Fakt. W okolicach Krapkowic kuny jakby bardziej łaskawe. Gdy tam mieszkałem, też miałem spokój .
Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby
#3381 OFFLINE
Napisano 19 sierpień 2021 - 19:50
#3382 OFFLINE
Napisano 19 sierpień 2021 - 19:57
#3383 OFFLINE
Napisano 19 sierpień 2021 - 20:05
#3384 OFFLINE
Napisano 20 sierpień 2021 - 18:19
Pomelac - elektryczne ogrodzenia pastwisk, artykuły weterynaryjne i hodowlane
Dookoła samochodu rozciągasz drut podpinasz do prądu i już nic nie zbliży się do Twojego auta działa !
#3385 OFFLINE
Napisano 20 sierpień 2021 - 18:45
Pomelac - elektryczne ogrodzenia pastwisk, artykuły weterynaryjne i hodowlane
Dookoła samochodu rozciągasz drut podpinasz do prądu i już nic nie zbliży się do Twojego auta działa !
Przez dwa okresy jesienno-zimowe, kuna próbowała dobrać się regularnie do dachu, wyrywała taśmy, strącała docięte dachówki w koszach, przesuwała gąsiory itp. Dwa lata temu elektryk zamontował wokół całego domu pastucha, jeden drut pod napięciem i drugi do ziemi, parę cm obok siebie. Od tej pory jest spokój, żadnej próby już nie odnotowaliśmy, musiały futrzaki dostać kopa kilkunastu tysięcy volt i odpuściły sobie ten dom.
Raz coś cicho grzmotnęło o deski tarasu po zamontowaniu, być może oberwała kopniaka prądem? Jeśli ktoś ma problem z kunami w dachu, to szczerze polecam. A jeśli działa na domu, to i takie auto futrzaki będą omijać z daleka .
#3386 OFFLINE
Napisano 22 sierpień 2021 - 19:29
Masz manual czy automat? Najchętniej to bym brał benzyniaka i gazował. Chociaż te diesle w Volvo podobno były całkiem niezłe.
Automat z dieslem 2,4. Bazowo mial chyba 215 KM ale ma zrobiony program fabryczny na 235 (chyba). Daje rade bez problemu. Wczoraj wyciagalem lodz po stromym podjezdzie z trawą i nie bylo najmniejszego problemu
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#3387 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2021 - 11:41
Witam. Może tutaj się uda . Szukam auta, dokładnie - Alhambra, Sharan, S-max, ewentualnie Galaxy. Warunek 4x4 (dołączany napęd). Rocznikowo 2014-2015. Może ktoś posiada i chce sprzedać albo zna kogoś...
Pozdrawiam K
#3388 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2021 - 16:10
A ja chętnie bym przytulił Suzuki Jimny :-) Może ktoś coś wie, coś ma ...
#3389 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2021 - 21:13
Witam.
Jak myślicie koledzy czy Q5 2L diesel poradzi sobie ?!
#3390 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2021 - 21:33
Witam.
Z czym ma sobie poradzić ?
- Tomasz eS lubi to
#3391 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2021 - 21:54
#3392 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2021 - 21:55
Z czym ma sobie poradzić ?
Z jazdą do przodu.
Użytkownik Artek edytował ten post 04 wrzesień 2021 - 21:59
- Przemek_M lubi to
#3393 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2021 - 21:59
Z jechaniem do przodu.
Po robaki na pewno da radę
#3394 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2021 - 22:05
Po robaki na pewno da radę
Q5 do wożenia robaków? To jest dobre.
#3395 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2021 - 05:40
Witam.
No wiadomo przecież, że chodzi mi o to czy nad wodą da sobie radę po piachu z przyczepką itd.
Zadałem poważne pytanie, a tu żarty
Na robaki to już nie pamiętam kiedy łowiłem. Już długie lata tylko spining.
#3396 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2021 - 06:31
No wiadomo przecież, że chodzi mi o to czy nad wodą da sobie radę po piachu z przyczepką itd.
Nikt nie da Ci trafnej odpowiedzi. Jest piach i jest piach ,raz jest mokry ( ponoć lepiej wyjechać ) a raz jest suchy. Pewnie jest jeszcze trawa. Tu odwrotnie jak mokra to gorzej może być przy wyciąganiu z wody. Do tego cała masa innych czynników typu rodzaj slipu , ciężar przyczepy i rodzaj opon. Na zimówkach jest lepiej, też ponoć
Ale może być tak - o czym sam się przekonałem- ,że "milion" razy dawałem radę paskiem wjechać i wyjechać z łódką aż pewnego razu gdy byłem na rybach lało cały dzień ,fakt okoń gryzł jak opentany i po rybach poległem w tym mokrym ciemnym lesie.
#3397 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2021 - 07:18
Obstawiam, że 90% slipów i sytuacji ogarnie. Pozostałe 10% to już momenty, kiedy musiałbyś posiadać rasową terenówkę. Większość ludzi widząc teren lub sytuację, w której pomoże tylko rasowa terenówka po prostu się nie pcha w takie miejsca.
Mówię też normalnej łódce, a nie jachcie motorowodnym ważącym 3 tony, bo jeśli masz tam 150 koni w tej Q5 to będzie problem.
I to co kolega wyżej napisał - opony zimowe z dużą ilością bieżnika z pewnością sobie lepiej poradzą niż konające już letnie niemal slicki.
#3398 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2021 - 08:29
Obstawiam, że 90% slipów i sytuacji ogarnie. Pozostałe 10% to już momenty, kiedy musiałbyś posiadać rasową terenówkę. Większość ludzi widząc teren lub sytuację, w której pomoże tylko rasowa terenówka po prostu się nie pcha w takie miejsca.
Mówię też normalnej łódce, a nie jachcie motorowodnym ważącym 3 tony, bo jeśli masz tam 150 koni w tej Q5 to będzie problem.
I to co kolega wyżej napisał - opony zimowe z dużą ilością bieżnika z pewnością sobie lepiej poradzą niż konające już letnie niemal slicki.
No w ekstremalne miejsca to ja się pchał nie będę.
U mnie to łódka mniej waży niż przyczepka. 4,8 m długa i 1,2m szer. pewnie jakieś 100 kg taka bardziej na rzekę.
#3399 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2021 - 08:57
No w ekstremalne miejsca to ja się pchał nie będę.
U mnie to łódka mniej waży niż przyczepka. 4,8 m długa i 1,2m szer. pewnie jakieś 100 kg taka bardziej na rzekę.
Nie napisałęś czy quatro więc jeśli tak - to łatwiej. Jeśli ośka, to trawiaste slipy z poranną rosą, pod górkę mogą być trudne
#3400 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2021 - 09:42
Nie napisałęś czy quatro więc jeśli tak - to łatwiej. Jeśli ośka, to trawiaste slipy z poranną rosą, pod górkę mogą być trudne
Quatro. Oponki Bridgestone Weather Control A005 Evo 235/65 R17 108 V XL całoroczne.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych