Koledzy zakupiłem kij CUSTOM STC turnament pięknie opisany itd. itp. ale brakuje mi pięknej naklejki pod lakierem "LEGEND TURNAMENT" temat jest do zdobycia ?
Kij kupiłeś zacny, a ryby czytać nie potrafią. No chyba, że opis dla kolegów.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 05 grudzień 2019 - 21:11
Koledzy zakupiłem kij CUSTOM STC turnament pięknie opisany itd. itp. ale brakuje mi pięknej naklejki pod lakierem "LEGEND TURNAMENT" temat jest do zdobycia ?
Kij kupiłeś zacny, a ryby czytać nie potrafią. No chyba, że opis dla kolegów.
Napisano 06 grudzień 2019 - 07:41
Panowie porównywał ktoś może TBC73XHF i TBC74HF chodzi o wykorzystanie pod jerki 45-90 gr?? Chodzi o szczyt jak się zachowuje przy szarpaniu i też ugięcie pod szczupakami 60-90cm bo większych jakoś nie łowię na moim jeziorku.
Napisano 07 grudzień 2019 - 21:35
Dobry TROP !
Może nie będą chcieli "pierdylion" złotych ;-)
Użytkownik koyot edytował ten post 07 grudzień 2019 - 21:38
Napisano 10 grudzień 2019 - 15:34
Napisano 10 grudzień 2019 - 17:12
... wydaje Mi się, że właśnie na pstrągi będzie za "ostry" i może gubić rybki , .... no chyba , że mówimy o większych okazach .
Napisano 10 grudzień 2019 - 17:48
Napisano 10 grudzień 2019 - 19:08
Pisz do @Żbika miał i sprzedał. Sporo o nim wie bo za kropkami z nim ganiał. Swego czasu interesowałem się tym kijem/blankiem, gdy był w obrocie.
Użytkownik vako edytował ten post 10 grudzień 2019 - 19:09
Napisano 10 grudzień 2019 - 19:31
Pisz do @Żbika miał i sprzedał. Sporo o nim wie bo za kropkami z nim ganiał. Swego czasu interesowałem się tym kijem/blankiem, gdy był w obrocie.
Dzięki, wiadomość wysłana.
Napisano 06 styczeń 2020 - 21:16
Napisano 25 styczeń 2020 - 18:09
Pytanie do użytkowników - czy te blanki są porównywalne? Który blank lepiej się ładuje i ma pełniejsze ugięcie?
<...>
Sprawa dotyczy spina na blanku st.croix avid AVS90MLF2 i porównania go do blanku blaas sls9010-2n - który będzie miał pełniejsze ugięcie?
Użytkownik Jano edytował ten post 12 październik 2020 - 17:24
Napisano 31 styczeń 2020 - 19:58
Użytkownik bassy edytował ten post 31 styczeń 2020 - 19:58
Napisano 10 październik 2020 - 17:08
Chciałem ponowić pytanie może przez rok ktoś zdobył TBC74HFPanowie porównywał ktoś może TBC73XHF i TBC74HF chodzi o wykorzystanie pod jerki 45-90 gr?? Chodzi o szczyt jak się zachowuje przy szarpaniu i też ugięcie pod szczupakami 60-90cm bo większych jakoś nie łowię na moim jeziorku.
Napisano 12 październik 2020 - 14:42
Ten pierwszy to jest tzw BigJig - i będzie się nadawał.. oraz pracował. mam i polecam jako nieśmiertelny jerkbaiter. Ten lżejszy też - ale trzymałbym się zaleceń producenta.. co nie jest u nas, specjalnie trendy..
Napisano 17 październik 2020 - 17:52
Napisano 08 listopad 2020 - 19:37
Napisano 09 listopad 2020 - 07:12
Zastanawiam się nad zrobieniem lub zakupem kija na blanku Legend Elite. Interesuje mnie jak wygląda sprawa z gwarancja producenta. Czy na blanki 5sc tez jest 15 lat jak w przypadku kijów fabrycznych, czy już tylko gwarancja pracowni tutaj obowiązuje?
http://stcserwis.pl/...ancja-st-croix/
Napisano 10 grudzień 2020 - 22:08
Napisano 10 grudzień 2020 - 22:23
To standard w ST.CROIX ... te krzywe blanki i zapewniam , że nie będzie to uznane jako wada ...
Aby zgubić ten defekt trzeba zbroić blank po przeciwnej stronie "krzywizny " i będzie prosto ....
Jedyną wadą takiego uzbrojenia to to , że nie zawsze wypada ono zgodnie ze sztuką - czyli zbrojenia po "kręgosłupie"
Napisano 10 grudzień 2020 - 22:44
Odetchnąłem z ulgą Na sucho jest mega petarda i wyjdzie z tego na pewno super kij. Szkoda by było odesłać na gwarancję i stracić pewnie jeden z ostatnich takich blanków. Dzięki za odp, pozdrawiamTo standard w ST.CROIX ... te krzywe blanki i zapewniam , że nie będzie to uznane jako wada ...
Aby zgubić ten defekt trzeba zbroić blank po przeciwnej stronie "krzywizny " i będzie prosto ....
Jedyną wadą takiego uzbrojenia to to , że nie zawsze wypada ono zgodnie ze sztuką - czyli zbrojenia po "kręgosłupie"
Napisano 10 grudzień 2020 - 23:19
Moim zdaniem jest dokładnie odwrotnie. Blank nie "odegnie" się pod ciężarem przelotek na drugą stronę, może w jakimś ultralajcie ale to nie ten przypadek raczej. Jest to przeciw intuicji ale temat przerobiłem w praktyce. W takiej sytuacji zbroi się zawsze zgodnie z krzywizną - czyli tak jak się końcówka zwiesza w dół tak się przelotki na niej wiesza. I faktycznie optycznie na gotowej wędce takie lekki sierpowate ugięcie ulegnie optycznej korekcie. Zgadzam się że nie jest to żadna "wada" blanku i raczej nikt nie uzna też reklamacji z takiego powodu.
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych