To GRUUUUUUUUUBO -dobrze że Tobie nowego sprzęciku nie sponiewierał!
A podbierasz pewnie jak jeden kolega z Zegrza...podbieraczkiem akwariowym ha ..ha..ha
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 11 kwiecień 2017 - 19:21
To GRUUUUUUUUUBO -dobrze że Tobie nowego sprzęciku nie sponiewierał!
A podbierasz pewnie jak jeden kolega z Zegrza...podbieraczkiem akwariowym ha ..ha..ha
Napisano 11 kwiecień 2017 - 19:52
"podbieraki" akwariowe zostawiam przy akwarium
Napisano 12 kwiecień 2017 - 08:58
Jeden z naszych "Zegrzyńskich" kolegów praktykował takie podbieranie okoni-ubaw był po pachy....
Napisano 12 kwiecień 2017 - 19:40
Patrząc na najbliższą prognozę pogody i przewidywane opady deszczu od jutra, postanowiłem dzisiaj się wybrać nad rzekę. Klenie prawie nie reagowały na smużaki gdy niebo pokryte były chmurami a ciśnienie zaczęło spadać.
Jednego klenia udało się skusić na smużaka i tyle
Rozwiązanie mogło być jedno- robale od kolegi cyprys19, stały się lekarstwem na całe "zło"
Napisano 12 kwiecień 2017 - 19:55
No i nie wiem, co napisać...dziś otrzymałem od Marcina paczkę...muszę niestety zareklamować towar jako niezgodny z umową
Cyprysie kochany, przecież Ty chyba do tego interesu dokładasz! Nie zasłużyłem sobie na tak bogaty zestaw robali, nie mówiąc o dodatkach. Mam teraz wyrzuty sumienia Dziękuję Ci serdecznie, mam nadzieję, że będę mógł za jakiś czas pochwalić się w tym temacie i na początek przebić Kolegę Tomka, co oczywiście nie będzie proste ani łatwe, ale z taką armią różności jest wiara w sukces
Dobra robota! Świetna i genialna rzekłbym!!! Aż mnie kusi, żeby w Lany Poniedziałek poudawać chorego i wyskoczyć na kilka godzin nad rzekę.........
Użytkownik cristovo edytował ten post 12 kwiecień 2017 - 20:07
Napisano 12 kwiecień 2017 - 20:04
Pytanie do Tomka - w jaki sposób prowadzisz robala, żeby sprowokować klenia? Jest jakaś reguła? Oczywiście zrozumiem, jeśli tajemnicy nie zdradzisz
Napisano 12 kwiecień 2017 - 20:10
Cyprysie kochany, przecież Ty chyba do tego interesu dokładasz! Nie zasłużyłem sobie na tak bogaty zestaw robali, nie mówiąc o dodatkach. Mam teraz wyrzuty sumienia
Oburącz się podpisuję pod powyższym, zamówiłem 36 a dostałem ok 50... Też wyrzuty sumienia mną targają
Napisano 12 kwiecień 2017 - 20:29
Ja nie mam reguły Najbardziej lubię prowadzić w poprzek i tak, dużo kleni się mi trafiło
Największy z dzisiaj wziął jednak gdy prowadziłem drobnymi skokami pod prąd
Można też prowadzić z prądem rzeki, pole manewru jest szerokie i każdy musi dobrać odpowiednią metodę prowadzenia do swojej rzeki a nawet danego miejsca na danej rzece
Tak jak pisałem, nie mam reguły i próbuję wszystkiego w zależności od danego odcinka rzeki
Napisano 12 kwiecień 2017 - 20:36
Napisano 12 kwiecień 2017 - 20:43
Dobry człowiek z tego Marcina
Napisano 12 kwiecień 2017 - 20:58
Napisano 13 kwiecień 2017 - 08:14
Aż się zaczerwieniłem ...... Ale nie przesadzajcie Panowie, miło ,że sprawiłem kilkoma gumkami komuś frajdę.
@TOMI803- dziękuję za fotki i zazdroszczę takich rybek.
Napisano 13 kwiecień 2017 - 14:05
Aż się zaczerwieniłem ...... Ale nie przesadzajcie Panowie, miło ,że sprawiłem kilkoma gumkami komuś frajdę.
@TOMI803- dziękuję za fotki i zazdroszczę takich rybek.
Marcinie, to ja bardzo serdecznie dziękuję za te piękne robaki bez których nie byłoby tylu fajnych kleni
Ps. Marcinie, a myślałeś może kiedyś o wykonaniu chrabąszcza z odnóżami do smużenia i spławiania
Wczoraj z ciekawości rzucałem samym robalem z hakiem, odległość lotu taka sobie,ale gdyby chrabąszcz był pękaty i miał jakieś fajne odnóża które by pracowały w wodzie to może by się okazał zbawieniem ostrożne kluchy
Napisano 14 kwiecień 2017 - 06:31
Też mnie zastanawia czy można by tego typu przynęty swobodnie spławiać, pewnie gdyby pokombinować z kształtem i jak wspomniałeś zwiększyć masę własną robala żeby poprawić jego lotność, coś by z tego wyszło. Ciekawe co na to klenie, no i Marcin oczywiście ?
Napisano 14 kwiecień 2017 - 11:13
Napisano 14 kwiecień 2017 - 15:48
Marcinie, to ja bardzo serdecznie dziękuję za te piękne robaki bez których nie byłoby tylu fajnych kleni
Ps. Marcinie, a myślałeś może kiedyś o wykonaniu chrabąszcza z odnóżami do smużenia i spławiania
Wczoraj z ciekawości rzucałem samym robalem z hakiem, odległość lotu taka sobie,ale gdyby chrabąszcz był pękaty i miał jakieś fajne odnóża które by pracowały w wodzie to może by się okazał zbawieniem ostrożne kluchy
Pracuję nad tym...
Napisano 14 kwiecień 2017 - 16:40
Robal w akcji
Zdrowych i Wesołych Świąt Wszystkim Życzę
Napisano 14 kwiecień 2017 - 20:58
Jeszcze raz dziękuję Tomku i znowu zazdroszczę rybek...
Napisano 15 kwiecień 2017 - 06:35
Jeszcze raz dziękuję Tomku i znowu zazdroszczę rybek...
Marcinie, cała przyjemność po mojej stronie, bo rybki dopisują i to ja dziękuję
Napisano 15 kwiecień 2017 - 10:19
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych