Czołem Panowie! Zapoznaliście się już z nowymi przepisami odnośnie wędkowania na wodach morskich ?
Pięknie NAS załatwili niech żyje trupek i glizda i wiadra pełne króciaków !
http://www.dzienniku.../du/2016/1855/1
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 24 listopad 2016 - 13:54
Czołem Panowie! Zapoznaliście się już z nowymi przepisami odnośnie wędkowania na wodach morskich ?
Pięknie NAS załatwili niech żyje trupek i glizda i wiadra pełne króciaków !
http://www.dzienniku.../du/2016/1855/1
Napisano 24 listopad 2016 - 14:21
To chyba jakiś żart! Dopiero co wykupiłem zezwolenie na rok i od ostatniego weekendu zacząłem się bawić w spining nad Motławą.. Dobrze, że zdążyłem złowić pierwszego (i ostatniego) sandacza w tym sezonie
Użytkownik nevis edytował ten post 24 listopad 2016 - 14:26
Napisano 24 listopad 2016 - 14:31
Dzwoniłem do Oirm w Gdyni gdzie wykupujemy składki na wody morskie. Jedyne informacje jakie udało mi się uzyskać to że wchodzi całkowity zakaz spinningu, jedyne legalne formy wędkowania w wodach wewnętrznych morskich to spławik / grunt z przynętą naturalną na jednym haku w godzinach 7-17
Piękny ukłon w stronę rybaków w końcu wędkarze przestaną łowić sandacze i okonie oraz pyszne śledziki
Napisano 24 listopad 2016 - 15:14
Nie jestem zbyt obeznany w temacie tych 'granic' w okolicach Motławy ale czy jak wykupię zezwolenie TROĆ to od wysokości mostu przy ul. Długiej będę mógł w spokoju dalej sobie legalnie spinningować?
Napisano 24 listopad 2016 - 15:20
Wychodząc z ul Długiej po prawej stronie od mostu ( tego i kolejnego po linii prostej) masz wody sp. Troć, roczne pozwolenie to coś ok 120-140zł ( możesz też wędkować na kanale Czarnej Łachy) na lewo masz już wody morskie
Napisano 24 listopad 2016 - 16:00
Właśnie o te wody mi chodziło. No nic, pewnie i tak niebawem mocniej przymrozi a ja jestem trochę takim wakacyjno - niedzielnym moczykijem więc do końca zimy i tak wędki u mnie mają wolne. Nie wiem tylko kto wpadł na pomysł, żeby tak ograniczać wędkarzy, a kto to pchnął dalej ale coś mi się wydaje, że pieniążki za pozwolenia na wody morskie w przyszłym roku mogą przestać "się zgadzać"
Napisano 24 listopad 2016 - 16:05
Napisano 24 listopad 2016 - 17:34
A co np z takim drop-shotem ? Nie można tego podciągnąć pod gruntówkę ?
Napisano 24 listopad 2016 - 18:10
Oirm Gdynia interpretuje te zmiany jako całkowity zakaz spinningu.
Napisano 24 listopad 2016 - 19:26
Napisano 24 listopad 2016 - 23:11
Podobnie jak u nas zarżneli wędkarstwo na wewnętrzynch wodach morskich.I nie chodzi tylko o spining.W rozporządzeniu jest:
„Nie prowadzi się połowów wędką na obszarze morskich wód wewnętrznych, w granicach portów morskich, od
dnia 15 września do ostatniego dnia lutego:”;
Napisano 01 grudzień 2016 - 18:29
Napisano 01 grudzień 2016 - 22:33
Na odcinku troci można, a na morskim nie. Po zmianie przepisów na morskim można łowić od 7 do 17 tylko na spławik i grunt
Napisano 01 grudzień 2016 - 22:39
Napisano 02 grudzień 2016 - 06:35
Klika popleczników sieci, niedługo wędkować będzie można tylko na komercji...
Napisano 05 maj 2017 - 20:23
Napisano 05 maj 2017 - 20:38
Jest w czym wybierać wody PZW,morskie i dzierżawione przez prywatne spóldzielnie np. na Motławie możesz wykupić 3 rodzaje pozwoleń
Napisano 04 wrzesień 2017 - 19:37
najlepszy czas na wody morskie nadchodzi wielkimi krokami a 'legalnego' łowienia zostało kilka dni... ciekawe czy stróże prawa będą ścigać w Gdańsku miejskich łowców ?? może tyle dobrego z tego będzie że pogonią dziadów z wiadrami
Napisano 18 grudzień 2017 - 19:52
najlepszy czas na wody morskie nadchodzi wielkimi krokami a 'legalnego' łowienia zostało kilka dni... ciekawe czy stróże prawa będą ścigać w Gdańsku miejskich łowców ?? może tyle dobrego z tego będzie że pogonią dziadów z wiadrami
Dziadki z wiadrami niestety nadal stoją i zabierają ze sobą co się da, orientuje się ktoś może czy można łowić np. na dendrobene przy użyciu drop shota? W przepisach zakaz odnosi się do prowadzenia sztucznej przynęty, ale no nie wiem jak oni to interpretują.
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Street Fishing BERLINNapisany przez Karpiu95 , 03 kwi 2019 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Zielona GóraNapisany przez Krismuaythai , 26 wrz 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
ToruńNapisany przez remek , 19 kwi 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Opole - OdraNapisany przez cabage , 19 sie 2015 opole, street fishing, poland i 1 więcej |
|
|
||
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
WROCŁAW.Napisany przez Kamil Z. , 01 cze 2015 miasto |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych