Zbieramy po cichu ... a potem gały wyskoczą Ci z orbit!!!
Użytkownik BOB edytował ten post 25 wrzesień 2023 - 22:36
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 25 wrzesień 2023 - 22:28
Zbieramy po cichu ... a potem gały wyskoczą Ci z orbit!!!
Użytkownik BOB edytował ten post 25 wrzesień 2023 - 22:36
Napisano 12 grudzień 2023 - 19:53
Powoli coraz bliżej jest mi do tytułu "zbieracza" niż po prostu "użytkownika" Salmiaków. Wprawne oko może dopatrzeć się na zdjęciu perełek. Brakuje mi jeszcze kilku egzemplarzy. Zaczynając od egzotycznego Dinner Bella a kończąc na popularnych Jackach czy też Thrillach. Większość z tych woblerów będzie u mnie mieć swoją spokojną emeryturę. Największe nadzieje pokładam w powierzchniowcach, chciałbym aby skusiły nie jednego nocnego suma.
Najśmieszniejsze jest to, że te kilkunastoletnie wyroby można kupować taniej niż aktualnie produkowane, łuszczące się wytwory Salmo. Wiadomo, niektóre modele ciężej dostać, jednak większość z nich spokojnie można kupić z drugiej ręki i to jeszcze przebierając w kolorach.
Te najciekawsze woblery w mojej kolekcji, zawdzięczam koledze Michałowi za co jestem mu dozgonnie wdzięczny.
Salmo.jpg 137,85 KB 15 Ilość pobrań
Napisano 10 styczeń 2024 - 11:56
Użytkownik Maweric88 edytował ten post 10 styczeń 2024 - 12:02
Napisano 10 styczeń 2024 - 12:33
Wąski ster i zdaje się, że są na tych sterach są napisy. Jeśli tak to szału nie będzie.
Napisano 10 styczeń 2024 - 15:46
Napisano 10 styczeń 2024 - 15:51
Wiele podpowiedziałeś Sławku nie ma co ....
A co ja mam więcej podpowiedzieć w wątku salmo kolekcje ? To nie są kolekcjonerskie wobki i tyle. Resztę można znaleźć na olx albo allegro albo wystawić na tutejszej giełdzie.
..., alle skoro krytyka tak leciutko ci przyszła to na pewno zaraz elaborat z wyceną tutaj wrzucisz dla kolegi.
Napisano 10 styczeń 2024 - 16:07
Napisano 10 styczeń 2024 - 16:53
Za to twoje wynoszą na piedestały. I niech tak pozostanie.
Co do wartości. Ja doskonale wiem ile są warte dla mnie co nie znaczy, że dla kogoś innego ta wartość może być choćby podobna. Stąd to tylko i wyłącznie szacunki na tzw. oko bez podawania konkretnych wartości bo jak wiadomo wszem i wobec każdy towar jest warto dokładnie tyle ile ktoś za niego zaoferuje i zapłaci.
Napisano 10 styczeń 2024 - 16:59
Cześć/ witam czy ktoś może mi pomóc wycenić? Te woblery. Gdyby ktoś był chętny proszę o priv
Przydało by się lepsze zdjęcie z widokiem szczegółów typu stery, oczka, napisy, itp.
Ale ogólnie wyglądają na bieżącą produkcję.
Napisano 10 styczeń 2024 - 17:53
Napisano 10 styczeń 2024 - 19:48
Napisano 10 styczeń 2024 - 20:36
30zł za woblera.
20zł to trochę za duża promocja na Salmo. O ile te wobki to Salmo. Wyglądają bardzo podobnie.
Napisano 10 styczeń 2024 - 22:34
minnow 5 trout na allegro kosztuje tyle koło 30zl więc dlaczego ktoś za używkę ma płacić tyle co za nowy?
Tak wykombinowałem : Kupuje gość dziesięć sztuk. Testuje w wannie. Wybiera pracujące poprawnie ( około 30%). Te najlepsze wystawia do sprzedaży, oczywistym jest, że muszą być dużo droższe. Pozostałe sprzedaje w cenie "normalnej". Te, które nie znajdą nabywcy wkłada do szuflady i po paru latach wystawia z dopiskiem vintage - Teraz cena może poszybować . I wszystko jasne .
Napisano 11 styczeń 2024 - 09:58
—————„minnow 5 trout na allegro kosztuje tyle koło 30zl więc dlaczego ktoś za używkę ma płacić tyle co za nowy?”
Napisano 20 styczeń 2024 - 12:15
Witam,
moze jeszcze nie za bardzo kolekcjonerskie, jednakze rzadko juz spotykane Salmo TENO 6 cm:
IMG_1741_Easy-Resize.com.jpg 78,39 KB 11 Ilość pobrań
Pozdrawiam serdecznie
Martin
Napisano 20 styczeń 2024 - 13:11
Witam,
moze jeszcze nie za bardzo kolekcjonerskie, jednakze rzadko juz spotykane Salmo TENO 6 cm:
Pozdrawiam serdecznie
Martin
Teno w malowaniu biedronki jeszcze nie widziałem
Napisano 20 styczeń 2024 - 16:03
Ja ma je w takich opakowaniach-chyba na Finlandię
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych