No jesli kolego masz przepisy w powazaniu to dlaczego podnosisz raban? Na szczescie czasy gdy wszystko było za darmo albo za pól darmo w wody nie miały gospodarza które to czasy wspominasz z taka melancholia minęły bezpowrotnie. Trudno żeby w czasach gdy jest 5x wiecej wędkarzy, 10x wiecej Łodzi i silników i 20x dobrego sprzętu na wodzie dzierzawca nie dostawał godziwych opłat.Ja (i wszystkie łodzie wtedy na wodzie) mam kolego w głebokim poważaniu takie głupoty jak np: tu możesz łowić rybkę na spławik z robaczkiem, ale 20 m dalej już tylko na sztuczną muchę, bo woda ma innego administratora i tak sobie zażyczył.
Ja wspominam z melancholią czasy, gdy za 15 zł kupowało się tzw. Wkładkę na PGRy i można było wędkować do woli na wszystkich dawniej najrybniejszych, kilkudziesięciu jeziorach PGR w woj.Gdańskim .
A koledze życzę dożycia czasów, że za dniówkę na pustych lub zarybionych idiotyzmami wodach - będzie płacił równowartość np. średniego wynagrodzenia miesięcznego. Nie wszyscy wędkarze, to finansowi krezusi , znam takich którzy tydzień się zastanawiają czy zapłacić 12 zł za dniówkę na prywatnym jeziorze.
Moich 5 partnerów na tym jeziorze, średnio sytuowanych - uważa opłaty Żarnowca za horendalnie wysokie.
Ale widać dla kolegi ponad 900 zł za zezon (z odwiecznym na Żarnowcu trollingiem)- to tanio , to nadajemy nie na tych samych falach.

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)
Napisano 31 lipiec 2010 - 11:26
- -pikehero-123 lubi to
Napisano 31 lipiec 2010 - 13:56
Napisano 31 lipiec 2010 - 14:33
wujek
Napisano 31 lipiec 2010 - 15:39
Nie placisz - nie jezdzisz.
Proste.
Bicie piany zostaw morskim falom.
Guzu
Napisano 31 lipiec 2010 - 15:48
Nie chcesz placic - nie placisz.
Nie placisz - nie jezdzisz.
Proste.
Bicie piany zostaw morskim falom.
Guzu
Amen
Napisano 01 sierpień 2010 - 23:35
Tommy Z tobą jest taki problem jak z większością naszych super członków PZW .Wydać na sprzęt 10 tyśków nie ma problemów ale zapłacić 37 złotych za dniówkę to masakra.Ja płacę 60 ,70 zł za łowienie na Dunajcu czy Sanie i cieszę się że są takie łowiska .JAk bym miał pod nosem taki Żarnowiec to zapłacił bym te 37 zł i cieszył się że mam tak tanio.A co do twoich mniej zamożnych kolegów to przypominam ci ze łowienie nie jest obowiązkowe.
Kolego tomi78, ja się nie wymądrzam, czy aktualnie na Dunajcu są łowiska, gdzie warto zapłacić dniówkę 60 zł. Nie łowiłem-nie wypowiadam się.
Co kolega wie o jez. Żarnowieckim i jego specyfice ??? - NIC !!!
Tudzież inni forumowicze, wypowiadający się w tej kwestii (tu nie chodzi tylko o ceny, ale o wartość połowową akwenu)- nie maja pojęcia o czym piszą, dot szczególnie kolegi Wiktor.
Mówię z całą stanowczością - jez.Żarnowieckie jest aktualnie po przejęciu od poprzedniego dzierżawcy, który wybił populację szczupaka prawie do zera - prawie PUSTE !
Za kilka lat jak obecny dzierżawca doprowadzi populację szczupaka do stanu choćby z przed 6-8 lat - OK, można będzie płacić takie opłaty.
ALE NIE TERAZ !!!
Napisano 02 sierpień 2010 - 01:52

Napisano 02 sierpień 2010 - 09:26
Napisano 02 sierpień 2010 - 14:18
Tommy Z tobą jest taki problem jak z większością naszych super członków PZW .Wydać na sprzęt 10 tyśków nie ma problemów ale zapłacić 37 złotych za dniówkę to masakra.Ja płacę 60 ,70 zł za łowienie na Dunajcu czy Sanie i cieszę się że są takie łowiska .JAk bym miał pod nosem taki Żarnowiec to zapłacił bym te 37 zł i cieszył się że mam tak tanio.A co do twoich mniej zamożnych kolegów to przypominam ci ze łowienie nie jest obowiązkowe.
[/quote]
Kolego tomi78, ja się nie wymądrzam, czy aktualnie na Dunajcu są łowiska, gdzie warto zapłacić dniówkę 60 zł. Nie łowiłem-nie wypowiadam się.
Co kolega wie o jez. Żarnowieckim i jego specyfice ??? - NIC !!!
Tudzież inni forumowicze, wypowiadający się w tej kwestii (tu nie chodzi tylko o ceny, ale o wartość połowową akwenu)- nie maja pojęcia o czym piszą, dot szczególnie kolegi Wiktor.
Mówię z całą stanowczością - jez.Żarnowieckie jest aktualnie po przejęciu od poprzedniego dzierżawcy, który wybił populację szczupaka prawie do zera - prawie PUSTE !
Za kilka lat jak obecny dzierżawca doprowadzi populację szczupaka do stanu choćby z przed 6-8 lat - OK, można będzie płacić takie opłaty.
ALE NIE TERAZ !!!
[/quote]
Zachodzi więc zasadnicze pytanie po jaką cholerę jeździsz tak często za tak HORRENDALNE stawki na tą pustynie??
Zastanawiałeś się może??
Pisałem że byłem na jeziorze w tym roku raz.Złowiłem rybę 100 cm i 11 ryb między 50 a 70 cm używając tylko jerków.Kolega z łodzi złowił 92cm i 102 cm i do tego około 25 ryb między 40 a 60 cm używając gum. Zachodzi kolejne pytanie że może po prostu nie umiesz łowić i tyle. Nie wiem sam się zapytaj. Ja sobie życzę łowić na takiej pustyni.A jeżeli wysokie ceny mają odstraszyć ludzi którzy mają w głębokim poważaniu przepisy to ja się podpisuje pod tym aby były jeszcze wyższe

I oczywiście powinna działać na jeziorze zasada C&R wtedy dopiero będzie strach kąpać się w tym jeziorze.
Gmina Gniewino już rozpatruje obniżenie limitu i wprowadzenia górnego i dolnego wymiaru ochronnego

Ciekawe czy będziesz tam nadal jeździł

Napisano 02 sierpień 2010 - 14:57
Napisano 23 grudzień 2010 - 21:30

Załączone pliki
- michal7709 lubi to
Napisano 29 grudzień 2010 - 12:21

Pierwszy krok juź zrobiliśmy -w regulaminie znalazł sie zapis chroniący szczupaki poniźej 50 i powyźej 100 cm. Kolejne zrobimy niebawem.

- michal7709 lubi to
Napisano 29 grudzień 2010 - 12:35
- szczupak1 lubi to
Napisano 29 grudzień 2010 - 13:46
Napisano 29 grudzień 2010 - 16:05
Chciałbym się pochwalić
Od kilku miesięcy pracujemy z gminą Gniewino, dzierźawcą Jeziora Żarnowieckiego, nad stworzeniem na tej wodzie raju dla wędkarzy
![]()
Pierwszy krok juź zrobiliśmy -w regulaminie znalazł sie zapis chroniący szczupaki poniźej 50 i powyźej 100 cm. Kolejne zrobimy niebawem.![]()
Ja juź płł roku temu z moimi partnerami na łodzi - podnieśliśmy wymiar szczupaka do 50 cm.
Napisano 29 grudzień 2010 - 16:14

Napisano 29 grudzień 2010 - 16:49
Chciałbym się pochwalić

Pierwszy krok juź zrobiliśmy -w regulaminie znalazł sie zapis chroniący szczupaki poniźej 50 i powyźej 100 cm. Kolejne zrobimy niebawem.

[/quote]
Ja juź płł roku temu z moimi partnerami na łodzi - podnieśliśmy wymiar szczupaka do 50 cm.
[/quote]
A głrny wymiar na ile ustaliliście?

Napisano 29 grudzień 2010 - 17:37

Napisano 29 grudzień 2010 - 18:20
A głrny wymiar na ile ustaliliście?
![]()
W 2010 pływałem z 6-ma kolegami. Młwi się , źe gdzie dwłch Polakłw - tam 3 rłźne zdania, a co dopiero gdzie 7-miu....
Ale na powaźnie - jeszcze nie ustaliliśmy, a luźne rozmowy oscylują wokłł: 90cm lub 100cm.
- retrikal lubi to
Napisano 29 grudzień 2010 - 18:52

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych