brawo

[Artykuł] Echo dna rzeki
Napisano 18 luty 2016 - 18:52
Napisano 18 luty 2016 - 21:53
SUPERRRRR
- joker lubi to
Napisano 18 luty 2016 - 21:55
świetna sprawa! Artykuł godny wyjazdu do Szwecji, czego szczerze życzę. Chyba go sobie wydrukuje, żeby móc skorzystać ze ściągawki nad wodą
- joker lubi to
Napisano 18 luty 2016 - 21:56
Bardzo dziękuję za tak pochlebne komentarze pod ubogim tekstem o "czytaniu" mniejszych rzek. Rzeki, to temat rzeka, szczególnie te zmienne, gdzie dobra miejscówka jest hitem jednego sezonu jak niektóre przeboje disco Może kiedyś napiszę więcej bo jest o czym, nie powiem, trochę mnie zachęciliście
Nie obawiam się o wyłowienie ryb po tych kilku słowach opisujących konkretne przypadki na zdjęciach, bo na szczęście teksty same z siebie nie działają. Trzeba iść nad wodę i czasem zrezygnować z machania wędką zanim pójdzie się dalej. W rzekach piękne jest to, że one się zmieniają z biegiem lat szybciej niż jeziora.
Trochę mnie martwi brak pytań, sądziłem, że ten tekst jest dość otwarty, a wyszło, że zamknięty
- remek i Franc lubią to
Napisano 18 luty 2016 - 22:16
Superacki, szkoleniowy artykuł, okraszony zdjęciami. Brawo
- joker lubi to
Napisano 18 luty 2016 - 22:26
OMG super tekst ! Na pewno nie raz go jeszcze przeczytam bo jedno czytanie to zdecydowanie za mało, żeby to załapać Chyba najlepszy do tej pory artykuł
Tym bardziej, że takich informacji w internecie jest na prawdę jak na lekarstwo. Jeszcze raz gratulacje i czekam na więcej !!!
:)
- joker lubi to
Napisano 18 luty 2016 - 22:28
Tak dobrze opisane, że brak pytań.. Super przydatny teks..Teoria to podstawa:)
- joker lubi to
Napisano 19 luty 2016 - 07:16
Robert...jeśli można powiedzieć,że zdjęcia "żyją" to dla mnie ta foto relacja jest adekwatna do tego stwierdzenia. Czytałem a woda płynęła...było ciepło,zimno,wiał wiaterek,śpiewały ptaki,marzły palce.
Genialny artykuł.
- joker lubi to
Napisano 19 luty 2016 - 07:36
Super tekst, wydrukuję i będę z nim nad chodził nad wodę Wiele osób zaczynających swoją przygodę z wędkarstwem na pewno skorzysta.
- joker lubi to
Napisano 19 luty 2016 - 07:56
joker, on 18 Feb 2016 - 20:56, said:
Trochę mnie martwi brak pytań, sądziłem, że ten tekst jest dość otwarty, a wyszło, że zamknięty
Fajnie by było założyć oddzielny temat na forum, może być nawet pod tą samą nazwą co artykuł. Coś jak istniejący wątek o interpretacji obrazu echa, tylko bez echa W temacie zamiast zdjęć ekranów sond można by było wrzucać fotki interesujących miejscówek z prośbą o pomoc w ich odczycie lub z próbą własnej interpretacji. Jako, że jesteś autorem tego zacnego artykułu to Ty powinieneś mieć pierwszeństwo do założenia takiego tematu (oczywiście jeśli już nie istnieje). Tam z pewnością pojawi się masa pytań
Ot taki piątkowy pomysł wpadł mi do głowy.
Użytkownik coma edytował ten post 19 luty 2016 - 07:57
Napisano 19 luty 2016 - 10:33
Świetny tekst!!!
Bardzo proszę o więcej.
- joker lubi to
Napisano 19 luty 2016 - 10:51
Coma, zawsze może ktoś założyć taki wątek "Moja miejscówka" i pewnie chętni do komentowania zdjęcia też się znajdą. To może być świetna zabawa
Napisano 19 luty 2016 - 11:28
joker, on 19 Feb 2016 - 09:51, said:
Coma, zawsze może ktoś założyć taki wątek "Moja miejscówka" i pewnie chętni do komentowania zdjęcia też się znajdą. To może być świetna zabawa
http://jerkbait.pl/t...oja-miejscówka/
Zrobione Mam nadzieję, że wesprzesz temat swoim mentorskim doświadczeniem jak już pojawią się zdjęcia
Zapraszam też wszystkich rządnych wiedzy forumowiczów do nauki "czytania wody" na przykładach z własnych miejscówek i wymiany spostrzeżeń.
- joker lubi to
Napisano 19 luty 2016 - 12:25
Dla Siweżakaka jakim jestem info pierwy sort
- joker lubi to
Napisano 19 luty 2016 - 14:34
Swietny bardzo ciekawy material
- joker lubi to
Napisano 19 luty 2016 - 15:32
- joker lubi to
Napisano 19 luty 2016 - 17:32
Wszystko wylożone jak na tacy bardzo ciekawy opis, ktory nawet tzw. amatorowi pozwoli zaoszczedzic wielogodzinnych poszukiwan ryb.
Zostaje tylko brac du..e w troki i leciec nad rzeke przelozyc tekst Roberta @Joker na czyny. A galeria ze zdjeciami ryb moze pekac w szwach niedlugo
- joker lubi to
Napisano 19 luty 2016 - 21:14
coma, on 19 Feb 2016 - 10:28, said:
http://jerkbait.pl/t...oja-miejscówka/
Zrobione
Mam nadzieję, że wesprzesz temat swoim mentorskim doświadczeniem jak już pojawią się zdjęcia
Zapraszam też wszystkich rządnych wiedzy forumowiczów do nauki "czytania wody" na przykładach z własnych miejscówek i wymiany spostrzeżeń.
Coma, już się nieźle zaczął twój pomysł, pędzi jak superekspres!
- coma lubi to
Napisano 19 luty 2016 - 21:44
Robercie tekst bardzo fajny, pobudzający wyobraźnię, pozwalający na wstępne lokalizowanie stanowisk specyficznych dla danych gatunków ryb. Takie doświadczenia łatwiej było zebrać w czasach, gdy presja była mniejsza i występowało o wiele więcej ryb i są one tym bardziej cenne w obecnych czasach dla nowych adeptów. Teraz, zwłaszcza w rzeczkach pstrągowych, bankowe miejsca często świecą pustkami i tym bardziej trudniej nauczyć się czytania rzeki, gdyż nasze przewidywania nie są poparte braniem, wyjściem ryby. Nieraz brak brania ryby w bankowym miejscu kwitowałem: te ryby nie czytają książek . Innym powodem braku ryby w danym miejscu może być to, że przed nami już ktoś łowił i przepłoszył, złowił rybę. Nie należy zrażać się tym i konsekwentnie w innych, podobnych miejscach je obławiać. Wydaje mi się, że teraz rybą, która może nam pokazać różnice w zajmowanych stanowiskach, zgodnych z opisem Roberta jest kleń, który na szczęście nie został tak zdziesiątkowany jak pstrąg.
Podsumowując, bardzo ciekawa literatura i nie należy zniechęcać się brakiem ryb w miejscach, w których powinny stać. Najważniejsze jest przebywanie nad małą rzeczką i delektowaniem się byciem na łonie przyrody. A ryby jak to ryby raz są, raz ich nie ma .
- joker i Dokuś lubią to
Napisano 20 luty 2016 - 13:05
Banjo, on 19 Feb 2016 - 20:44, said:
Robercie tekst bardzo fajny, pobudzający wyobraźnię, pozwalający na wstępne lokalizowanie stanowisk specyficznych dla danych gatunków ryb. Takie doświadczenia łatwiej było zebrać w czasach, gdy presja była mniejsza i występowało o wiele więcej ryb i są one tym bardziej cenne w obecnych czasach dla nowych adeptów. Teraz, zwłaszcza w rzeczkach pstrągowych, bankowe miejsca często świecą pustkami i tym bardziej trudniej nauczyć się czytania rzeki, gdyż nasze przewidywania nie są poparte braniem, wyjściem ryby. Nieraz brak brania ryby w bankowym miejscu kwitowałem: te ryby nie czytają książek
. Innym powodem braku ryby w danym miejscu może być to, że przed nami już ktoś łowił i przepłoszył, złowił rybę. Nie należy zrażać się tym i konsekwentnie w innych, podobnych miejscach je obławiać. Wydaje mi się, że teraz rybą, która może nam pokazać różnice w zajmowanych stanowiskach, zgodnych z opisem Roberta jest kleń, który na szczęście nie został tak zdziesiątkowany jak pstrąg.
Podsumowując, bardzo ciekawa literatura i nie należy zniechęcać się brakiem ryb w miejscach, w których powinny stać. Najważniejsze jest przebywanie nad małą rzeczką i delektowaniem się byciem na łonie przyrody. A ryby jak to ryby raz są, raz ich nie ma
.
Święte słowa!!! "Najważniejsze jest przebywanie nad małą rzeczką i delektowaniem się byciem na łonie przyrody. A ryby jak to ryby raz są, raz ich nie ma..." .
- joker i Franc lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych