Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Drużno

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2243 odpowiedzi w tym temacie

#2021 OFFLINE   slawek_2348

slawek_2348

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1705 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Sławomir

Napisano 21 listopad 2022 - 21:03

Proponuję zostawić jedną łódkę , a ten BRUD  zapłaci i  5000 za dzień

• godski lubi to

#2022 OFFLINE   Estorninho

Estorninho

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów
  • Imię:Dawid

Napisano 22 listopad 2022 - 03:13

Nie bardzo rozumiem co kogo boli za ile ktoś odsprzedaje łódkę. Jeśli będą chętni to i za 1000zł wystawię, nikt nikomu kupować nie każe.
A co do cen w przyszłym roku myślę że 150zł to i tak niewiele na 2 czy 3 osoby. Nawet jakby było 500zł to na terminy od połowy listopada chętnych byłoby w brud, ponieważ ludzie, którzy nigdy tak nie byli zapłacą każdą cenę byle chociaż raz w życiu połowić.

Nie chodzi o to, za ile kto sprzedaje, ale o to, że rodzi to możliwość odsprzedaży w celach zarobkowych. I przez coś takiego zaklepanie fajnych terminów formalną drogą może graniczyć z cudem.

Użytkownik Estorninho edytował ten post 22 listopad 2022 - 03:17

• Arcik lubi to

#2023 OFFLINE   Wojtunio

Wojtunio

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 179 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Wojciech

Napisano 22 listopad 2022 - 06:22

Wróci zapis w regulaminie max 5rezerwacji w miesiącu to i skończy się odsprzedawanie w takich cenach.

• tomaszGD i Arcik lubią to

#2024 OFFLINE   Kokot

Kokot

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 371 postów

Napisano 22 listopad 2022 - 08:30

Wróci zapis w regulaminie max 5rezerwacji w miesiącu to i skończy się odsprzedawanie w takich cenach.

Ja byłbym szczęśliwy gdyby mi się udało trzy rezerwacje w listopadzie zrobić a Ty piszesz o limicie 5 rezerwacji...

#2025 OFFLINE   mickeN

mickeN

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 postów

Napisano 22 listopad 2022 - 09:29

Nie bardzo rozumiem co kogo boli za ile ktoś odsprzedaje łódkę. Jeśli będą chętni to i za 1000zł wystawię, nikt nikomu kupować nie każe.

A co do cen w przyszłym roku myślę że 150zł to i tak niewiele na 2 czy 3 osoby. Nawet jakby było 500zł to na terminy od połowy listopada chętnych byłoby w brud, ponieważ ludzie, którzy nigdy tak nie byli zapłacą każdą cenę byle chociaż raz w życiu połowić.

I wydaje Ci się to normalne ? Mamy grono wędkarzy, każdy powinien się nawzajem szanować, bo łączy nas wspólna pasja i nie wydaje Ci się, że jest to zwykłe kur***** ?
W tym sezonie kupiłem 4 terminy, mam znajomych, którzy w ogóle nie interesują się Drużnem, ale kartę wędkarską mają. Założą konta i myślę, że jesteśmy w stanie łącznie wykupić powiedzmy z 20-30 terminów, a później sprzedawać po 500zł komuś kto chociaż 1 raz by chciał pojechać ? Nic dziwnego, że później ludzie narzekają, że nie mogą kupić chociaż 1 terminu.
Btw. 150zł na 2-3 osoby to nie majątek, ale wiadomo 7 dyszek zawsze lepiej wygląda :D

#2026 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 687 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Robert

Napisano 22 listopad 2022 - 11:16

Wystarczył by jeden zapis w regulaminie, że dany wędkarz może wykupić max. załóżmy 5 terminów w sezonie i dodatkowo on sam plus osoba/y towarzyszące mogą z nim pływać. Nie ma możliwości odsprzedaży terminów, jedynie zwrot w określonym czasie do pzw. Po prostu, bez głównego najemcy łódka nie wypływa na wodę.

#2027 OFFLINE   Mysha

Mysha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1033 postów
  • LokalizacjaOstrołęka

Napisano 22 listopad 2022 - 16:14

Wystarczy by się tym zainteresował Urząd Skarbowy i kazał odprowadzić podatek 😄
  • wojti80, Gadget i Hermano lubią to

#2028 OFFLINE   hi tower

hi tower

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2005 postów
  • Lokalizacja3miasto

Napisano 22 listopad 2022 - 18:47

Wystarczy by się tym zainteresował Urząd Skarbowy i kazał odprowadzić podatek 😄

Cios poniżej pasa...

#2029 OFFLINE   jacekp29

jacekp29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1656 postów
  • Imię:Jacek
  • Nazwisko:Popławski

Napisano 22 listopad 2022 - 19:08

Pewnie tak jest i będzie. Jeśli jest możliwość Janusze to wykorzystają.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

#2030 OFFLINE   Maciej86

Maciej86

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 64 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 25 listopad 2022 - 17:15

O

Użytkownik Maciej86 edytował ten post 25 listopad 2022 - 17:18

#2031 OFFLINE   bambus

bambus

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 86 postów
  • LokalizacjaGdańsk
  • Imię:Piotr

Napisano 25 listopad 2022 - 20:40

Od jutra baza zamknięta. Informacja wisi na stronie z rezerwacjami.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

#2032 OFFLINE   Bartek_C

Bartek_C

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 436 postów
  • LokalizacjaPółnocne rubieże Polski

Napisano 25 listopad 2022 - 20:58

Był ktoś ? Naprawdę zamarzło aż tyle, żeby zamykać ? Miałem jechać w niedzielę i we wtorek...

#2033 OFFLINE   Bartek_C

Bartek_C

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 436 postów

Napisano 27 listopad 2022 - 09:55

Ależ się wkur...m . Rano, prawdopodobnie gdzieś tak około 6-7:00 pojawił się komunikat, że od dziś baza czynna. To w sobotę rano miałby niby być taki lód, że uniemożliwił wypłynięcie/łowienie, a w ciągu dnia roztopił się? Jutro zadzwonię do PZW Elbląg, ciekawe, co mi powiedzą. Oby nie zrobili problemu z reklamacją rezerwacji.

Edit.
na prywatnej grupie na fb " Jezioro Drużno - wieści znad wody " dwie osoby napisały, że wczoraj dwie łódki pływały...

Użytkownik Bartek_C edytował ten post 27 listopad 2022 - 10:33

#2034 OFFLINE   Astral

Astral

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 184 postów

Napisano 27 listopad 2022 - 11:58

Po 9 byla decyzja, ze otwieraja. Zwroty maja byc normalnie jak ktos mial termin to mogl jechac dzisiaj i jeszcze polowic.

#2035 OFFLINE   Bartek_C

Bartek_C

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 436 postów

Napisano 27 listopad 2022 - 12:13

Myślałem, że o wcześniejszej godzinie była decyzja.
No tak, mogłem zacząć pakować się na ryby np. o 9:30, zajechać po towarzyszy wyprawy i żeby być w bazie po 12. Całkiem sensowne to byłoby rozwiązanie. Nie każdy ma, tak jak Ty, "rzut beretem" do Węgli...

Użytkownik Bartek_C edytował ten post 27 listopad 2022 - 12:17

#2036 OFFLINE   mickeN

mickeN

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 postów

Napisano 27 listopad 2022 - 12:22

Grubo ich poje****, jeśli są na bazie i kończą pracę o około 16 00, to już powinni stwierdzić i w razie co dać komunikat na pzw.elblag żeby wędkarze za wczasu wiedzieli, a nie jak to zwykle robia późnym wieczorem, albo jak teraz odjebali nad ranem, gorzej niż w przedszkolu

#2037 OFFLINE   Wojtunio

Wojtunio

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 179 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Wojciech

Napisano 27 listopad 2022 - 12:33

Puki nie zrobią alertu SMS na nr na które były robione rezerwacje to takie akcje będą się dziać co roku. Wiadomo że nie każdy co godzinę sprawdza strony pzw elbląg oraz rezerwacji. Wpuścili zapewne by nie stracić klientów co jadą kawał drogi. Wkurwili sporo wędkarzy.

#2038 OFFLINE   Bartek_C

Bartek_C

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 436 postów

Napisano 27 listopad 2022 - 12:47

Dokładnie, alerty sms byłyby wskazane. Najbardziej mnie zastanawia, jak wyglądał lód na jeziorze. Koło bazy lekko ścięło? Nie dało tego rozbić się np. wiosłem ? Pierwsza wypływająca łódka mogłaby mieć kłopot, reszta popłynęłaby ich torem. Złe warunki atmosferyczne i minusowe temperatury - aż tak władze PZW Elbląg obchodzi komfort termiczny wędkarzy? Jak jest zimno, to trzeba odpowiednio się ubrać i tyle w temacie.

#2039 OFFLINE   ms80

ms80

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 449 postów
  • LokalizacjaPomorskie
  • Imię:Michał

Napisano 27 listopad 2022 - 12:49

Wczoraj sprawdzałem stronę do 24:00. Jeśli komuś zależy na wyjeździe, to sprawdzi, tylko musi się pojawić komunikat. Nie trzeba żadnych alertów SMS,
Ale rozumiem, znajomi w weekend chcieli połowić, więc ogłaszamy „jezioro zamarzło” i można łowić nie mając rezerwacji.

#2040 OFFLINE   Astral

Astral

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 184 postów

Napisano 27 listopad 2022 - 12:59

Myślałem, że o wcześniejszej godzinie była decyzja.
No tak, mogłem zacząć pakować się na ryby np. o 9:30, zajechać po towarzyszy wyprawy i żeby być w bazie po 12. Całkiem sensowne to byłoby rozwiązanie. Nie każdy ma, tak jak Ty, "rzut beretem" do Węgli...

Bartek to, że mam rzut beretem to nie znaczy, że pojechałem na wariata. Zaplanowałem dzień inaczej. Informacji wczoraj wieczorem nie było. Zadzwoniłem o 10 po tym jak odczytałem na fb, że od dzis otwierają.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych