Kiedy wypływałem , wszystkie znaki na niebie wskazywały na to , że coś się wydarzy ...
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 06 sierpień 2016 - 21:29
Popularny
Kiedy wypływałem , wszystkie znaki na niebie wskazywały na to , że coś się wydarzy ...
Napisano 07 sierpień 2016 - 19:59
Popularny
A to mój pierwszy na tzw. "wertykala". Jaskóła Saira, główka 20g i... to branie!
Kamil-sandal-68-web.jpg 51,15 KB 91 Ilość pobrań
Napisano 08 sierpień 2016 - 22:01
A to mój pierwszy na tzw. "wertykala". Jaskóła Saira, główka 20g i... to branie!
Super! Na jakiej głębokości stał? Długo się nad nim pastwiłeś?
My mieliśmy fajną akcję nad Solgen w zeszłym roku...łowiliśmy opadingowo sandaczyki...po czym centralnie pod łódką pokazał się spory banan - przy dnie. Brat dla zbytu opuścił mu gumę na łeb, bujnął dwa razy... a na echu....sajgon. Strzał podobno niemiłosierny. Szczupły 80+
Napisano 09 sierpień 2016 - 11:27
Super! Na jakiej głębokości stał? Długo się nad nim pastwiłeś?
My mieliśmy fajną akcję nad Solgen w zeszłym roku...łowiliśmy opadingowo sandaczyki...po czym centralnie pod łódką pokazał się spory banan - przy dnie. Brat dla zbytu opuścił mu gumę na łeb, bujnął dwa razy... a na echu....sajgon. Strzał podobno niemiłosierny. Szczupły 80+
Dzięki !
Ryba wzięła na szczycie podwodnej, kamienistej górki, na głębokości około 5m. Ponieważ było nas 3 na łajbie, nie łowiłem pod przetwornikiem i nie widziałem wabika na ekranie echosondy. Założyłem cięższą główkę, żeby łatwiej utrzymywać kontakt z dnem i.... bawiłem się przynętą, jak podczas łowienia pod lodem. Stuknięcie o dno, poderwanie, chwila pauzy..takie tam Przy którymś zawieszeniu wabika nieco nad dnem...JAK NIE ŁUPNIE!
Napisano 12 sierpień 2016 - 13:05
Popularny
13873038_899788816791695_1599355510797298750_n.jpg 56,65 KB 78 Ilość pobrań
Magiczny meterek przekroczony Ryba potworek ,zmieniła moje wyobrażenie o gabarytach sandaczy.Oczywiście mój rekord życiowy.Przegryzła moją seledynowo-perłową płotkę 13 cm.
Napisano 12 sierpień 2016 - 19:53
Napisano 13 sierpień 2016 - 08:06
Wszystkim wielkie dzięki za gratulacje. Rybka złowiona w Polsce .
Napisano 13 sierpień 2016 - 10:44
Popularny
Na górnym śląsku też jeszcze coś pływa nie sądziłem, że uda mi się tak szybko przekroczyć metr na tym zbiorniku, bo było po prostu za dobrze... ale w końcu jest metrowej miary brakło, ale wyszło gdzieś 101-102cm.
Więcej o naszej wyprawie na https://www.facebook...ilesianSpinning
Użytkownik mrufa8 edytował ten post 13 sierpień 2016 - 10:45
Napisano 13 sierpień 2016 - 13:09
Wstyd coś wstawić
Zedzik na Z-Mana Redbone + czebu 8g. Skraj zielsk na wodzie 1.9m. Dobry pstryk i popłynął dalej. Pogoda nie do wędkowania jeśli nie uda się wyskoczyć w okienku pogodowym.
Jeśli jest możliwość kliknięcia like (fotki z wypraw na bieżąco i nie tylko) na moim fp na fb to zapraszam na : https://www.facebook...tesportfishing/
Napisano 14 sierpień 2016 - 14:39
Panowie łowcy metrówek, zapraszam do pisania nieco obszerniejszych opisów, nagroda czeka: http://jerkbait.pl/t...-opis-miesiąca/
Napisano 17 sierpień 2016 - 08:20
Zedzik 78 cm. woda 6m- Monster Slug 19 cm z opadu. Tego dnia padły jeszcze inne- mniejsze, też na Monstera
Napisano 23 sierpień 2016 - 21:41
Popularny
Wątek zleciał na tyle daleko , że czas coś z tym zrobić . Efekt obławiania twardego blatu . Blaciku . A tak właściwie to paska twardego wśród wszechobecnego mułu . Póżnowieczorny gnieciuch-krawaciarz . Najpierw były dwa obcięte/urwane ogonki , póżniej leszczowe przecierki . Już było dobrze . Kilka dziwnych kontaktów , kiedy plecionka zafalowała niczym firanka . I branie z dwutaktu , takie trochę okoniowe . Bardzo mocarny . Przez moment miałem nawet nadzieję na nowe PB ( o co w sumie nietrudno , bo nie mam specjalnie czym się chwalić ) . Kiedy uda mi się przeciąć sandałkowe ścieżki , cieszę się jak dziecko .
Napisano 26 sierpień 2016 - 16:54
Popularny
Tak jak pisałem w wątku jaziowym dziś mój syn był pierwszy raz na łodzi moim kompanem. Branie z napływu i jazda na kiju do 11 gram Sam ją wyholował. Ja tylko udzielałem wskazówek i podbierałem rybkę. Miara pokazała 77 cm. Jak na pierwszego sandacza w życiu to ja też brałbym taki wynik w ciemno.
Napisano 26 sierpień 2016 - 17:23
Przybij piątkę "młodemu" w moim imieniu
Napisano 26 sierpień 2016 - 18:14
zarażony jak nic
Napisano 26 sierpień 2016 - 19:27
Przybij piątkę "młodemu" w moim imieniu
Dzięki przekażę. Faktyczie widać po nim, że już się rwie do wędki.zarażony jak nic
Napisano 27 sierpień 2016 - 07:16
Napisano 27 sierpień 2016 - 08:03
lepiej łapać ryby niż pokemony
Napisano 27 sierpień 2016 - 11:19
Gratulacje, postawiłbym mu colę lub lizaka, świetny hol w tym wieku.
Jakoś w tym roku w mojej okolicy, Odra nie darzy sandaczami, łatwiej chyba złowić suma. Choć sumów też tak mało, że przestawiłem się na brzany, klenie i jazie.
Swoją drogą zazdroszczę syna w łódce. Mój synek (już dorosły), niestety nie połknął haczyka, wędka u niego nie ma szans z myszką komputera.
Napisano 27 sierpień 2016 - 20:48
Lepiej chyba do wędek jak do kompa
A jeszcze lepiej do sportu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych