Użytkownik croock edytował ten post 11 maj 2016 - 21:51
Szwecja 2016
#41 OFFLINE
Napisano 11 maj 2016 - 21:51
#42 OFFLINE
Napisano 11 maj 2016 - 22:36
Jutro ma byc lzejszy wiatr, plan naplyniec obrany, moze sie zacznie...
Odprowadzen i bran jest masa, spadow tez, jednak na naplyniecie nie zanotowalismy wiecej niz 3 szczupaki na lodce
#43 OFFLINE
Napisano 12 maj 2016 - 03:50
Akurat tak się składa że też jadę z tego samego biura we wrześniu nad Jordo.Dobrze że napisałeś o tym braku echa.Trzeba będzie to wyjaśnić przed wyjazdem.
I pewnie brać swoje żeby nie było skuchy
Swoją drogą to minus dla biura.Ja bym się ostroooo w....
#44 OFFLINE
Napisano 12 maj 2016 - 06:35
Minus dla biura jeżeli o tym wie i nie działa w tej sprawie. Mamy od 20 maja 3 łódki na Jordo więc zobaczymy jak będzie ze sprzętem.
#45 OFFLINE
Napisano 12 maj 2016 - 07:30
Ano wlasnie na stronie bylo/ jest podane, ze ma byc echo. Nie mam dostepu do maila z oferta z eventuru, ale skoro jest na stronie to byc pewnie powinna, a nie ma ^.-
Ps
Cala sobote bedziemy miec wolna, bo prom o 20, ktos moze polecic warte do odwiedzenia miejsce w rejonie karlskrony, zeby z brzegu cos polowic?
Ale jakie to są odbiorniki GPS?
Ręczne? Zamontowane w łodzi? Połączone z mapą bat.? Model może znacie tego urządzenia?
#46 OFFLINE
Napisano 12 maj 2016 - 09:33
To w sumie dobry wynik ilościowy jak na tydzień. Jeśli na osobę . Ale pewnie na łódkę z 2-3 osobami. A to już kiepsko. Próbowaliście na głębszej wodzie dużymi 20+ gumami?
My ruszamy w tym tygodniu i ma zacząć padać.
Tak czytam i zastanawiam się, czy faktycznie 100ryb na tydzień łowienia to dobry wynik ilościowy? Jeżdżąc w okolice Karlskrony miewałem dziennie +50szt szczupaków na głowę
- chlodnica lubi to
#47 OFFLINE
Napisano 12 maj 2016 - 10:27
Tak czytam i zastanawiam się, czy faktycznie 100ryb na tydzień łowienia to dobry wynik ilościowy? Jeżdżąc w okolice Karlskrony miewałem dziennie +50szt szczupaków na głowę
Maciek wszystko zależy jak traktujesz dniówkę ( sportowo czy rekreacyjnie ) i czy łowisz selektywnie
- wobler129 i Flame lubią to
#48 OFFLINE
Napisano 12 maj 2016 - 10:47
Maciek wszystko zależy jak traktujesz dniówkę ( sportowo czy rekreacyjnie ) i czy łowisz selektywnie
Moim zdaniem z każdego punktu widzenia 50 szt / dzień to świetny wynik :-)
- Piotrek Milupa lubi to
#49 OFFLINE
Napisano 12 maj 2016 - 12:24
Piszę o selektywnym łowieniu na jerki Chociaż fakt faktem, że najwięcej było ryb 55-70cm, ale większe też się trafiały
#50 OFFLINE
Napisano 12 maj 2016 - 19:58
Panowie
Jestem świadom że 100 szczupaków w tydzień w miejscu gdzie byłem to żadna rewelacja
Niestety nie mam czasu ze względu na pracę tak jak niektórzy regularnie jeździć do szwecji , irlandi, hiszpani ,holandi czy niemiec
Nie mam też czasu na kilku dniowe wypady na żarnowiec lub inny polski znany ze szczupaków akwen
Dlatego nie mierzcie mnie swoją wędkarsko/globtroterską miarką
Wynik mnie cieszy bo mogłem spędzić zajebisty urlop na szwedzkich szkierach co od lat bardzo sobie ulubiłem
Nigdy w Polsce nie udało mi się złowic kilkunastu szczupaków jednego dnia i obawiam sie że mam na to marne szanse w najbliższej przyszłości
Pomimo tego wszystkiego i tak uważam się za szczęściarza bo najprawdopodobniej większość z forumowych kolegów nigdy nie będzie miało takiej okazji na szwedzkie wyjazdy jak ja
A grilek piwko i dobre śmiechy też muszą mieć swoje miejsce na takim wypadzie
Wielkie pozdro dla wszystkich
ps. osoby które prosiły mnie o mapke z miejscówkami niech nie wpadaja w panike
- bassy, analityk, saszka i 6 innych osób lubią to
#51 ONLINE
Napisano 12 maj 2016 - 20:00
Wbrew pozorom, na polskiej pustyni też da się złowić kilkanaście dobrych szczupaków dziennie. Nie wszędzie i nie co dzień, ale zdarza się.
- wobler129 i platynowłosy lubią to
#52 OFFLINE
Napisano 12 maj 2016 - 21:21
- wobler129 lubi to
#53 OFFLINE
Napisano 13 maj 2016 - 19:02
Panowie
Jestem świadom że 100 szczupaków w tydzień w miejscu gdzie byłem to żadna rewelacja
Niestety nie mam czasu ze względu na pracę tak jak niektórzy regularnie jeździć do szwecji , irlandi, hiszpani ,holandi czy niemiec
Nie mam też czasu na kilku dniowe wypady na żarnowiec lub inny polski znany ze szczupaków akwen
Dlatego nie mierzcie mnie swoją wędkarsko/globtroterską miarką
Wynik mnie cieszy bo mogłem spędzić zajebisty urlop na szwedzkich szkierach co od lat bardzo sobie ulubiłem
Nigdy w Polsce nie udało mi się złowic kilkunastu szczupaków jednego dnia i obawiam sie że mam na to marne szanse w najbliższej przyszłości
Pomimo tego wszystkiego i tak uważam się za szczęściarza bo najprawdopodobniej większość z forumowych kolegów nigdy nie będzie miało takiej okazji na szwedzkie wyjazdy jak ja
A grilek piwko i dobre śmiechy też muszą mieć swoje miejsce na takim wypadzie
Wielkie pozdro dla wszystkich
ps. osoby które prosiły mnie o mapke z miejscówkami niech nie wpadaja w panike
Dokładnie podzielam podejście do tematu. Samo łowienie w normalnym ekosystemie bez gonitwy i napinki to już coś. Byłem tylko 2 razy i nie żałuję. Duża woda, ryby, mała presja. A kwestia selektywnego łowienia, przy takiej dużej ilości ryb, nie tkwi w rozmiarze , czy typie wabika tylko w miejscu. A i tak 60 tak może przyatakować. Akurat mnie tak hurtowe łowienie nie pociąga. Nie wiem. Może nie jestem fanatykiem?
- Rebel64 lubi to
#54 OFFLINE
Napisano 13 maj 2016 - 19:50
50szt/dzien to by się chyba przejadło,no chyba że same metrówki
Samo łowienie w SE wymusza troszkę cięższy sprzęt,więc hol 60-70cm to żadna frajda.
Z drugiej strony lepiej jak biorą małe niż zeby żadne nie żarły
Połamania!
- platynowłosy lubi to
#55 OFFLINE
Napisano 13 maj 2016 - 22:17
Samo łowienie w SE wymusza troszkę cięższy sprzęt,więc hol 60-70cm to żadna frajda.
Połamania!
Oj to chyba nie byłeś na szkierach w sierpniu/wrześniu.... Hol 70tki na ciężkim sprzęcie - niezapomniany. Prawie jak moje polskie 90-100 (serio).
#56 OFFLINE
Napisano 14 maj 2016 - 14:42
Połamania!
Byłem dopiero 2 razy na szwedzkich szczupakach, ale hole ryb 60-70cm to dla mnie niezmiennie duża frajda ... Żadna frajda to jak się napieprza cały dzień w PL, aby złowić jedną sztukę 55 cm...
#57 OFFLINE
Napisano 14 maj 2016 - 19:46
Załączone pliki
Użytkownik croock edytował ten post 14 maj 2016 - 19:47
- wobler129, Kamil Z., slawito i 7 innych osób lubią to
#58 ONLINE
Napisano 14 maj 2016 - 20:05
Ładna klucha!
podobno dziś chłopaki na Roslagen dorwali...110 cm
Użytkownik Jano edytował ten post 14 maj 2016 - 20:22
#59 OFFLINE
Napisano 14 maj 2016 - 20:11
Pozdrowienia ze sw. Anny ☺
Powiedzcie Szwedom aby przeprowadzili się do Polski,a my Polacy do Szwecji. My wyłowimy przez kilka lat u nich wszystko co się da,a oni w Polsce doprowadzą nam w jakimś tam czasie wody do porządku takiego jak jest w Szwecji i nie tylko w Szwecji.
- croock i Rebel64 lubią to
#60 OFFLINE
Napisano 14 maj 2016 - 22:55
Oj to chyba nie byłeś na szkierach w sierpniu/wrześniu.... Hol 70tki na ciężkim sprzęcie - niezapomniany. Prawie jak moje polskie 90-100 (serio).
Wyobraź sobie że byłem
Mieszkam w UK i może dlatego nie mam takiego ciśnienia na 70tki?
Nie będę się wymądrzał i wiem ze fajnie jak "biora" ale nikt mi nie wmówi że po 2-3 dnaich łowienia 60-70tek nie masz dość i starasz sie bardziej selektywnie podchodzić do tematu...
- popper i bassy lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych