Do której godziny trzeba spłynąć ?
jakub75, jakbyś mógł, to sprawdź i napisz poziom wody w bazie w sobotę. I oczywiście, czy coś się działo
https://hydro.imgw.p...12,true,false,0
https://komunikaty.t...rskie/stany-wod
Tutaj masz online stany.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 16 wrzesień 2021 - 23:07
Do której godziny trzeba spłynąć ?
jakub75, jakbyś mógł, to sprawdź i napisz poziom wody w bazie w sobotę. I oczywiście, czy coś się działo
https://hydro.imgw.p...12,true,false,0
https://komunikaty.t...rskie/stany-wod
Tutaj masz online stany.
Napisano 17 wrzesień 2021 - 08:01
Napisano 20 wrzesień 2021 - 08:52
Dwa dni łowienia, w sobotę z @Trociarz, w niedzielę z @Framuga (dzięki Panowie)!, w sumie sześć ryb na łódce, w większości króciaki (więc bez szału), natomiast trafiła się też sztuka 103 cm.
Mieliśmy wrażenie, że ochłodzenie dezaktywowało ryby, bo długie godziny bez kontaktu. Brania albo na wahadłówkę, albo na seledynową gumę. Można łowić nie tylko w kanale - aż byłem zaskoczony,
że we wrześniu było tyle fragmentów wolnej wody. Wczoraj woda bardziej przejrzysta niż w sobotę.
Napisano 20 wrzesień 2021 - 12:00
Brawo
Napisano 20 wrzesień 2021 - 20:26
Oby to że włodarze w końcu zrozumieli iż bez możliwości beretowanania szczupaków także będą mieli 100% obłożnie łodzi przyniesie wymierne efekty w najbliższych latach i Drużno wróci to stanu z przed 6-10 lat wstecz.....mam nadzieję.
Napisano 20 wrzesień 2021 - 20:56
a ja myślę, że to nic nie da
dopóki będą rybacy, to jakiś no kill nic nie zmieni
rybak w trakcie dnia wyjmie z wody tyle, co wszyscy wędkarze w miesiąc
Napisano 21 wrzesień 2021 - 14:09
Napisano 21 wrzesień 2021 - 20:29
Kol. SumTakZwanyOlimpijczyk Rybacy już od dawna maja zakaz zabierania Szczupaka, a czy to robią to oddzielna kwestia.Ale sądzę że nie ryzykują wiele mając tyle innych gatunków tam.
W tym jeziorze jest multum szczupaka. Rybacy mogą łapać tylko białą rybę i nawet jak kłusują to na małą skalę. Na każdej wodzie są dni bez efektu, tu za to są dni gdy złapać można kilkadziesiąt sztuk. Problemem jest ogromna populacja japonki, ale to powinno dać szczupakom szybki przyrost i niestety brak zainteresowania naszymi przynętami.
tak zapytam tylko kiedy kolega tam pierwszy raz łowił w życiu?? Który to rok był? Na pewno porównując PL realia nadal jest tam zdrowa populacja szczupaka. Ale jak ktoś łowił tam w pierwszych 3-4 latach po udostępnieniu dla wędkarzy a teraz widzi WIELKĄ różnicę, i w ilości i w jakości. Wiadomo dzień dniu nie równy, ale kiedyś z jednego dosłownie kotwiczenia można było zdjąć 3-5-7 pajków 70-85 cm bo tak miałem nie raz. Ale w ostatnich latach chyba to nie do osiągnięcia? Ja już tam 2 sezony nie byłem ale ostatnie wypady jakie pamiętam to wyglądały tak że na 2-3 dni łowienia tam trafiał się jakiś rodzynek 85-100 cm ,ale brakowało ryb 65-80, brało czasami sporo ale takich około 60taków i mniejszych. Także @Matteoo szczupaka to tam było Multum tak w latach 2006 -2010 na pewno, i nigdzie nawet w Szwecji nie połowił byś tak jak tam wtedy. Teraz bym nad tym polemizował Choć to nadal woda o wielkich możliwościach , którą zawsze mam w pamięci.I do tegorocznego Sierpnia miałem z niej PB szczupaka od bodajże 2008
PS. Teraz zauważyłem że Kolega z Elbląga to pewnie zna przesmyki od Raczek i Tyny i łowił wcześniej jak można było hehe
Użytkownik szydłoś edytował ten post 21 wrzesień 2021 - 20:31
Napisano 21 wrzesień 2021 - 22:27
Napisano 29 wrzesień 2021 - 10:54
Witam Dzieje się coś w ostatnich dniach?
Napisano 29 wrzesień 2021 - 13:18
Napisano 29 wrzesień 2021 - 14:32
Napisano 01 październik 2021 - 23:48
Napisano 02 październik 2021 - 05:12
Napisano 02 październik 2021 - 16:56
Napisano 02 październik 2021 - 21:32
Echo tylko do temperatury.
Panowie, takie pytanie. Jak u Was z wynikami w kanale? Lowicie tam w ogóle? Przyznam, że na te kilka dobrych dniowek przerobionych na D. Ani razu nie miałem kontaktu.
Podobnie na ujściu tej rzeki na przeciwległym brzegu, głębsza woda, ale jakby zupełnie martwa.
W zeszłym roku sporo łowiłem w kanale i zawsze po kilka/kilkanaście sztuk wychodziło. W miejsu na przeciwko bazy też były ładne wyniki, tam złapałem oksa 40cm.
Napisano 04 październik 2021 - 09:48
Napisano 04 październik 2021 - 10:43
Jak ryba wejdzie w kanał to można fajnie połapać. W tamtym roku była świetna zabawa, no rozlewiskach cisza a a kanale Eldorado.
ale ostatnie dwa dni cienizna, cos ok 7 łódek na wodzie i rzadko kto miał jakikolwiek kontakt z rybą /głownie okonek/ nie mówiąc o zaczepieniu czegokolwiek zarówno na płyciznach jak i na kanale, trzeba czekać
Napisano 04 październik 2021 - 11:25
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych