Dla mnie najlepsza jest moja sko Dziunia, Oktawia jej na imię.
Dlaczego najlepsza? Bo ją mam.
"Lepszy wróbel w garści niż gołąbków sto- na dachu."
pozdrawiam byniek
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 12 styczeń 2019 - 22:33
Dla mnie najlepsza jest moja sko Dziunia, Oktawia jej na imię.
Dlaczego najlepsza? Bo ją mam.
"Lepszy wróbel w garści niż gołąbków sto- na dachu."
pozdrawiam byniek
Napisano 12 styczeń 2019 - 22:51
Z ciekawości zerknąłem co kto lubi na ryby. Od niedawna też mam nową miłość. Po rozczarowaniu jakim jest napęd 4motion w passacie b8 2.0BiTDI 240km zapragnąłem czegoś dzielnego. Znalazłem. Octavia II Scout. Nie chcę innego auta. Od zakupu skody passat stoi w krzakach. Zatapiam aż wydech bulgocze, targam przyczepy, Wyciągam z rowu. podróżuję w miarę żwawo/ Dla mnie bomba
Napisano 13 styczeń 2019 - 10:33
Z ciekawości zerknąłem co kto lubi na ryby. Od niedawna też mam nową miłość. Po rozczarowaniu jakim jest napęd 4motion w passacie b8 2.0BiTDI 240km zapragnąłem czegoś dzielnego. Znalazłem. Octavia II Scout. Nie chcę innego auta. Od zakupu skody passat stoi w krzakach. Zatapiam aż wydech bulgocze, targam przyczepy, Wyciągam z rowu. podróżuję w miarę żwawo/ Dla mnie bomba
Jaki masz silnik w tej skodzie ?
Napisano 13 styczeń 2019 - 12:50
Jednak zostanę przy pathfinderze... Podoba mi się... I spełnia wymagania moje... Także jak by ktoś gdzieś widział /znał /słyszał o czarnej trupiarce proszę o infoW zeszłym roku opyciłem na ryby prawie 20000 tyś km.przelatałem pickupem w sumie ponad 120000 da się ale nie jest lekko. Ma swoje zalety ,ale ma też wady i każdy z tego musi sobie zdawać sprawę . Mieć dla fanu też można, koszty utrzymania to x2 auta średniej klasy,jak samemu się nie mechanikuje to x4 może wyjść. Rama ,reduktor wyciągara i dobra opona daje komfort przy wodowaniu i dojazdach do miejsc często niedostępny dla zwykłych samochodów. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku bo wtopić zawsze można .
Tomek przy twoim budżecie skupił bym się na nissanie pickup z silnikiem 103 konnym ,auto typowo użytkowe ale bardzo wytrzymałe budowane jeszcze według starej szkoły. Rozsądny motor ,jeszcze bezproblemowy zdażają się auta już lekko zmotane ,chociaż osobiście wolę unikać radosnej twórczości kupić cywila i samemu motać. Pamiętaj z tyłu jest resor i na pusto czujesz to w plecach. Części do liftu zawiasu jest duży wybór w różnych cenach , oponka do rozmiaru 32 cale wchodzi w serii. Samochód ma już swoje lata i rynek części zamienników jest nieźle rozwinięty i nie drenuje kieszeni.
Druga opcja to pajero sport z silnikiem 3,0 v6 z końca produkcji , roczniki 2005 i 2006 trafiają się całkiem sensowne egzemplarze. Można ustrzelić z cieplejszych krain bez korozji z klimatronikiem i skórą. Budżet może trzeba by zwiększyć o 25 %.
Napisano 13 styczeń 2019 - 13:22
Napisano 13 styczeń 2019 - 14:07
Pokaż jeszcze te uchwyty pod sufit jak masz taką możliwość
Napisano 13 styczeń 2019 - 14:31
Miałem zamiar sprzedać swój "kredens" nawet byli już chętni, warunkowałem to zakupem zamiennika, padło na RAV4 drugiej generacji. Znalazłem ten idealny pojechałem z kasą, po przejażdżce tą bulwarówką wycofałem ogłoszenie, mocno przeprosiłem swojego kredensa i obiecałem mu dożywocie u mnie . Moze do rasowego terenowca brakuje mu ramy samonośnej ale da się bez tego żyć.
Za uterenowionym matizem nawet się nie obejrzę.
Nigdy nie wysiadam z samochodu żeby zeslipować łódkę, wjeżdżam do tąd aż łódka sama spłynie z przyczepy. Do wszystkich operacji zwiazanych ze slipowaniem wystarczają buty gumowe przed kolana.
IMG_20190104_111645.jpg 63,67 KB 27 Ilość pobrań
Użytkownik Małkociniak edytował ten post 13 styczeń 2019 - 14:57
Napisano 13 styczeń 2019 - 16:08
Ja na ogół korzystam z adidasów przy slipowaniu, rzadko z butów gumowych, a łódkę pcham do wody Volvo XC 70.
Użytkownik Z.Milewski edytował ten post 13 styczeń 2019 - 16:08
Napisano 13 styczeń 2019 - 18:00
Tu masz auto na ryby.
Napisano 13 styczeń 2019 - 19:17
Ja na ogół korzystam z adidasów przy slipowaniu, rzadko z butów gumowych, a łódkę pcham do wody Volvo XC 70.
Piątego grudnia też ? Jeep to jeep a adidasy to adidasy nie kazde buty z ortalionu
Napisano 13 styczeń 2019 - 20:17
Napisano 13 styczeń 2019 - 20:29
Ramy nie ma ale to nie jest problemem ,jak nie przesadzisz z liftem i wielkością koła to buda szybko się nie podda. Wybór silnikowy chmmm sensownie to benzyna 3,7 v6 ale strasznie chla akceptuje gaz tylko butla zajmuje cały bagażnik. Diesel to konstrukcja włoska i jest to fajna alternatywa, całkiem przyzwoicie jeździ. Uderz do Przemka @Dino9 kupił i sobie chwali.Panowie,
Użytkuje ktoś może Jeep Cherokee III?
Podoba mi się to auto. Na ramie, dobry napęd 4x4. Wydaje się być dobrym kompromisem na poziomie codzienne auto/auto na ryby.
Czytam opinie o problemach z hamulcami, z elektryką i zawieszeniem. Do tego karoseria szybko ubiera się w rudy kolor.
Czy może ktoś ma takiego sprzęta i jest w stanie powiedzieć jak to jest?
Jaki najlepiej silnik? Jakiego silnika się wystrzegać itp?
Pozdrowienia
Napisano 14 styczeń 2019 - 09:54
Takie pytanie czym vel jak to przymocowałeś do dachu (podsufitki)
Napisano 14 styczeń 2019 - 11:15
Ja bym to przemyślał raz jeszcze. Nie chciałbym mieć tego w aucie podczas jakiejkolwiek kolizji.
Napisano 14 styczeń 2019 - 11:20
Takie pytanie czym vel jak to przymocowałeś do dachu (podsufitki)
U mnie w miasteczku sklepie takie mają, chyba nawet dwa komplety, klient zamówił i nie odebrał - teraz maja w dobrej cenie na wyprzedaży.
A co do montażu - widziałem takie z zamontowanymi po 2 czy 3 sztuki magnesami neodymowymi , trzymały i w środki i an zewnątrz jak przyklejone.
Napisano 14 styczeń 2019 - 11:34
Ja wożę wędki w starym dachowym uchwycie do nart. Uchwyt mocowany do relingów. Widać je powyżej na fotce Jeep'a.
Sprawdza się super
http://jerkbait.pl/t...ryby/?p=2518470
Napisano 14 styczeń 2019 - 11:35
Panowie,
Użytkuje ktoś może Jeep Cherokee III?
Podoba mi się to auto. Na ramie, dobry napęd 4x4. Wydaje się być dobrym kompromisem na poziomie codzienne auto/auto na ryby.
Czytam opinie o problemach z hamulcami, z elektryką i zawieszeniem. Do tego karoseria szybko ubiera się w rudy kolor.
Czy może ktoś ma takiego sprzęta i jest w stanie powiedzieć jak to jest?
Jaki najlepiej silnik? Jakiego silnika się wystrzegać itp?
Pozdrowienia
Napisano 14 styczeń 2019 - 14:34
U mnie w miasteczku sklepie takie mają, chyba nawet dwa komplety, klient zamówił i nie odebrał - teraz maja w dobrej cenie na wyprzedaży.
A co do montażu - widziałem takie z zamontowanymi po 2 czy 3 sztuki magnesami neodymowymi , trzymały i w środki i an zewnątrz jak przyklejone.
Z tymi magnesami to niegłupi pomysł , jakby trzymały przez podsufitkę to byłoby idealnie. Muszę jeszcze zobaczyć czy nie kolidowało by z niczym pod dachem (Jeep XJ), w tym aucie pod dachem jest komputer(wyświetlacz) i schowki centralnie przez środek dachu.
Napisano 14 styczeń 2019 - 15:28
1 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych