 OFFLINE   Hubertus

Hubertus

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1863 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 16 listopad 2015 - 11:18

Może ktoś opisać ten blank P904-2-MHX Podoba mi się jego charakterystyka. Od ilu ładuje się rzutowo ? szukam czegoś co już będzie w miarę miotać 5g+3cale, 5g+4cale. z tego co słyszałem opad pokazuje przy 9g+3. Jaki jest max tego kija przy gumie 3 i 4 cale ?

Opad pokazuje od biedy przy 7g plus kopyto 3"

Górą to jak dla mnie 25 gram i 3", przy 4" będzie niżej jakieś 20-21 gram, co do ładowania się, to blank ma wklejkową charakterystykę, rzucac można lżejsza przynęta, jednak z sygnalizacją będzie problem.

Kolega napisze na PRIV jakich przynęt używa, pod jakie łowienie i rybki, coś się znajdzie

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, mhx

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych