Byłem wczoraj na wałach 10-13, ponad 30 łodzi na wodzie. Jedne szczupak 65cm, w dodatku bez stalki, zerwał się przy wyciąganiu z wody, z sandaczem echo. W weekend spróbuję nocą, między 2 a 6.
TURAWA
#1201 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2017 - 12:33
- stoen i Kovaleinen lubią to
#1202 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2017 - 10:10
Uu szkoda w Turawie bezrybie zero wieści ;( wszystkie zjedzone
#1203 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2017 - 10:13
Spoko, ostatnio kilka wypuściłem.Uu szkoda w Turawie bezrybie zero wieści ;( wszystkie zjedzone
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
- chlodnica lubi to
#1204 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2017 - 12:54
Spoko, ostatnio kilka wypuściłem.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Nareszcie jeden porządny, to jadę na ryby hihi
#1205 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2017 - 10:03
dzieje się coś na Turawie ? był ktoś ?
jak z poziomem wody ?
trzeba się chyba wybrać niedługo pozdrawiam
#1206 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2017 - 08:32
dzieje się coś na Turawie ? był ktoś ?
jak z poziomem wody ?
trzeba się chyba wybrać niedługo pozdrawiam
Byliśmy we środę,woda niska, dyżurujące kruciaki kopały plus jedna 70.
Załączone pliki
- Jeziorm 1, giaur27, malinabar i 6 innych osób lubią to
#1207 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2017 - 15:24
Panowie, gdzie można się zwodować przy bieżącym stanie wody- są jakieś utrudnienia ?
#1208 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2017 - 16:02
będzie teraz na minusie temperatura to może coś się ruszy i z wałów niespodzianka się trafi
ładna 70tka
#1209 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2017 - 22:29
- kostom63 lubi to
#1210 OFFLINE
Napisano 02 grudzień 2017 - 20:03
#1211 OFFLINE
Napisano 02 grudzień 2017 - 20:36
Z wałów jakieś efekty?
Lipa straszna, z rana niby połapali od sołtysa. Ja wróciłem przed chwilką i nic, bez kontaktu z rybą. Jutro z rana zaatakuję
#1212 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2017 - 12:02
http://radio.opole.p...-i-sprzet-dla-s
Orientuje się ktoś czy modernizacja będzie również dotyczyła pogłębienia odcinka za slipem umożliwiające korzystanie w okresie jesiennym ?
#1213 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2017 - 19:09
http://radio.opole.p...-i-sprzet-dla-s
Orientuje się ktoś czy modernizacja będzie również dotyczyła pogłębienia odcinka za slipem umożliwiające korzystanie w okresie jesiennym ?
Super sprawa....proponuję jeszcze jedną z kamer skierować na tzw. skrobak, bo to co się tam dzieje na początku czerwca woła o pomstę do nieba...:-/
Użytkownik Drabek edytował ten post 03 grudzień 2017 - 19:09
#1214 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2017 - 19:54
Panowie zaczyna się okres walnych zebrań w Naszych kołach. Ostatnio będąc na szkoleniu strażników SSR, padł pomysł utworzenia nad Turawą specjalnej grupy strażników która "pilnowałaby" tylko jeziora. Komendant powiedział, że wszystko można załatwić tylko potrzeba wsparcia w okręgu właśnie wnioskami z Naszych kół. Im więcej takich wniosków wpłynie do okręgu tym łatwiej będzie o powołanie takich strażników
PS. Połowiliście coś w weekend ?
- mario70 i TomekSudety lubią to
#1215 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2017 - 10:34
W sobotę po zebraniu Komisji Ochrony Wód, Przewodniczący i członek Komisji byli na miejscu w Turawie na oględzinach co do udrożnienia tarlisk. Które po jakimś czasie zostają odcięte praktycznie od jeziora. Zdjęcia poniżej. Na miejscu pracuje koparka ale po rozmowie z właścicielem firmy nie ma możliwości zrobienia dwóch czy trzech przekopów. Trzeba to zrobić do 17-20 go grudnia . Tam jest pracy może na jedną dniówkę. Taki apel: Może ktoś ma wolny sprzęt w postaci koparki i jest w stanie zrobić te przekopy w najbliższym czasie. Szkoda tych tarlisk gdy po wytarciu cały narybek zostaje odcięty od jeziora i cała ryba pozostaje w tych dołkach bo woda w jeziorze opada. Dajmy szansę naturze a te tarliska załatwią zarybienia za nas w takiej ilości o jakiej nam się nawet nie śniło. Zapłacenie kwoty za prace koparki to będzie promil % za wartość narybku jaki te tarliska same wyprodukują! Tarliska znajdują się w rejonie ośrodków Relax i Syrenka. Może ktoś coś?
Więcej info: https://web.facebook...100004271985747
- Drabek lubi to
#1216 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2017 - 17:33
No i wróciliśmy właśnie ... Było podobnie jak dwa tygodnie temu . Dużo anemicznych brań , w sumie kilka ( 6-7 ) rybek wyjętych , z czego jedna dobra ( choć nie zdjęciowa niestety ) . Wiatr po południu nieznośny , tworzyły się już bałwanki . Większość łódek w korycie i okolicach . My połowiliśmy bardziej w okolicach właśnie . W sumie spodziewałem się późnojesiennego kabana a wyszło jak zwykle . To już chyba ostatni wyjazd w tym roku niestety ...
- popper, rapek i Dano. lubią to
#1217 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2017 - 18:39
No i wróciliśmy właśnie ... Było podobnie jak dwa tygodnie temu . Dużo anemicznych brań , w sumie kilka ( 6-7 ) rybek wyjętych , z czego jedna dobra ( choć nie zdjęciowa niestety ) . Wiatr po południu nieznośny , tworzyły się już bałwanki . Większość łódek w korycie i okolicach . My połowiliśmy bardziej w okolicach właśnie . W sumie spodziewałem się późnojesiennego kabana a wyszło jak zwykle . To już chyba ostatni wyjazd w tym roku niestety ...
Jaki ostatni?Twardym trza być bo jeszcze nie zamarzło
#1218 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2017 - 19:06
Wyjazd na Turawę jest , w moim przypadku , wypadkową rozplanowania wolnego czasu i życia rodzinnego/osobistego dwóch/trzech osób . Nie zawsze jest tak pięknie jakbyśmy chcieli niestety . Gdyby to ode mnie zależało tylko i wyłącznie , to może częstotliwość byłaby większa . Ale z drugiej strony wędkowanie w doborowej kompanii ma swoje niezaprzeczalne zalety , a że przyjemności trzeba dozować ...
- wojti80, rapek, Dano. i 1 inna osoba lubią to
#1219 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2017 - 17:38
http://www.pzw.org.p...ie__dzialamy_
Coś się dzieje. Być może już nie będzie problemu z wodowaniem przy niskim stanie wody
- Dano. lubi to
#1220 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2017 - 10:14
No Panowie, kanał taki wykopali, że dwa Titaniki mogą się mijać. Szeroki, na 1,5 metra głęboki. Od domu dziecka tam gdzie były krzaki i skrobak sypią z urobku plażę aż do końca zatoki. Zmieści się na niej kilkanaście łodzi. Mają jeszcze slip poprawić i nowy pomost zbudować.
Dzieje się.
- chlodnica lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych