Oddają ludzie łódki , na FB wczoraj z 6 łódek łącznie poszło na środę , czwartek, piątek.
Bardzo niski stan wody, co negatywnie wpływa na wyniki.
Teraz 529 cm na wodowskazie, 15 listopada było 565 cm.
ŻUKOWO (154190080) | Hydro IMGW-PIB
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 30 listopad 2022 - 10:49
Oddają ludzie łódki , na FB wczoraj z 6 łódek łącznie poszło na środę , czwartek, piątek.
Napisano 30 listopad 2022 - 11:52
Napisano 30 listopad 2022 - 12:51
Wyniki są cały czas marne, czy woda wysoka, czy niska .
Napisano 30 listopad 2022 - 13:08
No właśnie o to chodzi w tym roku od samego poczatku jest slabo. Pomimo, ze woda w tym roku odziwo caly czas czysta, a to się przekładalo na wyniki. Znajac zycie ryba dostala w leb...
Tym bardziej nie rozumiem zabijania się tutaj na forum i bicia piany w temacie braku wolnych terminów.
Od kilku lat jeżdżę na Drużno 1-2 razy w roku i statystyka połowów ma tendencję wyraźnie spadkową. Są lepsze wody w kraju.
Napisano 30 listopad 2022 - 13:08
No właśnie o to chodzi w tym roku od samego poczatku jest slabo. Pomimo, ze woda w tym roku odziwo caly czas czysta, a to się przekładalo na wyniki. Znajac zycie ryba dostala w leb...
Kiedy konkretnie dostała w łeb, tak z ciekawości?
Napisano 30 listopad 2022 - 18:41
Kiedy konkretnie dostała w łeb, tak z ciekawości?
W zimę ponieważ była pokrywa lodowa, a wtedy chłopaki z okolic robią swoje.
Ilościowo jest naprawdę lipa. Ja w tym roku wyniki w ciągu dnia od 1 do 6 sztuk.
W poprzednich latach 10+ w ciągu dnia nie był problemem.
Fakt, że w tym roku jest mniej ryb dla trafiają się duże.
Napisano 30 listopad 2022 - 19:07
W zimę ponieważ była pokrywa lodowa, a wtedy chłopaki z okolic robią swoje.
Ilościowo jest naprawdę lipa. Ja w tym roku wyniki w ciągu dnia od 1 do 6 sztuk.
W poprzednich latach 10+ w ciągu dnia nie był problemem.
Fakt, że w tym roku jest mniej ryb dla trafiają się duże.
Napisano 30 listopad 2022 - 19:46
Jest to naprawdę ciekawa teoria. Ktoś coś więcej może napisać? Są jakieś kontrolę na lodzie czy hulaj dusza ?
Lodu raptem4-7 dni i z lodu na pewno szczupaka nie wyciągną . Z tego co rozmawiamy to watahy karasia i leszcza robią swoje. Rybak szczupaka na pewno nie od ławia wiem to na 100%. Sam twierdzę że szczupaka bardzo mało a pływam od samego początku. to co teraz jest z rybą to ja nie ogarniam .
Jutro znowu sprawdzę co jest grane .
Napisano 30 listopad 2022 - 20:37
Napisano 30 listopad 2022 - 20:51
Napisano 30 listopad 2022 - 21:50
Lodu raptem4-7 dni i z lodu na pewno szczupaka nie wyciągną . Z tego co rozmawiamy to watahy karasia i leszcza robią swoje. Rybak szczupaka na pewno nie od ławia wiem to na 100%. Sam twierdzę że szczupaka bardzo mało a pływam od samego początku. to co teraz jest z rybą to ja nie ogarniam .
Jutro znowu sprawdzę co jest grane .
Arek wierzysz w to,że rybak nie odławia?Aż się dziwię,że Ty stary lis w to wierzysz
Użytkownik tomas edytował ten post 30 listopad 2022 - 21:50
Napisano 01 grudzień 2022 - 07:40
Arek wierzysz w to,że rybak nie odławia?Aż się dziwię,że Ty stary lis w to wierzysz
Napisano 01 grudzień 2022 - 10:13
Ja tam słyszę co innego, żę siaty na karasia i leszcza, a szczupak jak wejdzie to też żegna się Drużnem, co widać po wynikach w tym roku A ile Ci kłusole odłowią na lodzie ? Co my mamy za zimy, jakby trzymało od listopada do lutego to przez kilka sezonów bym uwierzył, że wyjebali, ale nie na takim akwenie Osobiście nie widziałem żeby zabrali szczupaka, ale zapewne 99,99% z nas nie widzi, bo tak ma być, proste i logiczne
Napisano 01 grudzień 2022 - 17:12
Napisano 01 grudzień 2022 - 17:30
No tak można było brać rybę i w tym czasie podkreślę to, jak można było brać rybę to ta ryba była i wyniki kilkadziesiąt sztuk na łodzi w listopadzie to nie problem, a teraz jak nie można brać ryby tej ryby nie ma, a siaty były czyli co ? Szczupaki sobie popłynęły gdzieś albo robią protest, że nie będą brać i wolą z głodu umrzeć ?
Napisano 01 grudzień 2022 - 18:04
Napisano 01 grudzień 2022 - 19:33
Czytam wszystkie opinie i pewnie każdy z Was ma trochę racji. Ale ja bym dodał jeszcze jeden czynnik do układanki,pogoda. Jesieni nie mieliśmy w rym roku, z długiego lata przeszliśmy do typowej dla nas ostatnio zimy. I do tego totalny brak wiatru . Nie pamiętam jesieni bez popularnych organów i cyklonów itp. A tu przez miesiąc jeśli nie dłużej nie ma w porywach wiatru więcej niż 20 km/h. A na temat odlowu siatkami... Czy rybacy zrobili by selekcje ryb i zabierali tylko ryby 60-80 cm ? Ciężko mi uwierzyć że rybak wypuści z siatki szczupaka ponad 90 cm czy ponad 100 cm.
Rybak ma zakaz zabrania szczupaka i go nie biorą. Kolega odbiera prawie całą rybę z przystani. Zdarza się że zatrzymują mu auto i proszą o otwarcie auta w celu sprawdzenia czy nie wywozi szczupaka. A co do japonki to ta przegoni szczupaki jak płynie całe stado. Zostało parę lat i japonka przejmie Drużno.
Napisano 01 grudzień 2022 - 20:07
Napisano 01 grudzień 2022 - 20:28
Napisano 01 grudzień 2022 - 21:17
Kol. polak9 pisze, że wie na 100% a Ty pytasz czy on wierzy ☺
Z tego co słyszałem - tylko słyszałem, to rybak ostatnio w ogóle nie łowi w miesiącach w których pływają wędkarze. Twierdzę, że zaniechanie w tym okresie odłowu karasia jest szkodliwe dla tego bagna. Okręg jednak wsłuchuje się w głos wędkarzy i dla naszego lepszego samopoczucia zdrowy rozsądek zawiesza na kołku.
Aż się z tego uśmiałem...Ten rybak na Druznie to dobry chłop,zawsze wypuszczał szczupaki z siatek....Pamiętam Sylwester na Drużnie jakiś czas temu(rybacy nie stawiali siatek jak łowili wędkarze).My spływamy,a rybacy już szykują siatki.....Dobrze,że to tylko takie na leszcza i japonkę.....
1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych