Witajcie
Czy ktoś ma/miał styczność z kijem Black Savage Dropshot 2-12g i mógłby coś o nim powiedzieć jak wygląda kwestia z górną i dolną granicą wyrzutową? Od ilu gram czuć opad i jak ogólnie kijek się sprawuje?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 04 luty 2018 - 21:33
Witajcie
Czy ktoś ma/miał styczność z kijem Black Savage Dropshot 2-12g i mógłby coś o nim powiedzieć jak wygląda kwestia z górną i dolną granicą wyrzutową? Od ilu gram czuć opad i jak ogólnie kijek się sprawuje?
Napisano 05 luty 2018 - 07:45
Mam ten kij, kupiony na promo za 200 zł. Najmniej rzucałem 3g + twister 5cm, najwięcej ciężarkiem do dropshota 15g + guma 7cm (typu es).
To jest wklejka, wiec fajnie widać brania na szczytówce, ale nie jest to typowa delikatna węglowa igiełka.
Przeważnie używałem gum 5-7cm + główka 4-7g i w tym zakresie moim zdaniem wędka pracuje komfortowo.
Kilka rybek wyciągnęła, największa to boleń 67 cm, oj była zabawa podczas holu
Ciężko mi napisać coś więcej, bo miesiąc później dostałem zestaw castingowy i przepadłem
Użytkownik Przemek. edytował ten post 05 luty 2018 - 07:49
Napisano 05 luty 2018 - 08:04
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z LRF CCS 2.10m 0.5-7g ?
W sobotę udało mi wyjechac na pobliski ciurek z tym kijkiem który nabyłem od kogoś w rozliczeniu. Współpracował ze stradickiem 1000 hgfk i nanofilem 0,06.
Kij estetycznie wykonany, przelotki zamocowane równo, dobrze moim zdaniem dobrane, nie przeciążające zbytnio blanku. Przyzwoity pokrowiec. Smukły blank, całość lekka (ok. 100 g). Ta wersja (tzn. CCS) to chyba wklejka, tak przynajmniej wskazują oględziny. Bo po ugięciu tego nie widac absolutnie - jest płynne i całkiem ciekawe - typowo progresywne. Kijek dosyć szybki, wygodny uchwyt, dośc czuły - choć w tej kategorii z pewnością są lepsze patyki, ale raczej z wyższej półki cenowej. Łowi się bardzo przyjemnie niewielkimi gumkami (3-4 cm) na główkach 2-3 g. Główki 4-5g też bezproblemowo obsłuży ale czuć, że wykraczamy już poza optimum. Fajnie działa z wahadełkami 2-3 cm i takimiż wobkami. Niestety nie dane mi było przetestowac na żywym organizmie, ale hol podhaczonych patyków do ok. 1 kg znosił dzielnie, uginajac sie dość głęboko. Dolna granica c.w. chyba lekko zaniżona (i dobrze dla tego kija). 0,5 g raczej nie do dobrego ładowania i czucia, optimum c.w. określiłbym na 1,5-4 g całkowitej wagi przynęty.
Moim zdaniem warto, fajny patyk.
Napisano 05 luty 2018 - 08:31
Miałem ale sprzedałem i teraz żałuję ... - SG Parabellum do 7 gr. Czy ktoś może zmierzyć długość od końca do środka stopki ?
Napisano 06 luty 2018 - 01:17
Miałem ale sprzedałem i teraz żałuję ...
Napisano 06 luty 2018 - 08:30
z tym, że muszę przemyśleć bo chciałem skracać dolnik i teraz sam nie wiem ... czy nie szukać czegoś innego.
Napisano 06 luty 2018 - 13:51
Napisano 06 luty 2018 - 13:53
Jaka akcja ? Te Parabellum to miał być zapas pod okoniowego DS w 2 kawałkach ...
edit
czyli jednak fasty ...
http://fishingandhun...custom-ul-spin/
Użytkownik Robert Crocker edytował ten post 06 luty 2018 - 14:02
Napisano 07 luty 2018 - 12:04
Miałem Customa 198cm 2-7gr, i w sumie gdyby nie to że jednak warunki w których łowie wymagają dłuższych wędzisk to pewnie bym nie zbył, a łowiłem nim nawet śledzie na wolframową mormyszkę 4gr. Świetnie posyła małe przynęty, akcja taki mod-fast jak dla mnie. Ale to każdy inaczej zawsze odbiera.
Napisano 07 luty 2018 - 12:07
A miałeś Parabellum ? Jak byś akcje porównał ... ?
Napisano 07 luty 2018 - 12:33
Parabellum zdecydowanie wolniejsze od Customa, odnośnie Customa to wykonany był też bez zastrzeżeń, fajnie trzymał ryby.
Napisano 11 luty 2018 - 15:39
Napisano 23 luty 2018 - 09:35
Czy aktualnie w przedziale cenowym 300-400 zł znajdzie się coś fajniejszego pod sandacza niż Savage Gear Finezze 4-18, czy może w dalszym ciągu jest to kij na tyle udany, że na próżno szukać tego typu czułości, lekkości i akcji kija wśród innych wędzisk? Nie pytam tylko o stajnie Savage. Inne firmy wchodzą w rachubę. Głównie gumy od 5 g + 4" do 15 g + 4".
Napisano 23 luty 2018 - 10:43
Myślę, że Dragon Xtreme to bardzo ciekawa propozycja w tym przedziale cenowym. Mam wersje do 21g i jestem z niej mega zadowolony. Czuły, szybki a jednocześnie pod obciążeniem przechodzący w fajne ugięcie. Bardzo dobrze trzyma rybę. Mimo tego , że obecnie przerzuciłem się na casta a ten leży nieużywany to zostawiam go sobie w rezerwach .
Użytkownik Anonymous edytował ten post 23 luty 2018 - 10:45
Napisano 23 luty 2018 - 14:01
Myślę, że Dragon Xtreme to bardzo ciekawa propozycja w tym przedziale cenowym. Mam wersje do 21g i jestem z niej mega zadowolony. Czuły, szybki a jednocześnie pod obciążeniem przechodzący w fajne ugięcie. Bardzo dobrze trzyma rybę. Mimo tego , że obecnie przerzuciłem się na casta a ten leży nieużywany to zostawiam go sobie w rezerwach .
Napisano 24 luty 2018 - 01:09
A ja bym w tym przedziale cenowym poszukał Mikado Inazumy Flash zander do 28 gramów.
Sztywny, mega szybki kij. Czuły blank i cena dość przyjemna.
Napisano 03 marzec 2018 - 15:45
Cześć, miał ktoś przyjemność używać kij castingowy:
Savage Gear Custom Predator Trigger 218cm 40-80g? Wędka obsłuży jerki w przedziale 35-70g?
Posiadałem wersję do 45g pod kołowrotek ze stalą szpulą i nie była dobrze opisana, kij ogólnie pozytywny:)
Napisano 12 marzec 2018 - 14:59
Witam kolegów , czy ktoś użytkuje spinning savage gear custom predator fast shad 258/45,
jestem zainteresowany kupnem tego spina , interesuje mnie:
-jaka jest faktyczna akcja kija (producent opisuje jako super fast ) ?
-czy ciężar wyrzut jest faktycznie taki jak opisuje producent ?
-jak kij zachowuje się pod rybą ,czy niema spadów ?
Napisano 19 marzec 2018 - 21:19
Napisano 30 marzec 2018 - 05:42
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych