Wszystko fajnie, ale kijek do 6 gram to ultra lajcik, do extra ultra lighta (Jezu, jak głupio się czuje pisząc extra ultra...) to mu gdzieś tak z połowę cw odjąć trzeba. Ale fajnie że coś sie rusza w segmencie takich wykałaczek.
Streeto i inne nowości Kongera 2016
#61 OFFLINE
Napisano 26 luty 2016 - 16:45
- Bolesław lubi to
#62 OFFLINE
Napisano 26 luty 2016 - 18:26
A ja na targach macałem World Champion II Zander. Wędka ok, akcja fajna, powrót do zielonego blanka, jest lżejszy od poprzednika z czarnym blankiem. Jednak cena około 550 zł chociaż mógłbym kupić jest dla mnie nie do zaakceptowania, chociaż mam 5 spinów Kongera i można powiedzieć że jestem ich fanem.
#63 OFFLINE
Napisano 29 luty 2016 - 18:46
Przyjaciele, ma ktoś z Was dojście do tego Kongera Streeto? W sensie żeby go kupic? Może znacie jakiś sklep? jakieś rabaty, zniżki? Bo chyba zdecydowałem się na tego najmocniejszego
#64 OFFLINE
Napisano 29 luty 2016 - 18:48
- granvorka lubi to
#65 ONLINE
Napisano 29 luty 2016 - 19:45
#66 OFFLINE
Napisano 29 luty 2016 - 20:12
A znacie może panowie jakiś sklep stacjonarny w Warszawie który ma sporo Kongera żeby mozna było obejrzeć na miejscu?
W centrum wędkarstwa raczej maja tak od Stalliona w górę a mnie interesują niższe modele. Byłem też w LeClercu ale tam w ogóle Kongera nie mieli
#67 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2016 - 11:37
Udało mi się pogadac z Kongerami. Wędki z serii Streeto wejdą do sprzedaży w przeciągu 2 tygodni
- czkawa lubi to
#68 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2016 - 19:48
A miał ktoś styczność z serią world champion II? Czy nowa seria różni się tylko designem od poprzedników? Jak oceniacie wersję ul streeto? Do któego modelu jest podobna?
#69 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2016 - 23:19
A jak wygląda ich praca w różnych modelach bo o podobnych parametrach są kobalt i turbo. chyba dancera nie ma już 2.9. Szkoda że wszystkie wyglądają tak samo.
Jak zamontuje szczytową przelotkę w swoim Turbo sprzed ok 10lat to zrobimy testa na turbo-jaziach
Seria Champion Turbo jest w zasięgu moich zainteresowań,tak poza tym
Użytkownik Mariano Mariano edytował ten post 01 marzec 2016 - 23:20
#70 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2016 - 23:32
Udało mi się pogadac z Kongerami. Wędki z serii Streeto wejdą do sprzedaży w przeciągu 2 tygodni
Zerknij
Taki przeciek zrobię ....
ImageUploadedByTapatalk1456871554.067267.jpg 254,86 KB 52 Ilość pobrań
- MarcinZet i irigi lubią to
#71 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2016 - 23:34
#72 ONLINE
Napisano 06 marzec 2016 - 22:50
#73 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2016 - 16:03
Dostałem dziś nowego maila od Pana Rafała z Kongera, że Streeto pojawi się na rynku jednak dopiero pod koniec marca i będzie to niewielka partia. A na stałe zagości na półkach sklepowych dopiero na przełomie kwiecień/maj. Troszkę późno, nie sądzicie?
Użytkownik granvorka edytował ten post 08 marzec 2016 - 16:03
#74 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2016 - 17:44
słabo się przygotowali do sezonu ludzie się już gdzie indziej obkupią a im później to będzie na półkach zalegać. Słabo u nich z zarządzaniem.
#75 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2016 - 19:07
Też uważam ich politykę za dziwną. Jeśli ktoś planuje jakieś zmiany w sprzęcie, to zazwyczaj zbroi się przed sezonem, a nie w trakcie. Tak, aby pierwsze wyprawy na pstrąga, okonia czy szczupaka zaliczyc już z nowym kijkiem. No ale może się mylę.. ekonomista ani marketingowiec żaden ze mnie.
#76 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2016 - 20:15
Kolego Granvorka ceny wędek Streeto w detalu będą około 400zł,a kONGER nie prowadzi sprzedaży detalicznej,upusty i rabaty zaczynają się przy sprzedaży hurtowej od około 5tys.zł,a sprzedaż hurtową prowadzą tylko dla podmiotów gospodarczych pozdrawiam
#77 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2016 - 20:30
Tak się zastanawiam, czy na innym rynku niż nasz Konger ma też takie podejście z wprowadzaniem nowości.
#78 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2016 - 20:52
Jeżeli jak wielu twierdzi inspiracją do powstania modelu streeto miał być street fishing game we Wrocławiu w dniach 25 11 2015 to łatwo sobie policzyć że od imprezy we Wrocławiu minęło dopiero około 3 miesięcy,w tym czasie musiał powstać jakiś projekt tych patyków,trzeba było znaleść wykonawce,wyprodukować wstępną partie,przetestować a w końcu zapakować i wysłać,sam transport kontenera z Chin do Polski trwa około miesiąca,następnie dystrybucja na terenie Polski,jeżeli decyzje zapadły po wrocławskiej imprezie to według mnie Konger z tym projektem uporał się bardzo szybko.No ale według wielu marketing w Kongerze jest do d---y.pozdrawiam
- popper, b_biba i Przemek_M lubią to
#79 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2016 - 20:56
Marketing marketingiem, ważne że kijki robią niezłe jak na seryjne produkcje.
- Winko i Przemek_M lubią to
#80 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2016 - 21:00
3 miesięcy,w tym czasie musiał powstać jakiś projekt tych patyków,trzeba było znaleść wykonawce,wyprodukować wstępną partie,przetestować a w końcu zapakować i wysłać,sam transport kontenera z Chin do Polski trwa około miesiąca,następnie dystrybucja na terenie Polski,jeżeli decyzje zapadły po wrocławskiej imprezie to według mnie Konger z tym projektem uporał się bardzo szybko.No ale według wielu marketing w Kongerze jest do d---y.pozdrawiam
Np jooo! A nowe modele BMW z fabryk będą wyjeżdżać raz na tydzień - bez kitu, jak dla mnie to lekka ściema bo chińczycy z całą pewnościa się tak za ... ... by nie uwinęli a co dopiero kontenerowiec itd.
Nie twierdzę że wędziska kongera o badziew, bo stosunkowo cena do jakości nawet ujdzie w tłumie, tyle tylko że w bajki nie wierzę
- granvorka lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: konger, streeto, street fishing
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych