Kij sandaczowy... budżetowy
#81 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2010 - 13:06
Tak czy inaczej bardzo dziękuję wszystkim za rady, może kiedyś będę miał okazję pochwalić się na forum złowionymi okazami. Pozdrawiam
#82 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2010 - 14:08
Potrzebuję wędki w miarę uniwersalnej gdyż nad wodę zabieram zazwyczaj jeden kij i spaceruję z nim wzdłuż brzegu.
[/quote]
Tu nie znajdziesz szerokiego zastosowania.
Piszę ponieważ oglądałem go kiedyś właśnie z zamiarem kupna. To pałka nie wędką (chociaż i pałka bywa potrzebna )
[/quote]
Potwierdzam.
Nadaje się jako kijek do ciężkiego opadu, ale zupełnie nie widzę go jako kij uniwersalny.
#83 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2010 - 11:21
Życze udnaych zakupów.
#84 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2011 - 13:00
Jakie macie o nim zdanie??
Trzymałem kijek cąłkiem fajny (do plus minus 200zł)
#85 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2011 - 14:04
Moim skromnym zdaniem to najlepsza sandaczowa wklejanka na rynku.
Miałem przez kilka lat pierwsze wydanie tego kija i dla mnie był idealny na jeziorowe, sandaczowe łowy tak z brzegu jak i z łodzi. Trzeba jednak zaznaczyć, że zdecydowanie do gum nie woblerów.
Oczywiście jak większość z nas postanowiłem go wymienić na coś lepszego. Wybór padł na Batsona HS 1021F. Swojego Dragona sprzedałem i po przetestowaniu Batsona badzo szybko ponownie kupiłem kolejnego Dragona od kolegi forowicza Saw_olsztyn.
To jest kij z ubiegłego roku z pseudo rezonansem i w moim odczuciu jest nieco gorszy od wcześniej posiadanego, ale do moich zastosowań zdecydowanie lepszy od Batsona.
Pozdrawiam,
drzejko
#86 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2011 - 14:21
Czasem zerkam za taką budżetówką dla taty.
#87 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2011 - 14:46
Tylko,że Team Dragon to kwota dwa razy taka:)
A Dragon Millenium Zander (cena jak za XT Jaxona) to znowu nie wypał jak uj...Te wymienne szczytówki to tragedia...Gdzies na forum ktoś nawet pokazywał jak to wygląda:D Przy ugięciu itd--szok w złym tego słowa znaczeniu
Jaxon wypada o niebo lepiej -->w moim odczuciu:)
Jest jeszcze Robinson Cortez za +- 260zł.....Ale nie trzymałem..
#88 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2011 - 15:32
Czy te firmy nie mogą produkować normalnych kijów? Zwykły, dość sztywny kij do uncji - mission impossible dla polskich firm.
#89 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2011 - 16:27
Jest jeszcze Robinson Cortez za +- 260zł.....Ale nie trzymałem..
Witam,
Jeśli masz na myśli Robinson Cortez Power Jig to istotnie jest to wklejanka. Używam go od jakiegoś czasu i uważam, że jest to całkiem fajny kijek za takie pieniądze ale raczej określiłbym go jako uniwersalny spinning do gumek na wody stojące niż jako specjalistyczną wklejkę sandaczową gdyż dolnik jest jak dla mnie trochę zbyt mało sztywny do zacinania bardzo szybkich brań. Ma za to trochę głębsze ugięcie pod obciążeniem niż typowe wklejanki i nieźle moim zdaniem trzyma rybę. Łowię na niego sandacze w jeziorze ale myślę, że w podobnej cenie znajdą się lepsze opcje chociaż podkreślam, że jestem raczej amatorem . Sam teraz będę rozglądał się za nowym kijem ale już z pełnej rury.
Pozdrawiam.
#90 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2011 - 18:58
Dragona kupisz za 280 zł w sklepach internetowych, w niektórych możesz znaleźć jeszcze starą wersję wg mnie jest lepsza.
Pozdrawiam,
drzejko
#91 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2011 - 09:06
Bobesku,
Dragona kupisz za 280 zł w sklepach internetowych, w niektórych możesz znaleźć jeszcze starą wersję wg mnie jest lepsza.
Pozdrawiam,
drzejko
280?? Ale to chyba tego Silver Edition???
Bo zwykły TD to taniej niż 350zł nie widziałem:)
Z tym ,że ja będę szukał coś nie krótszego niż 240 i typowo do gumek ......(wklejki bez wymiennych szczytówek:D).....
Narazie mam na oku tego Jaxona XT no i Corteza
Ale jeżeli TD-zanderkowe są w tej cenie co kolega wyżej pisał to sprawa jest jasna co wybiorę
#92 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2011 - 09:13
#93 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2011 - 09:36
#95 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2011 - 13:41
#96 OFFLINE
Napisano 03 lipiec 2011 - 10:49
Pozdro
Rafał
#97 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2012 - 18:30
#98 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2012 - 18:38
#99 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2012 - 18:43
Warto zapłacić więcej ale dla mnie to miodzio maszynka do takich przynęt, jest teź lekki
A w tym budzecie to jakiś dragon chyba .
#100 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2012 - 18:47
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych