Witam.
Zachęcam wszystkich posiadających zezwolenie na amatorski połów ryb na łowisku Świnna Poręba, do wysłania na adres RZGW w Krakowie pisma - wzór w załączniku.
Można to zrobić nie ruszając się z domu przez ePUPAP, e-mailem, lub tradycyjnie pocztą.
Ja zrobiłem to drogą elektroniczną przez profil rejestrowany.
Im więcej takich wniosków spłynie w rzeczonej sprawie, tym bardziej może się zreflektują.
Jeżeli ktoś chce dodatkowo ruszyć to u Powiatowego Rzecznika Konsumentów to jak najbardziej ma taką możliwość - trzeba zmienić w dokumencie nawę powiatu na właściwy co do miejsca zamieszkania.
Urzędniczą niekompetencję należy zwalczać drogą urzędową ... inaczej to "na Berdyczów" pisać można ...
Pozdrawiam.
PS. Poleciało również pismo do RDOŚ w Krakowie i prośba do Was wszystkich o mailing na adres sekretariat.krakow@rdos.gov.pl - im więcej bedzie kierowanych zapytań i zgłoszeń, tym lepiej dla nas wędkarzy. Niestety PZW nie będące nawet użytownikiem rybackim tej wody, nie ma zbyt wiele do działania - chociaż wg mnie można by pokusić się i chociaż spróbować teoretycznie oszacować straty w Skawie poniżej zbiornika. Spłynięcie dorosłych ryb i narybku jest wymierną stratą dla użytkownika rybackiego tej wody. RZGW mogło by, jako bogata w obecnych realiach politycznych, instytucja państwowa, pokryć przynajmniej część tych strat i dołożyć się do przyszłych zarybień.
Jeżeli Prezes i Zarząd to będzie czytał, to może to jest jakiś pomysł na powiekszenie puli finansowej przeznaczonej na ten cel ?
Przecież w Żywcu po pożarze i katastrofie ekologicznej nim wywołanej, udało się coś w końcu dzięki nim ugrać ... 
Użytkownik Forest-Natura edytował ten post 25 czerwiec 2019 - 09:00