Drużno
#521 OFFLINE
Napisano 08 listopad 2017 - 17:00
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
#522 OFFLINE
Napisano 10 listopad 2017 - 23:30
Dzisiaj dostałem info że niektórzy fajnie połowili
Jedna ekipa kilkanaście/w tym dwie 90+/
Ktoś łowił?
- slawito lubi to
#523 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2017 - 20:27
Ja dałem się namówić i pojechałem dziś na Drużno. Tak jak sądziłem, woda chlew a ryby wykazywały praktycznie zerową aktywność. Miałem 4 bardzo delikatne brania (w tym dwa obcięte ogony). Jedno udało się skutecznie zaciąć, 72cm.
Spośród tych, których spotkałem w porcie znakomita większość kompletnie bez kontaktu z rybą.
- gaweł, slawito i Tomek88 lubią to
#524 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2017 - 17:27
Ja dałem się namówić i pojechałem dziś na Drużno. Tak jak sądziłem, woda chlew a ryby wykazywały praktycznie zerową aktywność. Miałem 4 bardzo delikatne brania (w tym dwa obcięte ogony). Jedno udało się skutecznie zaciąć, 72cm.
Spośród tych, których spotkałem w porcie znakomita większość kompletnie bez kontaktu z rybą.
Dzisiaj podobnie. Woda syf. Wypłynęło ok.10 łodzi. Nas jak i większość ekip wygonił rzęsisty deszcz (ok.14.30). My z kolegą po jednym 58 i 68 cm. Reszta z tego co mówili bez kontaktu.
- gaweł i Assasyn lubią to
#525 OFFLINE
#526 OFFLINE
Napisano 14 listopad 2017 - 11:57
Odważnie: 6:15.... Na szkierach mogłoby się to źle skończyć (kto łowił na szkierach wie co mam na myśli).
Tak czy inaczej piękna ryba, gratulacje!
#527 OFFLINE
Napisano 14 listopad 2017 - 20:01
Śliczna mamuśka
Gratulacje
Mam nadzieję że za dwa tygodnie woda się oczyści
Użytkownik bartsiedlce edytował ten post 14 listopad 2017 - 22:14
- 77robson lubi to
#528 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2017 - 22:34
To dziwne, ja byłem tego dnia na Drużnie i było dość bogato, tzn. 6 ryb wyjetych piękny powyżej metra niestety zerwał się przy samej łodzi, moja wina, do tego kilkanaście brań dodatkowo.
#529 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2017 - 18:50
To dziwne, ja byłem tego dnia na Drużnie i było dość bogato, tzn. 6 ryb wyjetych piękny powyżej metra niestety zerwał się przy samej łodzi, moja wina, do tego kilkanaście brań dodatkowo.
Bo jedni na tej wodzie potrafią łowić innym idzie tochę gorzej
#530 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2017 - 21:05
Matteoo, on 15 Nov 2017 - 22:34, said:
Te które spadły zawsze są największe , niestety ja takich ryb nie liczę. Kilkanaście brań i tylko 6 wyjętych?
Jak dla mnie 6 wyjętych ryb o tej porze roku to raczej nie jest na bogato, chyba że są to duże ryby (powiedzmy 80+).
"Bo jedni na tej wodzie potrafią łowić innym idzie tochę gorzej :)"- oho, mamy zamiejscowego eksperta od Drużna ...
Do brzegu, dziś byłem kolejny raz na Drużnie. Ryby brały chimerycznie, raczej na czystej wodzie lub lekko mętnej. Średniej wielkości gumy (18-20cm). Były momenty bardzo agresywnego brania a czasem ryby tylko skubały lub odprowadzały przynęty. Ogólnie wyjąłem 9 ryb. Wielkość nie powala: 50-78cm.
Mój kolega na sąsiedniej łodzi wyjął równe 100cm !.
Jutro spróbuję kolejny raz !
#531 ONLINE
Napisano 16 listopad 2017 - 21:25
Jutro spróbuję kolejny raz
Masz moze kolego miejsce na lodce na jutro?
#532 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2017 - 22:31
Matteoo, on 15 Nov 2017 - 22:34, said:
Te które spadły zawsze są największe , niestety ja takich ryb nie liczę. Kilkanaście brań i tylko 6 wyjętych?
Jak dla mnie 6 wyjętych ryb o tej porze roku to raczej nie jest na bogato, chyba że są to duże ryby (powiedzmy 80+).
"Bo jedni na tej wodzie potrafią łowić innym idzie tochę gorzej :)"- oho, mamy zamiejscowego eksperta od Drużna ...
Do brzegu, dziś byłem kolejny raz na Drużnie. Ryby brały chimerycznie, raczej na czystej wodzie lub lekko mętnej. Średniej wielkości gumy (18-20cm). Były momenty bardzo agresywnego brania a czasem ryby tylko skubały lub odprowadzały przynęty. Ogólnie wyjąłem 9 ryb. Wielkość nie powala: 50-78cm.
Mój kolega na sąsiedniej łodzi wyjął równe 100cm !.
Jutro spróbuję kolejny raz
jaki tam "ekspert" choć daleko mam to wodę znam od gówniarza bo rodzinka z Elbląga i Raczek... Pamiętam piekne czasy na tej wodzie...ale co poradzić. Coraz bardziej chimeryczna się robi ... tyle w temacie
- polak9 lubi to
#533 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2017 - 21:54
Dziś również bez rewelacji, wyjąłem 7szt., 50-70cm (koledzy z łodzi 1 i 3szt). Kilka spadów, brania bardzo delikatne. Myślę, że spadek ciśnienia spowodował tak słabą aktywność ryb.
Szydlos, jeżeli pamiętasz Drużno z "dawnych lat" (powiedzmy 2005-2010) to przyznasz, że w tej chwili to już jedynie smutne wspomnienie tamtego łowiska. Obecne wyniki są śmiechu warte w porównaniu do dawnych i z roku na rok coraz gorsze:(.
- polak9 lubi to
#534 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2017 - 22:55
Dziś również bez rewelacji, wyjąłem 7szt., 50-70cm (koledzy z łodzi 1 i 3szt). Kilka spadów, brania bardzo delikatne. Myślę, że spadek ciśnienia spowodował tak słabą aktywność ryb.
Szydlos, jeżeli pamiętasz Drużno z "dawnych lat" (powiedzmy 2005-2010) to przyznasz, że w tej chwili to już jedynie smutne wspomnienie tamtego łowiska. Obecne wyniki są śmiechu warte w porównaniu do dawnych i z roku na rok coraz gorsze:(.
2005- dziwne lata piszesz kolego-chyba że kłusoli/ / bo Drużno od 2007 do łowienia było dostępne,chyba że daty mi się pomyliły ,no kłusole miejscowi to łowili wtedy /
I nie pisz że wyniki są śmiechu warte
Trzeba wodę trochę znać
Ja tam łowię od początku i może nie mam takiego '"doświadczenia" ale zawsze coś tam się złowiło
Zapytaj Maćka Zanderixa bo on dla mnie znawcą najlepszym Drużna jest
#535 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2017 - 22:56
Jak myślicie -dlaczego?
Rybacy, kłusole czyli złodzieje , kormorany czy wędkarze?
#536 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2017 - 23:41
#537 OFFLINE
Napisano 18 listopad 2017 - 08:56
2005- dziwne lata piszesz kolego-chyba że kłusoli/ / bo Drużno od 2007 do łowienia było dostępne,chyba że daty mi się pomyliły ,no kłusole miejscowi to łowili wtedy /
I nie pisz że wyniki są śmiechu warte
Trzeba wodę trochę znać
Ja tam łowię od początku i może nie mam takiego '"doświadczenia" ale zawsze coś tam się złowiło
Zapytaj Maćka Zanderixa bo on dla mnie znawcą najlepszym Drużna jest
Witam , była możliwość łowić wcześniej przed 2005r. ale za dobrą flaszkę i nie cały dzień
Assasyn@ ma rację bo jest słabo i coraz słabiej z roku na rok. Ostatni raz z 30szt. dziennie to doszedłem 3 lata temu. Myślę że też duże znaczenie ma woda jej kolor .
Taki syf i zamulenie nie występował wcześniej w tak długim czasie. kiedyś rybacy walili szczupaki ostro teraz nie sprzedają go dużo a kormoranów jesp pełno nie mówię o wydrach mega wielkich.
- Tomek88 lubi to
#538 ONLINE
Napisano 18 listopad 2017 - 09:57
- mario, godski i ManieQ lubią to
#539 OFFLINE
Napisano 18 listopad 2017 - 10:14
Wędkarzy jest mniej i łowią mniej. Kiedyś duże ryby były odławiane i pozyskiwana była z nich ikra .
Musiało minąć parę lat żeby doszli do wniosku że duże zdychają po takim zabiegu i teraz dojone są średniaki taki Drużnowy wymiar.
Kłusoli jest tyle samo a może i mniej. Ja myślę że szczupak się rozproszył i ciężko go teraz namierzyć plus brak leszcza w jeziorze.
#540 OFFLINE
Napisano 18 listopad 2017 - 14:02
Witam , była możliwość łowić wcześniej przed 2005r. ale za dobrą flaszkę i nie cały dzień
Assasyn@ ma rację bo jest słabo i coraz słabiej z roku na rok. Ostatni raz z 30szt. dziennie to doszedłem 3 lata temu. Myślę że też duże znaczenie ma woda jej kolor .
Taki syf i zamulenie nie występował wcześniej w tak długim czasie. kiedyś rybacy walili szczupaki ostro teraz nie sprzedają go dużo a kormoranów jesp pełno nie mówię o wydrach mega wielkich.
Taak za flaszkę można wszystko
Prawdą jest to że zębatych jest mniej ale to już chyba w całym kraju się tak dzieje a poza tym większość łowi w tych samych miejscach i zaczyna być jak na Żarnowcu/ryby są ale ostrożne /
A miejscówek jest jeszcze dużo i nie są odkryte/niektórzy nie chwalą się co jest w pewnym sensie zrozumiałe /
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych