Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Drużno

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2247 odpowiedzi w tym temacie

#521 OFFLINE   jacekp29

jacekp29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1656 postów
  • Imię:Jacek
  • Nazwisko:Popławski

Napisano 08 listopad 2017 - 17:00

Nie jest źle, będzie cały czas wiało z południa. Czyli będzie wypychać wodę z Drużna.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

#522 OFFLINE   gaweł

gaweł

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1275 postów
  • LokalizacjaGdańsk Osowa
  • Imię:Paweł

Napisano 10 listopad 2017 - 23:30

Dzisiaj dostałem info że niektórzy fajnie połowili ;)

Jedna ekipa kilkanaście/w tym dwie 90+/

Ktoś łowił?

• slawito lubi to

#523 OFFLINE   Assasyn

Assasyn

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 37 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:-

Napisano 12 listopad 2017 - 20:27

Ja dałem się namówić i pojechałem dziś na Drużno. Tak jak sądziłem, woda chlew a ryby wykazywały praktycznie zerową aktywność. Miałem 4 bardzo delikatne brania (w tym dwa obcięte ogony). Jedno udało się skutecznie zaciąć, 72cm.

Spośród tych, których spotkałem w porcie znakomita większość kompletnie bez kontaktu z rybą.

• gaweł, slawito i Tomek88 lubią to

#524 OFFLINE   slawito

slawito

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 595 postów
  • LokalizacjaGdynia
  • Imię:Sławek

Napisano 13 listopad 2017 - 17:27

Ja dałem się namówić i pojechałem dziś na Drużno. Tak jak sądziłem, woda chlew a ryby wykazywały praktycznie zerową aktywność. Miałem 4 bardzo delikatne brania (w tym dwa obcięte ogony). Jedno udało się skutecznie zaciąć, 72cm.

Spośród tych, których spotkałem w porcie znakomita większość kompletnie bez kontaktu z rybą.

Dzisiaj podobnie. Woda syf. Wypłynęło ok.10 łodzi. Nas jak i większość ekip wygonił rzęsisty deszcz (ok.14.30). My z kolegą po jednym 58 i 68 cm. Reszta z tego co mówili bez kontaktu. 

• gaweł i Assasyn lubią to

#525 OFFLINE   SID

SID

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 833 postów
  • LokalizacjaŚrem https://www.youtube.com/watch?v=Sy7k5ZgA_RU
  • Imię:Roger
  • Nazwisko:Sikora

Napisano 14 listopad 2017 - 00:20

#526 OFFLINE   Assasyn

Assasyn

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 37 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 14 listopad 2017 - 11:57

Odważnie: 6:15...:). Na szkierach mogłoby się to źle skończyć (kto łowił na szkierach wie co mam na myśli).

Tak czy inaczej piękna ryba, gratulacje!

#527 OFFLINE   gaweł

gaweł

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1275 postów

Napisano 14 listopad 2017 - 20:01

Śliczna mamuśka :)

Gratulacje :)

Mam nadzieję że za dwa tygodnie woda się oczyści ;)  

Użytkownik bartsiedlce edytował ten post 14 listopad 2017 - 22:14

• 77robson lubi to

#528 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Robert

Napisano 15 listopad 2017 - 22:34

To dziwne, ja byłem tego dnia na Drużnie i było dość bogato, tzn. 6 ryb wyjetych piękny powyżej metra niestety zerwał się przy samej łodzi, moja wina, do tego kilkanaście brań dodatkowo.

#529 OFFLINE   szydłoś

szydłoś

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 605 postów
  • LokalizacjaBiebrzańska Kraina
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Sz.

Napisano 16 listopad 2017 - 18:50

To dziwne, ja byłem tego dnia na Drużnie i było dość bogato, tzn. 6 ryb wyjetych piękny powyżej metra niestety zerwał się przy samej łodzi, moja wina, do tego kilkanaście brań dodatkowo.

Bo jedni na tej wodzie potrafią łowić innym idzie tochę gorzej :) 

#530 OFFLINE   Assasyn

Assasyn

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 37 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 16 listopad 2017 - 21:05

Matteoo, on 15 Nov 2017 - 22:34, said:snapback.png

Bo jedni na tej wodzie potrafią łowić innym idzie tochę gorzej  :)

Te które spadły zawsze są największe :P, niestety ja takich ryb nie liczę. Kilkanaście brań i tylko 6 wyjętych?

Jak dla mnie 6 wyjętych ryb o tej porze roku to raczej nie jest na bogato, chyba że są to duże ryby (powiedzmy 80+).

"Bo jedni na tej wodzie potrafią łowić innym idzie tochę gorzej  :)"- oho, mamy zamiejscowego eksperta od Drużna :)...

Do brzegu, dziś byłem kolejny raz na Drużnie. Ryby brały chimerycznie, raczej na czystej wodzie lub lekko mętnej. Średniej wielkości gumy (18-20cm). Były momenty bardzo agresywnego brania a czasem ryby tylko skubały lub odprowadzały przynęty. Ogólnie wyjąłem 9 ryb. Wielkość nie powala: 50-78cm.

Mój kolega na sąsiedniej łodzi wyjął równe 100cm :)!.

Jutro spróbuję kolejny raz :)!

#531 ONLINE   kristov

kristov

Forumowicz

• Twórcy
  • PipPip
  • 385 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Krzysztof

Napisano 16 listopad 2017 - 21:25

Jutro spróbuję kolejny raz :)

Masz moze kolego miejsce na lodce na jutro?

#532 OFFLINE   szydłoś

szydłoś

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 605 postów
  • LokalizacjaBiebrzańska Kraina
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Sz.

Napisano 16 listopad 2017 - 22:31

Matteoo, on 15 Nov 2017 - 22:34, said:snapback.png

Bo jedni na tej wodzie potrafią łowić innym idzie tochę gorzej  :)

Te które spadły zawsze są największe :P, niestety ja takich ryb nie liczę. Kilkanaście brań i tylko 6 wyjętych?

Jak dla mnie 6 wyjętych ryb o tej porze roku to raczej nie jest na bogato, chyba że są to duże ryby (powiedzmy 80+).

"Bo jedni na tej wodzie potrafią łowić innym idzie tochę gorzej  :)"- oho, mamy zamiejscowego eksperta od Drużna :)...

Do brzegu, dziś byłem kolejny raz na Drużnie. Ryby brały chimerycznie, raczej na czystej wodzie lub lekko mętnej. Średniej wielkości gumy (18-20cm). Były momenty bardzo agresywnego brania a czasem ryby tylko skubały lub odprowadzały przynęty. Ogólnie wyjąłem 9 ryb. Wielkość nie powala: 50-78cm.

Mój kolega na sąsiedniej łodzi wyjął równe 100cm :)!.

Jutro spróbuję kolejny raz :)

jaki tam "ekspert"  :) choć daleko mam to wodę znam od gówniarza bo rodzinka z Elbląga i Raczek... Pamiętam piekne czasy na tej wodzie...ale co poradzić. Coraz bardziej chimeryczna się robi ... tyle w temacie 

• polak9 lubi to

#533 OFFLINE   Assasyn

Assasyn

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 37 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 17 listopad 2017 - 21:54

Dziś również bez rewelacji, wyjąłem 7szt., 50-70cm (koledzy z łodzi 1 i 3szt). Kilka spadów, brania bardzo delikatne. Myślę, że spadek ciśnienia spowodował tak słabą aktywność ryb. 

Szydlos, jeżeli pamiętasz Drużno z "dawnych lat" (powiedzmy 2005-2010) to przyznasz, że w tej chwili to już jedynie smutne wspomnienie tamtego łowiska. Obecne wyniki są śmiechu warte w porównaniu do dawnych i z roku na rok coraz gorsze:(.

• polak9 lubi to

#534 OFFLINE   gaweł

gaweł

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1275 postów

Napisano 17 listopad 2017 - 22:55

Dziś również bez rewelacji, wyjąłem 7szt., 50-70cm (koledzy z łodzi 1 i 3szt). Kilka spadów, brania bardzo delikatne. Myślę, że spadek ciśnienia spowodował tak słabą aktywność ryb. 

Szydlos, jeżeli pamiętasz Drużno z "dawnych lat" (powiedzmy 2005-2010) to przyznasz, że w tej chwili to już jedynie smutne wspomnienie tamtego łowiska. Obecne wyniki są śmiechu warte w porównaniu do dawnych i z roku na rok coraz gorsze:(.

2005- dziwne lata piszesz kolego-chyba że kłusoli/ :ph34r: / bo Drużno od 2007 do łowienia było dostępne,chyba że daty mi się pomyliły ;),no kłusole miejscowi to łowili wtedy :D /

I nie pisz że wyniki są śmiechu warte :rolleyes:

Trzeba wodę trochę znać ;)

Ja tam łowię od początku i może nie mam takiego '"doświadczenia" ale zawsze coś tam się złowiło :P

Zapytaj Maćka Zanderixa bo on dla mnie znawcą najlepszym Drużna jest ;)

#535 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15678 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 17 listopad 2017 - 22:56

Jak myślicie -dlaczego?

Rybacy, kłusole czyli złodzieje , kormorany czy wędkarze?

#536 OFFLINE   bociankrasna

bociankrasna

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 17 listopad 2017 - 23:41

Wg mnie rybacy i kłusole. Ta woda dla wędkarzy czynna tylko od września do tego mocno zarośnieta źeby szybko ją wyłowić. Jest jedyne jezioro pzw gdzie są rybacy. Do tego zarybiane ze składek takźe trochę złodziejstwo.

#537 OFFLINE   polak9

polak9

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 403 postów
  • LokalizacjaPasłęk
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:B..

Napisano 18 listopad 2017 - 08:56

2005- dziwne lata piszesz kolego-chyba że kłusoli/ :ph34r: / bo Drużno od 2007 do łowienia było dostępne,chyba że daty mi się pomyliły ;),no kłusole miejscowi to łowili wtedy :D /

I nie pisz że wyniki są śmiechu warte :rolleyes:

Trzeba wodę trochę znać ;)

Ja tam łowię od początku i może nie mam takiego '"doświadczenia" ale zawsze coś tam się złowiło :P

Zapytaj Maćka Zanderixa bo on dla mnie znawcą najlepszym Drużna jest ;)

Witam , była możliwość łowić wcześniej przed 2005r. ale za dobrą flaszkę i nie cały dzień ;)

Assasyn@ ma rację bo jest słabo i coraz słabiej z roku na rok. Ostatni raz z 30szt. dziennie to doszedłem 3 lata temu. Myślę że też duże znaczenie ma woda jej kolor .

Taki syf i zamulenie nie występował wcześniej w tak długim czasie. kiedyś rybacy walili szczupaki ostro teraz nie sprzedają go dużo a kormoranów jesp pełno nie mówię o wydrach mega wielkich.

• Tomek88 lubi to

#538 ONLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5862 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 18 listopad 2017 - 09:57

Czyli jeśli rybacy kiedyś walili go ostro i można było złowić 30sz/dzień, a teraz rybacy go nie łowią za to wędkarzy zdecydowanie więcej i jest coraz słabiej, to wniosek nasuwa się sam że wędkarze są skuteczniejsi w wybijaniu ryby od rybaka.
  • mario, godski i ManieQ lubią to

#539 OFFLINE   polak9

polak9

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 403 postów
  • LokalizacjaPasłęk
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:B..

Napisano 18 listopad 2017 - 10:14

Wędkarzy jest mniej i łowią mniej. Kiedyś duże ryby były odławiane i pozyskiwana była z nich ikra .

Musiało minąć parę lat żeby doszli do wniosku że duże zdychają po takim zabiegu i teraz dojone są średniaki taki Drużnowy wymiar.

Kłusoli  jest tyle samo a może i mniej. Ja myślę że szczupak się rozproszył i ciężko go teraz namierzyć plus brak leszcza w jeziorze.

#540 OFFLINE   gaweł

gaweł

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1275 postów

Napisano 18 listopad 2017 - 14:02

Witam , była możliwość łowić wcześniej przed 2005r. ale za dobrą flaszkę i nie cały dzień ;)

Assasyn@ ma rację bo jest słabo i coraz słabiej z roku na rok. Ostatni raz z 30szt. dziennie to doszedłem 3 lata temu. Myślę że też duże znaczenie ma woda jej kolor .

Taki syf i zamulenie nie występował wcześniej w tak długim czasie. kiedyś rybacy walili szczupaki ostro teraz nie sprzedają go dużo a kormoranów jesp pełno nie mówię o wydrach mega wielkich.

Taak za flaszkę można wszystko ;)

Prawdą jest to że zębatych jest mniej ale to już chyba w całym kraju się tak dzieje a poza tym większość łowi w tych samych miejscach i zaczyna być jak na Żarnowcu/ryby są ale ostrożne ;) /

A miejscówek jest jeszcze dużo i nie są odkryte/niektórzy nie chwalą się co jest w pewnym sensie zrozumiałe ;) /

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych