Znaczy sie brac Jak myslisz 221cm nie bedzie za krotki z brzegu? Lubie SG , mam ochote go kupic
Kwestia upodoban, dlugosc robocza jest dosc dluga z uwagi na krotki dolnik.Ja nim lowie z brzegu i nie jest za krotki nawet na Ren. Co kto lubi.Kij dosc czuly , moze posluzyc za lekki uniwersal. Ja lowie od 2-10 gr glowka +gumki 5-10cm pewnie mozna i ciezej, jak kto woli. Dosc delikatny szczyt i mocny dolnik (ktorym mimo wszytsko poddaje sie pod duzym obciazeniem) tworza swietne zestawienie. Ja szukalem kija ktory spelni pewne paramatery, bedzie mial odpowiedniej dlugosci dolnik, zbyt krotki denerwuje bo rzucajac z obu rak nie ma odpowiedniej dzwigni, zbyt dlugi przeszkadza, ten ma akurat, rzuty z jednej jak i obu rak nie wymagaja zadnego wysilku/stresu.Bedzie odpowiednio uzbrojony, ten parametr tez jest spelniony, niektore firmy oferuja do kija -10gr przelotki jak w kiju morskim, rzecz jasna taki kij bedzie zestawiony z cienka linka wiec male przelotki nie obciazajace blanku uwazam za +.Blank, mieso, mieso i jeszcze raz mieso to lubie, kij sprawia wrazenie solidnego. Balans , kij sparowany ejst z kolowrotkiem wielkosci 2000 o wadze 270gr, nie leci w zadna strone, probowalem z lzejszym mlynkiem i tez jest ok.Do wczesniejszego "lekkiego" kija, ten mlynek byl za ciezki tu jest ok, nie trzeba szukac nowych lzejszych (lepszych?) konstrukcji aby wszytsko gralo, stara dobra aluminiowa konstrukcja, mimo iz ciezsza ale trwalsza?, dobrze obsluguje ten kij.Estetyka, kij zajebiscie mi sie podoba, sprawia wrazenie lekkosci, elegancji , burgundowy lakier i w tym samym kolorze omotki, wygodny uchwyt i dzielona rekojesc.Ten kij od dawna mi sie podobal od niedawna jest w moim posiadaniu , polecam .
Użytkownik Negra edytował ten post 07 kwiecień 2017 - 14:45