Gdy wypłynęliśmy wczoraj z rana ostatni raz na wodę przed odjazdem, na wodzie było zdecydowanie więcej łodzi niż w dniach poprzednich, wiadomo weekend. Myślę że, lepiej będzie wkleić zdjęcie po weekendzie, dla dobra ryby, niestety żyjemy w kraju w którym o okazy nie dba się należycie.
TURAWA
#581 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2016 - 20:15
- BOSMAN 76 lubi to
#582 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2016 - 20:41
Myślę że, lepiej będzie wkleić zdjęcie po weekendzie, dla dobra ryby, niestety żyjemy w kraju w którym o okazy nie dba się należycie.
Ale fotka coś zmienia? Już napisaliście o tej rybie
- popper i rgb25 lubią to
#583 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2016 - 00:52
Dla mnie nie zmienia niczego. Rybę złowił nasz kumpel Krzysiek, podebrałem ją, @tonyopole zrobił zdjęcia z holu i poniósł największe straty(aparat wypadł za burtę razem z fotkami z holu). Zdjęcia zrobiłem telefonem, nie mam parcia na szkło i nikomu niczego nie muszę udowadniać. Mam metrówkę na koncie(niestety mniejszą, 108 cm ) Mam też zgodę na publikację fotki, chciałbym jednak poczekać z tym, z doświadczenia wiem że, ryba może wziąć w tym samym miejscu kilka dni później. Chociaż na Turawie są widełki, jednak nie mam zaufania do "wędkarzy". Tak naprawdę Turawa dała nam w kość, dzień w którym została złowiona metrówka był najlepszym dniem naszej pięciodniowej wyprawy. Rano mieliśmy kilka brań sandaczy, później złowiłem szczupaka 70 cm, Krzysiek pod wieczór +/-122 cm. Potem była kompletna porażka.
#584 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2016 - 01:06
Dla mnie nie zmienia niczego. Rybę złowił nasz kumpel Krzysiek, podebrałem ją, @tonyopole zrobił zdjęcia z holu i poniósł największe straty(aparat wypadł za burtę razem z fotkami z holu). Zdjęcia zrobiłem telefonem, nie mam parcia na szkło i nikomu niczego nie muszę udowadniać. Mam metrówkę na koncie(niestety mniejszą, 108 cm ) Mam też zgodę na publikację fotki, chciałbym jednak poczekać z tym, z doświadczenia wiem że, ryba może wziąć w tym samym miejscu kilka dni później. Chociaż na Turawie są widełki, jednak nie mam zaufania do "wędkarzy". Tak naprawdę Turawa dała nam w kość, dzień w którym została złowiona metrówka był najlepszym dniem naszej pięciodniowej wyprawy. Rano mieliśmy kilka brań sandaczy, później złowiłem szczupaka 70 cm, Krzysiek pod wieczór +/-122 cm. Potem była kompletna porażka.
Jak dla Was szczupak ponad 120 cm z polskiej wody to porażka to wybaczcie ale ja tego nie rozumiem... .
- kornik1978 lubi to
#585 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2016 - 01:18
Postaram Ci pomóc to zrozumieć. Dwie ryby złowione w ciągu pięciu dni i kilka brań, ciężko nazwać sukcesem. Po prostu nie umiemy tam łowić
- godski lubi to
#586 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2016 - 06:33
Jak patrzę na większość wędkujących to czasem mam wrażenie, że wcześniej boleń królował w ich "menu".
Tym sposobem jest szansa na ryby w naszych wodach.
- kotwitz lubi to
#587 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2016 - 15:36
To zobaczymy te 122 cm?
- Jozi lubi to
#588 OFFLINE
Napisano 14 czerwiec 2016 - 11:41
Turawa to wielka woda, nawet jak widać na brzegu jakiś charakterystyczny punkt, to bez nawigacji nikt raczej nie trafi w to miejsce. Więc nie masz się czego obawiać.
Wrzuć fotki, każdy by chciał zobaczyć takiego kolosa😀
- Jozi lubi to
#589 OFFLINE
Napisano 14 czerwiec 2016 - 14:45
- Jozi, fish28 i BOSMAN 76 lubią to
#590 OFFLINE
Napisano 14 czerwiec 2016 - 14:48
Ale to nie o to nawet chodzi... Sam Kolega pisał, że wstawi, bo z tapatalka nie może... No to wstawiał, a teraz nie, bo coś.
Sam jestem ciekawy takiego smoka, szczególnie z Turawy, gdzie jeżdżę, a szczupak mi nie dziwny, bo większe można pooglądać na YT
#591 OFFLINE
Napisano 14 czerwiec 2016 - 15:02
Ta cała sprawa to mnie tylko śmieszy.....złapał....chce pokazać ale się boi....no to pisze tylko że złapał....ale żeby mu nie złapali ponownie....to jakaś dziecinada....
- immortal i coma lubią to
#592 OFFLINE
Napisano 14 czerwiec 2016 - 20:16
Jest już po weekendzie i wrzucam fotkę. Do tych którzy nie czytali postów ze zrozumieniem, przypominam że, to nie ja złowiłem tą rybę. Podebrałem ją i sfotografowałem, co zrobię z fotkami to moja sprawa
Osobiscie gdyby na tygodniowym wyjezdzie trafil mi sie tylko ... ON wyjazd bylby wrzucony do szufladki tych meega udanych, bo jak Andrzej napisal... takie ryby nie sa u nas codziennoscia.
Uwierz mi kolego, gdybym ja go złowił też by tak było, niestety jedyną rybą jaką złowiłem był szczupak 70 cm
Przy okazji, może wytłumaczy mi ktoś jak wrzuca się fotki z Tapatalk
- popper, fish28, Trouter i 6 innych osób lubią to
#593 OFFLINE
Napisano 14 czerwiec 2016 - 20:52
#594 OFFLINE
Napisano 15 czerwiec 2016 - 15:03
witam koledzy byłem na turawie 1-4 czerwca z kumplem złapaliśmy 15 sandaczy w przedziale 58najmniejszy 73 największy szału nie było ale coś udało sie wydłubać.Wczoraj 13-14 pojechali my znowu łodzi praktycznie nie było łodzi około 10 sztuk naliczyłem i z rybą też ciężko było 3 sztuki 13 około 60 cm 14 słabiutko 1sztuka i jeszcze spadła ale była flauta i ciepło tak że na turawie jak nie wieje to słabo z braniami.Tak jeszcze dopowiem że 13 widzieli my zanderka 94cm ale przez innych wędkarzy złowionego i pływa dalej .
Użytkownik Romo edytował ten post 15 czerwiec 2016 - 15:04
- tonyopole lubi to
#595 OFFLINE
Napisano 15 czerwiec 2016 - 18:35
````]\,]1H
ps. kot to pisał
Użytkownik Sławek.Sobolewski edytował ten post 15 czerwiec 2016 - 18:38
- popper, ZIKU, Pumba i 6 innych osób lubią to
#596 OFFLINE
Napisano 16 czerwiec 2016 - 18:57
witam koledzy byłem na turawie 1-4 czerwca z kumplem złapaliśmy 15 sandaczy w przedziale 58najmniejszy 73 największy szału nie było ale coś udało sie wydłubać.Wczoraj 13-14 pojechali my znowu łodzi praktycznie nie było łodzi około 10 sztuk naliczyłem i z rybą też ciężko było 3 sztuki 13 około 60 cm 14 słabiutko 1sztuka i jeszcze spadła ale była flauta i ciepło tak że na turawie jak nie wieje to słabo z braniami.Tak jeszcze dopowiem że 13 widzieli my zanderka 94cm ale przez innych wędkarzy złowionego i pływa dalej .
Od 1-4 złowiliście 15 sandaczy w przedziale 58-73 i ty piszesz ,że szału nie było...... to ja Cię proszę kolego ,,gdzie wy do tej pory łapali,, idąc twoją gwarą , że na take elodrado narzekacie, Ludzie 15 stu sandaczy to ja w 2 sezony nie złapie miarowych a łapać co nie co umiem hehehe.......
- zuraw16, K-Pon, motylW1 i 1 inna osoba lubią to
#597 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2016 - 06:07
#598 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2016 - 06:11
1-4 i pietnascie sztuk...... ech to bylby polow mojego zycia na Czorsztynie, a wedkuje tam odkad byłem taki duży jak rekojesc wedki mojego ojca......
- motylW1 lubi to
#599 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2016 - 12:36
Całkiem dobre wyniki jak na dwóch!
Użytkownik homax edytował ten post 17 czerwiec 2016 - 12:37
#600 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2016 - 15:45
Jest już po weekendzie i wrzucam fotkę. Do tych którzy nie czytali postów ze zrozumieniem, przypominam że, to nie ja złowiłem tą rybę. Podebrałem ją i sfotografowałem, co zrobię z fotkami to moja sprawa
Uwierz mi kolego, gdybym ja go złowił też by tak było, niestety jedyną rybą jaką złowiłem był szczupak 70 cm
Przy okazji, może wytłumaczy mi ktoś jak wrzuca się fotki z Tapatalk
Zwróciłem uwagę na znamię / wygojone miejsce na grzbiecie szczupaka. Jeśli się nie mylę, to podbierałem tę samą sztukę dłońmi 24.09.2015, gdy miała to miejsce jeszcze nie zagojone i 114,5 cm ....
Poproszę kumpla o zgodę na wstawienie foty.
- popper, analityk, Daaaro i 5 innych osób lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych