Curado 51E - First Look
#41 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2011 - 22:05
#42 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2011 - 22:26
Dzięki za info . Rozumiem że panela bocznego nie trzeba ściągać by dołożyć magnetyk? Szkoda, że nie spróbowałeś takim zestawem pośmigaćPasuje też hamulec magnetyczny Avail Myślę że wszystkie wątpliwości zostały rozwiane
Pozdrawiam.Paweł
Sorki za kiepskie zdjęcia ale były robione z komórki na kolanie (dosłownie)
#43 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2011 - 11:33
Rozumiem że panela bocznego nie trzeba ściągać by dołożyć magnetyk?
Moim zdaniem trzeba. Identycznie jak w przypadku Aldebarana czy Scorpiona XT.
#44 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2011 - 11:37
Pozdrawiam.Paweł
Ja tylko przymierzałem hamulec czy pasuje bez zamykania panelu.
#45 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2011 - 11:48
#46 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2011 - 12:18
Pozdrawiam. Paweł
#47 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2011 - 12:24
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=20055 8225755&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
polecam jeszcze spróbować na aukcjach, może uda się jeszcze taniej.
A sorki, nie zauważyłem, że o szpulkę idzie. Napisz do japantackle.com ile przesyłka. Taniej niż u nich raczej nie znajdziesz.
#48 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2011 - 12:30
U Meficia wyszło jakieś + - 6stówek komplet i mam pewne a Curado od Stacha ceny ma bardzo dobre i nie ma co kombinować.Krzysiek u Stacha ten multik wyjdzie podobnie może ciut więcej.Zamawiałeś u Mefcia czy ściągasz sam (chodzi o szpulkę i hamulec) Jaki koszt sprowadzenia
Pozdrawiam. Paweł
#49 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2011 - 12:38
#50 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2011 - 12:56
Zamawiałeś u Mefcia czy ściągasz sam (chodzi o szpulkę i hamulec) Jaki koszt sprowadzenia
Pozdrawiam. Paweł
[/quote]
U Meficia wyszło jakieś + - 6stówek komplet i mam pewne a Curado od Stacha ceny ma bardzo dobre i nie ma co kombinować.Krzysiek u Stacha ten multik wyjdzie podobnie może ciut więcej.
[/quote]
Ja Curado kupowałem też u @Stacha pełen profesjonalizm,polecam.
Pozdrawiam.Paweł
#51 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2011 - 13:05
Ale nie każdy może i jak się chce kupić trzeba płacićSpoko. Bo ja jeśli tylko mogę pomijam pośredników . W japantackle.com komplet szpula + magnes wychodzi 460 + przesyłka.
Pozdrawiam.Paweł
#52 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2011 - 14:03
#53 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2011 - 19:01
po pierwsze multiplikatorki o najlżejszym ciężarze wyrzutu ca 3 g masy nie musza być super wytrzymałe. Rama magnezowa i trybiki aluminiowe wystarczą. Do tego z uwagi na czucie kołowrotkiem np. Meppsika 1, jednokotwiczkowej Rapalki CD lub calowego riperka na 1 g główce ważne by jedne i drugie, tj. obudowa i części ruchome były też jak najlżejsze. Przynęty można czuć na kiju ale też kołowrotkiem. Ci co łowili niektórymi stałoszpulowcami wiedzą o czym mówię choć to inna bajka.
Po drugie jeśli zdecydujemy tuning to z dwóch szpulek Avail płytszej i głębszej proponował bym dla ww ciężarów wyrzutu tą głębszą, właśnie o większej pojemności i do tego wypełnioną minimalnie, tj. nie do końca. Taka będzie zawsze lżejsza oraz mniej bezwładna i skora do kulania. Wydaje się, że jeśli Avail sprzedaje je w komplecie z hamulcem rzutowym to można spróbować tego zestawienia.
Po trzecie konwencjonalny hamulec magnetyczny Avail najlepiej będzie współpracował z kijem o akcji moderate. Załadowany głębokim ugięciem kij najlepiej w początkowej fazie lotu przynęty pozwoli zniwelować braki hamulca od Availa.
Na koniec klikający docisk wałka szpuli to high end. Kupując multik o ul cw, szczególnie w taką precyzję warto zainwestować. Dlatego, ponieważ najlżejsze przynęty lecą niedaleko a hamujemy kciukiem w ciągu sekund. Właściwie wyklikany docisk szpuli może go ubezpieczać w ostatniej fazie rzutu kiedy przynęta wpada do wody i równolegle też szpulkę trzeba zatrzymać, pomagać po zmianie przynęt, dodatkowo obok ustawień modyfikować hamulec rzutowy w początkowej fazie rzutu podczas przyspieszania obrotów szpulki, itp.
Tuningowane Availem Curado 50, Scorpion 1000, Aldebaran to wyspecjalizowane multiplikatorki. Pomimo zmyślnej budowy do ich przeciążania i uniwersalizowania nie namawiam. Między zestawem 3 g i muchą granice zacierają się ale jest jeszcze czym rzucać.
Pozdrawiam.
#54 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2011 - 20:26
#55 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2011 - 08:49
#56 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2011 - 09:36
#57 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2011 - 13:53
#58 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2011 - 14:05
#59 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2011 - 14:07
#60 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2011 - 14:10
No ale wiesz korbka i gwiazda hamulca mogła by być ładniejszaEeeeeeeeeee...nie jest tak źłe. Koszt całkowity +- 1000zł i pokrowiec extra Za tyle cardiffa nie dostaniesz
i będzie.Wędkę do niego będę zbroił sam więc trzeba doliczyć parę zniszczonych blanków,kilka flaszek trunku zakładając że wejdzie na wesoło a nie bojowo powinno się zamknąć to wszystko w cenie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych