TURAWA
#41 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2009 - 20:29
Każdy z nas ma inne zdanie na ten temat, a co mnie osobiście bardzo cieszy to, to że potrafimy na ten temat kulturalnie rozmawiać.
Nam tu adrenalina skacze, a PZW i tak zrobi im się żywnie będzie podobało.
Mi pozostaje mieć nadzieję, że niezależnie od tego co postanowią ( działacze PZW), brać mięsiarska wymrze, a my będziemy mieli okazję spotkać się na Turawie łowiąc piękne sandacze. Czego sobie w Wam życzę.
Swoja drogą to może w przyszłym roku zorganizować mały zlocik na Turawie ??
- Lolson lubi to
#42 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2009 - 21:40
Swoja drogą to może w przyszłym roku zorganizować mały zlocik na Turawie ??
myśle o tym intensywnie i mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie,
pzdr
- mar23 lubi to
#43 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2009 - 21:45
#44 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2009 - 21:46
pzdr
#45 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2009 - 18:56
Tak że zastanówmy się czy zasługujemy na możliwość trolowania, skoro większość z nas limity ma w dupie. Do wszystkiego trzeba dorosnąć.
Pojawiają się w okręgu głosy o tworzeniu łowisk No Kill, jak trafi na Turawe to dopiero będzie płacz i rwanie włosów z głowy.
#46 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2009 - 19:13
Pojawiają się w okręgu głosy o tworzeniu łowisk No Kill, jak trafi na Turawe to dopiero będzie płacz i rwanie włosów z głowy.
tutaj akurat cieszyłbym sie jak dziecko
#47 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2009 - 20:28
[/quote]
tutaj akurat cieszyłbym sie jak dziecko
[/quote]
Ale pomyślcie jakie mieli byśmy eldorado
#48 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2009 - 22:25
pozdro Maciek
#49 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2009 - 23:29
A pomysł ograniczenia rzeźnickiego trolingu wypłynął oddolnie.
#50 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2009 - 13:15
Bartek
#51 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2009 - 18:11
Ja jak widzę że ktoś kłusuje to pierwsze co robie to dzwonię i bardzo często to wystarczyło.
No ale my już tak mamy lepiej sobie ponażekać.
#52 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2009 - 19:34
Tak sobie czytam ten wątek i nie mogę się powstrzymać od napisania że jesteście bez jaj .Goście walą po sandaczach na waszych oczach a wy nic ,nie macie telefonów ?.
Ja jak widzę że ktoś kłusuje to pierwsze co robie to dzwonię i bardzo często to wystarczyło.
No ale my już tak mamy lepiej sobie ponażekać.
tja
#53 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2009 - 14:24
Uogólnienia prowadza do...wlasnie.
Sa cztery ruchy do wykonania na Turawie (i gdzie indziej) - oplaty, limity, widelki i kontrole. Mozna na Slowacji, mozna w Elblagu ( - tak, tak!) - mozna i na Turawie.
#54 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2009 - 13:40
Byłem niedawno na Słowacji i tamtejszy strażnik (jeden na duzą zaporówke) mi opowiadał, że byli Polacy, chciał im sprzedać zezwolenia, ale nie chcieli, bo za drogo i nie bedą łowić.. dwa dni później zatrzymała ich policja jak łowili, mieli jakieś ryby.. weekend przesiedzieli w areszcie, zapłacili konkretną kare w euro i z płaczem pojechali do domu..ot ciekawa lekcja..
Ale nie o tym, chciałem pisać
czy ktos z szanownych kolegów może mi powiedzieć, jaki jest poziom wody obecnie, czy taki jak w zeszłym roku? czyli 200m błota na brzegu
#55 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2009 - 14:21
weekend przesiedzieli w areszcie, zapłacili konkretną kare w euro i z płaczem pojechali do domu..ot ciekawa lekcja..
Jeszcze powinni skonfiskować całe mienie biorące udział w przestępstwie - samochód, łódź, cały sprzęt wędkarski! Myślę, że jednak łatwo wychować ludzi.
#56 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2009 - 15:16
Na szczęście (i moje nieszczęście) ryby nie gryzły, wiec nie połowiłem, ale i nie widziałem patologii.
#57 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2009 - 18:50
Powinni burakom jeszcze delikatny oklep sprawić i w samych skarpetkach do Hyżnego przegonić.
#58 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2009 - 17:24
Bardzo ciekawy reportaż o Jeziorze Turawskim w paru odcinkach - warto obejrzeć.
http://ww6.tvp.pl/69...06941148.strona
P.S.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
#59 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2009 - 22:53
Dopuki niedoczekamy sie Porzadnych uczciwych i efektywnych kontrol Strazy Rybackiej i innych podobnych organow to nie łudzmy sie
Mandaty Musza byc mandaty ale takie na tysiace zł i karac ,karac jescze raz karac jak karaja za kradzieze i rozboje ,Karac !!
I dobrze ktos napisał wyzej reagujmy na to dzwonmy do skutku po SSR po PSR po Policje po Straz wodna działac niepatrzmy biernie z boku
#60 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2009 - 23:05
Użytkownicy przeglądający ten temat: 7
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych